Αποστολέας Θέμα: Διμερείς σχέσεις  (Αναγνώστηκε 7940 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
    • Thailand
Διμερείς σχέσεις
« στις: Μαΐου 22, 2008, 11:18:42 πμ »
Το Βιετνάμ παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο παρελθόν, έχει επιτύχει αξιοσημείωτα βήματα προόδου κατά τα τελευταία χρόνια, καταγράφοντας εντυπωσιακές επιδόσεις στον τομέα της οικονομίας (9% οικονομική ανάπτυξη για το διάστημα 1986-96).



Η γεωργία είναι η κύρια απασχόληση των κατοίκων (63%), ενώ οι υπόλοιποι ασχολούνται με την βιομηχανία και την παροχή υπηρεσιών. Σύμφωνα με στοιχεία του 2004, ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας ανήλθε στο 7,7%, το ΑΕΠ κυμάνθηκε στα $227.2 δις ΗΠΑ, ενώ το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στα $2.700 ΗΠΑ.



Μετά το 2001, το Βιετνάμ αποφάσισε την πραγματοποίηση στροφής προς την απελευθέρωση της οικονομίας και την υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων, με σκοπό την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.



Οι περισσότερες εξαγωγές γίνονται προς τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Αυστραλία, ενώ οι εισαγωγές προέρχονται κυρίως από χώρες της Ασίας. Η Αμερικανο-Βιετναμική Εμπορική Συμφωνία του 2001 αναμένεται ότι θα αυξήσει τις εξαγωγές προς τις ΗΠΑ.



Το 1986 υιοθετήθηκε ένα γενικό αναμορφωτικό πρόγραμμα για την πολιτική και κοινωνικοοικονομική κατάσταση, γνωστό ως «DOI MOI REFORM PROGRAM”, που περιελάμβανε και αλλαγές στη μέχρι τότε ακολουθούμενη εξωτερική πολιτική. Απώτερος σκοπός αυτού του προγράμματος είναι η σταδιακή μετάλλαξη της βιετναμικής κοινωνίας από αγροτική (κατά 80% σήμερα) σε πλήρως εκβιομηχανοποιημένη το 2020.



Εξωτερική πολιτική


Το Βιετνάμ συμμετέχει στο ASEAN (Association of South East Asian Nations), και στο ARF (ASEAN Regional Forum). Είναι ιδρυτικό μέλος της Διαδικασίας ASEM (Asia Europe Meeting). Το 2004 διοργάνωσε την 5η Σύνοδο Κορυφής ASEM στο Hanoi (8-9.10.2004) κατά την οποία προσχώρησαν επισήμως ως μέλη από πλευράς ASEAN η Καμπότζη, το Λάος και η Βιρμανία (παρά τις αντιθέσεις ΗΠΑ και Ε.Ε. ως προς την τελευταία) και τα 10 νέα κράτη-μέλη από πλευράς Ε.Ε.



Με την Ε.Ε., το Βιετνάμ έχει υπογράψει Συμφωνία Συνεργασίας από τον Ιούνιο 1996, ενώ, ήδη από το 1999, συμμετέχει στις διεργασίες του Asia Pacific Economic Cooperation (APEC).



Οι σχέσεις ΗΠΑ και Βιετνάμ έχουν ομαλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία έτη, γεγονός που οφείλεται και στην υπογραφή Διμερούς Συμφωνίας Συνεργασίας για την καταπολέμηση παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών (Δεκέμβριος 2003). Το 2005, ο ΠΘ της χώρας κ. Phan Van Khai επεσκέφθη τις ΗΠΑ (Ιούνιος 2005) και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Bush, την πρώτη, από λήξεως του πολέμου (1975), επίσκεψη ανώτατου αξιωματούχου του Βιετνάμ στις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση του Βιετνάμ επιθυμεί να ενσωματωθεί στις διεθνείς εξελίξεις και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην περιοχή, περιορίζοντας, μεταξύ άλλων, τον διαρκώς αυξανόμενο πολιτικό και οικονομικό ρόλο της Κίνας.



