Αποστολέας Θέμα: μεταφορα προς Chiang mai  (Αναγνώστηκε 6172 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giannis Nikolakis

• Φύλο: Άντρας
  • ไทย
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0
    • ยานีส
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 15, 2010, 20:38:59 μμ από Giannis Nikolakis »

Αποσυνδεδεμένος Milú

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 7.0.517.44 Chrome 7.0.517.44
Απ: μεταφορα προς Chiang mai - Λεωφορείο ή τρένο
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 24, 2010, 17:10:22 μμ »
Έχει πάει κανείς Τσιάνγκ Μάι με λεωφορείο ή τρένο από τη Μπανγκόκ;; Θα πάω τον επόμενο μήνα για περίπου 1 βδομάδα, αλλά δε ξέρω ακόμα πως!!Νομίζω πως είναι καλύτερα με λεωφ αφού είναι πιο σύντομο, αλλά η κοπέλα που λέμε να πάμε μαζί προτιμά το τρένο και δε ξέρω τι να κάνω...... ???

Επίσης έχει κάνει κανείς τίποτα σε trekking εκεί πάνω;;

Αποσυνδεδεμένος Αρίσταρχος

• Super ~ Sonic Jet
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.12 Firefox 3.6.12
Απ: μεταφορα προς Chiang mai
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 24, 2010, 17:19:16 μμ »
Εγώ θα προτιμούσα τρένο όχι λεωφορείο.Παντως απο ΒΚΚ προς Τσιανγκ μαι το κόστος με λεωφορείο είναι 1000κατι ΒΗΤ πριν 1.5 χρόνο

Και μην ξεχνάς ότι με....το τρένο ταξίδέυεις...Με το αυτοκίνητο μεταφέρεσαι
Men of vision designed this wonderful machine,men of passion built her.And i hope that it will be said,men of skill and daring flew her

Capt.Adrian Thompson Concorde pilot

........................

Last flight            Heathrow-New York

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 24, 2010, 17:49:08 μμ »
Έχει πάει κανείς Τσιάνγκ Μάι με λεωφορείο ή τρένο από τη Μπανγκόκ;; Θα πάω τον επόμενο μήνα για περίπου 1 βδομάδα, αλλά δε ξέρω ακόμα πως!!Νομίζω πως είναι καλύτερα με λεωφ αφού είναι πιο σύντομο, αλλά η κοπέλα που λέμε να πάμε μαζί προτιμά το τρένο και δε ξέρω τι να κάνω...... ???

Εγώ ταξίδεψα με τραίνο πριν 2 χρόνια. Επειδή τα τραίνα είχαν απεργία τις προηγούμενες 2 ημέρες δεν μπορέσαμε να βρούμε κουκέττα. Ετσι ταξιδέψαμε σε βαγόνι χωρίς air condition,αλλά με ανεμιστήρες οροφής, μας κατασπάραξαν τα κουνούπια. Το ταξίδι είναι περίπου 15 ώρες. Βεβαίως επιστρέψαμε με αεροπλάνο.Πιστεύω οτι ο ποιό καλός τρόπος να παει κανείς στο Chiang Mai είναι με αυτοκίνητο, οπου αν δεν πάρεις το highway, έχεις την ευκαιρία να δείς πολλά, τα οποία σε άλλη περίπτωση δεν θα δείς.
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος bestathens1972

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 24, 2010, 18:10:43 μμ »
Έχω κάνει το ανάποδο σε ατομική κουκέτα με aircon... αν κοιμάσαι είσαι άρχοντας! Βέβαια με το νυχτερινό δε βλέπεις και πολλά από τα υπέροχα τοπία. Πρόσφατα ανακάλυψα μια εταιρεία με ιδιωτικά λεωφορεία την NCA http://www.nca.co.th/index.php(φεύγει από ένα ιδιωτικό σταθμό πολύ κοντά στο Bus Terminal Mo Chit 2. Τα First class λεωφορεία έχουν 21 θέσεις και την ανάλογη άνεση. Σημείωση στο τρένο δεν παίρνουμε ΠΟΤΕ φαγητό από μέσα... το πληρώνεις Ελληνικό!!!
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

Αποσυνδεδεμένος Milú

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 7.0.517.44 Chrome 7.0.517.44
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 24, 2010, 18:34:15 μμ »
ταξιδέψαμε σε βαγόνι χωρίς air condition,αλλά με ανεμιστήρες οροφής, μας κατασπάραξαν τα κουνούπια.
κάπως έτσι ήταν το τρένο που πήραμε από Αγιουτάγια-Λοπ Μπουρί-Αγιουτάγια χτες, (πέρα από τη 1μιση ώρα καθυστέρηση που είχε το τρένο!) γι αυτό και ο προβληματισμός... Βέβαια άλλο 1 ώρα και άλλο 15....

