0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημερα στους φίλους! Επειδή φέτος θα πάμε Παττάγια για Χριστούγεννα, μήπως μπορεί κάποιος γνώστης της περιοχής να μας προτείνει κάποια όμορφη παραλία ΜΕ ξαπλώστρες και (όσο αυτό είναι δυνατόν) καθαρά νερά??? Θα έχουμε μηχανάκι και μέχρι 10-12 χλμ τα κάνουμε....και με τα καραβακια, αν μπορείτε να με ενημερώσετε για την καλύτερη πλαζ στα νησάκια απέναντι, ωστε να μην χάσω μέρες ψαχνοντας. Επίσης, αν ξέρετε το κόστος απο τις ξαπλώστρες (εστω στο περίπου).Ευχαριστώ!
Για ωραίες παραλίες με καθαρά νερά , προτείνω απέναντι στο νησί, στο Koh Laan. 30 μπατ με το καράβι, σε περίπου 35'-40' είσαι εκεί. Κάποια πλοία σε πηγαίνουν στο λιμάνι κι από εκεί με τουκ τουκ επιλέγεις σε ποια παραλία θέλεις να πας. Και κάποια πλοία σε αφήνουν στην Taween beach που δεν είναι από τις παραλίες που προτιμώ λόγω πολυκοσμίας. Και από εκεί μπορείς να πάρεις τουκ τουκ ή motorbike taxi και να πας όπου θέλεις. Από παραλίες εκεί προσωπικά μου αρέσει η Tien beach.Καθαρά νερά, λιγότερος κόσμος και αν κάποιος επιθυμεί μπορεί να μην νοικιάσει ξαπλώστρα στη συγκεκριμένη παραλία. Συνήθως τρώμε στο τέλος της παραλίας , στο Hard tien ρεστοράν. Υπάρχει και δυνατότητα διαμονής το βράδυ, σε πολύ βασικά καταλύματα με 800 μπατ μπροστά στη θάλασσα. Επιστροφή από εκεί με speed boat έχει 200 μπατ το άτομο. Ή τουκ τουκ για λιμάνι και μετά πλοίο, όπως έρχεσαι. Η Tien είναι δίπλα στην Samae beach που έχει πιο πολύ κόσμο και πιο βαθιά νερά. Μπορείτε να περπατήσετε και να δείτε ποια από τις δύο σας αρέσει. Μία ακόμη παραλία που μου αρέσει είναι η Tayai beach, μικρή, αλλά όμορφη, αν θέλετε πιο ήσυχα. Όπως και η Nual beach (Monkey beach), επίσης μικρή και πιο ήσυχη. Εν κατακλείδι, προτείνω Tien beach, αλλά αυτό επαφίεται στο προσωπικό γούστο του καθενός , όπου σας αρέσει. Οι ξαπλώστρες έχουν 100 μπατ το άτομο, δηλαδή 200 το σετ μαζί με ομπρέλα. Μπορεί να βρείτε και φθηνότερα σε άλλου τύπου ξαπλώστρες λιγότερο αναπαυτικές ή μπροστά από περιοχή με τζετ σκι κλπ. (παρεμπιπτοντως αποφύγετε τα τζετ σκι γιατί μπορείτε να βρεθείτε κατηγορουμενοι ότι το χαλάσετε, είναι πολύ της μόδας εδώ αυτή η απάτη). Πιστεύω να σε κάλυψα, είμαι δύο χρόνια Παταγια και πηγαίνουμε που και που απέναντι για μπάνιο, οπότε η άποψη μου βασίζεται στην προσωπική εμπειρία. Καλές διακοπές.
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου.. και εμείς την Τιεν είχαμε ξεχωρίσει, να σου πω την αλήθεια...Σχετικά με τις οδικώς προσβάσιμες??? εχεις κάτι να προτείνεις??? Φιλος μας πρότεινε την Jomtien αλλά διάβασα οτι εχει βρώμικα νερά και εχουμε γυναίκες και παιδιά μαζί...μην κολήσουμε τιποτα....εχουμε φοβηθεί, μήπως τα παραφουσκώνουν και ανυσηχούμε τζάμπα??? Τι λες εσύ που ζείς εκεί??? Σε ευχαριστώ και πάλι...