Ψηφοφορία

Οικονομική κρίση και ταξίδια

Θα ταξιδέψω φέτος δεν με επηρεάζει
Δεν θα ταξιδέψω φέτος
Θα ταξιδέψω αλλα θα κάτσω λιγότερες μέρες
Θα ταξιδέψω αλλά θα ξοδέψω λιγότερα χρήματα
Θα στερηθώ άλλα πράγματα αλλα Ταϊλάνδη θα πάω
Δεν το έχω σκεφτεί

Αποστολέας Θέμα: Ταξίδια και οικονομική κρίση  (Αναγνώστηκε 83649 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vsakis

• *
  • Φύλο: Άντρας
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10
Απ: Ταξίδια και οικονομική κρίση
« Απάντηση #60 στις: Οκτωβρίου 19, 2010, 23:36:19 μμ »
Επισης...
Και γώ το ίδιο , Ταιλάνδη και ξερό ψωμί

Αποσυνδεδεμένος justyannis

• **
  • Dream on,until your dreams come true
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 7.0.517.41 Chrome 7.0.517.41
« Απάντηση #61 στις: Οκτωβρίου 26, 2010, 18:53:23 μμ »
Εγώ στα ταξιδιωτικά μου πλάνα γι'αυτό το χειμώνα είχα Ταιλάνδη 1 μήνα και μετά Ιαπωνία καμιά δεκαριά μέρες (μου είχε γίνει έμμονη ιδέα να πάω).Αλλά λόγω της οικονομικής μέγγενης που σφίγγει όλο και περισσότερο όπως επιτάσσουν τα παγκόσμια λαμόγια,έκανα τα δύο ταξίδια ένα,μειώνοντας τις μέρες.Χθες έκλεισα για αρχές Φλεβάρη,11 μέρες Ταιλάνδη κι από΄κει πτήση για Τόκιο,για άλλες 8 μέρες,885ευρώ όλα μαζί με ΤΗΑΙ.Και στην πανάκριβη Ελλάδα δεν θέλω να πάω ούτε για καφέ.   

Αποσυνδεδεμένος man8os

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.11 Firefox 3.6.11
« Απάντηση #62 στις: Οκτωβρίου 26, 2010, 18:56:41 μμ »
εγω που κοιταω να κανω το πρωτο μου ταξιδη ταυλανδη

ξενερωσα λιγακι με τις τιμες τον ξενοδοχειων 2 - 3 φορες πανω περιοδο 22νοεμβριου με 23 δεκεμβριου που 8α ειμαι ταυλανδη

ενω μαρτιο-οκτομβριο εχει καταπληκτικες τιμες  >:(

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 4.0.1 Firefox 4.0.1
    • Thailand
« Απάντηση #63 στις: Μαΐου 14, 2011, 20:43:42 μμ »
Στην Ελλάδα δηλώνει ότι θα κάνει διακοπές το 68% των Ελλήνων το 2011, έναντι 38% των Ευρωπαίων που δηλώνουν ότι στις διακοπές τους θα παραμείνουν στις χώρες τους, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή δημοσκόπηση Ευρωβαρόμετρο που καταγράφει τις τουριστικές τάσεις των Ευρωπαίων.

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 2010, το 29% των Ελλήνων δεν πήγε διακοπές, εκ των οποίων το 58% δηλώνει ότι ο λόγος ήταν η οικονομική στενότητα.
 Στην «ΕΕ των 27» δεν πήγε διακοπές το 20,7% των Ευρωπαίων πολιτών, εκ των οποίων το 41% επικαλείται οικονομικούς λόγους.
Σε ό,τι αφορά τις διακοπές για φέτος, το 68% των Ελλήνων δηλώνει ότι θα παραμείνει στην Ελλάδα και το 7% δηλώνει ότι θα επισκεφθεί χώρες της ΕΕ (έναντι 20% των Ευρωπαίων).

