Αποστολέας Θέμα: The Corrections Museum  (Αναγνώστηκε 2737 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lostromos

  • Συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 4351
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
The Corrections Museum
« στις: Φεβρουαρίου 11, 2010, 22:55:39 μμ »


Συνηθως υπαρχουν συγκεκριμενα αξιοθεατα που ολοι πανε να δουν στην Μπαγκογκ.Υπαρχουν ομως και αλλα που δεν ειναι τοσο γνωστα.Αν μετα τις φορες που επισκευτηκατε ναους,θελετε να δειτε και κατι αλλο τοτε δεν εχετε παρα να δειτε το Corrections Museum στην Mahachai Road.Συνηθως αν πατε εκει θα εχετε και τον προσωπικο σας ξεναγο που θα βρειτε εκει.Απο κοσμο ομως ισως ειστε και οι μοναδικοι που θα επισκευτουν αυτον τον χωρο.

Ο χωρος παλια ηταν φυλακη,μια ειδικη φυλακη,την οποια εχτισε ο βασιλιας Rama V το 1892.Μεχρι το 1990 ειχε τοσο πολυ κοσμο που μεταφερθηκε στο Lad Yao.Απο αυτην κρατησαν μερικα κτηρια οπως ενα κομματι απο τα κελια,3 κτηρια δοιηκησης,ενα κομματι τοιχου,2 πυργους και την κυρια πυλη.Ετσι δημιουργηθηκε ενα μουσειο ωστε καποιος να μαθει την ζωη μεσα στην φυλακη,τους τροπους τιμωριας και βασανηστηριων καθως και τον τροπο εκτελεσεων απο τον καιρο της  Ayutthaya.

Αν και στην συγκεκριμενη φυλακη ποτε σεν εγιναν εκτελεσεις και οι κρατουμενοι πεθαιναν απο φυσικα αιτια η αρρωστιες ωστοσο θα δειτε καθε μορφη θανατικης ποινης απο ξιφη,μεχρι το 1934 οταν εγινε η τελευταια εκτελεση με αυτον τον τροπο,απο οπλα χωρις να βλεπει το θυμα του ο εκτελεστης,μεταξυ 1934 εως το 1977 213 ατομα πεθαναν με αυτον τον τροπο,μεχρι και την μεθοδο της ενεσης που υιοθετησε το κρατος υστερα απο ενα ταξιδι των αρμοδιων αρχων στην Αμερικη.

Συνηθως οταν τελειωσεις υπαρχει ενα κουτι για την δικια σου δωρεα μιας και δεν υπαρχει καποιο εισητηριο ενω μπορεις να γραψεις και στο βιβλιο επισκεπτων.Το μουσειο ειναι ανοιχτο απο δευτερα εως παρασκευη απο τις 8:30 το πρωι μεχρι και τις 4:30 το απογευμα.Βρησκεται στο δυτικο κομματι της chinatown.Οσοι πατε με αυτοκινητο υπαρχει παρκιν στο μουσειο ενω αν παρετε ταξι τοτε το μερος ειναι γνωστο ως kook gao που σημαινει παλια φυλακη.





Ποιο κατω βλεπετε γυναικια και αντρικη στολη κρατουμενων




πτερυγα νουμερο 9





Το μονο κομματι απο τα κελια που μενει ορθοιο ειναι αυτο.Κελι για ενα ατομο ωστοσο μεχρι σημερα τουλαχιστον οσο δουλευε η φυλακη μπορουσες να δεις μεχρι και 50 ατομα σε ενα μονο κελι.Ο δεσμοφυλακας μπορουσε να κλεισει ολα τα κελια ταυτοχρονα αλλα και καθε κελι ειχε την δικια του κλειδαρια.Καθε κελι σε αυτο το μουσειο εχει και ενα τροπο βασανηστηριου.



Διαφορων ειδων ξιφη για να γινει η εκτελεση συμφωνα ομως με την παραδοση επρεπε πρωτα με ενα ειδικο μαχαιρι να καθοριστει το σημειο που θα κοβωνταν το κεφαλι και μετα γινονταν η εκτελεση.Για να αφαιρεσουν τον νεκρο πλεον κρατουμενο απο τις αλυσιδες στα ποδια ηταν κατι ευκολο.Κοβαν τον αστραγαλο,παρακατω βλεπετε το μαχαιρι αυτο και το εργαλειο κοπης αστραγαλων.



