Αποστολέας Θέμα: ΤΑΥΛΑΝΔΗ Η ΒΙΕΤΝΑΜ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΔΙΑΜΟΝΗ?  (Αναγνώστηκε 19430 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος YACHTMAN

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
ΤΑΥΛΑΝΔΗ Η ΒΙΕΤΝΑΜ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΔΙΑΜΟΝΗ?
« στις: Μαρτίου 29, 2010, 14:19:11 μμ »
..ειμαι νεο μελος στο καταπληκτικο αυτο forum.Επειδη προετοιμαζομαι για αμμεση μετοικηση,φευγοντας μονος μου απο Ελλαδα,θα ηθελα την αποψη εμπειρων μελων του φορουμ,οσον αφορα τη καλυτερη επιλογη,για μετοικηση,μεταξυ thai και vietnam(υπερ και κατα...)ευχαριστω εκ των προτερων...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 29, 2010, 17:42:27 μμ από lostromos »

Αποσυνδεδεμένος karabε

• Συντονιστής
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.6.2 Firefox 3.6.2
    • www.thai.gr
Απ: ΤΑΥΛΑΝΔΗ Η ΒΙΕΤΝΑΜ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΔΙΑΜΟΝΗ?
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 29, 2010, 18:45:08 μμ »
..ειμαι νεο μελος στο καταπληκτικο αυτο forum.Επειδη προετοιμαζομαι για αμμεση μετοικηση,φευγοντας μονος μου απο Ελλαδα,θα ηθελα την αποψη εμπειρων μελων του φορουμ,οσον αφορα τη καλυτερη επιλογη,για μετοικηση,μεταξυ thai και vietnam(υπερ και κατα...)ευχαριστω εκ των προτερων...

Πολυ αοριστα ρωτας.
Πες μας και αλλα για σενα(οικογ.-οικον. κατασταση,ποσες φορες εχεις παει και που?)

Αποσυνδεδεμένος YACHTMAN

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 30, 2010, 14:26:57 μμ »
...ειμαι 49 χρονων,ελευθερος χωρις υποχρεωσεις οικογενειακες η αλλες.εχω πουλησει την επιχειρηση που ειχα στη ελλαδα(σχετικα με θαλασσιο τουρισμο)..επειδη η ελλαδα τελειωσε,οπως σε αλλους..ετσι και σε αυτο τον τομεα...εχω μια σχετικη οικονομικη ανεση(cash) και θελω εναν προορισμο για να ζησω ηρεμα και οικονομικα το υπολοιπο της ζωης μου.Θα ηθελα επισης να ζησω οσο γινεται πιο αμμεσα με μια σωστη και εμφανισιμη κοπελα και να κανω και οικογενεια μαζι της...γιατι οχι.Δεν μου αρεσει το χαος μιας μεγαλουπολης,αλλα δεν επιδιωκω και το να μονασω...θελω θαλασσα,πρασινο,καλη ποιοτητα ζωης(χωρισςυπερβολες),καλες κλιματολογικες συνθηκες,χωρις να με φανε τα κουνουπια και φυσικα οχι εγκληματικοτητα.Οτι περισσοτερο θελετε να με ρωτησετε...ειμαι στη διαθεση σας...σημειωτεον οτι δεν εχω ταξιδεψει ποτε,προς ανατολη...μονο ευρωπη.αλλα τωρα ειναι αποφαση ζωης...το μονο που θελω να αποφασισω,ειναι το που...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 30, 2010, 14:36:41 μμ από YACHTMAN »

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 30, 2010, 18:15:34 μμ »
φιλε μου να σου απαντησω συμφωνα με οτι εχω δει εγω.καταρχας ειμαστε ενα φορουμ που οπως εχεις δει ειμαστε θα ελεγα "κολλημενοι" με αυτην την χωρα.ο καθενας για τον δικο του λογο.αυτο που σιγουρα θα βρεις ειναι εναν προορισμο με φυσικη ομορφια.κλιματολογικες συνθηκες ειναι αυτες ενος τροπικου κλιματος.μην περιμενεις κρυο η αναβροχιες.οταν λεμε τροπικο πιστευω να καταλαβαινεις τι εννοω.προσωπικα ειναι ωραιο κλιμα γιατι τα παω καλα με την ζεστη.τωρα για τα κουνουπια ε και εμεις εχουμε παντως εγω προβλημα δεν αντιμετοπισα.

