Αποστολέας Θέμα: Εμπειρίες μελών από ταξίδι στην Ταϊλάνδη  (Αναγνώστηκε 11536 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lost

• Φύλο: Άντρας
    • Thailand - Ταϊλάνδη
Εμπειρίες μελών από ταξίδι στην Ταϊλάνδη
« στις: Ιουνίου 19, 2008, 08:42:23 πμ »
Θα με ενδιέφερε να υπήρχε κάτι τέτοιο: Το κάθε μέλος σε οποιαδήποτε περιοχή και αν ταξίδεψε στην Ταϊλάνδη να μπορούσε να περιγράψει με λίγα λόγια την εμπειρία του από την συγκεκριμένη τοποθεσία.

Αποσυνδεδεμένος frape79

• **
  • frape
Απ: Εμπειρίες μελών από ταξίδι στην Ταϊλάνδη
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 19, 2008, 11:53:35 πμ »
το ιδιο και γω θα ηθελα να διαβασω τις εμπειρειες των μελων οταν πρωτοπηγαν τι τους εκανε εντυπωση(σε επιπεδο διαφορετικης κουλτουρας και συμπεριφορας) διοτι οπως και να το κανουμε εδω πηγαινουμε σε μια ευρωπαικη χωρα και παθαινουμε την πλακα μας απο τον διαφορετικο τροπο αντιμετωπισης των πραματων ποσο μαλλον σε μια ασιατικη χωρα....!!! το λεω διοτι εχοντας μεινει 15 μηνες στην ιταλια και εχοντας ταξιδεψει και στην ελβετια υπαρχει διαφορα απο το οτι περπατας μονος σου σε καποιο μερος και καποιος αγνωστος απο ευγενια περνώντας διπλα σου σου λεει καλημερα μεχρι το οτι σε δημοσια υπηρεσια βλεποντας οτι δεν μιλαω καλα την γλωσσα τους  αλλα και αυτοι οχι καλα αγγλικα,αφησαν τον κοσμο να περιμενει και μαζευτηκαν 3 υπαλληλοι για να με εξυπηρετησουν....τα παντα ειναι διαφορετικα στο εξωτερικο, στην ταυλανδη τι γινεται ομως..???
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 04, 2008, 23:14:07 μμ από George31 »

Αποσυνδεδεμένος ios

• **
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 28, 2008, 19:33:02 μμ »
Συμφωνώ απόλυτα, ώστε στο επόμενο ταξίδι να επιλέγουμε τους προορισμούς μας έχοντας ήδη μια ιδέα. Για παράδειγμα κατά την γνώμη μου η Chaweng στο Samui ενδύκνειται για νυχτερινή ζωή, ενώ η Chalok στο Ko Tao για relax. Ο καθένας βέβαια μπορεί να έχει διαφορετική γνώμη αλλά καλό είναι να ακούγονται όλες.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 04, 2008, 23:14:41 μμ από George31 »

Αποσυνδεδεμένος lost

• Thailand - Ταϊλάνδη
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 28, 2008, 21:45:16 μμ »
Υπάρχουν τοποθεσίες και μέρη στην Ταϊλάνδη που δεν προβάλλονται από τα ταξιδιωτικά γραφεία για λόγους συμφερόντων μιας και αυτά κανονίζουν που θα στείλουν τον κόσμο. Αν κάποιος ταξίδεψε σε μέρη που είναι άγνωστα για το ευρύ κοινό αλλά είδε φανταστικά τοπία κτλ. Θα μπορούσε να το περιγράψει σε ένα καινούργιο θέμα που θα μπορούσε να δημιουργηθεί στο φόρουμ.

Αποσυνδεδεμένος taou

• *
  • Mac OS X Mac OS X
  • Browser:
  • Safari 5.0.2 Safari 5.0.2
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 28, 2011, 16:42:58 μμ »
Θα σας γραψω μια απο τις εμπειριες μου απο τo προσφατο ταξιδι μου στην Ταιλανδη.
Την 12η μου ημερα στην Ταιλανδη και 1 μου ημερα στην Μπανγκοκ, εφαγα μια απο τις μεγαλυτερες σφαλιαρες κατα την διαρκεια της παραμονης μου.
Φυσικα τα γραφω για να μην την πατησει καποιος ψαρακας, σαν εμενα.
Πρωτη ημερα και λεμε να επισκευθουμε το grand palace. Λεμε στο ξενοδοχειο να καλεσει ταξι. Μας λεει 200 μπατ, κομπλε.
Μπαινουμε το ταξι και μας ρωταει που θα παμε. Του λεμε Grand palace και ξαφνικα παιρνει μια εκφραση σαν αληθινος ηθοποιος και μας λεει οτι ειναι κλειστο και οτι ανοιγει μετα τις 2. Λεει οτι τις καθημερινες εχει αλλες ωρες και τα σ/κ αλλες. Κολλαμε και μας προτεινει να μας παει στην πλωτη αγορα. Εμεις οι μ@@@κες δεν ρωταμε ουτε που ειναι, ουτε ποσο θα κανει... Ενω πηγαιναμε για κανενα 20λεπτο, ρωταμε ποσο θελει ακομα και μας λεει περιπου μιση ωρα! Ε λεμε αφου ηρθαμε μεχρι εδω, θα παμε... Παμε εκει και μας λεει οτι για μια ωρα βολτα με την βαρκα θελει 2000!! Κακως δεν σηκωθηκαμε να φυγουμε... Ξανα κολλαμε και τα δινουμε... Δεν λεω ωραια ηταν αλλα οχι για 2 καφετια...
Ο ταξιτζης μας περιμενε εκει και μας παει στο grand palace. Αλλη μια ωρα περιπου. Το ταξιμετρο ειχε γραψει 150 χιλιομετρα και 1650 μπατ. Μας ζηταει 2000 χιλιαρικα!! Με τα πολλα του εδωσα 1700 και εφυγα.
Το grand palace ομως φυσικα και ηταν κανονικα ανοιχτο απο το πρωι...
Μετα το grand palace ακολουθει η ιστρορια με το τουκ τοκ που εχω γραψει στο αναλογο τοπικ.

