Αποστολέας Θέμα: Ένας Έλληνας στην Ταϊλανδη  (Αναγνώστηκε 36394 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Tommy Greko Thai

• **
  • Φύλο: Άντρας
  • A traveler with a schedule..is not a real traveler
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 14.0.835.202 Chrome 14.0.835.202
    • http://www.ergoandplan.com
Απ: Ένας Έλληνας στην Ταϊλανδη
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 20:59:32 μμ »
Το να είναι κανείς περήφανος το οφείλει στον εαυτό του και γιατί όχι και στην προέλευση του. Αν μας φταίει κάτι, ίσως θα έπρεπε να είναι οι επιλογές μας και όχι το πέρασμα κάποιων αναρμόδιων από τις ζωές μας. Είναι πολύ επιπόλαιο να εναποθέτουμε το φταίξιμο πάντα σε άλλους. Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι οι Ασιάτες είναι μια μερίδα ανθρώπων που δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες με όλον τον υπόλοιπο κόσμο και ότι αξίζουν χλευασμό. Ισχυρίζομαι όμως ότι ο Έλληνας κατάφερε κι έφτασε μέχρι εκεί και ίσως να συνέβαλλε στην περαιτέρω ανάπτυξή τους, όπως την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου. Δεν αναφέρει όμως πουθενά η ιστορία για το αντίθετο. Αυτή την ιστορία οφείλω να υπερασπιστώ και να προασπίσω. Και αν θέλετε ξαναδιαβάστε τις αναφορές μου...ποτέ δεν υπερασπίστηκα την βιντεοσκόπηση των παιδιών...το αντίθετο μάλιστα!

@jimi...το αν είμαι βλαχοτουρίστας αποδεικνύεται από το αρχείο μου από τα ταξίδια στην Ταυλάνδη που μεταφράζονται σε 25,000 φωτό περίπου και αναφέρομαι σε όλη την επικράτεια της χώρας. Για την ακρόπολη πληρώνει και ο τουρίστας και ο Έλληνας...αυτό είναι κάτι που δεν γίνεται στην Ταυλάνδη με κάποιας μορφής προστασίας του ντόπιου, και θεωρώ λιγάκι προσβλητικό. Και κλείνω με το επίπεδο γραφής και ορθογραφίας...έτσι απλά από έναν άγνωστο βλαχοτουρίστα !
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 19, 2011, 21:07:21 μμ από Tommy Greko Thai »
Seize the future...and learn from past.

Αποσυνδεδεμένος jimi

• ต้องการให้ฉันช่วยอะไรไหมคะ
  • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 21:30:59 μμ »
Το αν εισαι βλαχοτουριστας αποδεικνυεται απο τις φωτο που εχεις απο την Ταυλανδη??!!Μονο εσυ το καταλαβες αυτο που γραφεις.
Η προστασια του ντοπιου που αναφερεις αν ειναι προσβλητικη προς καποιον μαλλον ειναι προς εσενα και οχι προς τον ντοπιο.
Το βλαχοτουριστας σε πειραξε αλλα δεν ειδα να συμβαινει το ιδιο με το χαρακτηρισμο του νεοπλουτο.Υποθετω το βρηκες φυσιολογικο καθως κατατασεις τον εαυτο σου σε αυτην την κατηγορια των φιλων του Τσακα.
สวัสดีค่ะ ยินดีที่ได้พบคุณ

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 21:41:03 μμ »
Ναι ίσως να αποδεικνύεται, γιατί δε νομίζω ότι μπορεί κάποιος να βγάλει τόσες πολλές από Pattaya και Phuket, στα πλέον τουριστικά μέρη. Το θέμα της προστασίας το έχεις χάσει. Το άλλο περί νεόπλουτου το προσπερνώ, εκτός κι αν με ξέρεις προσωπικά. Υπάρχουν και κάποιοι στο forum ιδίως μεγαλύτερης ηλικίας που με γνωρίζουν. Με ανούσιες κατηγορίες δεν ασχολούμαι.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 7.0.1 Firefox 7.0.1
    • Thailand
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 22:19:06 μμ »
Ας γίνει γόνιμος διάλογος χωρίς ύβρεις σας παρακαλώ

Αποσυνδεδεμένος dstergio

• Linux (Ubuntu) Linux (Ubuntu)
  • Browser:
  • Firefox 3.6.13 Firefox 3.6.13
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 22:23:20 μμ »
Θλίβομαι....

