Αποστολέας Θέμα: Τι δεν πρέπει να κάνετε στο ίντερνετ  (Αναγνώστηκε 2505 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος antaios

  • ****
  • Μηνύματα: 683
  • Φύλο: Άντρας
  • Είχα αρκετό μυαλό για να ζήσω τη ζωή μου ανόητα.
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
Τι δεν πρέπει να κάνετε στο ίντερνετ
« στις: Μαΐου 01, 2010, 23:01:48 μμ »
 Τι δεν πρέπει να κάνετε στο ίντερνετ

Σύμφωνα με νέα έρευνα 3 στους 4 χρήστες του Facebook αποφεύγουν να στείλουν αίτηση φιλίας στο αφεντικό τους φοβούμενοι ότι θα χάσουν τη δουλειά τους. Άρα σκέφτομαι τώρα εγώ η πλειοψηφία των χρηστών και εν γένει του κόσμου προφανώς δεν συμπαθεί καθόλου το αφεντικό του και το έχει βρίσει ουκ ολίγες φορές.

Εγώ πάντως σαν έξυπνη γυναίκα έχω κάνει φίλο το αφεντικό μου. Ε φανταστικό αφεντικό; (σλουρπ σλουρπ)  Μην ακούς τι λέω εκεί δεν είναι για σένα όλες οι γενικευμένες βωμολοχίες .

Με βάση λοιπόν την πρόσφατη μελέτη έψαξα και βρήκα το Top 10 γκαφών ανάμεσα στο Facebook, το Twitter και το Google. Έτσι έχουμε:

*Σπιτονοικοκύρης Vs ενοικιαστή
Όταν η Αμάντα Μπόνεν τόλμησε να χαρακτηρίσει στο Twitter το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε «μουχλισαμένο» σίγουρα δεν σκεφτόταν τις συνέπειες που θα είχε.
Οι ιδιοκτήτες διαβάζοντας την εν λόγω ανάρτηση προσβλήθηκαν και αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον της. Όπως υποστήριξαν η κοπέλα δυσφήμισε την ιδιοκτησία της και της ζήτησαν 50.000 δολάρια παρακαλώ. Για καλή τύχη της κοπέλας ο δικαστής έκρινε αόριστο και ασαφή τον χαρακτηρισμό.

Ηθικό δίδαγμα: Και οι τοίχοι έχουν… μάτια

*Κάνοντας πειράματα με το online marketing

Ο Βρετανικός κολοσσός Habitat θέλοντας να εξαπλωθεί στο online μάρκετινγκ τα βρήκε σκούρα αφού όπως αποδείχτηκε είχε μαύρα μεσάνυχτα από τεχνολογία. Θέλοντας λοιπόν να χρησιμοποιήσει τα αναπτυσσόμενα κοινωνικά δίκτυα και συγκεκριμένα το Twitter αποφάσισε να διαφημίσει τις προσφορές του μέσω ..των εκλογών του Ιράν. Σίγουρα θα αναρωτιέστε πως συσχετίζονται οι εκλογές με τις εκπτώσεις. Είναι απλό: Η τεχνική ομάδα της εταιρείας θέλοντας τα μηνύματα αυτής να προβάλλονται στα «hot θέματα» προσέθεσε μερικές λέξεις κλειδιά, γνωστά και ως hashtags. Ωστόσο, μέσα σε αυτές τις λέξεις κλειδιά κατά λάθος υπήρχαν φράσεις όπως #Mousavi και  #Iranelection. Η Habitat αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για αυτή τη κίνηση αφού εκείνη τη στιγμή που περνούσαν τις λέξεις κλειδιά το δίκτυο χρησιμοποιείτο από διαδηλωτές του Ιράν οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το εκλογικό αποτέλεσμα! Φανταστείτε μόνο τη  έκπληξη των χρηστών που δίπλα από μηνύματα του τύπου τώρα «σε μισή τιμή το τραπεζάκι» διάβαζαν αναρτήσεις για τη βία της αστυνομίας.

Ηθικό δίδαγμα: Houston we have a problem
 
*Live από… κηδεία

Τον τραγικό θάνατο ενός 3χρονου παιδιού από το Κολοράντο το οποίο παρέσυρε μοτοσικλέτα ενώ περίμενε να αγοράσει παγωτό κλήθηκε να καλύψει μέσω … Twitter δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας Rocky Mountain News. Ο δημοσιογράφος ανέβαζε συνέχεια αναρτήσεις από όλο το διαδικαστικό της τελετής κάνοντας και τους πιο απαθείς χρήστες να νιώθουν άβολα στην ανάγνωσή τους.

Ηθικό δίδαγμα: Έλεος τα ΜΜΕ δεν έχουν το Θεό τους.

*Η αδιακρισία του Facebook

Με 400 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως το Facebook έχει στα χέρια του τόσα προσωπικά δεδομένα που δεν μπόρεσε να κρατηθεί από το να τα χρησιμοποιήσει- προς όφελός του πάντα. Έτσι, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το «word of mouth» εισάγοντας μια νέα υπηρεσία ονόματι Beacon. Η εν λόγω υπηρεσία εμφάνιζε λεπτομέρειες από τις αγορές των χρηστών κάτι που δημοσιευόταν στο προφίλ τους με αποτέλεσμα να το βλέπουν τις αγορές τους όλοι οι φίλοι τους. Έτσι εάν κάποιος φίλος σας αγόραζε από το διαδίκτυο  πχ το καυτό βίντεο της Τζούλιας θα δημοσιευόταν στο προφίλ του και θα το ξέρατε. Κρίμα όμως γιατί η εν λόγω υπηρεσία διαγράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 μετά από χιλιάδες παράπονα δυσαρεστημένων χρηστών.

