Αποστολέας Θέμα: Ψηλά στον γαστρονομικό χάρτη η Ταϊλάνδη  (Αναγνώστηκε 4016 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 52.0 Firefox 52.0
    • Thailand
Ψηλά στον γαστρονομικό χάρτη η Ταϊλάνδη
« στις: Απριλίου 22, 2017, 18:22:40 μμ »
Ο Όμιλος Michelin και η Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο πρώτος Οδηγός Μichelin για τη Μπανγκόκ θα εκδοθεί στα τέλη του έτους.

Η έκδοση του Michelin Guide Bangkok θα κάνει την Ταϊλάνδη τη δεύτερη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας και την έκτη της Ασίας που θα έχει τον δικό της Οδηγό Michelin, έναν από τους πιο έγκυρους και αναγνωρισμένους αναφορικά με τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια.

Ο Λιονέλ Νταντιάκ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου για την ανατολική Ασία και την Αυστραλία, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην οποία ανακοινώθηκε η νέα έκδοση, ότι η συνεργασία μεταξύ του γαλλικού ομίλου Michelin και της Αρχής Τουρισμού αποδεικνύει την αφοσίωση και την αγάπη του ομίλου για την Ταϊλάνδη, τη χώρα όπου η Μισελέν δραστηριοποιείται με επιτυχία για περισσότερα από 25 χρόνια, απασχολώντας περίπου 7.000 εργαζόμενους σε όλο το βασίλειο.

«Η Μπανγκόκ συγκαταλέγεται στις γαστρονομικές πρωτεύουσες του κόσμου, με καταπληκτικές επιλογές από εστιατόρια με φίνα πιάτα, μοντέρνα μαγειρεία, έως πάγκους με καλό φαγητό στον δρόμο», τόνισε προσθέτοντας ότι ο όμιλος είναι ενθουσιασμένος που προσφέρει τη μακρόχρονη αξιοπιστία του στον τομέα της εστίασης της ταϊλανδικής πρωτεύουσας.

«Πιστεύω ότι ο οδηγός θα βοηθήσει στη βελτίωση της εικόνας της χώρας μας, στην προσέλκυση πιο ποιοτικού τουρισμού και θα συμβάλλει στην ορθότερη κατανομή των εσόδων από την τουριστική βιομηχανία», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού Κόμπκαρν Ουαταναβρανγκούλ.

Σύμφωνα με τον Γιουτασάκ Σουπασόρν, τον επικεφαλής της Αρχής Τουρισμού, ο Michelin Guide Bangkok 2018 θα κυκλοφορήσει φέτος τον Δεκέμβριο και ο ετήσιος Οδηγός Μichelin θα εκδίδεται σταθερά για τα τουλάχιστον πέντε επόμενα χρόνια.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
iefimerida



Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 57.0 Firefox 57.0
    • Thailand
Απ: Ψηλά στον γαστρονομικό χάρτη η Ταϊλάνδη
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 16, 2017, 10:12:31 πμ »

Η 70χρονη Jay Fai στη Μπανγκόκ διατηρεί street food και πρόσφατα κέρδισε αστέρι Μισελίν. Η πιο νόστιμη ομελέτα καβούρι της Ταϊλάνδης.

Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που καντίνα παίρνει αστέρι Μισελίν, όμως είναι μόλις η δεύτερη. Αυτό το street food με σπεσιαλιτέ ομελέτα με καβούρι κέρδισε επάξια μια θέση στη λίστα του Οδηγού.

Είναι σίγουρο πλέον ότι οι καντίνες δεν σνομπάρονται από τον Οδηγό Μισελίν όταν το φαγητό έχει σωστή πρώτη ύλη και νόστιμη γεύση. Άλλωστε, οι ασιατικές χώρες έχουν παράδοση στο street food και το μικρό μαγαζί «Raan Jay Fai» έχει την καλύτερη ομελέτα καβούρι.

Η 70χρονη σεφ και ιδιοκτήτριά του, Jai Fai, μαγειρεύει με μεράκι νουντλς, καβούρι με κάρυ και την διάσημη στην Μπανγκόκ ομελέτα καβούρι. Μπορεί να πρόκειται για ένα μικρό μαγαζί σε μορφή καντίνας όμως τα πιάτα φτάνουν ακόμα και τα 20 δολάρια. Μια τιμή αρκετά τσιμπημένη για φαγητό καντίνας.


Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 66.0 Firefox 66.0
    • Thailand
Απ: Ψηλά στον γαστρονομικό χάρτη η Ταϊλάνδη
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 31, 2019, 16:27:07 μμ »
  Η απόφαση ελήφθη την περασμένη Τετάρτη από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού για την προστασία και την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομίας της Ταϊλάνδης.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, θα επιδιώξει να αναγνωριστεί η διάσημη γαριδόσουπα τομ γιαμ κουνγκ (tom yum kung), ως κομμάτι της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας από την UNESCO, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας, όπως μεταδίδει η Bangkok Post.


Αναμένεται να γίνει δημόσια ακρόαση των αρμόδιων φορέων, μεταξύ των οποίων εκπαιδευτικά ιδρύματα που διδάσκουν μαγειρική καθώς και ενώσεις τροφίμων της Ταϊλάνδης, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την παραδοσιακή σούπα, ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού. Πρόσθεσε ότι οι πληροφορίες αυτές θα κατατεθούν στην UNESCO έως τις 31 Μαρτίου του 2020.

Η σούπα τομ γιαμ κουνγκ και τα τηγανητά νούντλς (phat thai kung sot) που επίσης περιέχουν γαρίδες, είναι τα δυο πιο αγαπημένα ταϊλανδέζικα πιάτα παγκοσμίως.

Το όνομα της σούπας προέρχεται από το ταϊλανδέζικο ρήμα tom που σημαίνει βράζω και yum που είναι ένα ουσιαστικό που σημαίνει καυτερή σαλάτα. Η λέξη Kung σημαίνει γαρίδα.

Η τομ γιαμ μπορεί να γίνει επίσης με κοτόπουλο, με θαλασσινά ή με ψάρια. Λιγότερο συχνή είναι η παρασκευή του με χοιρινό ή μοσχάρι.