Σε ό,τι αφορά την επιλογή του τουριστικού προορισμού, το 31% των Ελλήνων και το 29% των Ευρωπαίων δηλώνουν ότι λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τις συστάσεις από φίλους, ενώ το 26% Ελλήνων και Ευρωπαίων δηλώνει ότι για την επιλογή του τουριστικού προορισμού συμβουλεύεται το Internet.
Εξάλλου, το 65% των Ελλήνων, έναντι 58% των Ευρωπαίων, δηλώνει ότι προτιμά τους παραδοσιακούς και «γνωστούς» προορισμούς, ενώ μόλις το 25% των Ελλήνων, έναντι 28% των Ευρωπαίων, δηλώνει ότι προτιμά τους μη παραδοσιακούς και ανερχόμενους προορισμούς.
Επιπλέον, σημαντικότερο πόλο έλξης σε έναν τουριστικό προορισμό αποτελούν για τους Έλληνες η πολιτιστική κληρονομιά (32%), η φύση (32%) και η διασκέδαση (17%). Τα αντίστοιχα ποσοστά για τους Ευρωπαίους είναι 27%, 32% και 14%.
Σε ό,τι αφορά το μεταφορικό μέσο, το 48,5% των Ελλήνων, έναντι 44% των Ευρωπαίων, χρησιμοποιεί Ι.Χ. για να φτάσει στον τουριστικό προορισμό του. Αεροπλάνο χρησιμοποιεί το 21% των Ελλήνων (39% στην ΕΕ), πλοίο χρησιμοποιεί το 20% (3% στην ΕΕ) και λεωφορείο το 8,2% των Ελλήνων (6% στην ΕΕ).
Εξάλλου, το 74% των Ελλήνων δηλώνει ότι οργανώνουν οι ίδιοι τις διακοπές τους (έναντι 57% στην ΕΕ), το 14% απευθύνεται σε ταξιδιωτικά γραφεία (έναντι 23% στην ΕΕ) και μόλις το 3,5% των Ελλήνων κάνει κρατήσεις μέσω Internet (έναντι 12,6% στην ΕΕ).
Οι πλέον δημοφιλείς επιλογές για τους Ευρωπαίους το 2011 είναι η Ιταλία (11,5%), η Ισπανία (8,6%) και η Γαλλία (8,2), ενώ το 23% των Ευρωπαίων δεν έχει ακόμη αποφασίσει πού θα περάσει τις διακοπές του.
Σχεδόν τα τρία τέταρτα των πολιτών της ΕΕ (73% έναντι 69% το προηγούμενο έτος) ταξίδεψαν για αναψυχή ή για επαγγελματικούς λόγους το 2010. Οι πιο πολυταξιδεμένοι είναι οι κάτοικοι της Φινλανδίας (89%), της Δανίας (87%), των Κάτω Χωρών (87%), της Σουηδίας (87%), του Λουξεμβούργου (85%) και της Νορβηγίας (84%).
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η έρευνα για τις τουριστικές τάσεις των Ευρωπαίων επιβεβαιώνει ότι ο τουριστικός κλάδος έχει ανακάμψει από την οικονομική κρίση. «Το γεγονός ότι 58% των κατοίκων της ΕΕ επιλέγει να απολαύσει τις διακοπές του στην Ευρώπη επισημαίνει ότι, γενικά, ο τουριστικός κλάδος ανακάμπτει και καθίσταται και πάλι κλάδος ανάπτυξης», δήλωσε ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα βιομηχανίας και επιχειρηματικότητας, Αντόνιο Ταγιάνι.
Τέλος, σύμφωνα με τη Eurostat, οι διανυκτερεύσεις αλλοδαπών το 2010 είχαν τη μεγαλύτερη συμβολή στη συνολική αύξηση: Στα ξενοδοχεία και σε άλλα τουριστικά καταλύματα σημειώθηκε σημαντική αύξηση 5,1%, σε σύγκριση με τις διανυκτερεύσεις των ημεδαπών που αυξήθηκαν κατά 1,1%. Η αύξηση που σημειώθηκε το 2010 κάλυψε περίπου τα δύο τρίτα της μείωσης το 2008 και το 2009 για το σύνολο των διανυκτερεύσεων και τις διανυκτερεύσεις αλλοδαπών.

