Ένα από τα αγαπημένα φαγητά, που είναι σίγουρα στα 10 πρώτα , είναι το Som Tam, αλλιώς γνωστο ως Σαλάτα Παπάγιας
Το γεύμα είναι πολύ απλό να γίνει.
Τα κύρια συστατικά είναι τεμαχισμενη πράσινη παπάγια, τεμαχισμένα πράσινα φασόλια, ντοματα , αποξηραμένες γαρίδες, ανάλατα ψημένα φυστίκια , πιπεριές chillies , σκόρδο και χυμό lime .
Αυτά είναι σφυροκοπιούνται μαζί σε ένα μεχρι να γινουν σκονη χρησιμοποιώντας ένα γουδοχέρι.
Ο ήχος που κάνει είναι "ΠΟΚ ΠΟΚ ".
Κάθε φορά που περπατατε στο δρομο και ακουτε αυτον τον χαρακτηριστικο ηχο καντε μεταστροφή και αναζητήστε την som tam .
Η παπάγια σαλάτα ειναι τελεια μαζι με κολλώδες ρύζι (khao neow) και κοτόπουλο στη σχάρα.
Αλλά μπορείτε να την φατε με ψάρια .
Υπάρχει επίσης και μια συνταγή που έχει καβούρια.
Όταν πατε να αγοράσετε Παπάγια Σαλάτα, είναι σχεδόν πάντα έτοιμη στο λεπτο μπροστά σας.
Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να τους πειτε πόσα πιπεριές θέλετε να εχει !
Μια παπάγια Σαλάτα με ρύζι από το δρομο θα σας κοστίσει περίπου 20 μπατ.
Συνταγή:
1 μεσαίο σκουροπράσινο παπάγια
4 σκελίδες σκόρδο (kratiem)
6 πράσινα Ταϊλανδικά chilies (prik khee noo)
2 ντομάτες, κομμένες σε σφήνες
1 / 2 φλιτζάνι τεμαχισμένα πράσινα φασόλια, σε 2,5 cm περιπου ανα τεμάχιο
2 κουταλιές σάλτσα ψαριου(anchovy sauce)
1 / 2 κουταλάκι sauce
1 / 4 φλιτζανιού (60 ml) χυμό lime ή tamarind juice (ma-kaam piag)
Εκτελεση
1. Ξεφλουδιστε την παπάγια και ξεπλύνετε με αφθονο τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε το οξύ.
Αφαιρέστε τους σπόρους και τεμαχίστε την papaya με έναν τρυφτη
2. Τοποθετήστε τις σκελίδες σκόρδο και το chilies σε γουδί και καντε πολτο με με ενα γουδοχερι μέχρι να γινει χοντρά κομμάτια.
Τοποθετήστε την παπαγια και τα υπόλοιπα συστατικά στο γουδί και απαλά αναμειξτε όλα τα συστατικά με το γουδοχέρι ή ένα κουτάλι.
Σερβίρεται κρύα.
Source: "Thailand the Beautiful Cookbook" by Panurat Poladitmontr Πηγή: "Ταϊλάνδη το Beautiful Cookbook" από Panurat Poladitmontr [/ I]
http://www.youtube.com/v/GnmQFZIXtJg