Αποστολέας Θέμα: Ανανεωση αδειας διαμονης αλλοδαπου μελους οικογενειας Ελληνα πολιτη.  (Αναγνώστηκε 1624 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος humsepyaar1

• **
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 87.0.4280.88 Chrome 87.0.4280.88
Η συναλλαγη με τις Δημοσιες υπηρεσιες δυστυχως παραμενει προβληματικη !
Η ταλαιπωρια δεν εχει τελειωμο , ητανε που ητανε ενα δραμα, ηρθε και ο κοβιντ και τα ισοπεδωσε ολα !!
Δεν σηκωνει κανεις το τηλ πλεον, παρα μονο αν ειναι η τυχερη σου μερα ,νωρις το πρωι ? πιο σιγουρα μετα τις 1 που καπως πεφτει η πολυ δουλεια ....
ισως δεησει καποιος να το σηκωσει.
Επικοινωνια με email ομως αμεση στην Περιφερεια Θεσσαλονικης και ο Διευθυντης της ΔΑΜ αψογος και αποτελεσματικος !
Ενω ειχα διαβασει πριν ενα χρονο το ποστ συμφορουμιτη με την λιστα  με τα δικαιολογητικα για την Ανανεωση αδειας διαμονης,
την πατησα με την λιστα της περιφερειας ,ΠΙΣΤΕΨΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΗ σαν νεοτερη του 2020 ,  ηταν ομως ελλιπης , δεν ανεφερε καν την βεβαιωση ασφαλισης για τα τελευταια 5 χρονια, οπως και την υπευθυνη δηλωση οτι δεν εχει αλλαξει η οικογενειακη κατασταση.
Τελικα με εδιωξαν  χωρις να παραλαβουν τα δικαιολογητικα.
Παιρνω τηλ το ΙΚΑ στο μητρωο και με ενημερωνουν οτι δεν εκδιδουν τετοιο πιστοποιητικο  ??? ???
Σημερα το πρωι ξανα στην περιφερεια ,βουρ στον Διευθυντη  και δοθηκε ενα τελος στην ταλαιπωρια περιμενοντας παλι ενα τριωρο μεχρι να γινει η καταθεση.
Αν εισαι συνταξιουχος τελικα δεν το ζητανε , αν οχι ο Θεος βοηθος  :) και στον Διευθυντη κατ'ευθειαν !

12 2020 Δικαιολογητικα για αδειας διαμονης..........

1)Διαβατηριο Συζυγου παλιο (αν υπαρχει ) και καινουργιο
2)Φωτοτυπια ΟΛΩΝ των σελιδων του διαβατηριου της συζυγου
3)φωτοτυπια της Ταυτοτητας Ελληνα συζυγου
4) 4 φωτογραφιες(τυπου διαβατηριου) και CD (οι φωτογραφοι ξερουν)
5)Υπευθυνη δηλωση(η παλια του Νο 105) οπου αναγραφονται τα στοιχεια του Ελληνα συζυγου και δηλωνει οτι δεν αλλαξε η οικογενειακη του κατασταση και ο γαμος του ειναι ακομη σε ισχυ
6)Βεβαιωση Οικογενειακης καταστασης
7)Ηλεκτρονικο παραβολο αξιας 16 ευρω , [ 2119 ] Τέλος εκτύπωσης ηλεκτρονικής άδειας διαμονής
8)Βιβλιαριο υγειας
9)Εκκαθαριστικο εφοριας
10)η καρτα διαμονης  (γνησια και 1 φωτοαντιγραφο)
11) Ασφαλιστικη ικανοτητα ( δλδ οτι ειναι ασφαλισμενη ) εκδιδεται ηλεκτρονικα απο το ΙΚΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ.....ΑΝ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΣΑΣ ΛΕΙΨΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΤΕ ΕΞΤΡΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

1)Βεβαιωση του ασφαλιστικου φορεα της συζυγου σας για τα χρονια
(την τελευταια 5ετια) που ειναι ασφαλισμενη και καλυμμενη
για ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη
Η υπαλληλος της περιφερειας μου απαντησε οτι ειναι ενα print screen με την σφραγιδα του ΙΚΑ ,
ενω η υπαλληλος του ΙΚΑ  μου απαντησε οτι δεν εκδιδουν τετοια βεβαιωση  :'( :'( :'(  δυστυχως δεν υπαρχει στο ΑΤΛΑΣ εκδοση της βεβαιωσης
αυτης.

2)Μια αιτηση που συμπληρωνεται την ωρα της υποβολης και λεει οτι απουσιαζατε πανω απο 6 μηνες

και τελειωνοντας με την χαρτουρα, δινουν την προσωρινη αδεια και  ακολουθουν τα βιομετρικα ,
περιμενουμε τωρα το ποτε θα μας ειδοποιησουν για να παραλαβουμε.

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 23, 2020, 19:47:36 μμ από thailandgr »

Αποσυνδεδεμένος sakisde

• **
  • Android 7.0 Android 7.0
  • Browser:
  • Chrome 87.0.4280.101 Chrome 87.0.4280.101
Να δω πότε θα παραλάβετε την ταυτότητα γιατί εδώ στην ανατολική Αττική γνωστοι και με παιδιά δεν την έχουν παραλάβει 3 χρόνια και κάθε χρόνο πανε για ανανέωση

Αποσυνδεδεμένος humsepyaar1

• **
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 92.0.4515.159 Chrome 92.0.4515.159
την αδεια  διαμονης την πηρα γρηγορα θα ελεγα , μετα απο 8 μηνες , ειχαμε 2 φορες να υποβαλλουμε εξτρα δικαιολογητικα γιατι ειχαμε λειψει 2 φορες στις Φιλιππινες .
Βρηκανε οτι πριν απο 4 χρονια η γυναικα μου ελειψε 8 μηνες στις Φιλιππινες ! ψαχνουνε πολυ , γιατι οπως μου εξηγησε η υπαλληλος τους εχουν φλομωσει στο ψεμμα πολυς κοσμος.
Τυχαια ανακαλυψα οτι ηταν ετοιμη σε μια ενημερωτικη σελιδα της ΔΑΜ σχετικα με την πορεια του αιτηματος μου . Ισως να ηταν πολυ νωριτερα ετοιμη για παραδοση, αλλα δεν μου στειλαν καποιο μνμ οπως την προηγουμενη φορ.
https://pf.emigrants.ypes.gr/pf/
Αν ημασταν εδω χωρις απουσια στο εξωτερικο για πανω απο 6 μηνες , θα την ειχαμε παρει την 10χρονη αδεια παραμονης σε 3-4 μηνες !
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 06, 2021, 18:04:43 μμ από humsepyaar1 »