0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
καλησπερα,εγω και η κοπελα μου εχουμε αποφασησει να ερθουμε ταυλανδη να μεινουμε μονιμα.και εχουμε την εξης απορια εκτος των αλλων που εχω ρωτησει σε αλλα ποστ.ειμαστε ασφαλισμενοι στην εθνικη και ο ασφαλιστης μας λεει πως μας καλυπτει παντου αλλα καθε φορα που γινετε εισαγωγη θα πρεπει να κανουμε ενα σωρο ενεργειες οπως μεταφραση των εγγραφων τα οποια πρεπει να τα φερνουμε στην ελλαδα εμεις οι ιδιοι.δηλαδη για ενα ποσο 600$ θα πρεπει να φροντησουμε να μεταφρασουμε τα εγγραφα να εχουν ολες τις σφραγιδες και να παρουμε ενα αεροπλανο να ερθουμε εδω να τους τα δωσουμε.δεν γινετε ταχυδρομικος η με mail η με fax.το οποιο και δεν συμφερει οπως καταλαβαινετε.και ρωταμε εσεις που ειστε μονιμα εκει εχετε ταυλανδικη ασφαλεια η ελληνικη?εδω μετα απο μια περικοπη που καναμε μας βγαινει 120 ευρω το ατομο τον μηνα.εκει ποσο στοιχιζει ενα καλο πακετο?επισης επειδη στην αρχη θα ερθουμε με 2+1 και θα ανανεωσουμε την βιζα αυτη 2-3 φορες μεχρι να βγαλουμε μια φοιτητικη και αργοτερα μια business θα μας καλυπτει οταν ειμαστε εκτος συνορων π.χ στο λαος που θα παμε για ανανεωση?η μηπως πρεπει να βγαλουμε πρωτα μια ταξιδιωτικη και αφου παρουμε την σπουδαστικη να ψαξουμε να βρουμε ταυλανδικη ασφαλιστικη?
Πολλες τραπεζες σου προσφερουν ασφαλεια για ατυχημα με μηχανακι πχ.Η κασικορν εχει τετοια με περιπου 2500 μπατ.ξεκινανε ομως 30 μερες μετα οποτε δεν ξερω αν σε καλυπτουν. Οι πιο πολλες εδω μετα απο 1 μηνα προσφερουν καλυψη.Αυτες που εχουν 7000-8000 το χρονο φιλε - παλι μετα απο 1 μηνα καλυπτουν - ειναι οκ για κρατικα νοσοκομεια.. το πολυ μεχρι 5000 μπατ την μερα καλυψη για δωματιο.Στα ιδιωτικα νομιζω ειναι 8000.Η bupa εχει καλες κριτικες.Η bupa thailand οχι uk.
τελικα αξιζει να κανεις ασφαλεια για ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη εδω?δλδ σε ελληνικη εταιρεια η στην ταυλαδη??μιλαω για μονιμη εγκατασταση!!!
Το βασικο ειναι με τι βιζα θα μεινεις κατω .Εαν εχεις Retirement εχει καποια υποστιρηξη/περιθαλψη απο τα κρατικα νοσοκομεια / κεντρα υγειας .Εαν αντεχεις οικονομικα το πιο καλο ειναι να κανεις μια ασφαλεια απο εταιρια εκει ( πχ bupa ) και να επιλεξεις τις καλυψεις που θες και που να εξηπηρετεισαι ( ιδιοτικο νοσοκομειο - δημοσιο κλπ )