Πρόσφατα ανακάλυψα μια εταιρεία με ιδιωτικά λεωφορεία την NCA http://www.nca.co.th/index.php(φεύγει από ένα ιδιωτικό σταθμό πολύ κοντά στο Bus Terminal Mo Chit 2. Τα First class λεωφορεία έχουν 21 θέσεις και την ανάλογη άνεση.
Αγγλικά;;

Αποσυνδεδεμένος Αρίσταρχος

• Super ~ Sonic Jet
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 24, 2010, 18:42:45 μμ »
Έχω κάνει το ανάποδο σε ατομική κουκέτα με aircon... αν κοιμάσαι είσαι άρχοντας! Βέβαια με το νυχτερινό δε βλέπεις και πολλά από τα υπέροχα τοπία. Πρόσφατα ανακάλυψα μια εταιρεία με ιδιωτικά λεωφορεία την NCA http://www.nca.co.th/index.php(φεύγει από ένα ιδιωτικό σταθμό πολύ κοντά στο Bus Terminal Mo Chit 2. Τα First class λεωφορεία έχουν 21 θέσεις και την ανάλογη άνεση. Σημείωση στο τρένο δεν παίρνουμε ΠΟΤΕ φαγητό από μέσα... το πληρώνεις Ελληνικό!!!

Ωρες διαδρομης?Κόστος?
Men of vision designed this wonderful machine,men of passion built her.And i hope that it will be said,men of skill and daring flew her

Capt.Adrian Thompson Concorde pilot

........................

Last flight            Heathrow-New York

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.17 Firefox 3.0.17
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 06:14:48 πμ »
Τι θα κάνω με σας μου λέτε;  Όλα έτοιμα τα θέλετε... ;D

http://www.1stopchiangmai.com/getting_here/train/#bkk

Όσο για το site με τα λεωφορεία δυστυχώς δεν υπάρχει στα αγγλικά αλλά αν το περάσεις ένα google translate παίρνεις την πληροφορία που θέλεις!  ;)

http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=th&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.nca.co.th%2Frunway.php
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

Αποσυνδεδεμένος nikma222

• *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 10:33:03 πμ »

Γειά σου έκανα αυτή τη διαδρομή το Σεπτέμβριο του 2010 με τουριστικό λεοφωρείο από Μπανγκοκ .Δεν κλείνεις τόποτε από δω, αλλά εκεί σε τοπικό τουριστικό πρακτορείο κοντα στην Ίντρα σκουέαρ αν μένεις εκεί κοντά. Υπάρχει το Ίντρα σκουέαρ τράβελ που ειδικεύευται σε αυτή τη διαδρομή.Αλλιώς σε οποιοδήποτε άλο
 Πρόσεχε γιατί θα σου πουν διάφορες  τιμές ψάξε. Εγώ βρήκα και με 650 μπάτ αλλά δεν ήμουν σίγουρη για την ημερομηνία και το πλήρωσα 100-150 μπατ παραπάνω.Δεν πειράζει όμως. Είναι υποχρεωμένοι να σε πάρουν από το ξενοδοχείο σου αλλά τόνισέ το καλύτερα. Τα λεωφορεία είναι οκ και άνετα αλλά καλύτερα να πάρεις μαζί σου καποιο φουσκωτό μαξιλαράκι  που πουλάνε συνήθως στους δρόμους 50 -55 μπατ καμμιά φλίς κουβερτούλα αν έχεις , αλλιώς πάρε σακάκι και μακρύ παντελόνι γιατί θα τρέμεις από το κρύο  του κλιματιστικού ειδικά όταν κοιμάσε.(ούτως ή άλλως θα έχεις μαζί σου πιο βαριά ρούχα, βόρεια χρειάζονται) Παρε μαζί νερό και σαντουιτσάκια η ότι άλλο θες. Οι σταθμοί που σταματάνε τα λεωφορεία για φαγητό και ξεκούραση είναι άθλιοι και πανάκριβοι. Εγώ προσωπικά παω μόνο τουαλέτα και αυτό αν είναι απαραίτητο. Εκτός και αν δεν σιχαίνεσαι.
Η τιμή είναι μόνο για να πας.
Το παράδοξο είναι ότι η επιστροφή είναι πιο οικονομική , στο μισό της τιμής που σου είπα στην αρχή. Εγώ γύρισα με 300 μπατ. Αλλά και εκεί ρωτάς σε πολλά πρακτορεία.
Πάνω έχει πολλά πράγματα για να κάνεισ και trekking και jugle jumping που όπως μου είπαν άλλοι εκεί είναι όλα τα λεφτά αλλά δεν προλάβαινα γιατί έμεινα πολύ λίγο.Σκοπεύω όμως την επόμενη φορά.
Τα πάντα βόρεια είαναι πιο φτηνά πχ. θα  βρείς μασαζ στην μισή τιμή από την Μπανγκόκ, φαγητό, ιντερνετ κλπ. Θύμήσου όλα θέλουν ψάξιμο και καλό παζάρι , δεν λέμε ποτέ οκ αμέσως.
Και αν έχετε κανένα χαλασμένο δοντάκι μην το σκέφτεστε,πηγαίνεται και φτιάξτετο.Και φτηνά και ποιότητα και καθαριότητα. Μιλάω από πείρα.
Ελπίζω να σε βοήθησα φίλε μου. Φρόντισε να περάσετε καλά.

