Αποστολέας Θέμα: made in china  (Αναγνώστηκε 5523 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PaterDemon

• Φύλο: Άντρας
  • เหมือนกันแต่แตกต่าง
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Chrome 7.0.517.41 Chrome 7.0.517.41
made in china
« στις: Δεκεμβρίου 05, 2011, 19:17:52 μμ »
Μετα απο 9 χρονια επεστρεψα στην Κινα,για δουλεια αυτη τη φορα και συγκεκριμενα στο Guangzhou και το Shenzhen.
Ομολογω οτι στα χρονια που μεσολαβησαν απο την τελευταια μου επισκεψη η διαφορα ειναι εκπληκτικη!Αριστο οδικο δικτυο-απαραδεκτοι ομως οδηγοι-τεραστιες λεωφοροι,γεφυρες,καταπληκτικο,γρηγορο,φθηνο,οργανωμενο μετρο και σιδηροδρομικο δικτυο που σε μεταφερουν για πλακα στις γυρω περιοχες και στην υπολοιπη χωρα.
Ομως η ιστορια ξεκιναει μετα απο προτροπη κινεζου συνεργατη να επισκεφθουμε για φαγητο ουκρανικη ταβερνα,της οποιας ο ιδιοκτητης ειχε δουλεψει στην Ελλαδα και θα χαιροταν πολυ να με δει και να μιλησει ελληνικα.
Δεν μου πολυαρεσε η ιδεα του ουκρανικου φαγητου και πανω που ετοιμαζομουν να πεταξω οτι ηλιθια δικαιολογια μου ερχοταν για να γλυτωσω,ο κινεζος συνεχισε λεγοντας μου πως ο βλαντιμιρ ειχε παντρευτει κινεζα και ειχε και μια κορη η οποια ηξερε επισης ελληνικα και θα χαιροταν και αυτη να με δει.
Καταπια τη δικαιολογια και μαζι τη γλωσσα μου,σκεφτομενος το συνδυασμο ουκρανιας-κινας που θα ηθελε να μιλησει μαζι μου ελληνικα και συμφωνησα να παμε,συντομα μαλιστα γιατι-ειπα-πεινουσα πολυ. ;D
Μετα απο ενα μισαωρο οδηγηση φτασαμε στο κεντρο της μικρης πολης(3.500.000 κατοικοι) και εγω προσπαθουσα να εντοπισω το μαγαζι στην κεντρικη λεωφορο.Παρκαραμε καπου και το κοψαμε με το ποδι.Φτανουμε μου ειπε ο κινεζος στριβοντας σε ενα στενακι 2 μετρα φαρδος.Μπουγαδες ανεμιζαν απο πανω μας,και μετα απο καμια εκατοστη μετρα διεκρινα μια μισοσπασμενη επιγραφη στα κινεζικα και στα γνωστα αγαπημενα κυριλικα γραμματα. :rotfl:
Στην πορτα μας περιμενε ο ευτραφης κοκκινομουρης βλαντιμιρ,2 μετρα υψος,χερια κουπια,δακτυλα λουκανικα,ασημενια καδενα στο λαιμο με σταυρο μητροπολιτη,βερμουδα και παντοφλα η οποια απο το βαρος του ειχε πια παχος 1 χιλιοστο.Συστηθηκαμε,<<γεια σου ξαντερφε ελληνα>>,με χτυπησε-νομιζε-φιλικα στον ωμο,μουσφιξε το χερι και μαλλον εχω θλαση στους τενοντες και μας περασε μεσα να κατσουμε,τραβοντας τις καρεκλες και κανοντας εναν ποντικο κατω απο το τραπεζι να φυγει με χιλια.Προφανως του χαλασαμε το μεσημεριανο υπνο.Κατσαμε,η καρεκλα του βλαντιμιρ εξαφανιστηκε,ξεκινησε να μου λεει τον πονο του στην ελλαδα που ηταν μπογιατζης αλλα τον φεσωσανε οι εργολαβοι πριν 8 χρονια και αναγκαστηκε να γυρισει στην κινα.Η συμπαθεστατη γυναικα του διπλα κουνουσε συγκαταβατικα το κεφαλι πινοντας το τσαι της και γω αναρωτιομουν πως τον <<κανει καλα>> τον τυπο με το 1.50 υψος και τα 40 κιλα της.Σκεφτομουν επισης ποιος ειχε το θαρρος-θρασος να φεσωσει ανθρωπο με αυτες τις διαστασεις.Και η τριτη μου σκεψη ηταν που ειναι η κορη,η οποια εμφανιστηκε μετα απο την αγριοφωναρα του πατερα της που μπορει να ακουστηκε και στο πεκινο.Ιβααα.Γυρισα το κεφαλι να δω και μεμιας οτι ειχα πλασει για ανατολικοευρωπαικοασιατικους συνδυασμους κατερευσε σας ετοιμοροπο κτηριο σε 10 ριχτερ.Ο μογγολος στρατηλατης τζενκινγκς χαν ηταν ολοζωντανος μπροστα μου και μιλουσε σπαστα ελληνικα.Στιγμιαια ηθελα να βγω εξω να δω που εδεσε το αλογο και κρεμασε το σπαθι.Εχοντας γινει ενα ρακος προσπαθουσα να καταλαβω τι μου ελεγε η Ιβα η οποια μιλουσε ακαταπαυστα.