Την τελευταια ημερα πριν φυγω, παω σταση siam του BTS Train για να παω λιγο στο Paragon. Με τα ποδια ειπα να παω στο ΜΒΚ. Στη διαδρομη επιασε βροχη και ενας τυπος μου λεει ´που πας, βρεχει...´ του λεω οτι παω στο ΜΒΚ. Και ξαφνικα... ´αααα, το ΜΒΚ ειναι κλειστο... Ειναι η γιορτη του βουδα σημερα...´. Του λεω νευριασμενα στα ελληνικα ´αι παρατα μας ρέ´και φευγω. Φυσικα το ΜΒΚ ηταν κανονικα ανοιχτο...
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 28, 2011, 16:58:55 μμ από taou »

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 6.0 Firefox 6.0
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 28, 2011, 18:33:06 μμ »
Θα σας γραψω μια απο τις εμπειριες μου απο τo προσφατο ταξιδι μου στην Ταιλανδη. .........

Γιαυτο εχουμε πει να διαβαζουμε το φορουμ προσεχτικα .....
Εαν το ειχες κανει θα το ηξερες :

Stories of Scams in Bangkok and Thailand

http://www.bangkokscams.com/

Top 10 Scams in Thailand

1. The Grand Palace is Closed Scam -
This scam can happen near any tourist attraction but still happens a lot outside the Grand Palace.
As you approach, someone will tell you that the palace is closed for various reasons.
Ignore them as you will end up in either a gem store or a tailor shop.

...........
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος axas

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 9.0 MS Internet Explorer 9.0
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2011, 23:32:23 μμ »
Με αφορμη το ποστ του φιλου @taou,λεω να αναφερω μερικα περιστατικα τετοιου τυπου...

Αποψη μου ειναι,εφοσον υπαρχει το παρον πολυ κατατοπιστικο site  thFlag,o νεος ταξιδιωτης να διαβαζει καλα για τα σημεια ενδιαφεροντως και να μην στηριζεται αποκλειστικα στα τουριστικα γραφεια της ταυλανδης η στις υπηρεσιες των ξεν/χειων,η σε οποιοδηποτε "καλοθελητη" ο οποιος θελει να "εξυπηρετησει" με το αζημιωτο φυσικα...
Δεν λεω οτι ολο το συστημα στη χωρα ειναι "λαμογιστικο",ουτε κατακρινω μηδενιστικα αυτες τις συμπεριφορες απο τους συμπαθεις Ταυλανδους.Απλα θεωρω οτι απο πλευρας τουριστικης συμπεριφορας,βρισκονται στην κατασταση που βρισκομασταν & εμεις την 10ετια του 80'.
Ας μην ξεχναμε οτι, επι παραδειγματι, ενας ταξιτζης που επιβιβαζει εναν τουριστα απο ενα ξεν/χειο των 5000Μπατ τη βραδυα(1/3 του μεσου μηνιαιου μισθου),θελει να βαλει και αυτος το "δακτυλο" στο βαζακι με το μελι και οχι μονο τα Golden Boys,managers που εχουν καταντησει, την Βκκ ιδιαιτερα, σε εναν προορισμο που μερα με τη μερα ακριβαινει συνεχως...
Γενικα ο μεσος ταυλανδος,θεωρει τον "Φαλανγκ" επισκεπτη  "πλουσιο" και δεν πειθεται ευκολα για το αντιθετο....

Στο 1ο ταξιδι, πηρα ταξι απο Σουκουμβιτ σοι 11, με προορισμο τo MBK,ημασταν 3 ατομα,εκανε πολυ ζεστη και προτιμησαμε τον κλιματισμο,απο την "εξερευνηση" του BTS... Ο "ταριφας" δεν πηρε "χαμπαρι" απο το οτι με συνοδευαν 2 συμπατριωτισες του και μας πηγε στον προορισμο μας μεσω ενος "ραφταδικου"...
Ως "ψαρακας" το "διασκεδασα" αυτη την 1η φορα και δεν αντεδρασα ουτε στην "κλοπη" στην τιμη.... 90μπατ εγραψε το meter 120 ζητησε και πηρε...
Αργοτερα "εμαθα" οτι η συγκεκριμενη διαδρομη γραφει,δε γραφει 65-70 μπατ...

