Αποστολέας Θέμα: Απο Πουκετ -->ΠιΠι για διαμονη  (Αναγνώστηκε 10318 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ksirismenos

• *
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
Απο Πουκετ -->ΠιΠι για διαμονη
« στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 15:51:22 μμ »
καλησπερα σε ολλα τα μελη του φορουμ.
τον απριλη αναχωρω για ταυλανδη και μαλαισια για 2 μηνες με την κοπελα μου.
αυτη θα ειναι η 3η μας φορα που επισκευτουμε την ταυλανδη και μαλαισια.

εχω μια ερωτηση εαν μπορει καποιος να βοηθησει.

εαν βρισκομαστε στην πατογκ και θελουμε να παμε για μια εβδομαδα να μεινουμε στα πιπι νησια,
ποιος ειναι ο τροπος για να μεταβουμε εκει?

εχουμε ξαναπαει στα πιπι αλλα σε κλασικη αυθημερων εκδρομη.

εχω βρει στο ιντερνετ τα εξης δρομολογια 
Phuket - Phi Phi (by Ferry)
Dep. 08.30 - Arr. 10.00 hrs.
Dep. 13.30 - Arr. 15.30 hrs.

με κοστος 700 μπατ.+ ακομα 20 κατα την αφιξη μας εκει.αληθευει αυτο?ή ειναι καποια κοροιδια?
εχει παει καποιος προσφατα για διαμονη εκει με τον εξης τροπο και να πει με σιγουρια?

το καραβι απο το πουκετ,απο πιο λιμανι αναχωρει?μπορουμε να κλεισουμε εισητηρια απο τα μικρα ταδιωτικα πρακτορεια που υπαρχουν στην πατογκ ή πρεπει να βρισκομαστε πιο νωρις στο λιμανι και να κλεισουμε επι τοπου?το λιμανι αφιξης στα πιπι ειναι εκει οπου σταματανε τα ταχυπλοα απο τις αυθημερων εκδρομες για το φαγητο?οπου ευθεια υπαρχουν τα εστιατορια στην σειρα και απο την αριστερη μερια ενα τεραστιο βουνο?
εδω ειναι η θεα οπως βγαινουμε απο το σκαφος για το διαλημα του φαγητου.στα αριστερα υπαρχει ενα βουνο και στα δεξια εαν θυμαμαι καλα ενα λιμανι.εκει ειναι το λιμανι αποβιβασης?
κι εδω ειναι προς αριστερη κατευθυνση(βγαινοντας απο το σκαφος)ενα παραλιακο δρομακι και στο βαθος τα βουνα

για μπαγκαλοους μπορουμε να βρουμε εκεινη την στιγμη ψαχνοντας?ή θα ερθουν εκεινοι να μας βρουν(απο κραχτες εννοω)?
δεν ψαχνουμε για κατι υπερβολικο,αλλα για κατι προσιτο απο 600-1000 την ημερα.

εχει κανεις κατι στα υποψην του να μας προτινει?

επειδη ολλα μου τα χρηματα θα τα εχω σε πιστωτικη και θα εχω παντα ελαχιστα μετρητα πανω μου ,υπαρχουν στο νησι ατμ ή θα πρεπει να εχουμε κανει πριν την αναχωρηση μας αναληψη μετρητων?

ειναι πραγματοποιησιμο να ενοικιασουμε βαρκα λογκτειλ απο εκει για την μαγια μπει για μια ημερα?εαν ναι γνωριζει καποιος με σιγουρια ποιο ειναι το κοστος για ολοημερη ενοικιαση?

συγνωμη εαν σας κουρασα με τις ερωτησεις μου.
ο διαφορετικος χρωματισμος οφειλετε στο πλιθος των ερωτησεων μου.

φιλικα
γιωργος
σπαρτη

Αποσυνδεδεμένος DrGiannis

• *
  • Φύλο: Άντρας
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
Απ: Απο Πουκετ -->ΠιΠι για διαμονη
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 22, 2011, 19:25:08 μμ »
φιλε ksirismene!!! τον Απρίλιο θα κάνω και εγώ το ίδιο. Από Πουκέτ στα Phi Phi για μια βδομάδα. Εγώ ξέρω για 550 μπαχτ το άτομο. Το λιμάνι αναχώρησης δεν έχει σημασία, γιατί στο πρακτορείο που κλείνεις εισιτήριο έρχονται και σε παίρνουν από το ξενοδοχείο σου στην Πατόνγκ, σε πάνε στο λιμάνι, σε βάζουν στο πλοίο και βγαίνεις στα Πι Πι. Στα Πι Πι βγαίνεις στο Ton Sai Bay στο Phi Phi Don. Ναι είναι εκεί που σταματάνε τα ταχύπλοα για φαγητό. Όμως οι δύο φωτογραφίες που εχεις δεν μου λένε κατι. Μαλλον σε καποιο αλλο σημειο σας πηγαν.
Απο δωματια δεν ξερω, αλλά έχει πολλα και σε διαφορες τιμες.
ATM έχει. Δύο τράπεζες αν θυμαμαι καλα. Δεν ξερω ομως τις ισοτιμιες. Λογικα χειροτερες απο Πουκετ. Οπότε, εχε και μερικα μετρητα καβατζα.
Για Μαγια σου κάνω κοπυ παστε απο τις σημειωσεις μου (να με συγχωρέσετε για τα αγγλικά)

