Αποστολέας Θέμα: Ένας Έλληνας στην Ταϊλανδη  (Αναγνώστηκε 36406 φορές)

0 μέλη και 13 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος diamantis

• Φύλο: Άντρας
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 14.0.835.202 Chrome 14.0.835.202
Απ: Ένας Έλληνας στην Ταϊλανδη
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 11:36:39 πμ »
 Δείγμα πολιτισμένου ανθρώπου,είναι ενώ φυσικά και ξέρει όλες αυτές τις "ωραίες" λέξεις  να μην τις χρησιμοποιεί. Αυτό μου το είπε ο πατέρας μου σε ηλικία 6 ετών. Τότε μπαίνουν οι βάσεις για το
επίπεδο πολιτισμού ενός ανθρώπου που νομίζω ότι δεν έχει  πάντα σχέση με το επίπεδο μόρφωσής του.Και εγώ αισθάνθηκα πολλές φορές να ντρέπομαι που είμαι παρέα με Ελληνες στο εξωτερικό..

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 11:49:57 πμ »
Αυτα και αλλα πολλα με εχουν κανει δυστυχως φανατικο "ανθελληνα"

Αποσυνδεδεμένος bestathens1972

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 13:20:15 μμ »
Δεν του βαράμε και ένα report για σεξουαλικό περιεχόμενο τώρα να τρέχει και να μη φτάνει ο "κύριος"; Και επειδή έχει ενημερωθεί από ό,τι βλέπω, αν έχει λίγο ευθιξία απάνω μπορεί να το "κατεβάσει" με τη θέλησή του! Πρίν κάποιος "τυχαία" του κάνει το report!
Πόσο μα πόσο χαίρομαι που έχω ξεφύγει από αυτή την Ελληναράδικη συμπεριφορά!
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

Αποσυνδεδεμένος Taxidiwtis

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Ubi bene, ibi patria...
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
    • Audiolabs
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 14:06:08 μμ »
Απαραδεκτοι φυσικα δεν τιθεται θεμα ,αλλα γιατι κυριοι Ελληνοποιητε το Θεμα? Θα πουν καποιοι "μα δεν βλεπεις?-ειναι Ελληνες!"οκ το βλεπω αυτο-Αλλα εχετε την εντυπωση οτι ειναι θεμα εθνικοτητος? Δηλαδη δεν εχει παρομοιους Αγγλους,Γαλλους,Γερμανους,Αμερικανους,Κινεζους κτλ κτλ? Ειναι γεματο το νετ απο τετοιου ειδους βιντεακια -ανεξαρτητως εθνικοτητος..... Με 2 λογια θελω να πω, ειναι θεμα αμα ειναι μ@λ@κας η απολιτιστος ο ανθρωπος και οχι εθνικοτητος.και τετοιους εχει παντου... Τα σχολια του τυπου "αυτοι ειμαστε οι Ελληνες και γινομαι ανθελληνας" για αυτο τον λογο δεν τα ασπαζομαι :)

Αποσυνδεδεμένος MAIKOA

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.13 Firefox 3.6.13
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 15:15:09 μμ »
Αυτοί οι  δύο  έχουν  μυαλό πιθήκου.-
Ειλικρινά  θλίβομαι...
Να είμαστε πάντα όλοι   καλά  !!

