Καλησπερα παιδια....δεν ξερω αν υπαρχει αλλο θεμα σαν αυτο....αν υπαρχει παρακαλω να μεταφερθει αυτο το ποστ στο καταλληλο θεμα...
το διαβατηριο της συζυγου μου εληγε στις 29/8/21 και πηγαμε να το ανανεωσουμε σημερα στην πρεσβεια της Ταυλανδης στο Ν.Ψυχικο...Εννοειται οτι πρεπει να παρεις τηλ.πρωτα για να κλεισεις ραντεβου(οπως και εκανα)....Ειχα παρει τηλ. 5 μερες πριν για να κλεισω το ραντεβου....το ραντεβου κλειστηκε για σημερα 24-8-21 ωρα 11.00 το πρωι....οταν ρωτησα τι χρειαζεται για να γινει η ανανεωση μου ειπαν 1 φωτοαντιγραφο του διαβατηριου και το γνησιο....Εφτασα στο ραντεβου μου γυρω στις 10.20 το πρωι αλλα ευτυχως με δεχτηκαν.Μας υποδεχτηκε ενας πολυ καλος κυριος(Ελλην)και μας ειπε να περιμενουμε εξω στο τραπεζακι που ειχε στην αυλη της πρεσβειας...Εννοειται οτι του ειπα το ονομα μου και οτι εχω ραντεβου για ανανεωση διαβατηριου....Μετα απο λιγο ηρθε και εφερε ενα εγγραφο που επρεπε να συμπληρωθει απο την συζυγο μου...Ηταν σαν μια υπευθυνη δηλωση οπου επρεπε να γραψει το ονομα της,την οδο και την πολη που μενει,το τηλ.της,το email της,το ονομα του συζυγου και το τηλεφωνο του και φυσικα την υπογραφη της....αφου συμπληρωσε αυτο το εγγραφο πηγε σε ενα γραφειο οπου ηταν μια υπαλληλος απο Ταυλανδη...Εκει η υπαλληλος ζητησε την ταυτοτητα και το διαβατηριο της συζυγου μου...της τα εδωσε και η υπαλληλος τσεκαρε στο κομπιουτερ της και της ζητησε να επιβεβαιωσει τα στοιχεια της στην οθονη του κομπιουτερ της...αφου της τα επιβεβαιωσε της ζητησε να "σκαναρει" τα δαχτυλα των χεριων της....πρωτα τα 4 δαχτυλα(εκτοσ αντιχειρα)του δεξιου χεριου,μετα τα 4 δαχτυλα(εκτος αντιχειρα)του αριστερου χεριου και τελος τους 2 αντιχειρες μαζι....αφου εγινε το "σκαναρισμα" των χεριων,μετα εγινε το "σκαναρισμα" των ματιων..Της ειπε να κοιταξει μεσα σαν ενα κουτι(το οποιο ειναι το "σκανερ")...Μετα ηρθε η ωρα για τις φωτογραφιες...τηε ειπε να κοιταξει σε ενα καθρεπτη που ηταν διπλα της...ετσι και εκανε...και τελειωσαν και οι φωτογραφιες..μετα την ρωτησε για ποσα χρονια θελει να ισχυει το διαβατηριο και της απαντησε για 10 χρονια και τοτε πληρωσαμε 50 ευρω...Μας εδωσε την αποδειξη και τελειωσαμε....Οταν ρωτησαμε τι γινεται απο εδω και περα,μας ειπαν οτι τωρα θα περιμενουμε...Θα σταλουν τα εγγραφα στην Ταυλανδη και θα περιμενουμε το νεο διαβατηριο...οταν ερθει θα μας ειδοποιησουν(τηλεφωνικως η με μυνημα)και θα μας το στειλουν με ταχυδρομειο στην Θεσσαλονικη(γιατι εκει ζουμε)....το ποσο θα κανει μεχρι να βγει το νεο διαβατηριο μας ειπανε πανω απο μηνα!!!ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Το παλιο διαβατηριο το κρατησαμε εμεις..
Αυτα τα νεα απο την ολη διαδικασια για ανανεωση
Αν μπορει καποιος να κανει μεταφραση στα Ταυλανδεζικα ωστε να μπορουν να βοηθηθουν οι Ταυλανδοι υπηκοοι που δεν γνωριζουν ελληνικα η αγγλικα
Ευχαριστω πολυ