Ένα ακανθώδες θέμα που το Βιετνάμ αντιμετωπίζει στις εξωτερικές του σχέσεις και συγκεκριμένα με την Κίνα, είναι αυτό της διεκδίκησης των νήσων Spartly, ένα σύνολο βραχονησίδων στη νότιο Σινική θάλασσα, οι οποίες θεωρούνται πλούσιες σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Τον Ιούλιο 2005, ο Πρόεδρος της χώρας κ. Tran Duc Luong πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κίνα όπου συνηντήθη με τον Κινέζο ομόλογό του κ. Hu Jintao. Κατά την ως άνω συνάντηση, συζητήθηκε η κατάσταση στα χερσαία και θαλάσσια σινο-βιετναμικά σύνορα, η επιθυμία κοινής εξερεύνησης της νότιας σινικής θάλασσας και η κοινή αλιευτική συνεργασία στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Beibu, σε μια προσπάθεια οικοδόμησης ειρήνης, φιλίας και μακροημέρευσης.



Σχέσεις Ελλάδος-Βιετνάμ



Πολιτικές Σχέσεις


Οι πολιτικές σχέσεις της χώρας μας με το Βιετνάμ δεν είναι ιδιαιτέρως ανεπτυγμένες και τούτο οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων η μεγάλη γεωγραφική απόσταση που χωρίζει τις δύο χώρες και το γεγονός ότι η περιοχή του Βιετνάμ δεν είναι μεταξύ των άμεσων προτεραιοτήτων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.



Υπήρξε αμοιβαία υποστήριξη για την εκλογή της χώρας μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Το Βιετνάμ μας υποστήριξε στην πρόσφατη εκλογή μας και εμείς έχουμε δεσμευτεί να υποστηρίξουμε την υποψηφιότητα του Βιετνάμ για την περίοδο 2008-9. Ως προς την υποψηφιότητα της χώρας μας στην Κατηγορία Α’ του IMO, στις εκλογές που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της 24ης Γεν. Συνελεύσεως της Ολομέλειας του εν λόγω Οργανισμού (Λονδίνο, 21.11-02.12.2005), το Βιετνάμ μας υποστήριξε, εκφράζοντας, παράλληλα, την επιθυμία του όπως η Ελλάδα υποστηρίξει το πρώτο σε μελλοντική υποψηφιότητά του σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό.



Το Βιετνάμ έχει συνάψει διπλωματικές σχέσεις με την ΠΓΔΜ υπό τη συνταγματική της ονομασία (Ιούνιος 1994).



Το 2004, ο τότε Υπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Μολυβιάτης, συνοδευόμενος από τον ΥΦΥΠΕΞ κ. Βαληνάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες, επεσκέφθη το Ανόι προκειμένου να συμμετάσχει στη 5η Σύνοδο Κορυφής Ασίας- Ευρώπης (8-9.10.2004).



Τον Φεβρουάριο 2005, ο Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών του Βιετνάμ κ. Nguyen Trung Thanh πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα και συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, και με τον τότε Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Παναγιώτη Σκανδαλάκη. Τον Νοέμβριο 2005, ο Γενικός Διευθυντής Ευρώπης του Υπουργείου Εμπορίου του Βιετνάμ κ. Nguyen Thai Binh επισκέφθηκε την Αθήνα, επικεφαλής τετραμελούς αντιπροσωπείας, με σκοπό την ανάπτυξη των οικονομικο-εμπορικών σχέσεων με τη χώρα μας. Τον Ιανουάριο 2006 ο Υφυπουργός Εξωτερικών του Βιετνάμ Le Van Bang επισκέφθηκε την Αθήνα και είχε συνάντηση με τον τότε Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Σκανδαλάκη.



Στις 29 Ιανουαρίου 2007 άρχισε να λειτουργεί η Πρεσβεία της Ελλάδος στο Ανόϊ με επικεφαλής τον Πρέσβη κ. Πλάτωνα Χατζημιχάλη. Η Πρεσβεία του Βιετνάμ στη Ρώμη είναι παράλληλα διαπιστευμένη στη χώρα μας.



Οικονομικές και Εμπορικές Σχέσεις


Η διμερής οικονομική συνεργασία αναπτύσσεται σταθερά και συνεχώς, αλλά εξακολουθεί να υπολείπεται των δυνατοτήτων των δύο χωρών μας, παρά το καλό επίπεδο των πολιτικών μας σχέσεων. Ο όγκος των διμερών εμπορικών ροών, παρόλο που έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2000, είναι ακόμη μικρός σε σχέση με τον συνολικό όγκο εξωτερικού εμπορίου της Ελλάδος ή του Βιετνάμ. Το εμπορικό ισοζύγιο των δύο χωρών υποφέρει από ένα χρόνιο και ταχέως αυξανόμενο έλλειμμα εις βάρος της Ελλάδος. Οι εξαγωγές για το έτος 2004 κυμάνθηκαν στα 1.896,8 χιλ.δολ. και οι εισαγωγές στα 62.539,6 χιλ.δολ. ενώ για το πρώτο εννιάμηνο του 2005 οι εξαγωγές έφτασαν τα 3.300,4 χιλ.δολ. και οι εισαγωγές τα 59.757,7 χιλ.δολ.