στα πιο σπουδαια εγκληματικοτητα λογικα θα βρεις εκει που υπαρχουν και μεγαλουπολεις.παραεξω δεν εχω ακουσει φοβερα πραγματα.ειμαι παντα της ιδεας οτι αν δεν πειραξεις και σεβεσαι τον αλλον δεν εχεις προβλημα και εσυ.τωρα αν υπηρχαν καποιες παραφωνιες νομιζω οπου και να πας θα εισαι αντιμετοπος με τετοιες καταστασεις.

σιγουρα θα σου προτειναμε κατι πιο υσηχο ενα νησακι μαλλον μετριο τουρισμο η τουλαχιστον ενα παραθαλασσιο μερος.απο θεμα οικογενειας οπως θα διαβασεις λιγο εως πολυ ολοι θελουμε κατι τετοιο.σωστες και καλες παντου βρισκεις η μαλλον λαθος και κακες γυναικες παντου βρισκεις.το θεμα ειναι το ποιες ειναι οι προτεραιοτητες τους και με τι μπορουν να αρκεστουν.

δεν ξερω την οικονομικη δυνατοτητα σου αν δηλαδη δεν χρειαστεις να δουλεψεις καθολου και ειναι αρκετα αυτα που εχεις.μια μετρια ζωη με την οικογενεια σου δεν προκειτε να σου φανει πολυεξοδη σε σχεση ομως με την ελλαδα.και παλι ομως αυτο εχει να κανει με το πως εχει συνηθησει κανεις να ζει.αλλιως εγω και αλλιως εσυ ετσι;

κατι που σιγουρα ξερω ειναι οτι δεν εχει καμια σχεση με την ζωη που ισως γνωρισες στην ευρωπη και αυτο γιατι μιλαμε για αλλα ηθη,εθιμα,τροπους ζωης και παραδοσεις.αυτα ομως ειναι που μας κανουν και λατρευουμε αυτην την χωρα.η επιλογη ειναι δικη σου θα προτεινα ομως να γυριζες λιγο να την εβλεπες και να μαθαινες μερικα πραγματα και καλυτερα να εβλεπες αν μπορεις εσυ να ενσωματωθεις μεσα στην χωρα αυτην.μετα αποφασιζεις για το αν θες να μηνεις μονιμα.

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Φύλο: Άντρας
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 30, 2010, 18:37:57 μμ »
Βασικα θα πρότεινα για αρχη να κανεις ενα ταξιδακι ( αφου δεν εχεις υποχρεωσεις παρε μια διμηνη βιζα ) και περνα βια βολτα απο τα κρατη που αναφερεις να παρεις μια γευση γενικη και βασικα να δεις εαν σου αρεσει γενικα η ανατολη γιατι εδω συζηταμε για αποφαση ζωης και οχι για απλα διακοπες .

