Αποστολέας Θέμα: Νομιμον και ηθικον ???  (Αναγνώστηκε 3586 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Taxidiwtis

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Φύλο: Άντρας
  • Ubi bene, ibi patria...
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0
    • Audiolabs
Νομιμον και ηθικον ???
« στις: Μαΐου 16, 2010, 15:20:37 μμ »
Καλησπερα σε ολους. Παρακολουθω με αγωνια και ενδιαφερον, αυτα που συμβαινουν στη χωρα, που για χαρη της φτιαχτηκε αυτη η ιστοσελιδα και μου ερχονται καποιες σκεψεις.
Αυτες θα ηθελα να τοσο να τις μοιραστω μαζι σας, οσο και να ακουσω (να διαβασω για την ακριβεια) την δικη σας γνωμη.

Σκεφτομουν....

Ναι ενταξει, ειμαι τρελλαμενος με την Ταυλανδη,θελω πολυ να πηγαινω και να ξαναπηγαινω αλλα ποσο ηθικο ειναι ενω οι Ταυλανδοι σκοτωνονται μεταξυ τους εγω να ειμαι ,οχι μακρυα, καμια 700 αρια χλμ πιο κατω (στο σαμουι συγκεκριμενα) η ακομη ακομη οπουδηποτε αλλου σ αυτη την χωρα, στην παραλια απολαμβανοντας την θαλασσα ,το μερος,τους ανθρωπους αυτης της χωρας,νομιμως βεβαιως βεβαιως αλλα.......

Η αληθεια ειναι οτι στις 25 αυτου του μηνα φευγω και ειμαι χαρουμενος για αυτο αλλα εχω και ενα αισθημα ενοχης να το χαρακτηρισω? ναι κατι τετοιο...

Θα ηθελα πραγματικα να ακουσω και τις αποψεις σας πανω στο θεμα....

Δημητρης

Αποσυνδεδεμένος mavrogatos

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3
Απ: Νομιμον και ηθικον ???
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 16, 2010, 16:17:35 μμ »
Ισως και να εχεις δικιο που εχεις τετοια διλληματα αλλα κοιταξε το και απο την αλλη οτι εκει τουλαχιστον και με ολα τα επεισοδια που γινονται τουριστες εξακολουθουν να πηγαινουν και να αφηνουν ενα μεγαλο εσοδο στην χωρα και στους κατοικους με αντιθεση με εμας που θα βλεπουμε τουριστα με κυαλια απο κανενα νησι απεναντι στην τουρκια που μας παιρνει τον τουρισμο.

Αποσυνδεδεμένος nikoathan

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 16, 2010, 20:04:19 μμ »
Εχεις απολυτο δικιο δεν μπορουμε να κλεινουμε τα ματια μας και τα αυτια μας και να προσποιουμαστε οτι δεν συμβαινει τιποτα αλλα αφου ηδη εχεις προγραμματισει το ταξιδι σου δεν μπορεις να κανεις και διαφορετικα.Σε οτι αφορα εμας τους υπολοιπους ισως πρεπει να διαμαρτυρηθουμε στην πρεσβεια της Ταυλανδης για την σφαγη που γινεται εκει κατω, δεν πρεπει να αγανακτουμε μονο οταν υπαρχουν κακοβουλα και συκοφαντικα δημοσιευματα και καλα κανουμε που αφορουν την ταυλανδη πχ ελευθεροτυπια, εδω μιλαμε για ανθρωπινες ζωες.

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 16, 2010, 22:00:09 μμ »
παιδια ο δημητρης εχει δικιο.ισως ολοι νιωθουμε αυτο το αισθημα ενοχης αλλα:

πιστευω οτι αν μεσω του τουρισμου μπορουμε να βοηθησουμε αυτον τον λαο κατω,τοτε πρεπει να παμε

επισης δεν ζουμε κατω για να ξερουμε πολλα απο την πολιτικη ζωη τους και πως αυτη εχει διαμορφωθει μεσα στα χρονια,δεν ξερουμε τι ισως κριβεται πισω απο αυτην την διαδηλωση η ποιοι κριβονται που παντα χρησιμοποιουν αυτον τον λαο για δικο τους οφελος.

κανεις δεν κλεινει ματια και αυτια απλα βλεπουμε τα γεγονοτα προσπαθουμε να μπορεσουμε να καταλαβουμε τι ισως φταιει για αυτην την κατασταση.και σιγουρα θα υπαρχει πισω στο κεφαλι μας ολα αυτα που ενω ειμαστε κατω θα συμβαινουν στην πρωτευουσα

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 16, 2010, 23:53:03 μμ »
Η γνώμη μου είναι οτι πρέπει πρώτα να εξετάσουμε το θέμα της ασφάλειας.

Προσωπικά αν ήμουνα στη θέση σου Δημήτρη , θα πραγματοποιούσα το ταξίδι μου.

Όμως αν κάποιος ταξιδεύει πρώτη φορά κάτω , τι γίνεται?
Πιστεύω οτι θα έπρεπε να αναβάλει το ταξίδι του.Άλλο να έχεις μια α εμπειριά και άλλο να πηγαινεις πρώτη φορά.

Στην δύσκολη , θα ξέρεις 2 πράγματα - πως να κινηθείς που λέει ο λόγος.

Για την Μπανγκοκ δεν το συζητάω , καν.

Πλέον ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης είναι εμπόλεμη ζώνη.

Για τα άλλα μέρη το συζητάμε καθώς ακόμη δεν έχει πρόβλημα το αεροδρόμιο.

Τώρα για το θέμα που θέτεις περι ηθικής , αυτό άπτεται στην ιδιοσυγκρασία του καθενός.

Είναι δύσκολο να αναλύσουμε και να ρίξουμε ευθύνες στην μια πλευρά ή την άλλη.

Αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια στην  πολιτική ιστορία του τόπου.

Προσωπικά καταδικάζω την συμπεριφορά της κυβέρνησης για 2 κύριους λόγους.

Α. Δεν επιτρέπει σε ξένους παραγοντες να μεσολαβήσουν

Β. Ο στρατός σκοτώνει αθώους πολίτες.

Θα έπρεπε να προγραμματίσει εκλογές για να αποφασίσει ο λαός.

Με την ίδια λογική που είχαν αποκλέισει και αυτοί το αεροδρόμιο πέρυσι και τους πέρασε...

Αυτό που γίνεται , είναι πέρα από την λογική και δεν αρέσει σε κανέναν , πιστεύω.
Από κει και πέρα κάποιος θα έλεγε οτι αναβάλοντας το ταξίδι του , <<τιμωρεί>> την κυβέρνηση.

Ενοχές δεν πρέπει να αισθάνεσαι γιατί δεν είσαι αίτιο του προβλήματος.

Η δική μας Ταϊλάνδη δεν είναι η σημερινή,αλλιώς την έχουμε ζήσει και αλλιώς την φανταζόμαστε.

Κλείνω με μια ευχή , να τελειώσουν σύντομα και ειρηνικά τα προβλήματα που την ταλανίζουν.