Την αφορμη τη πηρα και παλι απο τη γυναικα μου και τον ευρυτερο 'κυκλο' της,η αιτια ηταν ενα εβδομαδιαιο λαιβ σοου που καθολου τυχαια εχει απιστευτη ακροαματικοτητα κι'αυτο γιατι μιλαει στο υποσυνειδητο ολοκληρης της ταιλανδικης κοινωνιας...
ΘΕΜΑ...ผี Η ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ/ΠΝΕΥΜΑΤΑ για να το μεταφρασω απλα
Εάν πιστεύετε σε φαντάσματα ή ανηκετε στους 'αμφισβητιες', δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το παραδοξο έχει μια βαθιά επίδραση στην ταϊλανδική κοινωνία και την καθημερινή τους ζωή. Είναι τόσο βαθιά ριζωμένη στην κουλτούρα τους, που αυτό μπορεί να φαίνεται παράξενο ή περίεργο για τους ανθρώπους από ένα δυτικό πολιτισμό αλλα αντιθετως ειναι αποδεκτο ως φυσιολογικό για την πλειοψηφία της ταϊλανδικής κοινωνίας. Η ισχυρή πίστη στα φαντάσματα και τα πνευματα γενικοτερα επηρεάζουν κάθε πτυχή της Ταϊλάνδικης ζωής, από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους, τα τηλεοπτικά προγράμματα / ταινίες και μπορεί να φτασει να επηρεάζει ακόμη και τους πλεον δεινους επιχειρηματιες και τις επιχειρήσεις τους (οι περισσότερες επιχειρήσεις θα έχουν ένα σπίτι/'βωμο'San Phra Phum oνομαζεται στη γλωσσα τους) για να εγκατασταθεί το "πνευμα" και για να παρέχουν εκει προσφορές τροφίμων και δώρων ωστε να εξευμενίζουν τα φαντάσματα και τα πνευματα που μπορούν να κατοικήσουν στη περιουσία τους και προσελκύουν την καλή τύχη.
Εδώ είναι μια πασιγνωστη τηλεοπτικη διαφημιση από εταιρεία της Ταϊλάνδης η οποία χρησιμοποιεί Φαντάσματα και επίσης δίνει μια συνοπτική εικόνα για τα πολλά είδη των φαντασμάτων και πνευματων που λέγονται πως κατοικουν στη Ταϊλάνδη
Φαντάσματα - Μύθος ή πραγματικότητα; Η απαντηση υποκειμενικη για το καθενα,προσωπικα
δεν ειμαι παθιασμένος με φαντάσματα, πνεύματα η το αφυσικό ουτε ειμαι ένθερμος 'σκεπτικιστής',προσπαθω ομως να ενστερνιστω τις πεποιθήσεις της Ταϊλάνδεζικης κοινωνιας και να πεισω τον εαυτο μου πως ενας 'δυτικος' σα και'μενα θα πρέπει να αντιμετωπίζει με ευρύτητα πνεύματος και με τον δέοντα σεβασμό καθε αποψη τυπου σα της γυναικας μου πως η ΤΑΙΛΑΝΔΗ γενικα ειναι ενα μεγαλο 'Οικόπεδο πνευμάτων'...
Η Ταϊλάνδη συχνά αναφέρεται ως LOS - LAND OF SMILES, λόγω της υποδοχής με χαμόγελα του απο το λαο της Ταϊλάνδης,Εγω αστειευομενος προς τους οικιους ταιλανδους φιλους την εχω μετονομασει σε LAND OF SPIRITS...πιστευω πως οσοι απο εμας εχουν καποια λιγο μεγαλυτερη σχεση με τη ΤΑΙΛΑΝΔΗ θα'χουν ακουσει για το Nang Nak - ίσως το πιο γνωστό της Ταϊλάνδης Ghost Story...
Το αλφάβητο και η γλώσσα της Ταϊλάνδης οπως εχει ηδη ειπωθει απο φιλους γνωστες, είναι τονικη και αποτελείται από 44 γράμματα σε αντίθεση με τα 26 της αγγλικής αλφάβητου. Ο τρόπος που η λέξη προφέρεται επίσης υποδηλώνει τη σημασία της λέξης, η λέξη Phi έχει ένα 'βυθίζομενο'(ας μου επιτραπει η εκφραση...) και αυξανόμενο ήχο (ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑΣ 67!! με τις ανακαλυψεις σου...) Καθώς δεν υπάρχει άμεση μετάφραση στην αγγλική αλφάβητο μπορεί να δείτε πολλά PEE,PEAnut, Phi (προφέρεται όπως το μπιζέλι, το φιστικί κ.λ.π.).
Τελικα δεν είναι μόνο τα Φαντάσματα η τα πνευματα τα μονα παραξενα της ΤΑΙΛΑΝΔΗΣ
Υπάρχουν και θαυμάσιες ιστορίες στην κουλτούρα της, από την Mak ζα Ree Pon, που είναι μικρά ανθρώπινα πλάσματα που αναπτύσσονται από τα φυτά, η ακομα το Νάγκα το οποίο είναι ενα επτακεφαλο φιδι που καταληγει σε σωμα ψαριου και βρυχαται πυρινες 'γλωσες'(το ειδαμε και τις προαλλες στην ενοτητα κουιζ καποιου ναου στη ΠΑΤΤΑΓΙΑ)
Καιρος να τρομαξω τη γυναικα μου που κοιμαται