Αν ένα έθνος κρίνεται από τις ατασθαλίες μερικών ταξιτζήδων & Σία και γενικότερα το κλέψιμο και τη μιζέρια,καλλίτερα να αλλάξουμε τα κριτήρια, δε μας συμφέρει αν γίνουν οι συγκρίσεις.

Εγώ είμαι περήφανος που δε νιώθω ούτε κατώτερος ούτε ανώτερος από οποιοδήποτε άνθρωπο ή έθνος (για την ακρίβεια δε μου καίγεται καρφί)  αυτό με κατατάσει στη κατηγορία του ανθέλληνα.

(Αυτό με το μανδύα του σεξοτουρίστα! δε το κατάλαβα, ούτε και πού κολλάει)

Θυμάστε πριν χρόνια live στην Ελληνική t.v. tο συχωρεμένο τραγουδιστή των boney-m που ξεστόμιζε χριστούς και παναγίες νομίζοντας ότι έλεγε καλησπέρα σας? Έτσι του είχαν πει ότι είναι το γεια σας στα ελληνικά.

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 22:24:27 μμ »
Να εφαρμόζονται οι κανονισμοί του συμφωνητικού για τα μέλη που το υπέγραψαν και το αποδέχτηκαν. Κι εγώ είμαι ανοιχτός για κάθε συζήτηση με επιχειρήματα...όχι όμως με υβρεολόγια. Καλώς ή κακώς τα γραπτά μένουν κύριε συντονιστή !

mod Κοίταξε ώρα και ημερομηνία τροποποιησης στο μήνυμα του jimimod
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 20, 2011, 06:43:54 πμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος dstergio

• Browser:
« Απάντηση #36 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 22:27:19 μμ »
Ισχυρίζομαι όμως ότι ο Έλληνας κατάφερε κι έφτασε μέχρι εκεί και ίσως να συνέβαλλε στην περαιτέρω ανάπτυξή τους, όπως την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου.

Α! οκ...

Αποσυνδεδεμένος Αρίσταρχος

• Super ~ Sonic Jet
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #37 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 22:37:49 μμ »
Ας γίνει γόνιμος διάλογος χωρίς ύβρεις σας παρακαλώ

Και να μην καταδεικνύει καταγωγή και επαγγέλματα ανθρώπων.Ουσιαστικά είναι σαν να γίνεται προσωπική επίθεση
Men of vision designed this wonderful machine,men of passion built her.And i hope that it will be said,men of skill and daring flew her

Capt.Adrian Thompson Concorde pilot

........................

Last flight            Heathrow-New York

Αποσυνδεδεμένος dstergio

• Browser:
« Απάντηση #38 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 22:39:25 μμ »
Επιτέλους!!!
Μας λύθηκε και το αιώνιο βασανιστικό πρόβλημα γιατί μας αρέσει τόσο πολύ η Ταϊλάνδη.
Πέρασε και ο Μ. Αλέξανδρος στην αρχαιότητα από εκεί, οπότε είναι γονιδιακό πια το ζήτημα.

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #39 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 22:41:05 μμ »
Ως ποτε θα ασελγουμε πανω στα μαρμαρα της Ακροπολης ; Ως ποτε θα χρησιμοποειται ο Μ.Αλεξανδρος ως προσχημα για να καλυπτουμε τα τωρινα χαλια μας ; Ως ποτε θα υπαρχουν αυτοκλητοι υπερασπιστες της ιστοριας της  χωρας ;

Φτανει .ελεος δεν αντεχω πλεον να χρησιμευει η ιστρορια μας ως κρησφυγετο ολων των απτυχημενων Ελληνων για να δικαιολογουν τα ελλειματα τους. Φτανει ρε παιδια κανετε κακο στην ιστορια μας ,μην την επικαλειστε δεν σας ανηκει ,δεν ανηκει σε κανεναν μας . Ανηκει σε αυτους που την εγραψαν

Ο Μ.Αλεξανδρος θα εξαγνισει αυτους τους αθλιους του βιντεο ;

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #40 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 22:48:44 μμ »
νομιζω και αν καταλαβα βεβαια οτι το προβλημα που εχει δημιουργηθει με τον jimi ειναι οτι ο tommy ναι μεν συμφωνει με το βιντεο οτι ειναι απαραδεκτο αλλα βρηκε εστω και μια σπιθαμη δικαιολογιας.

