Αποστολέας Θέμα: Προταση στη Μπον  (Αναγνώστηκε 6764 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PaterDemon

• Φύλο: Άντρας
  • เหมือนกันแต่แตกต่าง
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 5.0.375.127 Chrome 5.0.375.127
Προταση στη Μπον
« στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 23:16:41 μμ »
Παρακολουθωντας αρκετους μηνες τις φιλοτιμες προσπαθειες της γλυκυτατης Μπον να μας μαθει τη γλωσσα της,νομιζω εφτασε η ωρα το thai.gr να της κανει τη μεγαλη προταση.
Ειναι γνωστος ο πλουτος και η εκφραστικοτητα της Ελληνικης γλωσσας,καθως και ο πολιτισμος της χωρας μας ο οποιος ειναι εμφανης σε καθε μας εκφραση,κινηση,προταση.
Ειναι γνωστο επισης πως για ολα τα παραπανω μας φθονουν και θελουν το κακο μας ολες οι σκοτεινες δυναμεις που διοικουν τον πλανητη.
Γι αυτο και μεις πρεπει να μεταφερουμε και να κανουμε γνωστη την κουλτουρα μας σε ολα τα μηκη και πλατη της γης και ποιος ο καλυτερος τροπος απο αυτον της πλουσιας και μοναδικης γλωσσας μας.
Η γλυκεια και καλοπροαιρετη Μπον λοιπον μπορει να αναλαβει αυτο το εργο απο την παγωμενη,σκοτεινη,μουντη και ξενερωτη Νορβηγια οπου  βρισκεται(μην ξεχναμε και το χουι μας,θαβουμε ολες τις χωρες).
Μπορουμε λοιπον να ξεκινησουμε με απλες ,βασικες φρασεις που χρησιμοποιουμε στην καθημερινοτητα μας εμεις οι Ελληνες και θα φανουν χρησιμες στους Ταυλανδους οταν συναναστρεφονται με Ελληνες και ακομα χρησιμοτερες σε εμας οταν βρισκομαστε εκει και ξερουμε να τις πουμε στα Ταυλανδικα.
1)Ξερεις ποιος ειμαι εγω ρεεε?Συνηθως στην Ελλαδα δεν ακολουθειται απο ερωτηση <<ποιος εισαι>> και μαλλον το ιδιο θα γινει και στην Ταυλανδη.Χρησιμοποιειται σε αντιδικια με αλλο οδηγο(του χεριου μας),σε δημοσια υπηρεσια,πορτιερη σε κλαμπ κλπ.Σχεδον παντα δεν εχει αποτελεσμα γιατι αυτος που την εκφερει δεν ξερει ουτε αυτος ποιος ειναι η ειναι ενα τιποτα.
2)Ρε...ξερεις που θα σε στειλω?Εδω εχουμε αντιδικια με κατωτερο αστυνομικο,συνηθως νεο ψαρωμενο και η απειλη ακολουθειται απο:Στο Α/Τ Σουφλιου,Κηπων,Προμαχωνα κλπ.Στην Ταυλανδη μπορει να γινει μια μικρη παραλλαγη και να απειλησουμε τον τρομαγμενο τροχαιο πως θα τον στειλουμε Sang Khom,Pak Chom,Huai Phichai κλπ.Ειναι σχεδον βεβαιο πως θα τρομαξει και θα γλυτωσουμε την κληση.
3)Που πας ρε Καραμητρο?Εδω κατα 99% εχουμε αντιδικια με οδηγο που-νομιζουμε-δεν οδηγαει σωστα.Συνοδευεται απο  βγαλσιμο χεριου απο το παραθυρο και συχνα και απο φασκελο,αλλα επειδη στην Ταυλανδη το φασκελο σημαινει απλα 5 δε συνισταται.Ο Καραμητρος μπορει να αντικατασταθει απο Καραchaimongkol,Καραnattapong,κλπ.Μπορει να χρησιμοποιηθει και ως εχει μια και στην Ταυλανδη οι αυθεντικοι Καραμητροι πληθαινουν επικινδυνα.
4)Εγω με τα λεφτα μου,γ@$#ω και την κυρα μου.Εδω τα σχολια περιττευουν!
5)Ρεεε...οταν εμεις φτιαχναμε Παρθενωνες εσεις τρωγατε βελανιδια πανω στα δεντρα.Αυτο χρησιμοποιειται ευρεως οταν απευθυνομαστε σε Ευρωπαιους.Με τους Ασιατες αντικαθιστουμε τα βελανιδια με καρυδες και τα δεντρα γινονται συγκεκριμενα.Κοκοφοινικες.Τα υπολοιπα μενουν ως εχουν.Αξιο λογου επισης ειναι οτι την ιδια εποχη που χτιζαμε τους Παρθενωνες,καναμε αλλαξωκ@#$%ς και ειχαμε  τις πρωτες εκδιδομενες,αλλα αυτο δεν μας συμφερει και δεν το λεμε.
Αυτοι που το λενε ανηκουν στα γνωστα σκοτεινα κυκλωματα που μας εχουν βαλει στο ματι.
6)Ρε, 100 η αλεπου,101 το αλεπουδακι?Κανε μας τη χαρη τωρα...Εδω θελουμε να τονισουμε το υψηλο μας IQ και να υποβαθμισουμε αυτο του συνομιλητη μας (αλεπουδακι),σε περιπτωση που καταλαβουμε οτι παει να <<μας τη φερει>>
Μπορουμε να το χρησιμοποιησουμε στα παζαρια για ρολοι μαιμου,στη σερβιτορα που θα φερει στα ρεστα 20μπατα για να της αφησουμε κατι(ασε ρε,δουλεια της κανει)και σε λοιπους εξυπνακηδες Ταυλανδους.
7).Ρε,οταν εσυ πηγαινες εγω γυριζα.Ιδιο με το παραπανω...
8)Ρε,ενας χρονος απο τη ζωη σου,μια μερα απο τη δικη μου.
 Εδω θελουμε να μειωσουμε καποιο αλλο ατομο-συνηθως γυναικα-και να δειξουμε οτι <<ταχουμε δει ολα>>.
 Κολλαει και το <<τι να μου πεις τωρα εμενα(νε)..>>.
 Βλεπουμε οτι το επιφωνημα ρε βρισκεται παντου,εκφερεται με υψηλοτερο τονο απο τις υπολοιπες λεξεις και ο λογος ειναι για να δωσει εμφαση στην προταση και τρομο στον αποδεκτη.Αλλο ενα μοναδικο χαρακτηριστικο μας που δε συνανταται αλλου στον κοσμο!
Μπορει η Μπον λοιπον να ξεκινησει με αυτες τα βασικες φρασεις στην καθημερινοτητα του Ελληνα(ρα),ωστε και τα μαθηματα της να αποκτησουν μια αλλη δυναμικη.Μπορει επισης συγχρονως με τα Ταυλανδικα να τα μεταφερει και στα Νορβηγικα μια και συντομα με την κατασταση που διαμορφωνεται εδω,πολλοι απο μας θα ξενιτευτουν στην σκοτεινη,μουντη,ξενερωτη Νορβηγια.Που για να μην ξεχνιομαστε,οταν εμεις ρε χτιζαμε Παρθενωνες,εσεις ειχατε κερατα στο κεφαλι και τραβουσατε κουπι βγαζοντας αναρθρες κραυγες.
Ασχετα αν τωρα ειναι 50 χρονια μπροστα απο μας,αλλα τι να μας πουνε τωρα οι ξανθοψειρες...Φραπα ρε και αγιος ο Θεος...Ωχ αδερφε δε θα σκασω κιολας...
Αναμενω με αγωνια την απαντηση της Μπον...

