Η πολη του Chumphon και φυσικα το γειτονικο Κο Ταο κατεχουν ιδιαιτερη θεση στην καρδια μου λογω της προιστοριας μου σε αυτα τα μερη. Εκει εκανα τα πρωτα μου σκιρτηματα στην Ταυλανδη ως μονιμος κατοικος πλεον και οχι ως τουριστας. Η Chumphon ειναι μια μικρη συμπαθητικη πολη στα Νοτια της Ταυλανδης μεταξυ Μπανγκοκ και Σουρατ Τανι και θεωρειται ως η πυλη προς τον πραγματικο νοτο της χωρας. Προκειται για μια τυπικη Ταυλανδικη πολη με ιδιαιτερα φιλικους κατοικους που δεν ειναι συνηθισμενοι να βλεπουν ασπρες φατσες. Λιγους ξενους τουριστες βλεπει κανεις μονο στο high-season ενω αντιθετα κατα την περιοδο των βροχων δεν υπαρχει φαρανγκ για δειγμα περα απο τους ελαχιστους μονιμους κατοικους. Μετα απο μερικες βδομαδες η φατσα μου ειχε γινει ευρεως γνωστη και ειχε πλακα να περπαταω στο δρομο και να με κοιτταζουν χαμογελαστα προσωπα γεματα περιεργεια. Πολλες φορες αν μενει κανεις σε τετοια μερη πρεπει να συνηθισει στην ιδεα οτι καλως η κακως γινεται ατραξιον.
Η Chumphon ειναι περασμα για αυτους που επιθυμουν να ταξιδεψουν προς Κο Ταο. Απο Μπανγκοκ μπορουμε να παμε ειτε με λεωφορειο απο το southern bus terminal ειτε με τρενο (περιπου 8 ωρες αναλογως το τρενο). Ολα τα τρενα που κατευθυνονται νοτια κανουν απο οσο γνωριζω σταση στην Chumphon.
Η πολη εχει μερικες αξιοσημειωτες παραλιες, ιδιαιτερα η παραλια 12χμ βορεια της πολης ειναι αρκετα αξιολογη και μακρια απο τις ορδες των τουριστων. Υπαρχει βεβαια ενα resort στο ακρο της παραλιας αλλα δεν ενοχλει καθολου. Η παραλια εκτεινεται σε μεγαλο μηκος και την εχουμε ολοι δικια μας. Το φαγητο ειναι καλο, υπαρχουν παρα πολλα ταβερνακια και συνισταται ψαρικο. Εχω φαει ψαρουκλες εκει..... Να προσθεσω επισης οτι την περιοδο των βροχων βρεχει του κερατα, η περιοχη αυτη μαζι με το γειτονικο Ρανονγκ δεχονται ισως την περισσοτερη βροχη κατα μεσο ορο απο οπουδηποτε αλλου στην Ταυλανδη.