Το δένδρο ταμάρινδος (οξυφοίνιξ) παράγει βρώσιμα φρούτα που χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες σε όλο τον κόσμο. Με αυτό κατά νου, η επικεφαλής σεφ Άντζελα Γεωργαρά και η συνιδιοκτήτης Άντζελα Σκούρη, μόλις πρόσφατα πραγματοποίησαν το μεγάλο όνειρο τους, το Ταϊλανδέζικο εστιατόριο και μπαρ στην περιοχή Μεταξουργείο, που εύστοχα ονομάστηκε «Tamarind» . Η σεφ Γεωργαρά είναι η γνωστή πτυχιούχος της Βασιλικής Ακαδημίας της Ταϊλάνδης που ήταν υπεύθυνη για το μενού του αγαπημένου μπαρ «Guru»στην περιοχή του Ψυρρή, καθώς και αυτό του δημοφιλούς «Soul Kitchen». Η Άντζελα ειδικεύεται επίσης στη βιετναμέζικη κουζίνα και το σούσι - το οποίο σκοπεύει να παρουσιάσει κατά τη διάρκεια θεματικών βραδιών στο Tamarind.
Με κύρια αποστολή στο μυαλό να σας προσφέρουν την πραγματική γεύση της Ταϊλάνδης στις αίθουσες του Tamarind, θα πρέπει να πούμε ότι οι ιδιοκτήτες τα κατάφεραν! Μπαίνοντας από τον κεντρικό δρόμο του Κεραμεικού (51, ακριβώς δίπλα στο πρώην «El Barrio» του Christo Z. - που σήμερα ονομάζεται «Lost & Found»), αμέσως περιβάλλεσαι από το πράσινο βαθύ μπλε της θάλασσας. Τα ψηλά ταβάνια θα οδηγήσουν τα μάτια σας μέχρι το επίπεδο του μπαλκονιού όπου θα εστιάζονται στα κόκκινα, μπαμπού κρεμαστά φώτα. Η μπάρα στα δεξιά σας προσελκύει με τα φώτα του tiki, τα ψηλά σκαμπό και τον όμορφο μπάρμαν. Στο κυρίως εστιατόριο, βρίσκονται περίπου 15 τραπέζια διαφόρων μεγεθών (μερικά με καναπέδες, άλλα με καρέκλες - απλά φτιαγμένα από σκούρο ξύλο, προκειμένου να δοθεί έμφαση στην παρουσίαση του φαγητού). Προς το πίσω μέρος θα παρατηρήσετε ένα γυάλινο περίβλημα στο μέγεθος του τοίχου από ψηλές, φωτεινές ορχιδέες που θα σας κόψει την ανάσα.
Το φιλικό προσωπικό σας εφοδιάσει με ένα μενού που θα παρατηρήσετε ότι έχει προσιτές τιμές που κυμαίνονται από 6 έως 13 ευρώ το πιάτο. Η λίστα κρασιών είναι επιλεκτική, αλλά η σεφ Άντζελα συνιστά τα χειροποίητα κρασιά της φτιαγμένα από tamarind και άλλα φρέσκα φρούτα - σερβιρισμένα ζεστά ή κρύα. Εάν δεν είστε ειδήμων κρασιού, τότε προτείνει το δροσιστικό τους sake με lemon grass και αγγούρι . Καταπληκτικό! Τα πιάτα που προσφέρονται φτιαγμένα με Tamarind στη συνταγή είναι το νωπό χοιρινό κρέας με ρολλά λαχανικών ή ομελέτα ή σολομός με σάλτσα από το δέντρο.
Η περιοχή του Μεταξουργείου είναι από καιρό γνωστή στους αληθινούς Αθηναίους ως πολιτιστικό σημείο. Θέατρα περιβάλλουν την προσφάτως καθαρισμένη περιοχή, η οποία περιλαμβάνει αυτή της Άννας Βαγενά δίπλα στο Tamarind καθώς και την Εθνική Πινακοθήκη.
Εκτός από το φαγητό, στο χώρο του μπαρ θα φιλοξενηθούν πολλές εκδηλώσεις με εκλεκτικούς DJs και θέματα μέσα στους επόμενους μήνες - με τη βοήθεια των δημοσίων σχέσεων, ο Ρομανος, που έχει εκπροσωπήσει Αθηναϊκά hot spots, όπως το Rock & Roll, Bandoneon, Guru , Passpartou και Balthazaar. Αυτό θα σας δώσει μια καλή ιδέα του τι να περιμένετε στο Tamarind!
Το πιο σημαντικό, κάντε μια ευχή σε ένα κομμάτι χαρτί και κρεμάστε τη στο δικό τους κόκκινο Tamarind Tree που βρίσκεται μέσα στο όμορφο εστιατόριο και περιμένετε τον άνεμο να τη φυσήξει μακριά ώστε αυτή η ευχή να γίνει πραγματικότητα!
Λειτουργεί καθημερινά από τις 20:00. Ελεύθερος χώρος στάθμευσης.
athens24
Αν πάει κανένας ας κάνει κανενα review