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.6.8 Firefox 3.6.8
    • Thailand
Απ: Προταση στη Μπον
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 23:29:34 μμ »
Super το κείμενο , ποιος θα το μεταφράσει?

Αποσυνδεδεμένος stelkon

• Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 23:30:56 μμ »
:) :) :)
Η Στάση μας στα καθημερινά πεπραγμένα η ανοχή μας ή όχι σε αυτά η κουλτούρα μας γενικότερα η πολιτική συνείδηση (όχι η κομματική ) είναι αυτή που μας κατατάσσει ιδεολογικά και τελικά αυτή που ένας λαός επιλέγει τις κυβερνήσεις του  μην κλαιγόμαστε άξιοι των πεπραγμένων μας είμαστε.

Αποσυνδεδεμένος bestathens1972

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 23:49:18 μμ »
[off-topic]βέβαια για να μην ξεχνίομαστε η αγαπημένη μας φίλη τον μάδησε κανονικά τον Νορβηγό αντρούλη της αφού της έφτιαξε μαγαζί στη "σκοτεινή" Νορβηγία... (αναμένουμε τοποθετήσεις των γνωστών αγνώστων!!)  :D[/off-topic]
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

Αποσυνδεδεμένος Αρίσταρχος

• Super ~ Sonic Jet
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 00:14:41 πμ »

Αυτό παει να πει ολοκληρωμένο ρεπορτάζ χωρίς σύνορα σε περίοδο  κρίσης για την έντυπη δημοσιογραφία
Men of vision designed this wonderful machine,men of passion built her.And i hope that it will be said,men of skill and daring flew her

Capt.Adrian Thompson Concorde pilot

........................