Ενας τροπος βασανηστηριου ηταν και το μαστηγιο,πρωτοεμφανηστηκε απο τον βασιλια Rama I για να σταματησει στις 30 Νοεμβριου του 1896 απο τον Rama V.



Σε υψηλου κυνδινου μεταφορα τοτε ο κρατουμενος δεν ειχε και πολλες επιλογες



Για την αποτροπη αποδρασης ο κρατουμενος δενονταν πανω σε αυτο.τελικα τερματηστηκε η χρηση του το 1936



Ο επομενος ηταν ενας τροπος περιορισμου των κρατουμενων με αλυσιδες στους αστραγαλλους ειτε στην μεση ειτε στο λαιμο εννιοτε και τα τρια μαζι.Καποιες υπαρχουν ακομα και σημερα.



Αν ο κρατουμενος επρεπε να μαρτυρησει οτι ηξερε τοτε το εργαλειο που πιεζε το κεφαλι ηταν οτι επρεπε.Αν προσεξετε υπαρχουν κατι μικρα κομματια ξυλου κοντα στο κεφαλι για να γινεται ο πονος μεγαλυτερος.Το 1908 σταματησε η χρηση του.



Αλλος ενας τροπος ηταν να βαζουν τον κρατουμενο σε ενα φερετρο με πολυ μικρες οπες για να περνει αερα.Μετα τοποθετουνταν κατω απο τον καυτο ηλιο.Επισης και αυτο σταματησε το 1908



Μια συνηθησμενη μεθοδος ηταν και η πιεση των νυχιων και μετα ο φυλακας τα χτυπαγε με ενα ειδος σφυριου προκαλωντας φοβερο πονο.



Αν νομιζετε οτι ειδατε τι σημαινει πονος τοτε δεν ειδατε τιποτα.Ενα τσιγκελι κρεμουσε τον κρατουμενο λιγο πανω απο την καρωτιδα και ισα ισα που εφταναν τα ποδια του κατω



Ενα δημοφιλες παιχνιδι στην Ταϊλανδη ειναι ενα ειδος βολλει με τα ποδια και μια μπαλα φτιαγμενη απο μπαμπου.Με λιγες διορθωτικες κινησεις χωραγε εναν κρατουμενο,γυρω του καρφια και δινονταν σε ελεφαντες για να παιξουν.Απο τα πιο αιματηρα βασανηστηρια



Στην αρχη οι εκτελεσεις γινονταν με ξιφη και απο 3 ατομα.Αν το ενα αποτυγχανε τοτε επρναν σειρα οι επομενοι.Καποια στιγμη οι εκτελεσεις γινονταν και σε ναους και πηγαιναν τους κρατουμενους εκει με βαρκα.Υπηρχε μια ειδικη τελετουργια για μια εκτελεση ωσοτου κοπει το κεφαλι και τοποθετηθει σε εναν στυλο για να ειναι ορατο.Σε φωτο βλεπετε και τον τελευταιο εκτελεστη ενω αυτη η μεθοδος τερματηστηκε το 1934.




Ενας αλλος τροπος εκτελεσης ηταν με οπλο.Ο κρατουμενος δενονταν και υπηρχε μπροστα του πανι με σημαδι για να μην βλεπει ο ο φρουρος τον κατουμενο την ωρα της εκτελεσης.



Μερικες φωτογραφιες εχουν διασωθει μεχρι σημερα




Στις 12 Δεκεμβριου το 2003 εγινε η πρωτη εκτελεση με ενεση.




Αποσυνδεδεμένος ladybirdsstar

  • *****
  • Μηνύματα: 1158
  • Φύλο: Γυναίκα
  • OS:
  • Mac OS X 10.6.2 Mac OS X 10.6.2
  • Browser:
  • Safari 4.0.4 Safari 4.0.4
Απ: The Corrections Museum
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 00:37:03 πμ »
Φ Ρ Ι Κ Η