Πολιτιστικές Σχέσεις


Είναι λίαν περιορισμένες. Έχουμε προωθήσει στη βιετναμική πλευρά σχέδιο Μορφωτικής Συμφωνίας.




Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
    • Thailand
Απ: Διμερείς σχέσεις
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 22, 2008, 11:19:02 πμ »
ΒΙΕΤΝΑΜ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΑΝΟΙ

∆ιεύθυνση: 28 Thanh Nien Road, Ba Dinh, Hanoi, Vietnam

Τηλ.: (00844) 7152254 Fax: 7152253

Email: Web Site:

∆ιαφ. Ώρας: Θ:+4h, Χ:+5h Ωράριο (ώρα Eλλάδος):

ΠΡΕΣΒΥΣ: ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ ΠΛΑΤΩΝ-ΑΛΕΞΙΟΣ ΠΥΒ



Προξενικό Γραφείο

∆ ιεύθυνση : 28, Thsnh Nien Road, Ba Dinh Hanoi

Τηλ .: (00844) 7152263

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.0.11 Firefox 3.0.11
    • Thailand
Απ: Διμερείς σχέσεις
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 23, 2009, 17:46:02 μμ »
22/06/2009

Υπογραφή Διμερούς Αεροπορικής Συμφωνίας Ελλάδας- Βιετνάμ

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Υφυπουργός Μεταφορών του Βιετνάμ κ. Pham Quy Tieu, υπέγραψαν σήμερα τη Διμερή Αεροπορική Συμφωνία Ελλάδας- Βιετνάμ.
Με την υπογραφή της συμφωνίας ανοίγονται οι προοπτικές ανάπτυξης σχέσεων και συνεργασιών Ελλάδας-Βιετνάμ, καθώς δημιουργείται αεροπορικό πλαίσιο για την εκτέλεση απευθείας αεροπορικών δρομολογίων μεταξύ Αθήνας και Ανόι.
            Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε:
«Υπογράψαμε σήμερα με το συνάδελφό μου από το Βιετνάμ, μια σημαντική συμφωνία αεροπορικής συνεργασίας. Εντατικοποιούνται οι σχέσεις τουριστικής, οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ  των δύο χωρών. Η υπογραφή της συμφωνίας θα διευκολύνει σε αυτή την κατεύθυνση, δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης απευθείας αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ των δύο χωρών ή τη δυνατότητα οι δύο χώρες να αποτελούν ενδιάμεσο σταθμό σε δρομολόγια η καθεμία της άλλης χώρας,  τα οποία γίνονται προς το εξωτερικό. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία συμπληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο των διμερών σχέσεων, ενισχύονται οι διμερείς οικονομικές σχέσεις και   δημιουργούνται νέες προοπτικές τόσο στην εμπορική όσο και στην οικονομική συνεργασία των δύο κρατών. Θέλω να τον ευχαριστήσω, να τον καλωσορίσω και να του ευχηθώ καλή διαμονή στην Ελλάδα μια που η άφιξή του συμπίπτει με τα εγκαίνια του σημαντικού για εμάς, και για όλο τον κόσμο πιστεύω, Μουσείου της Ακροπόλεως το οποίο είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί».

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 16.0 Firefox 16.0
    • Thailand
Κλείνει η πρεσβεία στο Ανόι
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 10:59:39 πμ »
Λουκέτο σε έξι πρεσβείες και δύο προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό βάζει η κυβέρνηση, προσπαθώντας να περιορίσει τις πάγιες λειτουργικές δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών.

Σταδιακά μέχρι τον Μάρτιο του 2013 αναμένεται να ανασταλεί η λειτουργία στις εξής πρεσβείες της Ελλάδας: στην πρωτεύουσα του Περού Λίμα, στο Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης, στο Ανόι του Βιετνάμ, στο Χαρτούμ του Σουδάν, στη Χαράρε της Ζιμπάμπουε και στην Ουέλιγκτον της Νέας Ζηλανδίας. Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, κλείνουν επίσης τα προξενεία της Ελλάδας στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών και στο Περθ της Αυστραλίας.