Last flight            Heathrow-New York

Αποσυνδεδεμένος akis51

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Κοσμοπολίτης & αγαπησιάρης
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 05:54:23 πμ »
Super το κείμενο , ποιος θα το μεταφράσει?

Αμετάφραστο !  Κατανοητό μόνο από γηγενείς τού Ελλαδιστάν..

Αποσυνδεδεμένος zografos

• LIFE IS A JOURNEY...BRING AN OPEN MIND!!
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 06:15:58 πμ »
Συμφωνω μαζι σου Ακη...
IT'S NOT WHERE YOU ARE FROM,IT'S WHERE YOU ARE AT...

Αποσυνδεδεμένος Markos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 09:36:00 πμ »
Καταπληκτικό!!!!
Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!!!!

Αποσυνδεδεμένος kosa

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 10:18:54 πμ »
paterdemon τα συγχαρητηρια μου
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

Αποσυνδεδεμένος Dethoulas

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.9 Firefox 3.6.9
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 16:45:55 μμ »
Παρακολουθωντας αρκετους μηνες τις φιλοτιμες προσπαθειες της γλυκυτατης Μπον να μας μαθει τη γλωσσα της,νομιζω εφτασε η ωρα το thai.gr να της κανει τη μεγαλη προταση.
Ειναι γνωστος ο πλουτος και η εκφραστικοτητα της Ελληνικης γλωσσας,καθως και ο πολιτισμος της χωρας μας ο οποιος ειναι εμφανης σε καθε μας εκφραση,κινηση,προταση.
Ειναι γνωστο επισης πως για ολα τα παραπανω μας φθονουν και θελουν το κακο μας ολες οι σκοτεινες δυναμεις που διοικουν τον πλανητη.
Γι αυτο και μεις πρεπει να μεταφερουμε και να κανουμε γνωστη την κουλτουρα μας σε ολα τα μηκη και πλατη της γης και ποιος ο καλυτερος τροπος απο αυτον της πλουσιας και μοναδικης γλωσσας μας.
Η γλυκεια και καλοπροαιρετη Μπον λοιπον μπορει να αναλαβει αυτο το εργο απο την παγωμενη,σκοτεινη,μουντη και ξενερωτη Νορβηγια οπου  βρισκεται(μην ξεχναμε και το χουι μας,θαβουμε ολες τις χωρες).
Μπορουμε λοιπον να ξεκινησουμε με απλες ,βασικες φρασεις που χρησιμοποιουμε στην καθημερινοτητα μας εμεις οι Ελληνες και θα φανουν χρησιμες στους Ταυλανδους οταν συναναστρεφονται με Ελληνες και ακομα χρησιμοτερες σε εμας οταν βρισκομαστε εκει και ξερουμε να τις πουμε στα Ταυλανδικα.
1)Ξερεις ποιος ειμαι εγω ρεεε?Συνηθως στην Ελλαδα δεν ακολουθειται απο ερωτηση <<ποιος εισαι>> και μαλλον το ιδιο θα γινει και στην Ταυλανδη.Χρησιμοποιειται σε αντιδικια με αλλο οδηγο(του χεριου μας),σε δημοσια υπηρεσια,πορτιερη σε κλαμπ κλπ.Σχεδον παντα δεν εχει αποτελεσμα γιατι αυτος που την εκφερει δεν ξερει ουτε αυτος ποιος ειναι η ειναι ενα τιποτα.
2)Ρε...ξερεις που θα σε στειλω?Εδω εχουμε αντιδικια με κατωτερο αστυνομικο,συνηθως νεο ψαρωμενο και η απειλη ακολουθειται απο:Στο Α/Τ Σουφλιου,Κηπων,Προμαχωνα κλπ.Στην Ταυλανδη μπορει να γινει μια μικρη παραλλαγη και να απειλησουμε τον τρομαγμενο τροχαιο πως θα τον στειλουμε Sang Khom,Pak Chom,Huai Phichai κλπ.Ειναι σχεδον βεβαιο πως θα τρομαξει και θα γλυτωσουμε την κληση.