Αποσυνδεδεμένος Milú

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 8.0.552.215 Chrome 8.0.552.215
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 11, 2010, 06:58:44 πμ »
Σήμερα γύρισα από το Chiang mai! Τελικά κάναμε και τις 2 διαδρομές βράδυ με λεωφορείο αφού το αφήναμε τελευταία στιγμή και δε ξέραμε αν θα βρίσκαμε εισιτήριο με το τρένο.... :p Πήγαμε με τη nakonchai air, υπέροχο και άνετο ταξίδι. Έχει λεωφορεία Gold class με 32 θέσεις (605 baht) και First class όπως είπε ο bestathens1972 με 21 θέσεις (800 περίπου Βαht) εμείς πήγαμε gold class, το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Στο γυρισμό δε καταφέραμε να βρούμε εισιτήρια με την ίδια εταιρία, παρόλο που πήγαμε στο σταθμό νωρίς το απόγευμα. Κλείσαμε με sombattour.. Σχετικά καλή εταιρία(518baht) όχι τόσο άνετη όσο η nca κ επίσης από τις 21.00 μέχρι τις 23.00 είχε μουσική και μετά έβαλαν και μία ταινία, η μουσική ξεκίνησε κ νωρίς το πρωί πράγμα που προσωπικά με εκνεύρισε :p

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 11, 2010, 09:52:31 πμ »
Επίσης μια σίγουρη επιλογή για μακρυνές αποστάσεις είναι και τα vip buses της Transport με το χαρακτηριστικό αριθμό 999 με άνετα καθίσματα (χωρίς πλήρη ανάκλιση όμως...) και να θυμάστε πως στα VIP buses είναι πληρωμένο το φαγητό στη στάση όπως και υπάρχει μια έκπτωση αν αγοράσεις άλλα πράγματα από το μινι-mart.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 13, 2010, 15:32:33 μμ από bestathens1972 »

Αποσυνδεδεμένος Βαγγελης

• *
  • Windows 2000 Windows 2000
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0
Απ: μεταφορα προς Chiang mai - Λεωφορείο ή τρένο
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 13, 2010, 14:50:23 μμ »

Eχει του κοσμου τις επιλογες.
Για μονοημερο προτιμησε το Doi Inthanon (ή καπως ετσι).
Για μεγαλυτερης διαρκειας trekking εχει καλυτερες επιλογες προς το βορρα.
Τα μονοημερα που υποσχονται επισκεψη σε χωρια διαφορων φυλων ειναι μαπα 90%.
Τα trekking με διανυκτερευση σε σκηνες διπλα σε ποταμι ειναι καλα, αλλα υπαρχουν επισης καλα προγραμματα με διανυκτερευση σε μειονοτικο χωριο.

Αποσυνδεδεμένος Milú

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 8.0.552.215 Chrome 8.0.552.215
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 13, 2010, 16:29:16 μμ »
Σε ευχαριστώ!!
Εμείς τελικά πήγαμε για 2 μέρες, 1 νύχτα! Δε το ψάξαμε ιδιαίτερα, απλά πήγαμε με αυτό που συνεργάζεται και το guest house που μείναμε, το rendevouz. Λέγεται buddy tours απ ότι πρόσεξα αργότερα. http://www.chiangmai1.com/buddy/
Καλά ήταν αλλά νομίζω πως μπορεί κανείς να βρει και κάτι καλύτερο και πιο οικονομικό! Δηλαδή η μεταφορά έγινε με σονγκτέο(είδαμε και άλλα γκρουπ με κλιματιζόμενα βαν) και ενώ μας είχαν πει πως θα έχουμε guide που μιλάει πολύ καλά αγγλικά, τη δεύτερη μέρα που το γκρουπ χωρίστηκε, (κάποιοι ήταν για 3 μέρες και μόνο εγώ και η φίλη μου για 2 μέρες) μείναμε με ένα guide που τα αγγλικά του ήταν χάλια. Πάλι καλά η φίλη μου μιλάει τάι οπότε δεν είχαμε τρομερό πρόβλημα! Επίσης το φαγητό ήταν πολύ φτωχό και η διανυκτέρευση έγινε σε ένα "χωριό" ο θεός να το κάνει, 3 άτομα έμεναν όλα κ όλα! Τρομερό κρύο και φυσικά μείναμε σε ένα bamboo house. Τη 2η μέρα που κάναμε τις δραστηριότητες ήταν καλύτερα, είδαμε και το χωριό που θα μέναν αυτοί που θα συνέχιζαν και για 3η μέρα και ήταν πολύ καλύτερο!! Αυτά σε γενικές γραμμές!
Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες φιλ φρι του ασκ! :)