Το 2009 ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εξωτερικών ήταν περίπου 500 εκατ. ευρώ. Με τα χρήματα αυτά καταβάλλονταν οι ετήσιες συνδρομές της χώρας στους διεθνείς οργανισμούς όπου είναι μέλος η Ελλάδα, καλύπτονταν τα έξοδα για την καθημερινή λειτουργία των διπλωματικών αποστολών της χώρας στο εξωτερικό αλλά και η μισθοδοσία των υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών.

Μαχαίρι

Το 2012, ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εξωτερικών έπεσε στα 290 εκατ. ευρώ. Από τα κονδύλια αυτά, περίπου 100 εκατ. διοχετεύονται σε διεθνείς οργανισμούς και τα υπόλοιπα 2/3 κατευθύνονται για την κάλυψη των αμοιβών που λαμβάνουν τα υπηρεσιακά στελέχη και για τα λειτουργικά έξοδα του υπουργείου Εξωτερικών.
Στο πλαίσιο της περαιτέρω περικοπής των δημοσίων δαπανών, από 1ης Ιανουαρίου 2013 τα κονδύλια για να λειτουργεί η ελληνική διπλωματία σε ολόκληρο τον πλανήτη μειώνονται κατά ένα επιπλέον 30%. Δηλαδή, με περίπου 200 εκατ. ευρώ τον χρόνο θα πρέπει να πληρώνονται οι εισφορές που καταβάλλει υποχρεωτικά η Ελλάδα για τη συμμετοχή της σε διεθνείς οργανισμούς (δαπάνη σχετικά ανελαστική, αν και το ύψος της συνδρομής που καταβάλλει προσδιορίζεται με βάση το ύψος του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της), να καλύπτονται οι δαπάνες για να λειτουργούν οι πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό αλλά και προκειμένου να συνεχίζεται η μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Μπροστά στο αδιέξοδο, το κλείσιμο πρεσβειών και προξενείων της χώρας σε ολόκληρο τον πλανήτη κρίνεται αναπόφευκτο. Σε πρώτη φάση αναστέλλεται η λειτουργία διπλωματικών αρχών στις χώρες με τις οποίες η Ελλάδα δεν έχει στενές οικονομικές σχέσεις, εκεί όπου η ελληνική ομογένεια δεν είναι πολυάριθμη και σε κράτη που κρίθηκε ότι οι δραστηριότητες των διπλωματικών αρχών μπορούν να αναπληρωθούν από πρεσβείες ή προξενεία της Ελλάδας σε γειτονικές χώρες.

Αμεσο όφελος

Την προώθηση των ελληνικών συμφερόντων και τη διευθέτηση των κρατικών υποθέσεων στις χώρες όπου η Ελλάδα δεν θα έχει πλέον επίσημη διπλωματική εκπροσώπηση θα αναλάβουν τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών που είναι διαπιστευμένα σε συνορεύουσες χώρες, οι οποίες σχεδιάζεται να ενισχυθούν με επιπλέον προσωπικό.

Το άμεσο όφελος που θα προκύψει για τον κρατικό προϋπολογισμό από την αναστολή λειτουργίας των διπλωματικών αποστολών στη Λίμα, στο Μοντεβίδεο, στο Ανόι, στο Χαρτούμ, στη Χαράρε, στην Ουέλιγκτον, στην Ατλάντα και στο Περθ υπολογίζεται σε περίπου 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών σχεδιάζουν ήδη το δεύτερο κύμα των διπλωματικών αντιπροσωπιών της χώρας που θα σταματήσουν να λειτουργούν από το καλοκαίρι του 2013.

Η δεύτερη φάση του σχεδίου

Οπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ», στην επόμενη φάση εξετάζεται το κλείσιμο μιας ή περισσότερων πρεσβειών στις βαλτικές χώρες, αφού υπό τις σημερινές συνθήκες θεωρείται υψηλού κόστους η διατήρηση διπλωματικών αποστολών στη Λιθουανία, στη Λετονία και στην Εσθονία. Επίσης, μεταξύ άλλων, μελετάται η αναστολή λειτουργίας της πρεσβείας μας στη Μάλτα, αλλά και στην Κούβα.