Getting to Maya Bay

From Phi Phi Don you can rent a longtail for 1,000 baht (US$ 32) for three hours or for 2,000 baht (US$ 64) for a full day, max four people. Speedboats are 3,500 baht (US$ 110) for half day or 6,000 baht (US$ 190) for a full day, maximum six people.

Στο κύριο νησί όμως (Phi Phi Don) έχει πολλές άλλες όμορφες παραλίες που μπορείς να πας με βάρκα σχετικά οικονομικά.
Καλά να περάσετε
Υ.Γ.  Στη θέση σου και με κοπέλα δεν θα πήγαινα καθόλου Πουκέτ. Ή Κράμπι και Πι Πι ή Πι Πι και Σαμουι ή Σαμουι και Πανγκάν
We only live once, so we must live good!

Αποσυνδεδεμένος geo551

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.16 Firefox 3.6.16
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 24, 2011, 10:06:31 πμ »
Καλησπέρα παιδιά. 1ον και σημαντικότερο το λιμάνι που αναχωρεί το καράβι είναι αρκετά μακριά από την Patong περίπου 1 ώρα. Αυτό που σου προτείνω είναι να κλείσεις εισητήρια από ένα ταξιδιωτικό. Έρχονται και σε παίρνουν από το ξενοδοχείο με μίνι bus σε πάνε στο λιμάνι και όλα είναι τακτοποιημένα. Δεν θυμάμαι καλά αλλά περίπου είναι 700 τα δύο άτομα. Όντως iσχύουν τα 20 bhat που δίινεις στo phiphi μόλις πατήσεις το πόδι σου στο λιμάνι, σου λένε πως είναι για να κρατάνε το νησί καθαρο.
Οι φωτογραφίες σου δεν μου λένε κάτι.. H μαρίνα δεν είναι αυτή που δείχνεις..

Δεν χρειάζεται να κλείσεις κάποιο κατάλειμμα μιας και μόλις φτάνεις υπάρχουν γραφεία με πάρα πολλά μπαγκαλόους (φωτογραφίες - τιμές)  . Αλλά μην περιμένεις πολύ φτηνές επιλογές .. το νησί είναι πολύ τουιστικό και γενικά τα κοπανάνε σε σχέση με τις άλλες περιοχές (τουλάχιστον έτσι εμένα μου φάνηκε)
ΑΤΜ υπάρχουν στο νησί !
Όσο για την μαγια beach θα έλεγα πως είναι ακριβή η μετακίνηση για εκεί.. υπάρχουν προγράμματα που κατασκηνώνεις εκεί ένα βράδυ με παροχή ποτού-φαγητού-σκηνής και ότι άλλο χρειαστείς.
Το νησί είναι πραγματικά ένας μικρός παράδεισος! Αξίζει πιστεύω να μείνεις κάποιες μέρες εκεί ! Δέν υπάρχουν αυτοκίνητα - μηχανάκια! Η μετακίνηση γίνεται μόνο με ποδήλατα και με τα ποδαράκια!

Αποσυνδεδεμένος buddharho

• **
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 24, 2011, 14:13:07 μμ »
την καλησπερα μου απο το βιετναμ.

@DrGiannis κατα τις 10/4 8α βρισκομαι πουκετ και σκευομαι να περασω 1 βδομαδα στα πιπι.για ποτε υπολογιζεισ εσυ να βρισκεσαι εκει?

@geo551 τα γραφεια τα οποια αναφερεσαι που βρισκοντε εκει ειναι κατι μικρα κιοσκια?επειδη εχω ακουσει οτι υπαρχουν και ατομα τα οποια περιμενουν τα καραβια να ερ8ουν και να πιασουν πελατες.ισως να μην ειναι και τοσο της εμπιστοσυνης οι συγκεκριμενοι.
εσυ προσωπικα το εχεις επειχιρισεις για διαμονη εκει περα?

