Χθεσινό δημοσίευμα για τις
smart card τις εξυπνες ασύρματες κάρτες πληρωμών που απλά τις περνάμε απο το ταμείο και
αφαιρούν ανάλογη χρέωση απο τον κάτοχο.Λίγο καιρό πριν ειχε αναρτηθεί ανάλογο δημοσίευμα και εκανε λόγο οτι οι smart card με το χαρακτηριστικό σήμα του ασύρματου δυκτίου πάνω δεξιά οπως τις βλέπουμε ευκολα κλέβωνται ολα τα προσωπικά δεδομένα που εχει ο κατοχός της απο κακοποιούς.
Το κάτωθι δημοσίευμα με τίτλο «
Travel dilemmas: ‘Smart card’ wise to PIN thieves too» απο την κεντρική αντιπροσωπεία των καρτών αναφέρει οτι «bad guys from Europe»εχουν την συσκευή που μπορεί να διαβάσει τις κάρτες ολα τα στοιχεί και του κωδικού pin απο απόσταση. (οι Αμερικάνοι και αλλων εθνικοτήτων κακκοποιοί κανελώνουνε το ρυζόγαλο παιδιά και δεν υποκλέπτουν στοιχεία φαίνετε.....).
Στην Αμερική ο τύπος αυτών των καρτών
εχει απορριφθεί ενώ και η αντιπροσωπία που τις εκδίδει συνιστά οι κάτοχοι να προσέχουν οταν ειναι στα καταστήματα για αγορές.
Βασικά υπάρχουν
δύο ειδών smart cards.Οσες εκδίδονται με χαρακτηριστικά
Chip and PIN και ο αλλος τύπος
Chip and Signature. (εκδοση με pin κωδικό η ηλεκτρονική υπογραφή ανάλογα).
Στην συνέχεια προτείνονται τρία μέτρα προφύλαξης των κατόχων smart cards.
1.O υποκλοπέας θα πρέπει να ειναι σε ελάχιστη απόσταση απο τον κα΄τοχο της κάρτας ισως και μερικών inches ειδάλλως οπως αναφέρετε δεν μπορούν να κλαπούν τα στοιχεία της κάρτας απο την ειδική συσκευή reader των κακκοποιών.
2.Ακόμα και αν το pin του κατόχου παραβιαστεί οι πληροφορίες προστατεύονται και στην ουσία αυτό που υποκλέπτετε ειναι ενα serial number ασχετο με το pin και οπως αναφέρετε δεν εχει να κάνει ουτε με το ονομα του κατόχου και κανένα αλλο προσωπικό στοιχείο.
3.Ο διευθυντής του Lieberman Software στο Los Angeles αναφέρει οτι καθε φορά που πραγματοποιείτε ενα transaction ο κωδικός pin αλλάζει ακόμα και αν κλαπεί ο κωδικός μια φορά δεν μπορεί να χρησιμοποιειθεί απο κακκοποιούς.
Επιπλέον προστασία μια συσκευή τσέπης
Radio Frequency Identification-blocking βοηθά στην αποτροπή κλοπής και ειναι ενα πρόσθετο μέτρο ασφαλείας των κατόχων για να μην κλαπούν ο κωδικός pin ενώ απο την αλλη οταν την βγάζουμε απο την τσέπη για χρήση ειναι ευάλωτη οπως αναφέρετε.
Δεν χρησιμοποιώ τέτοιου ειδους κάρτες αλλά
το ολο reportage μου θυμίζει το παλιό τραγούδι «αμπε μπα μπλόμ» ενώ τα μέτρα ασφαλείας οτι θα πρέπει να βρίσκετε ο κακοποιός παρα πολλύ κοντά ακόμα και να ημουν κάτοχος της κάρτας
δεν θα με κάλυπτε.To θυμώμαστε το παλιό τραγούδι «
αμπε μπα μπλόμ»?
Βάζω και το link και
προσοχή –
προσοχή την οποιαδήποτε τραπεζική κάρτα την
βγάζουμε και την
βάζουμε στην θέση της μόνο οταν
ειμαστε στην Τράπεζα.
http://seattletimes.com/html/travel/2021260434_smartcardprotectionxml.html