Παραλλήλως θα επιχειρηθεί να αντληθούν έσοδα από την πώληση ακινήτων του υπουργείου Εξωτερικών τα οποία δεν χρησιμοποιούνται πλέον. Οπως έγραψε το «ΘΕΜΑ» στις 23 Σεπτεμβρίου, με ταχείες διαδικασίες προωθείται η πώληση της πρώην κατοικίας του γενικού προξένου της Ελλάδας στο Λονδίνο, του κτιρίου στις Βρυξέλλες όπου στεγαζόταν η μόνιμη ελληνική αντιπροσωπία στην Ε.Ε., ενός ξενοδοχείου στη Ρώμη και ενός ακινήτου στο Βελιγράδι.
Κάποιοι από τους διπλωμάτες αντιδρούν στην απόφαση να καταργηθούν πρεσβείες και προξενεία της χώρας στο εξωτερικό, προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα θα απολέσει χρήσιμους μοχλούς για την προώθηση των συμφερόντων της.

protothema

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Chrome 18.0.1025.166 Chrome 18.0.1025.166
    • Thailand
Απ: Διμερείς σχέσεις
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 21, 2014, 12:22:59 μμ »
Ιδρύθηκε το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Βιετνάμ

 21 Μαρ. 2014, 10:51

Την ιδρυτική πράξη του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας –Βιετνάμ υπέγραψαν χθες Πέμπτη σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Πρεσβεία του Βιετνάμ, 60 εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας. Ο Πρέσβης του Βιετνάμ, κ. Βου Μπινχ επεσήμανε ότι η χώρα του είναι μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες οικονομίες της Νοτιοανατολικής Ασίας και παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες σε τομείς όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη των υποδομών και της τεχνολογίας. Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών κ. Παναγιώτης Μίχαλος, που συμμετείχε, στην ιδρυτική Συνάντηση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας –Βιετνάμ τόνισε πως σήμερα ναυπηγούνται ήδη 5 ελληνόκτητα πλοία στο Βιετνάμ, ενώ υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά και δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα της ναυτιλίας.

Newsroom ΔΟΛ

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 30.0 Firefox 30.0
    • Thailand
Απ: Διμερείς σχέσεις
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 10, 2014, 16:27:33 μμ »
Στη σημαντική ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Βιετνάμ, που ωστόσο έχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης αναφέρθηκε  ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου INTRALOT και πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Βιετνάμ, κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Vietnam - Greece Business Day» που διοργανώθηκε από το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Βιετνάμ, , με τη συμμετοχή του  υφυπουργού Οικονομικών του Βιετνάμ, κ. Do Hoang Anh Tuan, του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, κ. Παναγιώτη Μίχαλου και του πρέσβη του Βιετνάμ στην Ελλάδα, κ. Binh Vu.

Ο κ. Αντωνόπουλος συμπλήρωσε ότι «οι πολιτιστικές ομοιότητες μεταξύ των δύο χωρών, κάνουν την επιχειρηματική προσέγγιση πιο εύκολη και πιο παραγωγική και τώρα που η Ελλάδα εισέρχεται σε μια περίοδο σταθερότητας, πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για τους Έλληνες επιχειρηματίες να εξερευνήσουν την πολλά υποσχόμενη αγορά του Βιετνάμ». Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Αντωνόπουλος ανακοίνωσε ότι το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Βιετνάμ με τον ΣΕΒ International διοργανώνουν επιχειρηματική αποστολή στο Βιετνάμ στις 5-10 Οκτωβρίου, της οποίας θα ηγηθεί ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Παναγιώτης Μίχαλος.

O κ. Μίχαλος τόνισε στην ομιλία του ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει η ανάπτυξη σε μια οικονομία, όπως και αυτή του Βιετνάμ, είναι οι μεταρρυθμίσεις. «Το παράδειγμα της Ελλάδας αποτελεί την καλύτερη απόδειξη. Μετά από 2 χρόνια πρωτοφανούς προσπάθειας, επιτεύχθηκε η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας. Στοχεύσαμε στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας και το καταφέραμε. Προχωρούμε σταθερά στον δρόμο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το επιχειρηματικό κλίμα και να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για ξένους και Έλληνες επενδυτές. Αυτή είναι μια εμπειρία χρήσιμη για τη φίλη χώρα του Βιετνάμ». Ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε τη σημασία του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Βιετνάμ για την προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων των χωρών μας. «Τα διμερή Επιχειρηματικά Συμβούλια είναι τα κατεξοχήν εργαλεία του ιδιωτικού τομέα, μέσω των οποίων υλοποιούνται οι δράσεις οικονομικής διπλωματίας», πρόσθεσε.

Ο Πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα, κ. Binh Vu, τόνισε τη σημασία της επίσκεψης του Υφυπουργού Οικονομικών και της επταμελούς επιτροπής του Υπουργείου που τον συνόδευσε και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την περαιτέρω βελτίωση των διμερών οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων με όχημα το νεοσύστατο επιχειρηματικό συμβούλιο.

Στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης ο υφυπουργός Οικονομικών του Βιετνάμ, κ. Do Hoang Anh Tuan, τόνισε πως οι οικονομικοί δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Βιετνάμ έχουν ισχυροποιηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια ενώ υπάρχει μια πολλά υποσχόμενη δυναμικότητα στην ανάπτυξη της οικονομίας και του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών. Από το 2010, που λειτούργησε η Πρεσβεία του Βιετνάμ στην Ελλάδα οι εισαγωγές στην Ελλάδα από το Βιετνάμ τριπλασιάσθηκαν μέσα σε μία τριετία, ενώ και οι εξαγωγές της Ελλάδας στο Βιετνάμ σημείωσαν αύξηση. Ο κ. Do Hoang Anh Tuan επεσήμανε ότι το Βιετνάμ για δεύτερη χρονιά έχει πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο, ενώ για το 2014 παραμένει προτεραιότητα της Κυβέρνησης η σταθεροποίηση των μακροοικονομικών δεικτών της χώρας με κύριο στόχο την αύξηση του ΑΕΠ στο 5,8% και τη διατήρηση του πληθωρισμού (Δείκτη Τιμών Καταναλωτή) σε επίπεδα χαμηλότερα του 7%. Επιπρόσθετα, ο υφυπουργός τόνισε ότι η Κυβέρνηση του Βιετνάμ έχει αρχίσει ήδη να λαμβάνει διορθωτικά μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, όπως η μείωση της φορολογίας, η ενίσχυση της πιστοληπτικής αγοράς και η διοικητική μεταρρύθμιση. Τέλος, ο κ. Do Hoang Anh Tuan τόνισε ότι το Βιετνάμ ενσωματώνεται με γοργά βήματα στην παγκόσμια οικονομία. Αυτό δείχνουν οι συμφωνίες συνεργασίας και εμπορίου που έχουν ήδη υπογραφεί, όπως η Συνεργασία πέραν του Ειρηνικού (Trans-Pacific Partnership), η Ελεύθερη Διακίνηση Εμπορίου μεταξύ Βιετνάμ και Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Τοπική Οικονομική Συνεργασία.

Χαιρετισμό απεύθυνε εκπροσωπώντας τον ΣΕΒ International και ο τ. Πρέσβης, κ. Ηλίας Κλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιχειρηματική αποστολή στο Βιετνάμ που πραγματοποίησε ο ΣΕΒ το 2008 και στο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη με τον αρμόδιο οργανισμό VCCI και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η νέα επιχειρηματική αποστολή θα είναι ακόμη πιο επιτυχημένη.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την πρώτη γενική συνέλευση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας - Βιετνάμ, όπου εξελέγη το διοικητικό συμβούλιο που αποτελείται από τους κκ. Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο (INTRALOT), Ιωάννη Βαρδινογιάννη (ANEK LINES), Αθανάσιο Λαβίδα, (LAVIPHARM), Νικόλαο Λίτινα (Ομάδα Φιλίας Ελλάδας - Βιετνάμ), Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο (Geniki Bank), Ευάγγελο Πιστιόλη (Top Ships Inc.), Νικόλαο Σαμαρά (IPD), Κωνσταντίνο Σταραντζή, Συμεών Τσομώκο.

Το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας - Βιετνάμ ιδρύθηκε πριν από μερικούς μήνες με την αρωγή και συνεργασία της Πρεσβείας του Βιετνάμ στην Αθήνα και με την ενεργό στήριξη περίπου 100 ελληνικών επιχειρήσεων. Σκοπός του συμβουλίου είναι η ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων και δράσεων μεταξύ Ελλάδας και Βιετνάμ.

ΔΟΛ

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 40.0 Firefox 40.0
    • Thailand
Ελλάδα καλεί Βιετνάμ για επιχειρηματική επέκταση
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 19, 2015, 17:37:47 μμ »
Τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς του Βιετνάμ προσπαθούν να εκμεταλλευθούν έλληνες επιχειρηματίες, λόγω της ανόδου της μεσαίας τάξης αυτής της ασιατικής χώρας σε συνδυασμό με την αύξηση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο ενίσχυσης των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών προγραμματίζεται τον Οκτώβριο επιχειρηματική αποστολή στο Βιετνάμ από τον ΣΕΒ σε συνεργασία με το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας - Βιετνάμ (ΕΣΕΒ).