"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος YACHTMAN

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 30, 2010, 19:22:57 μμ »
...καλε μου φιλε lostromos σ'ευχαριστω για τις βασικες πληροφοριες που μου εδωσες.Επειδη ομως δεν σκεφτομαι να παω σ'ενα απο αυτα τα μερη σαν απλος τουριστας,αλλα για μετοικηση οπως προανεφερα,μ'ενδιαφερει παρα πολυ το κοστος ζωης,ετσι ωστε να μην ειμαι αναγκασμενος να κανω κατι επαγγελματικο,τουλαχιστον για την αρχη.Αυτο σημαινει οτι θα μεινω σε νοικιασμενο σπιτι και οχι σε τουριστικο καταλυμα,φυσικα επιπλωμενο.Κατι σαν δυαρι δικο μας.Αρα μαζι με διατροφη και τα υπολοιπα βασικα πραγματα,περιπου ποσα ευρω χρειαζομαι το μηνα?Εσυ εχεις παει βιετναμ και γνωριζεις πραγματα γι'αυτη τη χωρα?Οι πληροφοριες απο φιλο του φορουμ(ταυλανδοφιλο επι χρονια),λενε οτι το κοστος ζωης εκει ειναι το μισο
και ειναι ενας απο τους λογους που επελεξε το βιετναμ,για μονιμη κατοικια.Οσο για το θεμα της γυναικας το οποιο θεωρω επισης σημαντικο,λογικο ειναι οτι δεν εχω διαθεση για χαμενο χρονο με παραμυθια και ψευτοερωτες απο τα "κακα κοριτσια" της λεγομενης βιομηχανιας...(οπως βουλγαρια,ρουμανια κλπ).Αρα,μια ενημερωση γενικα απο εμπειρους,σιγουρα δεν μου ειναι μονο χρησιμη,αλλα απαραιτητη θαλεγα...

Αποσυνδεδεμένος phohm phuy

• Happiness is the absence of fear and greed
  • Browser:
  • Chrome 4.1.249.1042 Chrome 4.1.249.1042
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 30, 2010, 19:44:04 μμ »
φιλε yachtman οποια  και να ειναι η επιλογη σου (ταυλανδη η βιετναμ, η οποια αλλη χωρα) να ξερεις οτι τη σωστοτερη επιλογη την εχεις κανει ηδη!  φευγεις απ την ελλαδα!  καλη τυχη φιλε
still you may find a gem amongst them

Αποσυνδεδεμένος karabε

• Συντονιστής
  • Browser:
    • www.thai.gr
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 30, 2010, 19:45:11 μμ »

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 30, 2010, 20:45:39 μμ »
κοιτα να δεις βιετναμ δεν εχω παει απο φιλους και γνωστους που εχουν ταξιδεψει ξερω και εγω αυτο που λες για το μισο κοστος ζωης περιπου.Επισης μου εχουν πει οτι εισαι οκ με τον λαο αλλα τι γινεται με την αρχουσα ταξη που καλοβλεπει καθε ξενο εκει;απο οτι ξερω μεμονομενα ατομα δεν τα πολυπανε ενω γκρουπ τουριστων ειναι ευπροσδεκτα,να φησουν το χρημα και να σηκωθουν και να φυγουν.παντα με οτι ακουω ετσι γιατι δεν ξερω.παντως υπαρχει μελος εδω που ειναι μονιμος κατοικος βιετναμ μαζι με την γυναικα του.οποτε οι καλυτερες πληροφοριες ειναι απο αυτον.δεν εχεις παρα να επικοινωνησεις μαζι του.θα δεις γραφει αρκετα πραγματα στο κομματι βιετναμ που εχει το φορουμ.

οσο για το κοστος ζωης σου ειπα οτι ειναι σχετικο θεμα και υποκειμενικο.φαγητο οκ ειναι φθηνο.απο θεμα σπιτιου περσι που ημουν κραμπι πηρε το ματι μου για σπιτι ενοικιαζομενο με επιπλα πολυ καλο με το μπανιο και την κρεβατοκαμαρα του και τον κηπο του στα 150 ευρω το μηνα με ελαχιστο συμβολαιο τους 6 μηνες.ειναι και θεμα το που θα πας εγω σου ειπα τωρα ενα καλο μετρια τουριστικο μερος.ισως καπου βορεια να βρεις κατι πιο υσηχο και ταυτοχρονα πιο οικονομικο.αν δεν κανω και λοιποι λογαριασμοι για το σπιτι ειναι σε χαμηλα επιπεδα.

θα πρεπει βεβαια να εχεις υποψην σου οτι πρεπει να πληρωνεις και μια ασφαληση αναγκαστικα.οσο για τις γυναικες σιγουρα και δεν μιλαμε για αυτες τις βιομηχανιας οπως ειπες και εσυ.σιγουρα υπαρχουν καλες γυναικες που πανω απο ολα σεβονται τον αντρα που εχουν πλαι τους και το δειχνουν με καθε τροπο φτανει βεβαια να υπαρχει και ο αναλογος σεβασμος και απο εσενα.