Αποσυνδεδεμένος Tommy Greko Thai

• **
  • A traveler with a schedule..is not a real traveler
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
    • http://www.ergoandplan.com
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 18:13:52 μμ »
Θλίβομαι πάρα πολύ που εξαιτίας ενός άσεμνου πράγματι περιστατικού να δηλώνουμε ανθ-Έλληνες ! Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν άπειρα και ίσως τα ελληνικά να είναι τα λιγότερα! Τα παιδιά τα γνωρίζω και προς Θεού δεν παίρνω το μέρος τους. Μερικοί θα πούνε να χαρώ τους φίλους μου. Αλλά για να είμαστε ντόμπροι, ήθελα να ξέρω πόσοι είναι εκείνοι που επισκέπτονται αυτή τη χώρα για τουρισμό, αλλά στην πράξη εννοούνε σεξο-τουρισμό !!?? Ίσως από νεανική αφέλεια ειπώθηκαν όσα καταγράφηκαν, αλλά μήπως είναι χειρότερος ο εμπαιγμός του ίδιου μας του εαυτού όταν λέμε ότι πάμε να βγάλουμε π.χ. καμιά φωτογραφία, αλλά στην πράξη άλλα κάνουμε! Επαναλαμβάνω ότι το video είναι σίγουρα ανήθικο και μάλιστα εκμεταλλεύτηκαν την ασυνεννοησία των κοριτσιών massage, αλλά απέχει πολύ από το να αποκαλούμαστε ανθ-'Ελληνες. Προσωπικά αισθάνομαι περήφανος που έχω αυτή την εθνικότητα και πολλές φορές στα ταξίδια μου νιώθω αρκετά ανώτερος από τον μέσο ταυλανδό. Όπως διατηρούμε σαν λαός απρέπειες και χαμηλού επιπέδου συμπεριφορές...έτσι και οι ταυλανδοί έχουν τα αδύνατα τους σημεία. Ένα χαμόγελο ίσως να λέει πολλά...δεν λέει όμως τα πάντα !
Seize the future...and learn from past.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 7.0.1 Firefox 7.0.1
    • Thailand
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 18:16:09 μμ »
Θλίβομαι πάρα πολύ που εξαιτίας ενός άσεμνου πράγματι περιστατικού να δηλώνουμε ανθ-Έλληνες ! Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν άπειρα και ίσως τα ελληνικά να είναι τα λιγότερα! Τα παιδιά τα γνωρίζω και προς Θεού δεν παίρνω το μέρος τους. Μερικοί θα πούνε να χαρώ τους φίλους μου. Αλλά για να είμαστε ντόμπροι, ήθελα να ξέρω πόσοι είναι εκείνοι που επισκέπτονται αυτή τη χώρα για τουρισμό, αλλά στην πράξη εννοούνε σεξο-τουρισμό !!?? Ίσως από νεανική αφέλεια ειπώθηκαν όσα καταγράφηκαν, αλλά μήπως είναι χειρότερος ο εμπαιγμός του ίδιου μας του εαυτού όταν λέμε ότι πάμε να βγάλουμε π.χ. καμιά φωτογραφία, αλλά στην πράξη άλλα κάνουμε! Επαναλαμβάνω ότι το video είναι σίγουρα ανήθικο και μάλιστα εκμεταλλεύτηκαν την ασυνεννοησία των κοριτσιών massage, αλλά απέχει πολύ από το να αποκαλούμαστε ανθ-'Ελληνες. Προσωπικά αισθάνομαι περήφανος που έχω αυτή την εθνικότητα και πολλές φορές στα ταξίδια μου νιώθω αρκετά ανώτερος από τον μέσο ταυλανδό. Όπως διατηρούμε σαν λαός απρέπειες και χαμηλού επιπέδου συμπεριφορές...έτσι και οι ταυλανδοί έχουν τα αδύνατα τους σημεία. Ένα χαμόγελο ίσως να λέει πολλά...δεν λέει όμως τα πάντα !

Μιας και γνωρίζεις αυτούς που γυρισαν το βιντεάκι .

Να σε ρωτήσω ... για ποιον λόγο νομίζεις ότι το έβαλαν στο διαδίκτυο ? στο προφιλ τους στο fb /?

Eยวισης μια διευκρίνηση .. πως ορίζεις την ανωτερώτητα?

πολλές φορές στα ταξίδια μου νιώθω αρκετά ανώτερος από τον μέσο ταυλανδό
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 19, 2011, 18:17:50 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος Tommy Greko Thai