Σημειώνεται ότι το ΕΣΕΒ υποστηρίζεται από τις κυβερνήσεις και των δύο χωρών και ιδρύθηκε για να συγκεντρώσει τους επιχειρηματίες και τις εταιρείες που αναπτύσσουν ή προγραμματίζουν να αναπτύξουν επιχειρηματικές δραστηριότητες σε Ελλάδα και Βιετνάμ. Το Βιετνάμ είναι μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες οικονομίες της Νοτιοανατολικής Ασίας, ενώ παρουσιάζει μεγάλες ευκαιρίες στενότερης συνεργασίας με την Ελλάδα σε τομείς όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη των υποδομών και της τεχνολογίας.

Ο πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας - Βιετνάμ κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος έχει επισημάνει τη σημαντική ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Βιετνάμ, οι οποίες έχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Ο κ. Αντωνόπουλος πρόσθεσε ότι «οι πολιτιστικές ομοιότητες μεταξύ των δύο χωρών κάνουν την επιχειρηματική προσέγγιση πιο εύκολη και πιο παραγωγική και πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για τους έλληνες επιχειρηματίες να εξερευνήσουν την πολλά υποσχόμενη αγορά του Βιετνάμ». Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχία στις ασιατικές αγορές είναι η υπομονή, η συνέπεια και η επιλογή αξιόπιστων τοπικών συνεργατών.

Πολιτικοί φορείς του Βιετνάμ έχουν επισημάνει πως οι οικονομικοί δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Βιετνάμ έχουν ισχυροποιηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, ενώ υπάρχει μια πολλά υποσχόμενη δυναμικότητα στην ανάπτυξη της οικονομίας και του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών. Από το 2010 που λειτούργησε η πρεσβεία του Βιετνάμ στην Ελλάδα οι εισαγωγές στην Ελλάδα από το Βιετνάμ τριπλασιάστηκαν μέσα σε μία τριετία, ενώ και οι εξαγωγές της Ελλάδας στο Βιετνάμ σημείωσαν αύξηση.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης του Βιετνάμ παραμένει η σταθεροποίηση των μακροοικονομικών δεικτών της χώρας, με κύριο στόχο την αύξηση του ΑΕΠ στο 5,8% το 2014 και τη διατήρηση του πληθωρισμού (Δείκτη Τιμών Καταναλωτή) σε επίπεδα χαμηλότερα του 7%.

Αναφέρεται ότι η γενική συνέλευση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας - Βιετνάμ εξέλεξε διοικητικό συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο (Intralot), Ιωάννη Βαρδινογιάννη (ANEK Lines), Αθανάσιο Λαβίδα, (Lavipharm), Νικόλαο Λίτινα (Ομάδα Φιλίας Ελλάδας - Βιετνάμ), Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο (Geniki Bank), Ευάγγελο Πιστιόλη (Top Ships Inc.), Νικόλαο Σαμαρά (IPD), Κωνσταντίνο Σταραντζή, Συμεών Τσομώκο.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=730149

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 40.0 Firefox 40.0
    • Thailand
Τη θέση ότι η σύναψη συμφωνίας Κύπρου – Βιετνάμ για την αποφυγή διπλής φορολογίας θα είναι επωφελής και για τις δύο χώρες εξέφρασαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστος Πατσαλίδης και ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ του Βιετνάμ Bui Thanh Son, σε συνάντηση που είχαν σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, στην οποία και αναφέρεται ότι οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός του 2015.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου «στη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών έγινε αλληλοενημέρωση για την κατάσταση των οικονομιών των δύο χωρών και αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα διμερούς συνεργασίας και συζητήθηκαν οι προοπτικές για την ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών».

«Τόσο ο κ Πατσαλίδης όσο και ο κ. Bui Thanh Son αναφέρθηκαν στη διαδικασία συνομολόγησης της Συμφωνίας Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ των δυο κρατών και συμφώνησαν ότι η σύναψη της θα είναι επωφελής και για τις δύο χώρες», αναφέρεται.

Οι διαπραγματεύσεις, προστίθεται, «αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός του 2015 μεταξύ των δύο διαπραγματευτικών ομάδων των δύο κρατών και κρίνεται ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ , καθώς επίσης και με άλλες χώρες».

«Η επικαιροποίηση, διατήρηση και η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής Φορολογίας,  οι οποίες είναι υψίστης οικονομικής και πολιτικής σημασίας, στοχεύει περαιτέρω στην ενίσχυση και προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Kύπρος-Βιετνάμ υπέγραψαν συμφωνία κατάργησης θεωρήσεων για Διπλωματικά και Υπηρεσιακά Διαβατήρια

Συμφωνία Κατάργησης Θεωρήσεων Εισόδου για Διπλωματικά και Υπηρεσιακά Διαβατήρια μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ υπέγραψαν την Παρασκευή ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο Υφυπουργός Εξωτερικών του Βιετνάμ  Bui Thanh Son.

