Αποστολέας Θέμα: Οδοιπορικό στις Φιλιππίνες, Απρίλης 2009  (Αναγνώστηκε 11686 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος go2dbeach

• **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.6 Firefox 3.6.6
Απ: Οδοιπορικό στις Φιλιππίνες, Απρίλης 2009
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2010, 14:49:59 μμ »
Στο πολυ ενδιαφερον crash test Φιλιππινων-Ταυλανδης του Ακη το οποιο συνυπογραφω , εχω να προσθεσω τις δικες μου παρατηρησεις.
Γλωσσα
Οπως ειπε και ο Ακης , στις Φιλιππινες μιλανε υποφερτα αγγλικα σχεδον παντου , μαζι με καποια απο τις 100 διαφορετικες διαλεκτους που μιλιουνται σε διαφορετικα νησια. Παντως εκτος απο κατι χωρια που χωθηκα και δεν μπορουσα να βρω ακρη , στις περισσοτερες περιπτωσεις τα καταφερα.
Κοστος
Οι Φιλιππινες  ηταν παρα πολυ φθηνες αλλα το ιδιο και η Ταυλανδη...με την Ταυλανδη  να προηγειται στην ποιοτητα παροχων ομως. Για παραδειγμα με τα ιδια χρηματα στην Ταυλανδη  εχεις πολυ καλυτερο δωματιο απʼοτι στις Φιλιππινες.
Ανθρωποι
Βρηκα τους Ταυλανδους πολυ πιο μαζεμενους και ντροπαλους. Χαμογελουν αλλα αισθανεσαι να εισαι σε αποσταση. Οι Φιλιππινεζοι ειναι πολυ πιο εξωστρεφεις , εκδηλωτικοι , πιο ανοιχτοι και ελευθεροι. Το ανακατεμα με τους ντοπιους ειναι πολυ πιο ευκολο , οχι μονο λογω της γλωσσας , αλλα κυριως επειδη θελουν να σου πιασουν κουβεντα , να σε γνωρισουν , να μαθουν για σενα και τη χωρα σου.
Κι εχουν απιστευτο χιουμορ!! Σε καμια αλλη χωρα δε μιλησα και δε γελασα τοσο πολυ με ντοπιους! (Εξαιρειται το Μεξικο!)
Μουσικη
Η μουσικη ειναι πολυ σημαντικη για μενα , και η μουσικη στις Φιλιππινες  ηταν πολυ καλυτερη απο αυτη στην Ταυλανδη  για τα δικα μου γουστα. Ειχε επιρροες απο ρεγγε και χαβανεζικη μουσικη , με το γιουκαλιλι πολλες φορες να πρωταγωνιστει. Επισης οι Φιλιππινεζοι αφορμη ζητουν να κανουν φιεστες και συγκεντρωσεις με φαγητο , κιθαρες και τραγουδι.
Θρησκεια-κουλτουρα
Οι Ταυλανδοι ειναι Βουδιστες με οτι αυτο συνεπαγεται , απο μια θρησκεια και κουλτουρα τελειως διαφορετικη στα ματια μας και εντυπωσιακους βουδιστικους ναους . Οι Φιλιππινεζοι παλι , καθολικοι στην πλειοψηφια τους , ειναι λιγο πιο κοντα στα δυτικα εθιμα , χωρις αυτο να σημαινει οτι υστερουν σε κουλτουρα.. 350 χρονια υπηρξε αποικια των Ισπανων-Μεξικανων οι οποιοι εχουν αφησει ιχνη σε ολες τις εκδηλωσεις των Φιλιππινων. Απο τη γλωσσα τους (πολλες λεξεις τις λενε στα ισπανικα - και ειχα μια χαρα εγω!) , μεχρι τις πολυχρωμες φιεστες και παρελασεις τους σαν αυτες που γινονται στη λατινικη Αμερικη. Πολλες εκκλησιες που ειδα στα μικροτερα νησια που πηγα πλαισιωμενες απο τους απαραιτητους φοινικες σε επειθαν οτι βρισκεσαι καπου στη λατινικη Αμερικη (εδω ειχα δυο χαρες η λατινολατρης).
Απο την αλλη ενα σόου που παρακολουθησα , μου θυμισε εντονα Χαβανεζικους -Ταιτινους χορους. Θα ελεγα οτι η Φιλιππινεζικη κουλτουρα ειναι μια περιεργη Λατινο – Ειρινικο – Ασιατικη μιξη...κατι τετοιο τελος παντων.
Μετακινησεις
Στα συν των Φιλιππινων υπολογιζω τα jeepneys ,τα Habal-habal και τα τρικυκλα που λατρεψα.Ηταν πολυ πιο ωραια πολυχρωμα και αστεια απο τα τουκ-τουκ της Ταυλανδης , ή τουλαχιστον εγω τα ευχαριστηθηκα παρα πολυ!
Παρολα αυτα οργανωση , εκδρομες και μεταφορες, ειναι λιγο πιο ευκολα για τον ταξιδιωτη στην Ταυλανδη. Θα ελεγα οτι η Ταυλανδη  ειναι ενα βημα πιο περα σε προσοχη , οργανωση , αναπτυξη και τουρισμο.Κι αν αυτο ειναι το θετικο , το αρνητικο ειναι ο πολυ περισσοτερος τουρισμος που δεχεται σε σχεση με τις Φιλιππινες. Το καλο ειναι οτι οι πανεμορφες παραλιες των Φιλιππινων δεν εχουν κανιβαλιστει – ακομα – και μπορεις να εισαι μονος σου , η με πολυ λιγο κοσμο ακομα και στις πιο ονομαστες παραλιες τυπου Αλονα – το Μπορακάι ειναι αλλο θεμα.
Οι μετακινησεις στις Φιλιππινες δεν ειναι και πανευκολες ουτε υπαρχουν συχνα δρομολογια για πιο απομερα νησια. Οι δρομοι δεν ειναι σε καλη κατασταση και ο χρονος που απαιτειται για ενα ταξιδι μεγαλος και κουραστικος.
Φυση
Οσον αφορα στις παραλιες και το εξω περιβαλλον , το φοντο γυρω τους δηλαδη , τα τοπια δεν παιζονται με τιποτα στις Φιλιππινες! Απιστευτα ομορφα , δεν ξερω κατα ποσο οι φωτο μου αποτυπωσαν την εκπληκτικη ομορφια. Ισως σε αυτο βοηθουσε πολυ η ελλειψη τουριστων και κτιριων..που σου εδινε την αισθηση οτι εισαι στη δικη σου παραλια. Προς θεου και η Ταυλανδη ειναι ομορφη..απλα στις Φιλιππινες συνανταει κανεις τοπια τοσο διαφορετικα , απο τις πιο εντυπωσιακες ταρατσες ρυζιου του κοσμου , ηφαιστεια , θεαματικους καταραχτες , απο παραλιες για το τελειο κυμα σερφ μεχρι καποιους απο τους πιο εντυπωσιακους υφαλους για καταδυσεις..Τελεια φωτογραφικα σκηνικα!
Για αυτη και μονο την ποικιλομορφια των τοπιων , την ελλειψη ορδων τουριστων και τα ανεγγιχτα ακομα θαυματα της φυσης , η ψηφος μου παει στις Φιλιππινες.
Αλλά! Στην Ταυλανδη εχω παει δυο φορες και σιγουρα θα ξαναπαω!
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 10, 2010, 15:15:17 μμ από go2dbeach »

