Αποστολέας Θέμα: ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΩ?  (Αναγνώστηκε 4313 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AnnaP

• *
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 32.0.1700.76 Chrome 32.0.1700.76
ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΩ?
« στις: Ιανουαρίου 28, 2014, 12:30:38 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!Επειδή όπως πολλοί άλλοι Έλληνες, είδα κι απόειδα στην ταλαίπωρη πατρίδα μας, αποφασίσαμε με τον άντρα μου να αναζητήσουμε αλλού την τύχη μας. Μετά απο εκτενή έρευνα στο internet η Ταϊλάνδη μας φαίνεται καλή επιλογή. Σκεφτήκαμε πρίν μεταναστεύσουμε οριστικά να γυρίσουμε την χώρα για 2 μήνες. Είναι αρκετοί κατά την γνώμη σας? Δεν έχουμε πάει ποτέ, και θέλουμε να δούμε πού θα μας άρεσε  να νοικιάσουμε σπίτι, σε ποιά περιοχή θα έβρισκα δουλεια (θα ήθελα να διδάξω αγγλικά αρχικά) και γενικά να δούμε αν μας ταιριάζει η ζωή εκεί.Επίσης, θα ήθελα να μου πείτε , να κλείσω ξενοδοχεία απο εδώ ή να πάμε εκεί και ανάλογα το μέρος που θα πηγαίνουμε να πηγαίνουμε απευθείας στο ξενοδοχείο και να ζητάμε προσφορές. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και οποιαδήποτε άλλα συμβουλή ή άποψη είναι εννοείται ευπρόσδεκτη. :)

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Φύλο: Άντρας
  • Windows NT 6.3 Windows NT 6.3
  • Browser:
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
Απ: ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΩ?
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 28, 2014, 15:41:06 μμ »
Καλώς όρισες AnnaP στο φόρουμ και καλώς να ορίσετε στην Ταϋλάνδη!
Εννοείται οτι σε 2 μήνες δεν μαθαίνεις τη χώρα, αποκτάς όμως μία πρώτη γεύση!
Προσωπική μου άποψη είναι να μην κλείσετε ξενοδοχείο, μπορείτε να έχετε αρκετές επιλογές από κοντά.
Καλύτερα να πάρετε 2μηνη βίζα, ούτως ώστε να έχετε επίλογή παράτασης για ένα μήνα!
Και κάτι που ίσως δεν γνωρίζετε. Η σχολική χρονιά στην Ταϋλάνδη αρχίζει στις 15 Μαίου περίπου και τελειώνει 15 Μαρτίου.
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος bestathens1972

• Φύλο: Άντρας
  • Browser:
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 28, 2014, 17:50:00 μμ »
Αν σκέφτεσαι να διδάξεις αγγλικά να γνωρίζεις πως σε κάθε περίπτωση θα χρειαστείς πτυχίο Πανεπιστημίου για να διοριστείς επίσημα σε κάποιο σχολείο. Όπως καταλαβαίνεις το να διδάξεις αγγλικά σε μια μεγάλη πόλη είναι κάτι ανάλογο του να κερδίσεις το τζόκερ αφού οι έχοντες μητρική γλώσσα τα αγγλικά πάντα προηγούνται... Αν έχεις κάποιο πτυχίο σε ειδικότητα έχεις σαφέστατα καλύτερη τύχη αφού υπάρχει ζήτηση από τα "English Program" των σχολείων.
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

Αποσυνδεδεμένος AnnaP

• *
  • Browser:
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 00:09:43 πμ »
Παιδιά καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας έως τώρα(μην νομίζετε οτι  μου φτάνουν  ::) ::)!!!
Πολύ χρήσιμη πληροφορία η έναρξη και η λήξη το σχολικού έτους, δεν είχα ιδέα. Σε ποιά μέρη θα μου προτείνατε να πάω και να ψαχτώ?Το πτυχίο μου είναι απο αγγλικό πανεπιστήμιο με ειδικότητα στην μετάφραση-διερμηνεία. Ανόητη ίσως ακουστεί η ερώτηση μου αλλά είμαι απολύτως αδαής σχετικά με την χώρα: Θα θέλαμε να εγκατασταθούμε σε ένα μέρος της Ταιλάνδης που να προσφέρει ποιότητα ζωής και ίσως κάποια "εξωτική-τροπική" νότα  δηλαδή κοντα σε ζουγκλοδάσος ή κάτι ανάλογο(δεν μας απασχολεί αν είμαστε κοντά σε θάλασσα ή οχι). Τα περίχωρα της Chiang Mai προσφέρουν κάτι τέτοιο και αν όχι προς τα που θα πρέπει να προσανατολιστώ? Δεν θα με πείραζε να χρειάζεται κάποιος χρόνος προκειμένου να πηγαίνω απο το σπίτι στην δουλειά μου καθημερινά. Εσείς ζείτε εκεί και αν ναι πού και με τί ασχολείστε?  :)

Αποσυνδεδεμένος XxSMIL3xX

• **
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Chrome 30.0.0.0 Chrome 30.0.0.0
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 30, 2014, 19:54:59 μμ »
Kαλησπερα Αννα και συγχαρητηρια για την επιλογη σας!
Ακριβως το ιδιο με σας εκανα και γω με την γυναικα μου πριν ενα χρονο.
Πηγαμε Ταυλανδη για 2 μηνες.Οι οποιοι ειναι ελαχιστοι για να γνωρισεις την χωρα.
Μπορεις ομως να παρεις μια  πρωτη ιδεα.

Στην δικια μας περιπτωση ενω εγω ερωτευτηκα την χωρα ,η γυναικα  μου δυστηχως διαφωνουσε και διαφωνει.
Ειναι μια τεραστια αλλαγη με πολλα θετικα αλλα και αρνητικα και ειναι θεμα εντελως υποκειμενικο και προσωπικο.

Ειναι παντως γεγονος οτι μιλαμε για τρομερες αλλαγες.Λες και ξαφνικα βρησκεσαι σε αλλον πλανητη.
Ελπιζω οτι μολις ξεμπερδεψουμε απο κατι υποχρεωσεις εδω στην Αγγλια να την καταφερω για ενα 6μηνο.

Τελος οι τιμες ειναι οντως πολυ χαμηλες αλλα μπορουν να γινοουν και πολυ ακριβες εαν δεν προσεξετε...
Ελπιζω να εχετε πισω καποιο εισοδημα!

Ελπιζω να πατε συντομα και περιμενω νεα σας!!