3)Που πας ρε Καραμητρο?Εδω κατα 99% εχουμε αντιδικια με οδηγο που-νομιζουμε-δεν οδηγαει σωστα.Συνοδευεται απο  βγαλσιμο χεριου απο το παραθυρο και συχνα και απο φασκελο,αλλα επειδη στην Ταυλανδη το φασκελο σημαινει απλα 5 δε συνισταται.Ο Καραμητρος μπορει να αντικατασταθει απο Καραchaimongkol,Καραnattapong,κλπ.Μπορει να χρησιμοποιηθει και ως εχει μια και στην Ταυλανδη οι αυθεντικοι Καραμητροι πληθαινουν επικινδυνα.
4)Εγω με τα λεφτα μου,γ@$#ω και την κυρα μου.Εδω τα σχολια περιττευουν!
5)Ρεεε...οταν εμεις φτιαχναμε Παρθενωνες εσεις τρωγατε βελανιδια πανω στα δεντρα.Αυτο χρησιμοποιειται ευρεως οταν απευθυνομαστε σε Ευρωπαιους.Με τους Ασιατες αντικαθιστουμε τα βελανιδια με καρυδες και τα δεντρα γινονται συγκεκριμενα.Κοκοφοινικες.Τα υπολοιπα μενουν ως εχουν.Αξιο λογου επισης ειναι οτι την ιδια εποχη που χτιζαμε τους Παρθενωνες,καναμε αλλαξωκ@#$%ς και ειχαμε  τις πρωτες εκδιδομενες,αλλα αυτο δεν μας συμφερει και δεν το λεμε.
Αυτοι που το λενε ανηκουν στα γνωστα σκοτεινα κυκλωματα που μας εχουν βαλει στο ματι.
6)Ρε, 100 η αλεπου,101 το αλεπουδακι?Κανε μας τη χαρη τωρα...Εδω θελουμε να τονισουμε το υψηλο μας IQ και να υποβαθμισουμε αυτο του συνομιλητη μας (αλεπουδακι),σε περιπτωση που καταλαβουμε οτι παει να <<μας τη φερει>>
Μπορουμε να το χρησιμοποιησουμε στα παζαρια για ρολοι μαιμου,στη σερβιτορα που θα φερει στα ρεστα 20μπατα για να της αφησουμε κατι(ασε ρε,δουλεια της κανει)και σε λοιπους εξυπνακηδες Ταυλανδους.
7).Ρε,οταν εσυ πηγαινες εγω γυριζα.Ιδιο με το παραπανω...
8)Ρε,ενας χρονος απο τη ζωη σου,μια μερα απο τη δικη μου.
 Εδω θελουμε να μειωσουμε καποιο αλλο ατομο-συνηθως γυναικα-και να δειξουμε οτι <<ταχουμε δει ολα>>.
 Κολλαει και το <<τι να μου πεις τωρα εμενα(νε)..>>.
 Βλεπουμε οτι το επιφωνημα ρε βρισκεται παντου,εκφερεται με υψηλοτερο τονο απο τις υπολοιπες λεξεις και ο λογος ειναι για να δωσει εμφαση στην προταση και τρομο στον αποδεκτη.Αλλο ενα μοναδικο χαρακτηριστικο μας που δε συνανταται αλλου στον κοσμο!
Μπορει η Μπον λοιπον να ξεκινησει με αυτες τα βασικες φρασεις στην καθημερινοτητα του Ελληνα(ρα),ωστε και τα μαθηματα της να αποκτησουν μια αλλη δυναμικη.Μπορει επισης συγχρονως με τα Ταυλανδικα να τα μεταφερει και στα Νορβηγικα μια και συντομα με την κατασταση που διαμορφωνεται εδω,πολλοι απο μας θα ξενιτευτουν στην σκοτεινη,μουντη,ξενερωτη Νορβηγια.Που για να μην ξεχνιομαστε,οταν εμεις ρε χτιζαμε Παρθενωνες,εσεις ειχατε κερατα στο κεφαλι και τραβουσατε κουπι βγαζοντας αναρθρες κραυγες.
Ασχετα αν τωρα ειναι 50 χρονια μπροστα απο μας,αλλα τι να μας πουνε τωρα οι ξανθοψειρες...Φραπα ρε και αγιος ο Θεος...Ωχ αδερφε δε θα σκασω κιολας...
Αναμενω με αγωνια την απαντηση της Μπον...

έγραψες πάλι ;)
Καλύτερα ένα τέλος με πόνο,
παρά ένας πόνος χωρίς τέλος.

Αποσυνδεδεμένος PaterDemon

• เหมือนกันแต่แตกต่าง
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 00:58:52 πμ »
thanks igor! :D