Αποσυνδεδεμένος Gik64

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 11.0.696.68 Chrome 11.0.696.68
« Απάντηση #64 στις: Μαΐου 15, 2011, 10:39:06 πμ »
Τοσο που πληρωνεις το καθετι εδω δεν νομιζω οτι θα μου λειψει κατι. Προτιμω απλα να μην το πληρωσω. Μπορεις να το ευχαριστηθεις στη Ταυλανδη με την ψυχη σου ωστε να μην το στερηθεις εδω...
Οποτε Ταυλανδη και ξερο ψωμι που λεει και ο φιλος... Μα αξιζει με το παραπανω.
Παρεπιπτόντως οι τιμες εχουν αλλαξει και εκει με τρομερη ανοδο. Γυρισα πριν ενα μηνα μετα απο 1.5 μηνα διακοπες εκει και συγκριτικα με περυσι τα πραγματα ειναι αλλιως. Φαινεται ο πολυσ φετινος ρωσικος τουρισμος που ειδα αυτη τη φορα να το αλλαζει το σκηνικο...
Τεσπα σημασια εχει οτι εκει μπορεις να εχεις πολλα περισσοτερα απο τον υλισμο...

Αποσυνδεδεμένος zografos

• LIFE IS A JOURNEY...BRING AN OPEN MIND!!
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #65 στις: Μαΐου 15, 2011, 15:11:12 μμ »
Φαινεται ο πολυσ φετινος ρωσικος τουρισμος που ειδα αυτη τη φορα να το αλλαζει το σκηνικο... .
Καλε φιλε συμφωνω απολυτα!! Εχει γινει και σε μας εδω θεμα συζητησης το ποσο συχνα και παντου κυριολεκτικα,συνανταμε τουριστες απο τη πρωην Σοβιετικη Ενωση.Αλλα οχι μονο αυτο,ειναι πλεον τουριστες με οικονομικη επιφανεια!!.Προσωπικα τους εχω συναντησει στα καλυτερα θερετρα,οπου βεβαια τους ξεχωριζεις 'σα τη μυγα μες'το γαλα' μιας και ο νεοπλουτισμος στη συμπεριφορα,και στη γενικη τους παρουσια ειναι κατι παραπανω απο εμφανης,για να μη πω και "προκλητικος"... ;D
IT'S NOT WHERE YOU ARE FROM,IT'S WHERE YOU ARE AT...

Αποσυνδεδεμένος τζινο

• *
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #66 στις: Μαΐου 15, 2011, 16:26:18 μμ »
παιδια για καλοκαιρι η ελλαδα ειναι απαιχτη ομως το χειμωνα η ταυλανδη δεν παιζεται κανει τη διαφορα

Αποσυνδεδεμένος ororo

• *
  • Browser:
  • Chrome 10.0.648.205 Chrome 10.0.648.205
« Απάντηση #67 στις: Μαΐου 17, 2011, 15:51:56 μμ »
καθως προσφατα απολυθηκα απο την δουλεια μου,φετος εχει διακοπες στο εξοχικο και εκει η διαβιωση με μετρο.οταν τα εισιτηρια και μονο κοστιζουν 2-3 ενοικια,τοτε δεν τιθεται καν ερωτημα ελλαδα ή ταιλανδη(η οπουδηποτε αλλου).

Αποσυνδεδεμένος mitsukos

• **
  • Browser:
« Απάντηση #68 στις: Μαΐου 17, 2011, 16:01:03 μμ »
καθως προσφατα απολυθηκα απο την δουλεια μου,φετος εχει διακοπες στο εξοχικο και εκει η διαβιωση με μετρο.οταν τα εισιτηρια και μονο κοστιζουν 2-3 ενοικια,τοτε δεν τιθεται καν ερωτημα ελλαδα ή ταιλανδη(η οπουδηποτε αλλου).

παλι καλα που εχεις και εξοχικο να λες...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 17, 2011, 16:27:18 μμ από Oytopikos »