Ψηφοφορία

Εσυ τι λες

Εχω
15 (48.4%)
Το σκεφτομαι
7 (22.6%)
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ
9 (29%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 28

Αποστολέας Θέμα: Περι τατουαζ ο λογος  (Αναγνώστηκε 15906 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ios

• **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Microsoft Internet Explorer 7.0 Microsoft Internet Explorer 7.0
Απ: Περι τατουαζ ο λογος
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 18, 2009, 14:02:38 μμ »
Η αλήθεια είναι ότι στην Ταυλάνδη βλέπεις κάτι καταπληκτικά σχέδια που δεν τα βρίσκεις εδώ και μπαίνεις σε πειρασμό. Το πρόβλημα είναι πότε να κάνεις το tattoo.  Γιατί αν θέλεις το αποτέλεσμα να είναι καλό πρέπει να μην γίνει σε ηλιοκαμένο δέρμα αλλά και μετά από όταν το κάνεις πρέπει για καμιά δεκαριά μέρες να το προσέχεις, να βάζεις κρέμες, να μην το βρέχεις και για 6 εβδομάδες να μην εκτεθεί στον ήλιο. Αυτά ισχύουν για τατουάζ με μηχάνημα. Βέβαια στην Ταυλάνδη κάνουν και bamboo tattoo που λένε ότι δεν χρειάζονται τόση περιποίηση, απλά μια μέρα δεν πας στην θάλασσα και μετά βάζεις coconut oil για μερικές μέρες.
Άλλο θέμα είναι να αποφασίσεις σε ποιον θα το κάνεις. Πρέπει να έχεις δει δουλειά του σε άλλους και όχι μόνο πρόσφατη για να δεις και αν τα χρώματα ξεθωριάζουν ή ακόμη χειρότερα απλώνουν. Γιατί αν ξεθωριάσουν μπορείς να το ξαναχτυπήσεις αν απλώσουν δεν το σώζεις.
Αν έκανα τατουάζ στην Ταυλάνδη νομίζω ότι θα ήταν λόγω ενθουσιασμού και όχι λογικής. Επειδή είναι κάτι που θα το έχεις στην υπόλοιπη ζωή σου (ποτέ δεν σκέφτηκα τις μεθόδους που μπορείς να απαλλαγείς από αυτό) προτιμώ να το κάνω σε κάποιον που εμπιστεύομαι, που έχω δει πολλές δουλειές του και που ξέρει ότι θα το δουν άτομα που τον γνωρίζουν οπότε θα προσέξει την δουλειά που θα κάνει.
Πρώτα από όλα όμως πρέπει κανείς να είναι σίγουρος ότι το θέλει και δεν θα το μετανιώσει.
Ο πόνος εξαρτάται από το σημείο που το κάνεις. Όταν είναι πάνω σε κόκαλο πονάει.
Μια σελίδα με πολλές φωτογραφίες για ιδέες είναι το bmeink.

kachakohchang

• Επισκέπτης
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 18, 2009, 14:38:07 μμ »

Το συγκεκριμενο μαγαζι βρισκετε στο phuket στην karon...
Το ονομα του μου διαφευγει αλλα δε θα δυσκολευτειτε να το βρειτε ειναι στο δρομο που ειναι κ το μεγαλο ξενοδοχειο phuket orhid resort το ξερουν ολοι..
Εκτος απο τη φοβερη δουλεια που κανει ειναι πεντακαθαρο κ αποστειρωμενο...Τοσα πολλα σχεδια δεν εχω ξαναδει...
Σας το συνιστω ανεπιφυλακτα. Ο ανθρωπος ειναι καλλιτεχνης κ αγαπαει παρα πολυ τη δουλεια του...

Αποσυνδεδεμένος ios

• **
  • Browser:
  • Microsoft Internet Explorer 7.0 Microsoft Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 16, 2009, 13:33:38 μμ »
Στην Ταυλάνδη και στην Καμπότζη γίνονται τα τατουάζ Sak Yant. Είναι ένα είδος τατουάζ με γεωμετρικά σχήματα και περιέχουν βουδιστικούς ψαλμούς και ευχές.Τα κάνουν συνήθως βουδιστές μοναχοί. Ο πιο γνωστός ναός για Sak Yant είναι ο Wat Bang Phra στην επαρχία Nakhon Pathom, στην Ταυλάνδη όπου γίνεται και το φεστιβάλ.
http://www.thai.gr/forum/index.php/topic,2103.0.html
Πιστεύουν ότι τα τατουάζ αυτά έχουν μαγικές ιδιότητες, ότι προστατεύουν από το κακό, τους κινδύνους, τις αρρώστιες και ότι όποιος έχει Sak Yant πρέπει να σέβεται και να τηρεί κάποιους θρησκευτικούς κανόνες. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους στρατιωτικούς αλλά πρόσφατα έγιναν μόδα αφού και η Angelina Jolie έκανε ένα στην αριστερή της ωμοπλάτη.
Και ένα βιντεάκι με σχέδια Sak Yant.

