Αποστολέας Θέμα: Ακύρωση εισιτηρίων μέσω Airtickets για πτήση με Thai Airways  (Αναγνώστηκε 7902 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stesak

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 4.1.249.1059 Chrome 4.1.249.1059
Καλησπέρα σας,

Έχω κλείσει κάποια εισιτήρια μέσω του airtickets.gr για Ταυλάνδη για τις τις 20 Μαϊου εδώ και 1,5 περίπου μήνα με κόστος 600 ευρώ το ένα (με τους φόρους).

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα αρκετοί από την παρέα διστάζουν να πάμε και έτσι αποφασίσαμε να πάμε σε άλλη χώρα και να δούμε για Ταϋλάνδη απ'του χρόνου πάλι.

Επικοινώνησα με το airtickets και λένε πως δεν δέχονται ακυρώσεις και πως σε περίπτωση ακύρωσης επιστρέφουν μόνο τους φόρους (215ευρώ).

Είναι αυτό νόμιμο; έχουν αυτό το δικαίωμα; (Αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο θα εκτιμούσα να με βοηθούσε καθώς είναι αρκετά τα εισιτήρια και τα χρήματα είναι πολλά).

sotirios22

• Επισκέπτης
Απ: Ακύρωση εισιτηρίων μέσω Airtickets για πτήση με Thai Airways
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 25, 2010, 07:54:07 πμ »
Φίλε μου με την Thai δυστυχώς υπάρχει αυτό το πρόβλημα , εκτός και αν υπάρχει ακύρωση πτήσης , αν διαβάσεις την κράτηση το έχεις υπογράψει …….

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3
    • Thailand
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 25, 2010, 08:29:02 πμ »

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα αρκετοί από την παρέα διστάζουν να πάμε και έτσι αποφασίσαμε να πάμε σε άλλη χώρα και να δούμε για Ταϋλάνδη απ'του χρόνου πάλι.

Είναι αυτό νόμιμο; έχουν αυτό το δικαίωμα; (Αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο θα εκτιμούσα να με βοηθούσε καθώς είναι αρκετά τα εισιτήρια και τα χρήματα είναι πολλά).

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά ΕΔΩ

Λέει λοιπόν Η airtickets.gr αλλάζει ή ακυρώνει το εισιτήριο σας σύμφωνα με τους όρους που θέτει η κάθε αεροπορική εταιρεία  και ο ναύλος του εισιτήριου.

Τα τέλη υπηρεσιών για την αλλαγή - ακύρωση του εισιτηρίου συμβαδίζουν με τις τάσεις της αγοράς.

Τώρα υποψιάζομαι , χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιος γιατί δεν έχω μπροστά μου το εισιτήριο ,

οτι πρόκειται για  ναύλο ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Not Refundable.Το λέει ξεκάθαρα στο σάϊτ της Τάι στις προσφορές.

ΆΡα αυτό είναι απολύτως νόμιμο.

Φυσικά αυτο δεν ισχύει με όλα τα εισιτήρια της Τάι.Έχω ακυρώσει οικονομικό ναύλο , μία ωρα πριν πετάξω

και μου έχουν επιστραφεί το 85% των χρημάτων

Ξανασκεφτείτε το και πηγαίνετε !!!

Μην χάσετε την ευκαιρία αυτή  ;)

Αποφύγετε την πρωτεύουσα , στην υπόλοιπη χώρα τα πράγματα κυλάνε σε κανονικούς ρυθμούς .
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 25, 2010, 08:36:35 πμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος Wolf359

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 25, 2010, 12:07:12 μμ »
Ταπεινά θα συμφωνήσω με τον Oytopikos. Θα προσθέσω κι όλας όμως ...

Σου δίνεται η ευκαιρία με τη παρέα σου να πας έστω και τώρα και σε τρομάζει η κατάσταση ???

Μία ανακοίνωση που έπεσε στο μάτι μου (http://www.nooz.gr/greece/odigies-gia-ellines-pou-vriskontai-stin-tailandi) μάλλον θα με καθησύχαζε.

Αποσυνδεδεμένος TravelSafe

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Πολλών δ' ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνω
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3
    • www.travelsafe.gr
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 25, 2010, 18:29:58 μμ »
Όντως προαγορασμένα εισητήρια σε ειδικούς ναύλους δεν άλλάζουν ούτε επισρέφονται χρήματα.
Προσοχή όσον αφορά την ασφάλιση που αναφέρεστε. Οι περισσότερες εταιρίες αποζημιώνουν το ταξιδιώτη που αγοράζει τη κάλυψη ακύρωσης. Όμως αυτό ισχύει σε περίπτωση ασθένειας / ατυχήματος τέτοιας μορφής που δεν του επιτρέπει να ταξιδέψει (ή θάνατος στην οικογένεια τη δική του ή του συνταξιδιώτη του μέχρι και Β! θαθμό συγγένειας). Με λίγα λόγια για λόγους υγείας και μόνον.

Θα πρέπει να είστε πιό προσεκτικοί στη μελέτη των όρων. Το φαινόμενο της ηφαιστιακής τέφρας που κάλυψε σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη πήρε μία διάσταση "πανδημίας" - ας μου επιτραπεί ο όρος. Περιστατικά τέτοιας -καθολικής-  διάστασης εξαιρούνται στη παγκόσμια ασφαλιστική αγορά. Δεν μιλάμε πλέον για ένα απλό περιστατικό αλλά για ένα μαζικό φαινόμενο.

Άσχετα από το τί προβάλει ο κάθε ένας στις παροχές του, είναι σημαντικό να μελετηθούν οι όροι και μάλιστα πρίν αγοραστεί το προϊόν.

Μόνο έτσιι μπορούμε να αισθανόμαστε πιό άνετοι και σίγουροι για τις επιλογές που κάνουμε.

Πολλών δ' ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνω

Αποσυνδεδεμένος panagiotis3

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 5.0.375.125 Chrome 5.0.375.125
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 28, 2010, 14:41:46 μμ »
παιδια εγω εκλεισα 4 ticket απο το travelplanet για την thai και το ενα επιθετο αντι για V εβαλα Β ετσι μου ειπε και τελικα ηταν λαθος...!!πειρα τηλ στο travelplanet και μου ειπα θα δουν αν μπορει να αλλαξει λετε να υπαρχει προβλημα?

Αποσυνδεδεμένος PEROTA

• **
  • ERES EN ME MENTE ALGO MAGICO!
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 28, 2010, 15:09:15 μμ »
Παλαιότερα μου είχε συμβεί και το διορθώσανε!