• **
  • A traveler with a schedule..is not a real traveler
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
    • http://www.ergoandplan.com
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 18:29:44 μμ »
Προφανώς γιατί θεώρησαν ότι έκαναν κάτι σπουδαίο με τα χρήματα τους ή για να το παίξουν σπουδαίοι σε κάποιους που αδυνατούν να επισκεφτούν τη χώρα αυτή.
Και όσο για την ανωτερότητα, έχω άπειρα παραδείγματα. Ποτέ δεν έχω τσιμπήσει φαγητό από ξένο πιάτο, κάτι που μου έκαναν, ποτέ δεν έχω μπει σε αρχαιολογικό χώρο δωρεάν όπως μπαίνουν οι ντόπιοι, υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις που ταρίφες ήθελαν να με δουλέψουν και μάλιστα με επιμονή, πολλές περιπτώσεις που το ίδιο προϊόν έχει διαφορετικό κόστος για έναν ξένο. Και μιλάω ως ένας που έχει συλληφθεί από το γινάτι μιας ταυλανδής που δεν της έγιναν τα γούστα!
Αυτό που ισχυρίζομαι είναι πως ατοπήματα υπάρχουν και γίνονται από όλα τα έθνη...η ομοιοποίηση με ενοχλεί.
Seize the future...and learn from past.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 18:45:27 μμ »
Προφανώς γιατί θεώρησαν ότι έκαναν κάτι σπουδαίο με τα χρήματα τους ή για να το παίξουν σπουδαίοι σε κάποιους που αδυνατούν να επισκεφτούν τη χώρα αυτή.
Και όσο για την ανωτερότητα, έχω άπειρα παραδείγματα. Ποτέ δεν έχω τσιμπήσει φαγητό από ξένο πιάτο, κάτι που μου έκαναν, ποτέ δεν έχω μπει σε αρχαιολογικό χώρο δωρεάν όπως μπαίνουν οι ντόπιοι, υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις που ταρίφες ήθελαν να με δουλέψουν και μάλιστα με επιμονή, πολλές περιπτώσεις που το ίδιο προϊόν έχει διαφορετικό κόστος για έναν ξένο. Και μιλάω ως ένας που έχει συλληφθεί από το γινάτι μιας ταυλανδής που δεν της έγιναν τα γούστα!
Αυτό που ισχυρίζομαι είναι πως ατοπήματα υπάρχουν και γίνονται από όλα τα έθνη...η ομοιοποίηση με ενοχλεί.

H πρώτη σου απάντηση με ικανοποιεί , συμφωνούμε λοιπόν οτι είναι ατόπημα και επειδή δεν τους γνωρίζω προσωπικά θα έλεγα οτι θα μπορούσε να ειναι ατυχής στιγμή (αν και οι φωτο τους απο το ταξιδι τους στο Πουκετ με διαψεύδουν)

Στο δεύτερο σκέλος τώρα προσωπικά δεν συμφωνω καθόλου στα περι ανωτερωτητας μου δημιουργούν συνειρμους σε άλλα πράγματα και καθεστωτα ....
Αυτά που περιγράφεις δεν τα έχεις δει στην χώρα μας?
Δεν νομίζω οτι ειναι επιχειρήματα που θα κάνουν οποιονδήποτε να αισθανθεί ενα σκαλοπάτι πιο πάνω απο τον (κάθε) Ταϊλανδό.

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 9.0 MS Internet Explorer 9.0
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 19:28:52 μμ »
Ανοιχτηκε πραγματι ενα ωραιο θεμα για συζητηση .
Καποια μελη του φορουμ φανηκαν θιγμενα απο την χρηση της λεξης "ανθελληνας " . Προφανως δεν εδωσαν ισως ιδιαιτερη σημασια στα εισαγωγικα που εβαλα στην λεξη . Θα μπω λοιπον στην διαδικασια να το αποκωδικοποιησω αγαπητοι φιλοι .