και κατι τετοιο παντα το ειχα απορια πως οταν βρισκεται κατι το οποιο ειναι κοινα κατακριτεο να υπαρχει παντα μια μικρη διακαιολογια.
ασχετα απο το αν τα παιδια γνωριζονται η οχι,αν ηταν στιγμη λαθους η μια στιγμη απερισκεψιας η οτι αλλο ειναι νομιζω οτι πρεπει να κατακριθουν.χωρις βεβαια να σημαινει οτι αυτα δεν γινονται και με αλλους ελληνες η με αλλους λαους.και εκει το θεμα σταματαει.δημιουργηθηκε μια συζητηση που θα μπορουσαμε να πουμε πολλα για τον τροπο σκεψης ορισμενων ατομων ελληνων και μη.μια μικρη διακιολογια απο πλευρα tommy αναψε λιγο τα αιματα και αυτο κυριως σε μελη που τυγχανουν να ειναι παντρεμενοι με ταϊλανδεζες και οπως καταλαβαινετε ειναι πιο ευκολο να θυγουν.

προσωπικα επειδη θεωρω οτι ειναι ενα βιντεακι που θυγει τοσο τις κοπελες που εργαζονται αλλα και εμενα που ειμαι μελος σε εναν συλλογο που τουλαχιστον πρεπει να προσπαθει να μην υπαρχουν αναλογα θεματα εκανα report το εν λογω βιντεο στο facebook.Τουλαχιστον ο συλλογος πρπει να δρα οταν βγαινουν τετοια βιντεο σε κοινη θεα και οπου μπορει και με οποιον τροπο να υπερασπιζει μια χωρα που την θεωρει σαν μια δευτερη πατριδα.

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #41 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 23:01:14 μμ »
@ lostromos
Ίσως να είσαι και ο μοναδικός που με κατάλαβε. Βέβαια το κατακρίνω το βιντεάκι και προφανώς έχω γνώση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των ανθρώπων της Ταυλάνδης, καθώς κι εγώ μπλεγμένος αισθηματικά είμαι εδώ και χρόνια. Σ'αυτό που επιμένω είναι να μην ξεχνάμε την αφετηρία μας και την υπόληψη μας. Είμαστε ΈΛΛΗΝΕΣ παντρεμένοι με ταυλανδές. Για τα παιδιά που ανέβασαν αυτό το βίντεο έχω μια και μόνο δικαιολογία...την έπαρση της στιγμής.

Στους υπόλοιπους έχω να πω πως και βέβαια έχουμε ανάγκη από αυτόκλητους να υπερασπιστούν την ιστορία. Αδιαφορώντας φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και ξεχειλώθηκαν τα πάντα.

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #42 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 23:25:58 μμ »
tommy ειμαστε εδω για να συζηταμε και να λεμε την αποψη μας,επειδη εχω δει τις φωτο των παιδιων στο facebook καθως και τα μπλουζακια τους που αματα απρατηρησεις θα δεις τι γραφουν πανω θα δεις οτι δεν μιλαμε για μια επαρση της στιγμης.

αλλο πραγμα η αφετηρια μου και η υποληψη μου και αλλο το να στογγυλοκαθομαι στην αφετηρια μου χωρις να την καλυτερευω και να βρισκω δικαιολογια για τα παντα.

κατα την γνωμη δεν μπορω να τους δικαιολογησω με τιποτα οπως ειπα και πιο πανω ειναι ευκολο να δεις τις φωτο τους και τα σχολια που εχουν μαζεψει απο κατω ακομα και απο ελληνιδες γυναικες που κατα καιρους εχουμε συζητησει εδω.

Για μενα εχεις καταλαβει το προβλημα που δημιουργηθηκε τοσο απο το βιντεακι των φιλων σου οσο και απο την συζητηση εδω μεσα.

