Διαβάστε για τους συμπατριώτες μας που κατέκτησαν την πιο ψηλή κορυφή της Ινδοκίνας
Εννέα Έλληνες ατένισαν το Βιετνάμ από τα... 3.143 μέτρα
Υστερα από τέσσερις ώρες σκληρής προσπάθειας, οι 9 Ελληνες με αρχηγό της αποστολής το γνωστό ορειβάτη, Κώστα Τσιβελέκα, πάτησαν την πυραμίδα της κορυφής των 3143 μ., την υψηλότερη της Ινδοκίνας.
Την υψηλότερη κορυφή της Ινδοκίνας κατέκτησαν Ελληνες ορειβάτες. Μέσα από μια εξαιρετικά δύσκολη διήμερη ανάβαση μέσα από τροπικά δάση, εννέα ορειβάτες έφτασαν στο ψηλότερο βουνό του Βιετνάμ «Pansipan», ύψους 3.143 μ.
Η ορειβατική εμπειρία της αποστολής ξεκίνησε από τον οικισμό «Lao cai» που ορίσθηκε ως σημείο εκκίνησης και βρίσκεται στη συνοριακή πόλη «Sapa». Με αρχηγό της αποστολής το γνωστό ορειβάτη, Κώστα Τσιβελέκα, η ανάβαση ξεκίνησε μέσα σε πυκνό παρθένο τροπικό δάσος από μπαμπού, μικρούς χειμάρρους, τροπικά φυτά και αιωνόβια δένδρα. Οι ορειβάτες έφτασαν στα 2.200 μ., στο πρώτο καταφύγιο, και συνέχισαν την ανάβαση σε κατάφυτη ανηφορική κόψη με βραχώδη περάσματα μέχρι τα 2.800 μ., όπου και κατασκήνωσαν έπειτα από 8ωρη πορεία ανάβασης.
Στις 4 τα ξημερώματα οι ορειβάτες φόρτωσαν στις πλάτες τα σακίδιά τους για την τελική ανάβαση που ξεκίνησε με φακούς μέσα σε μια διαδρομή που θύμιζε ζούγκλα, με διαδοχικές μικρές τεχνικές δυσκολίες και βραχώδη περάσματα, βρεγμένα λόγω συχνών τροπικών βροχών και συνεχούς υγρασίας», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους. Τα μέλη της αποστολής περιγράφουν το τοπίο μοναδικό, γεμάτο ομίχλη. Επειτα από τέσσερις ώρες σκληρής προσπάθειας πάτησαν την πυραμίδα της κορυφής των 3.143 μ., την υψηλότερη της Ινδοκίνας.
«Ατενίζουμε σε βάθος το πυκνά δασωμένο Βόρειο Βιετνάμ μέχρι τις παρυφές της Κίνας (ο ορεινός όγκος αναπτύσσεται στη συνοριακή γραμμή Κίνας-Βιετνάμ)», αναφέρουν.
Η κατάβαση στη βάση του ορεινού όγκου διήρκεσε 14 ώρες και είχε πολλές δυσκολίες, κυρίως γιατί έβρεχε.
Μετά την ορειβασία, τα μέλη της αποστολής επιδόθηκαν σε… τουρισμό, θαυμάζοντας τις ομορφιές της περιοχής.
Μετέβησαν στο «Ha Long Bay», τοπίο φυσικής ομορφιάς και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και πραγματοποίησαν κρουαζιέρα στα 4.000 ασβεστολιθικά νησιά που αναδύονται στην ανατολική θάλασσα, σχηματίζοντας ένα σύμπλεγμα μοναδικής αισθητικής. Εκαναν καγιάκ και κωπηλασία στα τιρκουάζ νερά του κόλπου το ηλιοβασίλεμα, θαλάσσια διαδρομή για γνωριμία με τους κοραλλιογενείς υφάλους, εξερευνώντας την υποθαλάσσια ζωή, σπήλαια με τους φυσικούς βράχινους σχηματισμούς.
Στην ιστορική Σαϊγκόν (Χο Τσι Μινχ) επισκέφτηκαν μνημεία, ενώ στο Δάσος της Βροχής είδαν την πλουσιότερη πανίδα και χλωρίδα της χώρας και διέσχισαν με πλοιάριο το γιγάντιο δέλτα του ποταμού «Mekong», που πηγάζει από υψίπεδα του Θιβέτ και εκβάλει στο Νότιο Βιετνάμ σε εννέα διακλαδώσεις, «εννέα δράκους».
http://www.e-typos.com/gr/ellada/article/160233/ennea-ellines-atenisan-to-vietnam-apo-ta-3143-metra/![](http://s14.postimg.org/eimrwha1p/15f8_15pl.jpg)
![](http://s14.postimg.org/ptpfkugwt/erbeor.jpg)
![](http://s14.postimg.org/z07q84m5d/mountain.jpg)