Ξερετε πισω απο την χρηση αυτης της λεξης(με τα εισαγωγικα) δεν κρυβεται ενα μισος για την Ελλαδα ,αλλα μια πραγματικη και βαθια απογοητευση . Μια απογοητευση που προηλθε απο την βαθια αγαπη και προσδοκια που ειχαμε σαν οικογενεια οταν ηλθαμε πισω στην Ελλαδα μετα απο χρονια μεταναστευσης . Αντι λοιπον για την μαμα πατριδα βρηκαμε μια πατριδα μητρια ,που δεν ειχε τιποτα σωστο να δωσει στα παιδια της (τους πολιτες της ). Δεν θα μπω στην διαδικασια να αναφερω τα προβληματα της χωρας και του λαου της ,γιατι τα εχω γραψει και αλλου και νομιζω τα ξερουμε ολοι μας . Ειναι η βαθια απογοητευση απο εναν λαο που με ενα σημαντικο ιστορικο παρελθον δεν μπορεσε να το χρησιμοποιεισει ως οπλο για την δημιουργια μιας σωστης κοινωνιας.
Επελεξα στην ζωη μου να ειμαι αυσηρος ως προς την κριτικη και οχι να κανω τον αδιαφορο και να το παιζω υπερανω , χρησιμοποιωντας γελοια και παιδικα επιχειρηματα για την ανωτεροτητα της φυλης η την περιφημη ζηλεια των ξενων προς την Ελλαδα . Αστειες και ευκολοχωνευτες μπουρδες ,για να ξεφευγουν οι ηγετες μας και να πουλανε πατριδολατρεια της πλακας.
Μπορει να μην κρεμαω Ελληνικη σημαια στο σπιτι μου και να φοραω μπλουζακι που να γραφει "Ελλας" , αλλα κοβω το κεφαλι μου ,οτι λατρευω την πατριδα απο πολλους αλλους που αναμασανε το ονομα της χωρας και ταυτοχρονα ειναι ετοιμοι να αγορασουν κανενα οικοπεδακι στα καμμενα της Παρνηθας .

@ Tommy Greko Thai

Εγω φιλε  δεν νιωθω καμμια ανωτεροτητα οσο αναφορα την καταγωγη μου σε σχεση με αλλους λαους ,γιατι το οτι ειμαι Ελληνας ειναι ενα τυχαιο γεγονος ,δεν αποτελει επιτευγμα μου. Δεν μπορω να υπερηφανευτω για κατι στο οποιο δεν κατεβαλα καμμια προσπαθεια ,αλλα αποτελει μια βιολογικη συμπτωση. Και χωρις να παριστανω τον σημαντικο η κατι το ιδιαιτερο θα πω απλα ,οτι προσπαθω να γινω καλυτερος ως ατομο και οχι ως "περηφανος" Ελληνας.

Αισθανομαι ομως σιγουρα ανωτερος απο κατι "ανυπαρκτα ανθρωπακια" ,που θεωρουνε χιουμορ το να χλευαζουν κοπελες οι οποιες δουλευουν 10-15 ωρες την ημερα για ενα κομματι ψωμι....Ναι ειμαι ανωτερος τους και σαν ατομο και σαν αντρας.

@ Taxidiwtis

Εχεις δικιο ,υπαρχουν πολλοι λακαμαδες διαφορων εθνικοτητων .

Αποσυνδεδεμένος Fon

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 19:33:08 μμ »
Αλλο ίδιο της φάρας μας. Με 4-5 χαζοδικαιολογίες να δικαιολογούμε μιά χοντράδα.
9 στις 10 φορές στα τραπέζια τσιμπάνε από το πιάτο μου φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι. Γιά τους ταξιτζήδες άστα να πάνε... Πρέπει να είσαι η εξαίρεση φαλάνγκ που έβγαλε γινάτι πάνω του ταϊλανδέζα, το αντίθετο πάντα γίνεται. Να υποθέσω λοιπόν ότι η ανωτερότητα ενός λαού εξαρτάται από τον τρόπο εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους !!
 Στο πρώτο σκέλος έχεις δίκιο. Οι περισσότεροι "τουρίστες" κάτω βγάζουν φωτογραφίες και βίντεο γιά ένα μόνο λόγο: Εχουν ανάγκη να δείξουν σε φίλους και γνωστούς πόσο μαμιάδες είναι.

Αποσυνδεδεμένος Αρίσταρχος

• Super ~ Sonic Jet
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 19:52:56 μμ »
Σε όλους τους φίλους μου λέω ότι η Ταϊλανδική φυλή είναι ανώτερη της δικής μας(χαριτολογώντας)Στην πραγματικότητα είναι αν το δεις βιολογικά ,γενετικά και σύμφωνα πάντα με τη θεωρία της εξέλιξης και του ευγονισμού.
Και μια φιλική συμβουλή:Θέλει μεγάλη προσοχή όταν αισθάνεσαι ανώτερος έναντι του άλλου, στο τέλος θα καταλήξεις να κάνεις παρέα με τη μοναξία της ανωτερότητας  σου
Men of vision designed this wonderful machine,men of passion built her.And i hope that it will be said,men of skill and daring flew her

Capt.Adrian Thompson Concorde pilot

........................