Σε ανακοίνωση από το ΓΤΠ αναφέρεται ότι της υπογραφής προηγήθηκε συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Βιετνάμ υπό τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Βιετναμέζο Υφυπουργό, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και οι τρόποι ενίσχυσης τους, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ασία, καθώς και οι σχέσεις του Βιετνάμ με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

http://www.ant1iwo.com/news/cyprus/article/217570/kupros-vietnam-diapragmateuseis-gia-sumfonia-apofugis-diplis-forologias/

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • OS:
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 51.0 Firefox 51.0
    • Thailand
Απ: Διμερείς σχέσεις
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 12, 2017, 12:17:27 μμ »
Στο Βιετνάμ ο Νίκος Κοτζιάς

Την πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο Βιετνάμ πραγματοποιεί από αύριο και μέχρι την Τετάρτη ο Νίκος Κοτζιάς, επίσκεψη η οποία συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση δέκα ετών από το άνοιγμα της πρεσβείας της Ελλάδας στο Ανόι.

Ο κ. Κοτζιάς αύριο θα συναντηθεί με τον Βιετναμέζο ομόλογο του Pham Bhin Minh και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Pham Sanh Chau, ενώ παράλληλα αναμένεται να γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της χώρας, Nguyen Xuan Phuc.

Την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Μαυσωλείο του ιστορικού ηγέτη του Βιετνάμ, Χο Τσι Μινχ, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή κατάθεσης στεφάνου και θα επισκεφθεί την ιστορική οικεία του Στρατηγού Vo Nguyen Giap.

Στη συνέχεια ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στην πόλη Χο Τσι Μινχ, την μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη στο Βιετνάμ και σημαντικό βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο, όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο της τοπικής Λαϊκής Επιτροπής, Nguyen Thanh Phong, ενώ παράλληλα, πριν από την αναχώρησή του, θα επισκεφθεί το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και το Πολεμικό Μουσείο.

Το ταξίδι αυτό θα αποτελέσει το έναυσμα για περαιτέρω ενίσχυση των -ήδη πολύ καλών- σχέσεων σε πολιτικό επίπεδο. Παράλληλα, θα αναζητηθούν τρόποι διεύρυνσης της πολιτιστικής και μορφωτικής συνεργασίας, ενώ θα επιδιωχθεί και η θεσμοθέτηση της συνεργασίας σε πολυμερές επίπεδο, ιδιαίτερα με την αμοιβαία υποστήριξη υποψηφιοτήτων σε Διεθνείς Οργανισμούς. Ακόμη, θα διερευνηθεί η δυνατότητα ενδυνάμωσης της διμερούς οικονομικο-εμπορικής συνεργασίας, με έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων, καθώς και η προώθηση κοινών δράσεων στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο άσκησης ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής που προωθεί ο κ. Κοτζιάς, μέσω της οποίας επιδιώκεται η ανάδειξη της Ελλάδας σε σταθερό συνομιλητή ταχύτατα αναπτυσσόμενων χωρών, ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής, ούτως ώστε η χώρα μας να καταστεί γέφυρα επικοινωνίας της συγκεκριμένης κατηγορίας κρατών με την Ευρώπη και ιδίως, με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Βιετνάμ, μια χώρα 92 εκατομμυρίων κατοίκων, αποτελεί ανερχόμενη οικονομική δύναμη στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, έχοντας επιτύχει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης άνω του 6% για όλη την περίοδο από τις αρχές του 21ου αιώνα έως και σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποσυνδεδεμένος halfway inn

  • ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • ***
  • Μηνύματα: 1233
  • Φύλο: Άντρας
  • IT'S A NICE DAY TODAY IN THAILAND.....KEEP SMILING
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 104.0.5112.102 Chrome 104.0.5112.102
Απ: Διμερείς σχέσεις
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2022, 09:58:51 πμ »
Happy Independence Day Vietnam!

Greece extends its warmest congratulations to the people & the Government of Vietnam, on the occasion of their National Day 🇬🇷🤝🇻🇳 @MOFAVietNam


วันนี้เป็นวันที่ดีในเมืองไทย ..... ยิ้มแย้มแจ่มใส
It's a nice day today in Thailand....keep smiling



"PG THAI AGENT"