Αποσυνδεδεμένος kosa

• Φύλο: Άντρας
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 5.0.375.127 Chrome 5.0.375.127
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2010, 14:56:28 μμ »
απλά άψογος
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

Αποσυνδεδεμένος Markos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2010, 15:12:25 μμ »
απλά άψογος

φίλε kosa να σε διορθώσω καλοπροαίρετα... όχι άψογος αλλά άψογη!!!

Go2dbeach πάντα εξαιρετικές οι περιγραφές σου!
Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!!!!

Αποσυνδεδεμένος kosa

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 5.0.375.127 Chrome 5.0.375.127
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2010, 17:09:40 μμ »
 άψογος αλλά άψογη!!!  πάντως    με ταξίδευσε και μου προκάλεσε έντονα το ενδιαφέρον.
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

Αποσυνδεδεμένος go2dbeach

• **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2010, 17:26:50 μμ »
άψογος αλλά άψογη!!!  πάντως    με ταξίδευσε και μου προκάλεσε έντονα το ενδιαφέρον.

Ευχαριστω εσενα και τον Markos για τα σχολια και παρακινουμενη απο την τελευταια σου φραση , παιρνω το θαρρος να σε παραπεμψω στην ιστορια που γραφω στο σαιτ , εδω:http://www.thai.gr/forum/index.php?topic=6328.0
Αν ενδιαφερεσαι ριξε μια ματια , αλλα ειναι μακροσκελης , ελπιζω να μη βαρεθεις!  ;D

Αποσυνδεδεμένος zografos

• LIFE IS A JOURNEY...BRING AN OPEN MIND!!
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.9 Firefox 3.6.9
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2010, 17:44:35 μμ »
εύστοχη στις παρατηρήσεις σου,ακριβής στα γραφόμενα σου,ουσιαστική στα σχόλια δε μπορώ παρα μονο να επιβεβαιώσω τις αληGείες  του κειμένου σου...
IT'S NOT WHERE YOU ARE FROM,IT'S WHERE YOU ARE AT...