Σε λιγο κατεφθασαν και οι σπεσιαλιτε του μαγαζιου μαγειρεμενες απο το βλαντιμιρ και την ιβα,κατι σουπες με διαφορα πραγματα να επιπλεουν-ισως καποιος συγγενης του ποντικου-ρωσικη σαλατα η οποια μου εξηγησε ο βλαντιμιρ κανονικα ειναι ουκρανικη και την ειχε φτιαξει με τα χερακια του-αυτο το θεωρησε προσον-κατι σαν ψωμια που τα ειχε φτιαξει η ιβα με τις χερουκλες της και καποια μικρα πιατακια με διαφορα αγνωστου προελευσεως προιοντα τα οποια τα ειχε φτιαξει η κυρα τσου η σου κατι σε ου παντως.Ολοι ειχαν φτιαξει απο κατι.Με τη διαθεση στο λιγδιασμενο πατωμα και το στομαχι κομπο απο την τσικνα ,απεμεινα στην καρεκλα να κοιταζω την απεναντι γωνια σαν τζανκι σε overdose.Καποια στιγμη περασε και το ποντικακι κανοντας ζιγκ ζικ αναμεσα στα ποδια των τραπεζιων,βγηκε εξω και χαθηκε στη σχαρα του υπονομου.
Η ιβα προσφερθηκε να μου κανει ενα μινι μεσημεριανο τουρ σε καποια αξιοθεατα της πολης με το μηχανακι της(!),ενα befuga 125,απομιμηση του αρχαιου cb125 της honda,αρνηθηκα προφασιζομενος πονοκεφαλο,πυρετο,ριγη,ζαλαδα,χολερα,τετανο,ελλειψη χρονου και τη γλυτωσα,δινοντας ομως την υποσχεση(χαχαχα)πως θα επιστρεψω συντομα.Ο βλαντιμιρ,χαρουμενος που γνωρισε <<το ξαντερφι απο ελλαντα>>,μουριξε μερικες στην πλατη και τους ωμους και με αποτελειωσε,ενω με εβαλε κι αυτος να του υποσχεθω πως θα ξαναπαω συντομα και θα με φιλοξενησει.
Το φιλοξενο <<ξαντερφι απο ουκρανια>> ομως πηγε να την κανει τη λαμογια.Νομιζοντας πως θα πληρωσω εγω,εφερε το λογαριασμο σε ενα λαδωμενο χαρτι και μου τοδωσε.Το πηρε ομως ο κινεζος,κατι ειπαν και τα λεφτα που του εδωσε ηταν τα μισα απ'οτι εγραφε,με την απογοητευση να ειναι ζωγραφισμενη στη μουρη του.
Απο κεινη τη στιγμη επαψε να ειναι εγκαρδιος,βγαινοντας απο το μαγαζι δεν ακολουθησε αλλα πηγε στην κουζινα,ενω η ιβα απεμεινε μονη να με κοιταζει στην κασα της πορτας,καλυπτοντας την ολοκληρωτικα και κουνωντας σαν τριχρονο παιδακι το χασαποχαιρο της κανοντας γεια.
Ζητησα απο τον Kenny να με παει στον κοντινοτερο σταθμο του τραινου και εκανα μια θεαματικη εισοδο στο Bosporus restaurant οπου εφαγα του σκασμου και επεσε και μισο ταψι μπακλαβας κερασμα απο τον Ονουρ για τον καρνταση το γιουναν.
Μεθαυριο china southern airlines και hello bangkok!
Για την ιστορια,η πτηση αθηνα guangzhou εγινε με egypt air.Το σκελος αθηνα-καιρο τραγικο.Αντι του boeing 737-800 που ανεφερε το εισιτηριο,η πτηση εγινε με ενα ταλαιπωρο embraer  E-170 της egypt air express,low cost θυγατρικης της egypt air το οποιο ηταν γεματο απο αιγυπτιους που πηγαιναν να ψηφισουν.Ευτυχως αποζημιωθηκα στο δευτερο σκελος της διαδρομης που ηταν ενα καινουργιο boeing 777-300 με μεγαλες ατομικες οθονες,usb στα καθισματα,καινουργιες ταινιες,ανετες θεσεις και καλες αποστασεις μεταξυ τους.Ειχε πληροτητα περιπου στο 80% αλλα η τυχη ηταν με το μερος μου,δεν ειχα κανεναν στην τριαδα,εφαγα,ξαπλωσα και ξυπνησα για πρωινο.
Το εισιτηριο απο bangkok γραφει τον ιδιο τυπο.Ελπιζω να ειναι ετσι και να μην εμφανιστει κανενα Α340.Το εισιτηριο σε εξευτελιστικη τιμη Αθηνα-guangzhou και bangkok αθηνα 535 ευρω.Εαν η επιστροφη ηταν απο guangzhou επεφτε στα 505ευρω.Το ιδιο με καταρ στα 670ευρω.το οποιο ειχα κλεισει αρχικα διαβαζοντας τις προσφορες,αλλα αργοτερα το ακυρωσα.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 8.0 Firefox 8.0
    • Thailand
Απ: made in china
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 05, 2011, 19:34:16 μμ »
Δώσε φωτογραφία της Ίβα στον λαό σου