Ηθικό δίδαγμα: Θέλω να τα ξέρω όλα, όχι ότι είμαι κουτσομπόλα (άντε καλέ!)

* H Βαβέλ της Google

Πλήρης ασυνεννοησία δημιουργήθηκε ανάμεσα στους χρήστες του Twitter και του Facebook όταν η Google έκανε μια προσπάθεια να αναδημοσιεύσει real time το status των χρηστών του Gmail. Η εν λόγω υπηρεσία ονόματι Buzz ήταν μια παταγώδης κίνηση αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα των χρηστών η υπηρεσία ενεργοποιούταν μόνη της με αποτέλεσμα να επικοινωνούν με άτομα που δεν ήθελαν να μαθαίνουν καν τι κάνουν!  Μάλιστα όπως δήλωσε μια γυναίκα κινδύνεψε η ζωή της καθώς συνδέθηκε με τον πρώην βίαιο άντρα της! Ευτυχώς η Google το κατάλαβε και το διόρθωσε άμεσα δίνοντάς στο Buzz περισσότερες manual δυνατότητες.

Ηθικό δίδαγμα: Υπάρχει σαφής έλλειψη επικοινωνίας στις μέρες μας

*Φιλελεύθερος ο συντηρητικός

Τα απρεπή σχόλια στο Twitter ενός υποψήφιου βουλευτή των Συντηρητικών στη Βρετανία του στοίχισαν τα έδρανα. Οι βωμολοχίες του Στιούαρτ ΜακΛίναν έδιναν και έπαιρναν από τον να χαρακτηρίζει με κοσμητικά ουσιαστικά τον Nick Clegg μέχρι τους συμπολίτες.

Ηθικό δίδαγμα: %@$%^@

*Αχ πόσο βαριέμαι

Το να αναρτήσεις στο Facebook σχόλιο λέγοντας πως η δουλειά σου είναι βαρετή δεν ήταν κακό μέχρι πρότινος. Μπορεί βρε αδερφέ να μην ήσουν τη συγκεκριμένη μέρα καλά ψυχολογικά ή απλά να περνάς μια φάση. Φαίνεται πως τίποτε από τα παραπάνω δεν σκέφτηκαν οι εργοδότες της Κίμπερλι Σουάν η οποία απολύθηκε για αυτό το σχόλιο. Μάλιστα το περιστατικό έδωσε τροφή σε χιλιάδες εταιρείες που ήθελαν κάνουν περικοπές και οι οποίες αφιέρωσαν ώρες για να βρουν κάτι ανάλογο.

Ηθικό δίδαγμα: Επειδή οι καιροί είναι χαλεποί επαναλάβε τε μετά από εμένα: Πόσο αγαπώ τη δουλειά μου!


*Απόλυση μέσω Facebook

Πόσο θυμωμένη πρέπει να είσαι για να ξεχάσεις ότι έχεις προσθέσει ως φίλο σου στο Facebook το αφεντικό σου; Ξέρω άλλο επίθετο σκέφτεστε και έχετε δίκιο. Η νεαρή κοπέλα ονόματι 'Lindsay' ξέχασε πως το είχε πράξει αυτό με αποτέλεσμα να γράψει στο status της ότι το αφεντικό της είναι διεστραμμένος! Φυσικά όπως ήταν επόμενο το αφεντικό έξαλλο της έστειλε μήνυμα στον Τοίχο της ανακοινώνοντας την απόλυσή της. Μάλιστα της ανέφερε να περάσει όποτε θέλει από το σπίτι του να πάρει τα πράγματά της.

Ηθικό δίδαγμα: Ποτέ δεν μπερδεύεις τα επαγγελματικά με τα προσωπικά ..εκτός και ένα έχει λεφτά!

 *Η κοπάνα της στοίχισε τη δουλειά

Μια υπάλληλος στην Ελβετία επικαλέστηκε αδιαθεσία μη μπορώντας να έρθει στη δουλειά του. Μάλιστα ο σύζυγός της είχε αναφέρει πως έχει ημικρανία κάτι που απαιτεί παραμονή σε σκοτεινό μέρος. Προφανώς η κοπέλα είπε ψέματα για να αράξει σπίτι αλλά ήταν τόσο αφελής που ξεχάστηκε και μπήκε στο λογαριασμό της στο Facebook και ανανέωνε τις αναρτήσεις της. Εκείνη δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι μπήκε μέσω του iPhone ενώ ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι της.
 
Ηθικό δίδαγμα: Όταν κάνετε κοπάνα κάντε τη σωστά

*Το δίλλημα τον πρόδωσε

Ένας χρήστης στο Twitter ονόματι “theconner” δεν μπόρεσε να κρύψει τα ανάμικτα συναισθήματά του μετά την πρόσληψη του στη εταιρεία Cisco διερωτώμενος ένα θα πρέπει να δεχτεί. Συγκεκριμένα ανήρτησε: Η Cisco με προσέλαβε σαν μάνατζερ! Τώρα πρέπει να ζυγίσω τα πράγματα εάν θα συμβιβαστώ  με μια βαρετή δουλειά χάριν ενός παχυλού μισθού. Η εταιρεία τον έβγαλε από τη δύσκολη θέση  λέγοντάς του : ποιος είναι ο μάνατζερ; Εσύ; Ο υπεύθυνος θα χαρεί πολύ όταν μάθει πόσο αγαπάς τη δουλειά σου.

Ηθικό δίδαγμα:  Οι μ… πληρώνονται!

Πηγη:www.news247


Όποιος ξέρει τους άλλους έχει γνώση. Όποιος ξέρει τον εαυτό του έχει σοφία.