Θα ήθελα να εκφράσω από την δική μου σκοπιά και την δική μου άποψη για τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν μέρος στο φόρουμ, επειδή παρακολουθώ ότι συνεχίζεται εν μέρει να ζητούνται εξηγήσεις για θέματα του παρελθόντος με αποτέλεσμα να προκαλεί μια δυσαρέσκεια στην λειτουργία της ιστοσελίδας και πιθανόν στα υπόλοιπα μέλη.
Είμαστε εδώ και εγώ βέβαια διότι μας αρέσει να ανταλλάσσουμε απόψεις για μια χώρα που όλοι αγαπήσαμε. Το αν γίνανε κάποια λάθη από την άποψη των διαχειριστών στον συντονισμό και στην σωστή διεκπεραίωση του φόρουμ είναι ένα φαινόμενο που θα μπορούσε να συμβεί στον οποιοδήποτε που θα προσπαθούσε να συντονίσει μια τέτοια είδος συζήτηση.
Είναι άδικο από την δική μου σκοπιά να ζητώ εξηγήσεις για κάτι που επιδίωξαν οι διαχειριστές για το συμφέρον όλων μας αλλά δεν έφερε αποτέλεσμα, πιθανόν λάθη που γίνανε ή βιαστικές και σπασμωδικές κινήσεις, σημασία έχει ότι τα λάθη υπάρχουν για να γίνονται και για να διδασκόμαστε από αυτά για την επόμενη φορά να μην ξαναγίνουν και να υπάρξει ένα αίσιο αποτέλεσμα που θα ευχαριστήσει τους πάντες. Άλλωστε δεν χρεώθηκε κανένας ούτε έχασε κάποιος χρήματα.
Για μένα σημασία έχει ότι σε σχέση με άλλα φόρουμ που απλά συζητάμε παρατήρησα ότι το thai.gr προβαίνει σε κινήσεις δημιουργικές επιδιώκοντας κάτι παραπάνω από απλά μια συζήτηση όπως οι συναντήσεις μελών, η δημιουργία μη κερδοσκοπικού σωματείου κλπ. Αυτό βέβαια φαντάζομαι ότι ικανοποιεί ηθικά και τους περισσότερους που θα γνωρίσουν κάποιους συμπολίτες τους και θα μπορέσουν να δημιουργήσουν καινούργιες γνωριμίες, φιλίες και να ανταλλάξουν απόψεις.
Στο φόρουμ συμμετέχουν πολίτες απ΄όλη την Ελλάδα. Που αλλού θα έκανες γνωριμίες απ΄όλη την Ελλάδα ή πόσο όμορφο είναι να έχεις φίλους σε όλη την Ελλάδα που γράφτηκαν στο φόρουμ με ένα κοινό σκοπό με σένα την αγάπη του προς μια χώρα που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του πλανήτη, σε γεωγραφική απόσταση 8.500 χιλιομέτρων και πολύ πιο φτωχότερη από την δικιά σου.
Πόσο όμορφο είναι να έχεις και από ένα φίλο σε όλη την Ελλάδα, στη Ξάνθη, στην Πάτρα, στην Λάρισα, στην Ρόδο, στη Κέρκυρα, στην Δράμα, στα Ιωάννινα, στο Ηράκλειο της Κρήτης κλπ. με τον οποίο έχεις να ανταλλάξεις κάτι κοινό.
Που και πως θα τον γνώριζες?
Ποιος από εσάς σκέφτηκε να φτιάξει φόρουμ για την Ταϊλάνδη? Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι? Πόση επιτυχία ή αποτυχία θα έχει? Τι κέρδος θα έχει? Τι ευθύνες έχει?
Μην κατηγορούμε και ζητούμε εξηγήσεις. Θα ήταν προτιμότερο να προτείνουμε ιδέες, να εκφράζουμε απόψεις και να βρίσκουμε λύσεις, - επαναλαμβάνω ‘να βρίσκουμε λύσεις’ - σε προβλήματα που προκύπτουν όπως προέκυψαν.
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε και διαβάσατε το παραπάνω κείμενο.