Στην επισκεψη μου στο Grand Palace, ενας αλλος ταξιτζης θεωρησε σωστο,να με "ξεναγησει" πρωτα, σε ενα εργαστηριο(κατ'ουσιαν καταστημα πωλησης) χρυσαφικων και πολυτιμων λιθων... Εκει η συνοδος μου "εξεραγη" και κοντεψε να τον "φαει" ζωντανο...  ;D

Υπαρχουν και μερικοι τουκ τουκατζηδες που σε πανε στον προορισμο σου με 20 μπατ,φυσικα πριν σε "ξεναγουν" σε διαφορα μαγαζια πωλησης υπερτιμημενων τουριστικων προιοντων...

Στο 2ο ταξιδι συνεβει το κορυφαιο.... Ειχα δωσει ωρα αφυπνησης στην ρεσεψιον 5.30 το πρωι για το Σουβαρναπουμ της επιστροφης,ενω ειχα κανονισει και ταξι στα 350μπατ.
Στην προκαθορισμενη ωρα με ειδοποιησαν οτι το ταξι μου,με περιμενει.Κατεβηκα,και ενας τυπος με στολη,φορτωσε τη βαλιτσα μου σε μια Λιμουζινα...
"Το ταξι που κανονισατε κυριε,δεν μπορουσε να ερθει και εδωσε σε μενα την εντολη"
"Και ποσα θα κοστισει" ? Ρωτησα πονηρεμενος πια...
"950 Μπατ κυριε"
Πηρα τη βαλιτσα μου εκνευρισμενος και βγηκα απο το Παρκιγκ στο δρομο.Εκει φυσικα βρηκα και το ταξι που ειχα κανονισει.
"Γιατι δεν ηρθες να με παρεις" ? τον ρωτησα
"Ηοtel taxi mafia sir"....

Στο ιδιο ταξιδι, απο Πρατουναμ προς Σουκουμβιτ,ο ταξιτζης μολις επιβιβαστηκα,καλυψε το "ρολοι" με ενα πετσετακι...
Στις διαμαρτυριες μου,απαντησε οτι η διαδρομη εχει 150μπατ και δε χρειαζεται meter...
Στα 10 μετρα του ειπα να σταματησει να κατεβω.Αυτος απαιτησε να του δωσω τα 35μπατ της "σημαιας"."Οκ", του ειπα, "αλλα παμε στην γωνια στο κιοσκι του αστυνομικου". Κατεβασε "μουρη" και σταματησε....

Στο 3ο ταξιδι "εμπειροτερος" και πονηρεμενος πια,χρησιμοποιησα πολυ τα μεσα μαζικης μεταφορας και στις λιγες φορες που πηρα ταξι τους εδωσα απ'την αρχη να καταλαβουν οτι δεν ειμαι "πρωταρης"....
Καταληγω με το περιστατικο της βολτας στον Chao Praya...
Zητησα απο το ταξι να με παει στο σημειο που ξεκινουν τα καραβακια της καθορισμενης διαδρομης στον ποταμο.Αυτος θεωρησε καλο να με παει στο σημειο πισω απο τον Οργανισμο τουρισμου,οπου κατω απο μια γεφυρα ξεκινουν βαρκακια για "ατομικες" βολτες...
Ο Kapten ζητησε 3 χιλιαρικα για την βολτουλα,την οποια ειχα ξανακανει με 500μπατ απο αλλο σημειο,μεσα απο εναv Ναο(ζητω συγνωμη,αλλα δεν συγκρατησα την τοποθεσια και τις διαφορες λεπτομεριες.Λαθος μου )
Εφυγα και αφησα τον καπετανιο & τον ταξιτζη να "μαλωνουν" για τη "μιζα" που δεν δωθηκε...  :D

Ευχαριστω.Θα επανελθω με περιγραφη ενος ομορφου οδοιπορικου...

Ολα αυτα που ειμαστε ειναι το αποτελεσμα ολων αυτων που εχουμε σκεφτει.  <<Σινταρτα Γκαουταμα>>

Αποσυνδεδεμένος ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΟΣ

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 20:00:10 μμ »
 και μενα 1500 μου ζητησαν για την βολτα στον chao praya ,,αλλα ευτυχως δεν πηγα....   πηγα την αλλη μερα με το ταχυποο που κανει δρομολογια πανω, κατω συνεχως [καθε 10 λεπτα]...και εδωσα μονο 8 !!!!..    μπατ..[σημερα ειναι 15 β,,,γιατι μιλαμε για το 2004. καλλιτερα οποιος πηγαινει τηαι πρωτη φορα , να πηγαινει με καποιον < παληο>.