Αποστολέας Θέμα: Κάρτα Διαμονής Μέλους Οικογενείας Πολίτη της ΕΕ...  (Αναγνώστηκε 3791 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sailor59

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0
Επειδή εδώ και μερικές μέρες γυρίσαμε με την γυναίκα μου απο Ταϋλάνδη -ήταν το πρώτο μας ταξείδι αφ' ότου παντρευτήκαμε και μετά τον ερχομό μας στην Ελλάδα απέκτησε την κάρτα διαμονής- θα ήθελα να ξέρω αν κάποιος άλλος φίλος έχει αντιμετωπίσει ποτέ προβλήματα.
Εμείς φύγαμε κανονικά απο Μπανγκόκ επιδεικνύοντας απλώς την κάρτα και κάναμε ενδιάμεση στάση στο Ντουμπάϊ, όπου την ώρα της επιβίβασης αρνήθηκαν να δεχτούν την κάρτα διαμονής "RESIDENCE CARD of a family member of a Union citizen", όπως γράφει και στα αγγλικά.

Οταν με ρώτησαν την σχέση μου με την κάτοχο, τους είπα πως δεν τους πέφτει λόγος, η κάρτα είναι γραμμένη και στα αγγλικά και την έχει εκδώσει το ελληνικό κράτος.
Με τα πολλά, άρχισαν να επικοινωνούν με κάποιους άλλους, προφανώς προϊστάμενους, μια στο ενα τηλέφωνο, μια στο άλλο, ώσπου καποιος κατέβηκε να μας δει.

Του έδωσα το δικό μου διαβατήριο -το οποίο είναι αμερικάνικο- και έκανα την παρατήρηση για το τι σχέση έχουν τα δικά μου χαρτιά με αυτά της συζύγου μου, πες οτι ταξίδευε μόνη, τι δηλαδή θα έψαχναν τον κηδεμόνα της;

Μου είπε οτι η ΕΕ ή σφραγίζει με ολογράμματα το διαβατήριο, όπως μάλλον έκαναν μέχρι πρόσφατα, ή εκδίδει ηλεκτρονικές πλέον κάρτες με μικροτσίπ ή μαγνητική ταινία για να μπορούν να καταχωρηθούν αμέσως στους υπολογιστές. Μάλιστα αποκάλεσε την δική μας κάρτα διαμονής "στρατσόχαρτο"!
Τότε έβγαλα κι εγώ την ελληνική μου ταυτότητα -που είναι σχετική με την κάρτα της συζύγου- και του εξήγησα οτι αυτή είναι η εθνική ταυτότητα των ελλήνων και το κράτος που τις εκδίδει αυτές τις υποδομές έχει.

Κάτι είπαν στα αραβικά, έβαλαν τα γέλια και μας άφησαν να επιβιβαστούμε. Γυρίζοντας εδω, πήγα στην Περιφέρεια που τις εκδίδει, τους διηγήθηκα το συμβάν και τι μου είπαν; ..."Αφού είμαστε τριτοκοσμική χώρα, τι περίμενες, μικροτσίπ"; Ναι ρε φίλε, του είπα, και η Ταϋλάνδη θεωρείται "τριτοκοσμική χώρα" απο ορισμένους, αλλά απο τον περασμένο αιώνα εκδίδει ταυτότητες και διπλώματα που εμείς δεν τα έχουμε ονειρευτεί ακόμη. Για να μην πω ούτε και οι αμερικανοί!

Αυτή ήταν η περιπετειά μας και αρχίζω σοβαρά να σκέφτομαι αν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε κι άλλα τέτοια παρόμοια προβλήματα στο μέλλον...

Αποσυνδεδεμένος CERASTES

• Φύλο: Άντρας
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.11 Firefox 3.0.11
Απ: Κάρτα Διαμονής Μέλους Οικογενείας Πολίτη της ΕΕ...
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 27, 2009, 23:09:57 μμ »
Sailor τριτοκοσμικη πια χωρα ειναι εχει ειπωθει πολακις σε αυτο το forum μην ανησυχεις!

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 28, 2009, 09:17:03 πμ από karabε »
THE WEST IS DEAD LET'S JUST MOVE TO THE EAST!!

Αποσυνδεδεμένος Baggos

• *
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 18.0 Firefox 18.0
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 27, 2013, 12:24:53 μμ »

ας μου ποιο καποιος μετα την συνεντευξη στη περιφερεια ,σε ποσο καιρο βγαινει η αδεια παραμονης 5 ετων
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 27, 2013, 12:52:35 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος karelias

• *
  • Φύλο: Άντρας
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 25.0.1364.97 Chrome 25.0.1364.97
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 27, 2013, 12:42:21 μμ »
Ανάλογα την περιφέρεια που ανήκεις. Στην Θεσσαλονίκη κάνει από 8 μήνες μέχρι ενάμιση χρόνο.