φιλικα
γιωργος
ροδος
βιετναμ αυτη την στιγμη

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 24, 2011, 16:28:53 μμ »
Φίλε Γιώργο (Buddharho), εγώ φτάνω πουκέτ από Ελλάδα στις 8/4. Θα καθίσω Πουκέτ μέχρι 16 ή 17 ή 18/4 (αναλόγως πως θα είναι τα πράγματα εκεί) και μετά θα πάω για μια βδομάδα Πι Πι και μετά συνεχίζω για άλλη μια βδομάδα Σαμούι. Βασικά πάω μόνος μου, οπότε κάθε καλή παρέα είναι ευπρόσδεκτη. Αν θέλεις γράψε ένα email ή πες μου να σου γράψω εγώ. Στο Πουκέτ θα μείνω στο ένα από τα δύο ελληνικά ξενοδοχεία στην Πατόνγκ, στο οποίο έμεινα και πέρσι. Ο αδερφός του ιδιοκτήτη είναι φίλος μου και οι δυο τους είναι καταπληκτικά παιδιά. Οπότε, εάν ενδιαφέρεσαι για δωμάτιο στο Πουκέτ, με ειδοποιείς. Για τα Πι Πι δεν έχω κλείσει κάτι. Φαντάζομαι θα βρω εκεί κάτι νορμάλ. Συμφωνώ ότι έχει τουριστικοποιηθεί, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι δύσκολο να βρώ ένα νορμάλ δωμάτιο (με μπάνιο, ντουζ, ψυγείο και κλιματισμό) στα 800 μπαχτ.

Αποσυνδεδεμένος geo551

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 24, 2011, 18:06:38 μμ »
Φίλε  όταν έφτασα στο νησί κατάλαβα πως το 80% των ατόμων έψαχναν εκείνη την ώρα κατάλειμμα.. Στα συγκεκριμένα κιόσκια υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές.. Τους λες πόσα διαθέτεις και με τα ανάλογα παζάρια θα βρεις μια άκρη.. Σου δείχνουν φωτο των μπαγκαλόους την περιοχή και αυτά που προσφέρουν..
Εμείς πήραμε τους σάκους στην πλάτη και κάναμε μια περιπλάνηση μέχρι να βρούμε κάτι.. Το νησί είναι και είναι έυκολο να το γυρίσεις όλο σε μια ωρίτσα!
Βασικά όλη η νεολαία ήταν μαζεμένη σε συγκεκριμένα μπαγκαλοους,  όπου μείναμε και εμείς (800 bhat) , μην περιμένεις όμως και μεγάλες ανέσεις..
Όπως προανέφερα το νησί είναι full τουριστικό και πιστεύω από τα πιο ακριβά στην ταιλάνδη.. Θα δεις όμως κάτι τελειως διαφορετικό.. Ειδικά αν μετά την Patong πας PhiPhi θα πάθεις την πλάκα σου..
Με κλειστά μάτια θα έμενα για μια ζωή στα PhiPhi.. :)

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 24, 2011, 19:36:58 μμ »
Φίλε Geo551, συμφωνώ απόλυτα ότι τα Πι Πι είναι καταπληκτικά. Πολύ ευχαρίστως θα έμενα και εγώ για μια ζωή. Πέρσι πήγα δύο φορές ημερίσια, μία από Πουκέτ και μία από Κράμπι και φέτος είπα να πάω να κάτσω μια βδομάδα να το ευχαριστηθώ.
Θυμάσαι το όνομα από το Μπανγκαλόους που έμεινες; Και τι είχε μέσα; (Μπάνιο, ψυγείο, αιρ κοντίσιον κλπ.);

Αποσυνδεδεμένος geo551

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 24, 2011, 21:43:09 μμ »
Εγω εμεινα 5 μέρες.. Δεν θυμάμαι καθόλου φιλε το όνομα.. Και μια πρόταση από εκεί πέρνα απέναντι στην koh lanta! Αξίζει το νησί έχει μια άγρια ομορφιά.. Όσο γι ατο Krabi αν και δεν ήξερα πολλά για το μέρος έπαθα πλάκα! Αξίζει να μείνεις μια βδομάδα!

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 25, 2011, 13:27:36 μμ »
Ένα ένα!!! Αφού το έχω σκοπό να πηγαίνω Ταϊλάνδη κάθε χρόνο, θα τα πάρω όλα με τη σειρά! Το Koh Lanta είναι για του χρόνου!!!  Μέχρι στιγμής, με εξαίρεση τα Πι Πι που είναι άνευ συναγωνισμού, το Κράμπι είναι το μέρος που μου άρεσε περισσότερο. Εκεί άρχισα να στέλνω τους φίλους μου που παντρεύονται, για γαμήλιο ταξίδι! Γιατί φυσικά αν τους στείλω Πουκέτ, θα χωρήσουν!!!