Αποσυνδεδεμένος CERASTES

• Φύλο: Άντρας
  • Browser:
  • Firefox 3.0.10 Firefox 3.0.10
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 16, 2009, 16:06:58 μμ »
Τα ταττουαζ ειναι γενικοτερα taboo στην Ελλαδα, εμενα μου εκανε πολυ εντυπωση στην ταιλανδη που εβλεπα ταιλανδους και μη να ειναι γεματοι με ταττουαζ. Εχω προσωπικα εχω 2 και το 1 το εκανα στο Ko samoui ενα πολυ μικρο στον καρπο που κρυβεται απο το ρολοι μου που ειναι συμβολο για καλη τυχη...αλλα σιγουρα ειναι κατι που αν θελει καποιος να κανει πρεπει να σκεφτει πρωτα γιατι θελει να το κανει και οτι ειναι μονιμο, αν παμε  στα λειζερ αργοτερα κριμα ειναι μην το κανετε καθολου.

Τα ταττουαζ ειναι η ελευθερια της δικης σου εκφρασης και των (συνηθως) δικων σου εμπειριων...
THE WEST IS DEAD LET'S JUST MOVE TO THE EAST!!

Doctortilac

• Επισκέπτης
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 16, 2009, 20:34:03 μμ »
φίλε μου εδώ στην ΕΛΛΑΔΑ το ΤΑΤΟΥΑΖ είναι πολύ άσχημο για τους σηντιριτικους και όπως βλέπεις ψηφίζουν αλλά δεν γράφουν. Η ιστορία του τατουάζ για την ΕΛΛΑΔΑ ξεκίνησε από τους ναυτικούς και τους φυλακισμένους. Στα παλιά τα χρόνια οποίος είχε τατουάζ ήτανε ναυτικός η φυλακισμένος. με λείπει ακόμα η γενιά μας που εξαρτόμαστε από την κριτική τον γωνιών μας δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτά τα ταμπού Πιστεύω και στην ΕΛΛΑΔΑ μετά 10 - 15 χρόνια να απελευθερωθούμε και να δούμε το τατουάζ όπως το βλέπουν σε όλων τον κόσμο. Μέχρι τότε υπάρχουν αυτοί που λένε από μέσα τους πάντοτε από 40 ετών και πάνω δες αυτόν τον αλήτη.

Αποσυνδεδεμένος CERASTES

• Browser:
  • Firefox 3.0.10 Firefox 3.0.10
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 16, 2009, 22:20:43 μμ »
φίλε μου εδώ στην ΕΛΛΑΔΑ το ΤΑΤΟΥΑΖ είναι πολύ άσχημο για τους σηντιριτικους και όπως βλέπεις ψηφίζουν αλλά δεν γράφουν. Η ιστορία του τατουάζ για την ΕΛΛΑΔΑ ξεκίνησε από τους ναυτικούς και τους φυλακισμένους. Στα παλιά τα χρόνια οποίος είχε τατουάζ ήτανε ναυτικός η φυλακισμένος. με λείπει ακόμα η γενιά μας που εξαρτόμαστε από την κριτική τον γωνιών μας δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτά τα ταμπού Πιστεύω και στην ΕΛΛΑΔΑ μετά 10 - 15 χρόνια να απελευθερωθούμε και να δούμε το τατουάζ όπως το βλέπουν σε όλων τον κόσμο. Μέχρι τότε υπάρχουν αυτοί που λένε από μέσα τους πάντοτε από 40 ετών και πάνω δες αυτόν τον αλήτη.

Συμφωνω και επαυξανω!
THE WEST IS DEAD LET'S JUST MOVE TO THE EAST!!

Αποσυνδεδεμένος ladybirdsstar

• Mac OS X 10.5 Mac OS X 10.5
  • Browser:
  • Firefox 3.0.5 Firefox 3.0.5
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 17, 2009, 14:35:26 μμ »
kerastes και doctortilac συμφωνω σε αυτα που λετε...δυστυχως σε πολυ απλα πραγματα στην Ελλαδα ειμαστε πολυ πισω
Πολλοι κοιταζουν περιεργα και νομιζεις οτι αυτος που εκανε το τατουαζ εκανε  κατι κακο..αν ειναι δυνατον
Προσωπικα δεν εχω, δεν υποφερω τον πονο της βελονας, αλλα πολυ θα το ηθελα

