Thai name: เงาะ
Το rambutan είναι ένα απο τα πιο αγαπημενα φρούτα που μπορούν να αγοραστούν στην Ταϊλάνδη.
Καλλιεργείται σε όλη την Νοτιοανατολική Ασία, αλλά στην ταυλανδη καλιεργειται σε μέρη όπως
το Chantaburi, Ραϊόνγκ και Τραντ στην Ανατολή.
Είναι ξεχωριστο φρούτο με την εξωτερικη"τριχωτη" του επιφανεια .
Υπάρχουν δύο ποικιλίες που μπορείτε να αγοράσετε : Rong Rien και Si Chompoo.
Το τελευταίο είναι δεξιά στην εικόνα με τα ροζ "μαλλιά".
Η γεύση είναι γλυκιά και πολύ χυμώδεις.
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, καθώς και βιταμίνη C. Επίσης, είναι πολύ φθηνο.
Για την προετοιμασία του rambutan για φαγωμα είναι πολύ εύκολη.
Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το νύχι σας για να κάνετε μια μικρή τομη του "δέρματος".
Μετα κατηστε με τα δυο χερια , ενα σε καθε ημισφαίριο , πιέστε ελαφρά και στριψτε.
Στο σπίτι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ενα μαχαίρι για το το κόψιμο.
Δεν χρειάζεται να κοπεί όπως αλλα φρουτα γυρω γυρω , διαχοριζεται πολύ εύκολα.
Για ομορφη παρουσίαση, είναι καλύτερο να κοπει μόνο από το μισο όπως σε αυτή την εικόνα.
Ωστόσο δεν αφαιρείται και τον μισο καρπο , όπως φενεται και στην πάνω δεξιά γωνία αυτής της εικόνας, παρα μονο τη φλουδα.
Αυτο εγινε για να Δειτε τους σπορους.
Αυτοί δεν τρογωνται και μερικοί λένε ότι μπορεί να είναι δηλητηριώδης .
Αν και μπορείτε να τους φάτε κανονικα αν είναι ψημενα.
Είναι όμως ένα ναρκωτικό .
Συχνά, όταν τρωτε rambutan οι σπόροι παραμένουν στη σάρκα.
Γι 'αυτό πρέπει να τρώμε το γυρω γύρω από τους σπορους μονο.
Ωστόσο, οσοι αγοράζουν rambutan σε παραλίες της Rayong στις διακοπές, ο σπόρος βγαίνει εύκολα.
Αυτό οφείλεται στο ότι είναι φρεσκοκομμένο από το δέντρο.
Οταν τα φρουτα φτανουν στην Μπανγκόκ, αρχίζουν να είναι πολύ ώριμα.
If the hairs change to black then it is starting to go off.
Αν οι τρίχες αρχισουν να μαυριζουν σημανει οτι το φρουτα χαλαει
Once it is cut open, I keep it in a container in the fridge for 3 or 4 days.
Εφόσον κοπουν/αμοιχτουν , θα κρατήσουν σε ένα δοχείο στο ψυγείο για 3 ή 4 ημέρες.