Αποσυνδεδεμένος tas67

• life is either a daring adventure or nothing
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 03, 2010, 01:48:54 πμ »

Λοιπόν φίλτατε YACHTMAN .....

Οταν έχεις μπροστά σου δυο πιάτα με φαί ,

δεν μπορείς να βγάλεις κανένα συμπέρασμα για το πιο είναι καλό και πιο όχι ,

ΑΝ δεν τα δοκιμάσεις "και τα δύο εσύ ο ίδιος" !!!

σε μερικούς αρέσει το ένα πιάτο ,σε άλλους το άλλο !!!
σε μερικούς ξινίζει το ένα  , στους άλλους γλυκίζει !!!

Προγραμμάτισε λοιπόν το ταξιδάκι σου ,
και αφιέρωσε μπόλικο χρόνο και στα δυο μέρη που σε ενδιαφέρουν ,
έτσι ώστε να αποφασίσεις εσύ ο ίδιος πιο είναι αυτό σου αρέσει περισσότερο ,
πιο είναι αυτό που σου ταιριάζει  !!!
πιο είναι αυτό που είναι στα μέτρα σου !!!

Να αφιερώσεις όμως χρόνο !!!
και να τα γευθείς !!! 
και να μην πας στα γνωστά τουριστικά μέρη στυλ πατταγια  !!!   :-X
Αποκεντρώσου !!!

Σου εύχομαι ολόψυχα  καλή επιτυχία στο νέο σου ξεκίνημα ,
η επιλογή σου και στα δυο μέρη είναι τέλεια !!!

Καθώς επίσης θα ήθελα να σου πω ,
οτι πολλοί θα ήθελαν να είναι στη θέση σου ,
μεταξύ και εμού !!!

ΚΑΙ προσπάθησε να κρατάς επαφή με το φόρουμ !!!!
για πολλούς λόγους ....
υπάρχουν μέσα εξαιρετικά παιδιά !!!

καλή επιτυχία !!!!   :)

Αποσυνδεδεμένος Markos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 03, 2010, 13:04:57 μμ »
Πολύ σωστή η απάντηση του Tas67!
Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!!!!

Αποσυνδεδεμένος PROEDROS69

• *
  • PROEDROS69
  • Android 8.0.0 Android 8.0.0
  • Browser:
  • Chrome 69.0.3497.100 Chrome 69.0.3497.100
    • http://en.m.wikipedia.org/wiki/Pak_Chong_District
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 17, 2018, 15:28:26 μμ »
Καλησπέρα στην ομάδα. Παρακαλώ πολύ είθελα πληροφορίες εάν κάποιος γνωρίζει για Βιετνάμ. Χοτσιμιν, ντα ναγκ, και νατραγκ ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος mykonos

• **
  • Linux (Ubuntu) Linux (Ubuntu)
  • Browser:
  • Chrome 68.0.3440.75 Chrome 68.0.3440.75
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 18, 2018, 07:24:31 πμ »
μερικές μου σκέψης.καλημέρα
δυστυχώς δεν γνωρίζω πια από τις δυο χώρες είναι πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα για έναν ευρωπαίο.
H ταϊλάνδη σε βασανίζει σίγουρα , το βιετνάμ δεν ξέρω , διότι δεν έχω κάνει δουλειά ποτε εκεί οποτε θα διάλεγα για αρχή το βιετνάμ να ερευνήσω.
ολα τα υπολοιπα ειναι υποκειμενικα σιγουρα,χρειαζεται ενα μεγαλο ταξιδι για να διδάξεις.
τωρα σχετικα με την οικογενεια εκει ειναι σιγουρο οτι με βιετναμέζα υπαρχει ελπιδα για μια καλη συντροφο .
καλες διακοπες σε ολους