Αποσυνδεδεμένος zografos

• LIFE IS A JOURNEY...BRING AN OPEN MIND!!
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.13 Firefox 3.6.13
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 12, 2011, 18:38:38 μμ »
Βλεποντας κατι πανεμορφα μπλουζακια του συντροφου Vonmakoulis ειδα κατι πανεμορφα σχεδια τα οποια σκεφτηκα οτι θα εδειχναν ωραια κ σαν τατοο.κανοντας λοιπον λιγο search στο νετ και μιλωντας κ με με ταυλανδους ανακαλυψα απιστευτα πραγματα.Οι ταυλανδοι δεν κανουν σχεδια στο σωμα τους οπως οι δυτικοι δηλαδη απλα διακοσμητικα αλλα για καποιο συγκεκριμενο λογο,πχ για προστασια,αγαπη,επιτυχια κτλ.τα σχεδια αυτα ειναι πανεμορφα  http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=16235581 και τα κανουνε μοναχοι διαβαζοντας ταυτοχρονα κ διαφορες ευχες.
Υπαρχει ενας ναος στην Nakhon Chaisi 50 χλμ απο την μπανγκογκ που γινεται ενα φεστιβαλ μια φορο το χρονο και οπως λεει γινεται επαναφορτιση των ταττοο.εκει μερικοι απο τους πιστους αρχιζουν να συμπεριφερονται περιεργα σαν δαιμονισμενοι θα ελεγα απλα στα δικα μας ματια κ αρχιζουν να τρεχουν να φωναζουν κτλ http://www.thai-blogs.com/index.php/2006/03/12/festival_at_tattoo_temple?blog=23 . Μιλωντας με ταυλανδη μου ειπε οτι φιλος της ειχε κανει ενα ταττοο για καλη τυχη αλλα επειδη ηταν κακος ανθρωπος τον επηρεασε αρνητικα κ εχει καποια διαστηματα που συμπεριφερεται σαν τρελος.Εγω σαν απλος farang σκεφτομουν να κανω αλλα αποτι φαινεται δεν ειναι τοσο απλα, το βαρεσα μαρεσει κ τελος,εχουμε να κανουμε με πραγματα που δεν εχουμε ιδεα το τι ακριβως αφορουν κ πως μπορει να σε επηρεασουν.οποιος γνωριζει περισσοτερα ας γραψει.

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 12, 2011, 19:28:08 μμ από thailandgr »
IT'S NOT WHERE YOU ARE FROM,IT'S WHERE YOU ARE AT...

Αποσυνδεδεμένος HOMIES

• LIFE IS JUST A RIDE
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 13, 2011, 04:02:00 πμ »
αυτο στο αριστερο χερι http://imagecache2.allposters.com/images/20/PRO53ESC.JPG και στο δεξι χερι ενα λυπημενο γελωτοποιο. το τατουαζ ειναι σαν ταξιδι στην ταυλανδη. κανεις ενα και μετα κανεις κι αλλο κι αλλο.....
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 13, 2011, 15:01:53 μμ από HOMIES »
Γυρνάω στον κόσμο, πουθενά δε βλέπω ξένο όπου μένω.
Γυρνάω πίσω και από όποιον συναντήσω, μαθαίνω.
Δίνω, παίρνω, ανασαίνω από τα χρώματα, πληθαίνω,
από τ' αρώματα μαγεύομαι και ταξιδεύω.
Γυρεύω για όλους μας το ίδιο όμορφο στέγαστρο,
φτιάχνω φωτιά για όποιον θέλει κόσμο αταίριαστο.

Αποσυνδεδεμένος alitakos_demis

• **
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 13, 2011, 09:20:48 πμ »
εχω κανει 13 !!! tattoo και το κα8ε ενα συμβολιζει και κατι για μενα... οπως και ενα thai tattoo που εχω και σημαινει καλη τυχη... δεν πονανε για οσους φοβουνται,ο πονος ειναι μεσα στο μυαλο.... προσωπικα πονεσα πολυ στα πλευρα και στη σπονδυλικη στηλη ψηλα..οπουδηποτε αλλου δεν ποναει... αυτα... ;)
that's the way it has to be...
then that's the way it is....

Αποσυνδεδεμένος natasa

• **
  • Browser:
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 13, 2011, 11:39:15 πμ »
Ο όρος Τατουάζ προέρχεται απο τη λέξη “τατάου” η οποία στη γλώσσα των αυτοχθόνων της Ταϊτής σημαίνει Συνήθεια.Με το τατουάζ έδειχναν την κοινωνική τους θέση ,η  την φυλή τους.
Έτσι με βελόνες απο σκληρό κόκκαλο ψαριού και με τη βοήθεια ενός σφυριού , τρυπούσαν το δέρμα και εισήγαγαν σε αυτό χρωστική ουσία. ;) ;) ;)
Και εγω εχω 2 και θα συνμφωνησω απολυτα με τον χομις οταν κανεις ενα ξανακανεις ειναι εθισμος!!!!
δρόμος δεν υπάρχει,
τον δρόμο τον φτιάχνεις προχωρώντας..."

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 38.0 Firefox 38.0
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 19, 2015, 16:14:38 μμ »
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"