Αποσυνδεδεμένος dimitrisdtc

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #43 στις: Οκτωβρίου 20, 2011, 02:55:18 πμ »
¨Διαφωνω στα περισσοτερα απ οσα λεει ο τομμυ γκρεκο ται κι ούτε τα επιχειρηματά του με καλύπτουν . Εντουτοισ ουτε σε καποιον επιτέθηκε, ουτε καποιον έβρισε ούτε εξέφρασε κάποια εξοργιστική αποψη .Ισως ατυχώς εγραψε πως πολλές φορες αισθάνεται ανώτερος ( πολιτιστικά ή ηθικά προφανώς ) απο το μέσο ταιλανδό με τον ίδιο τρόπο που καποιοι εδω μέσα ατυχώς επίσης αισθάνονται ανώτεροι απ το μέσο ελληνα. Αντιθέτως είναι ενας απ τους πιο ευγενικούς και προσεκτικούς χρήστες με γενικότερη συνεισφορά στο φορουμ.
Με ποιο δικαίωμα υβρίζεται κατ αυτόν τον τρόπο ? Οσοι  ενοχλείστε -δικαίως-τόσο πολυ απ την εικόνα της σημερινής ελλάδας και τις συμπεριφορές των νεοελλήνων δεν βλέπετε οτι ενα απο τα χειρότερα χαρακτηριστικά της κοινωνίας μας είναι η ευκολια με την οποία χλευάζεται, υβρίζεται, δέχεται  λεκτική βία ο διπλανός μας επειδή έτυχε να διαφωνεί μ αυτά που πιστεύουμε εμείς?
ΝΙΣΆΦΙ ΠΙΑ....καντε εναν διαλογο σαν ανθρωποι...εχω δεχτει κι εγω πολλα μπινελικια μεσα στο φορουμ και δεν εχω πραγματικα καμμια ορεξη κάθε φορά που διαφωνώ με την κυρίαρχη άποψη εδω μέσα να με βρίζει ο καθένας πίσω απ τον υπολογιστή του.Σ ολα τα φόρουμ με στοιχειώδεις κανόνες όποιος βρίζει απρόκλητα και επι προσωπικού μπανάρεται...μεχρι να βάλει μυαλό.
Οσο για την ουσία του ποστ.
-Καμμια δικαιολογία σε τύπους σαν αυτούς του βίντεο. Αυτό που απλά θεωρούν μια αθωα πλάκα είναι μια ελεεινή συμπεριφορά που κακώς ανεχόμαστε απο μερικούς διπλανούς μας τόσα χρόνια.Ομως δεν ξεχνάω επίσης πως οι μεγαλύτερες τελικά απανθρωπιές γίνονται απο τύπους πολίτικαλ κορέκτ που έχουν το μυαλό να μην εκτιθενται έτσι εύκολα όπως εκτέθηκαν οι του βίντεο αλλά αυτό δεν τους κανει ηθικά καλύτερους..
- ασχημες συμπεριφορές υπάρχουν εδω απειρες , απο τουρίστες διαφόρων εθνικοτήτων. Είναι κωμικό πάντως οτι μόνο Ελληνες, Αραβες, Τούρκοι, Ιταλοί και αντίστοιχοι συγγενείς πολιτιστικά λαοι βγάζουν κυρίως άσχημες συμπεριφορές που βασίζονται σε σεξουαλικά απωθημένα.
-Κριτική στα συλλογικά γνωρίσματα και συμπεριφορές καποιου λαού σε μια τυχαία ιστορική στιγμή μπορεί να γίνεται αλλά κανένας δεν είναι ανώτερος ή κατώτερος του άλλου κι ούτε εχει νόημα να αισθάνεται ως τέτοιος.
-Δεν εχει νόημα κάποιος να είναι περήφανος για τα επιτευγματα προ χιλιετιών των προγόνων του. Κι αν αυτό συμβαίνει, ΜΙΑς ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ Σ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ενας πχ Ελληνας δεν δικαιούται να αισθάνεται πιο περήφανος απο εναν Γερμανό πχ για την ακρόπολη, ΟΎΤΕ ενας γερμανός περισσότερο απ τον Ελληνα για τα εργα του Μπαχ.

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #44 στις: Οκτωβρίου 20, 2011, 10:24:22 πμ »
Για μια ακόμη φορά αναφέρω πως δεν υπερασπίζομαι την πράξη της βιντεολήψης των παιδιών. Αναφέρομαι όμως, ότι υπάρχουν στιγμές που αισθάνομαι κάπως πιο ώριμα σε σχέση με τον μέσο Ταυλανδό από προσωπικές εμπειρίες που είχα. Αν αυτό το λαμβάνετε ως γενίκευση είναι δικό σας θέμα και όχι πρόβλημα μου. Τουλάχιστον ελληνικά ξέρω και να γράφω και να διαβάζω. Όπως επίσης περιμένω να δω για αυτούς πιο διάβασαν το καταστατικό και κατανόησαν τι γράφει και ποιες είναι οι πιθανές κυρώσεις, αν βέβαια γράφονται για κάποιο λόγο, τις ανάλογες κυρώσεις! Ευχαριστώ πολύ για τη δυνατότητα που μου δόθηκε να πω κάποιες απόψεις μου, χωρίς υβρεολόγια πάντα.