Name in Thai: แก้วมังกร (gaew mang-gorn)
Όταν ταξιδεύουμε σε εξωτικές χώρες, τα τρόφιμα και τα φρούτα συχνά μας κανουν εντυπωση και θελουμε να τα δοκιμασουμε ολα.
Όμως, αρκετά συχνά, αυτό που βλέπετε πάντα μπορεί να είναι παραπλανητικό.
Πάρτε το Dragon Fruit ως παράδειγμα.
Η φλουδα εχει ενα φωτεινό ροζ χρώμα με πράσινο πέταλο σαν μίσχους.
Δεν ήξερα τι να περιμένω όταν δοκίμασα για πρωτη φορά αυτό το φρούτο.
Σε σύγκριση με άλλα φρούτα, αυτό είναι πολύ εύκολο να προετοιμαστει για καταναλωση.
Όταν το ζουλαμε είναι ελαφρώς μαλακο , χρησιμοποιουμε ένα αιχμηρό μαχαίρι και το κόβουμε στη μέση (σαν καρπουζι χαχαχα).
Αυτα που πηρα εγω είχαν μια λευκή σάρκα αλλα μπορείτε επίσης να βρειτε και με κόκκινη .
You can now peal the skin using the knife, or do what I did and just used a spoon to scoop it out.
Μπορείτε τώρα βγαλετε τη φλουδα με το μαχαίρι, ή να κάνετε ό,τι έκανα και να χρησιμοποιείται μόνο ένα κουτάλι .......
Η φλουδα ΔΕΝ τρωγεται και βεβαιωθείτε ότι εχει απομακρυνθεί ολη.
Έπειτα κόβουμε σε κύβους.
Η γνώμη μου ειναι ότι είναι καλύτερο, εάν το εχουμε στο ψυγείο πρώτα.
Η γεύση είναι γλυκιά σχεδόν αν και δεν εχει πολλές θερμίδες.
Οι μικρόι μαύροι σπόροι είναι ελαφρώς τραγανοι και μου θυμίζουν του ακτινίδια.
Αυτοί είναι εξαιρετική πηγή ινών.
Είναι κάπως σαν να τρως ένα μαλακό πεπόνι αλλα με υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό.
Όμως, η γεύση είναι πολύ ήπια.
Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να αναμιχθεί με άλλα φρούτα, σε μια φρουτοσαλάτα ή σε bleder με αλλα φρουτα για χυμο.
Ο καρπός περιέχει μεγάλες ποσότητες καλίου και ασβεστίου καθώς επίσης και βιταμίνη C.
Είναι ειδος που καλλιεργείται σε όλη την Ταϊλάνδη, αν και πιο συχνά στο Chantaburi.
Η σεζόν παραγωγης ειναι απο τον Μάιο έως τον Οκτώβριο αλλα μπορείτε να τα βρειτε και τους αλλους μηνες (απο ψυγεια).
Δεν είναι γεννημα θρεμμα της Ταϊλάνδης και μπορείτε να τα βρειτε σε όλα τα μέρη του κόσμου.
Όμως, εδω είναι παμφτηνα.
Αυτά που πηρα απο το σούπερ μάρκετ μου κόστισαν 29 μπατ το κιλό.
It belongs to the Cactus family and apparently is fairly easy to grow yourself from the seeds.
Ανήκει στην οικογένειά κακτοειδων (Cactus) και ειναι αρκετά εύκολο μεταφυτευθεί από τους σπόρους του.