Last flight            Heathrow-New York

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 19:59:39 μμ »
οντως ωραιο θεματακι γιατι ρε παιδια ειμαστε ανωτεροι εμεις απο αυτους;εξαιτιας του οτι μπορει να εχουμε δυο δεκαρες παραπανω;ποιος μας νομιμοποιει να τους χλευαζουμε;
σωστα νομιζω μιλαει ο τεοσεπ οταν λεει οτι πανω στον πολιτισμο των προγονων μας παταμε και νομιζουμε οτι ειμαστε καποιοι.Σιγα την ανωτεροτητα μας σαν λαος.
δεν καταλαβαινω αντε και το επαιξαν σπουδαιοι εγιναν καλυτεροι σαν ανθρωποι;αυτο τουλαχισοτν κατακρινω οτι ποτε κανεις,και κυριως απο το στενο τους περιβαλλον,δεν τους εμαθε οτι πρωτα πρπει να κοιτανε το καθρεφτη του εαυτου τους και μετα να κανουν κριτικη σε αλλους.να τους μαθουν καποιους κανονες συμπεριφορας.
βεβαιως και δεν συμβαινουν μονο σε ελληνες αυτα,χιλιαδες ειναι αυτοι που κανουν τα ιδια ισως και χειροτερα απο αλλες χωρες.αυτο τι σημαινει οτι δεν μπορω να κρινω κατι που θεωρω αγενεστατο απο καποιους συμπατριωτες μου;
εξαιτιας αυτων των συμπεριφορων ο τεοσεπ και ο καθε τεοσεπ λεει οτι ειναι ανθελληνας και δεν εχει να κανει με την χωρα του αλλα με ολες αυτες τις συμπεριφορες.
κανονικα θα επρεπε να ντρεπομαστε για αυτα ολοι και να προσπαθουμε ακομη και μεσα απο την σελιδα τους να τους κραζουμε μηπως και καποια στιγμη νοιωσουν ενοχλημενοι.

Αποσυνδεδεμένος zografos

• LIFE IS A JOURNEY...BRING AN OPEN MIND!!
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 20:23:59 μμ »
στο τέλος θα καταλήξεις να κάνεις παρέα με τη μοναξία της ανωτερότητας  σου...
Πραγματι ετσι ειναι!! προσυπογραφω... η μοναδικη θηλυκου γενους παρεα που εχω τετοια ταυτιση ;D ;D ;D
IT'S NOT WHERE YOU ARE FROM,IT'S WHERE YOU ARE AT...

Αποσυνδεδεμένος jimi

• ต้องการให้ฉันช่วยอะไรไหมคะ
  • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 20:56:05 μμ »
Εγω παντως προσωπικα σε εχω κρινει ηδη για την κατωτεροτητα σου ως ανθρωπινο ον περιορισμενης κοινωνικης μορφωσης και αντιληψης(κυριως).
Τα δε επειχηρηματα σου εινα σκετος τραγελαφος.
Μπορει στην βουνοκορφη που εμενες να εκανες παρεα μονο με προβατα γιατι ολη η υπολοιπη ελλαδα ξερει πολλυ καλα την ληστεια στην κυριολεξια που καναμε εδω και δεκαετιες στους τουριστες που επισκεπτονταν τα νησια μας και οχι μονο.
Η ασχετοσυνη σου δεν γνωριζει καν οτι στην ακροπολη ο τουριστας πληρωνει εισητηριο 15 ευρω, αν θυμαμαι καλα το ποσο.Αυτο βεβαια κατα εσενα δειχνει και το ποσο πολλυ ανωτεροι ειναι ολοι οι υπολοιποι ανθρωποι απο εμας του ελληνες.Ποσο πολλυ σου αξιζουν οι πολιτικοι που σε κυβερνανε ψευτονεοπλουτε βλαχοτουριστα!
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 19, 2011, 22:16:17 μμ από Oytopikos »
สวัสดีค่ะ ยินดีที่ได้พบคุณ