Αποσυνδεδεμένος justyannis

• **
  • Dream on,until your dreams come true
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 15.0.874.121 Chrome 15.0.874.121
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 05, 2011, 20:28:59 μμ »
Μετα απο 9 χρονια επεστρεψα στην Κινα,για δουλεια αυτη τη φορα και συγκεκριμενα στο Guangzhou και το Shenzhen.
Αδερφέ θεϊκή η περιγραφή σου!Θέλω να σε ρωτήσω για Shenzhen.Από Ταϊλάνδη θα πάω ένα 5ήμερο στο Χονγκ Κονγκ το Φεβρουάριο και εκτός από μια εκδρομή στο Μακάου,σκέφτομαι να πάω και μια βόλτα Shenzhen.Λέει τίποτα σαν μέρος ή τζάμπα το τράβηγμα και τα έξοδα;
Επίσης θέλω το τηλέφωνο της Ίβα ;D

• เหมือนกันแต่แตกต่าง
  • Linux Linux
  • Browser:
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 06, 2011, 03:57:48 πμ »
Το shenzhen ειναι μια πολυ ωραια,συγχρονη πολη με καινουργια κτιρια,mall,μαγαζια να κατσεις για καφε η φαγητo, με τραπεζια εξω,κατι σπανιο για μεγαλες πολεις στην ασια.Η αποσταση απο το χονγκ κονγκ ειναι αστεια,οποτε αξιζει μια βολτα,αρκει βεβαια να εχεις βγαλει βιζα για κινα

Αποσυνδεδεμένος anmar2004

• **
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 06, 2011, 10:23:49 πμ »
Φιλε PaterDemon το Γεναρη θα κανω ακριβως την ιδια διαδρομη για Γκουανγκζου- Σενζεν - Μπανγκοκ με την ιδια εταιρεια (Egypt)  και Γκουανγκζου -Μπανγκοκ με Saouthern china στα 504+119 ευρω. Θα παω για πρωτη φορα Κινα για επαγγελματικους λογους. Αν θες μου στελνεις καμμια πληροφορια για φαι -διασκεδαση και γενικοτερα μεσω του θρεντ η με πμ. Σ ευχαριστω εκ των προτερων.

Αποσυνδεδεμένος phohm phuy

• Happiness is the absence of fear and greed
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 15.0.874.121 Chrome 15.0.874.121
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 06, 2011, 11:12:33 πμ »
Το shenzhen ειναι μια πολυ ωραια,συγχρονη πολη με καινουργια κτιρια,mall,μαγαζια να κατσεις για καφε η φαγητo, με τραπεζια εξω,κατι σπανιο για μεγαλες πολεις στην ασια.Η αποσταση απο το χονγκ κονγκ ειναι αστεια,οποτε αξιζει μια βολτα,αρκει βεβαια να εχεις βγαλει βιζα για κινα
   paterdemon   για  σενζεν  περνεις   στο  μεθοριακο   σταθμο   του  χονγκ  κονγκ  5θημερη  βιζα   που  σε  υποχρεωνει   να  μεινεις   εντος της  πολης  του  σενζεν  που  θεωρειτε  ειδικη  οικονομικη   ζωνη!  το  εκανε   φιλος   μου  πριν  3   χρονια!  δεν  ξερω   αν   εχει   αλλαξει   αυτο.   για  ολη  την  υπολοιπη  κινα  χρειαζετε   κανονικη  βιζα
still you may find a gem amongst them

• เหมือนกันแต่แตกต่าง
  • Linux Linux
  • Browser:
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 06, 2011, 12:43:37 μμ »
Ειχα σκοπο να επισκεφθω το χονγκ κονγκ και γι αυτο το λογο ειχα βιζα διπλης εισοδου.Δεν μου ειπαν κατι τετοιο στην πρεσβεια,οπου η σχετικη υπαλληλος ειναι ελληνιδα και ετσι αποκλειω λαθη και παρεξηγησεις.Οταν ειχα ξαναερθει κινα το 2002 η εισοδος εγινε απο χονγκ κονγκ,μειναμε σενζεν 2 μερες και μετα φυγαμε συνεχιζοντας στην ενδοχωρα.Μενω σχεδον δυο βδομαδες στο guangzhou και εχω παει τρεις φορες στο shenzhen.
Δ
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 06, 2011, 12:46:10 μμ από PaterDemon »

Αποσυνδεδεμένος Yiannis

• Yiannis... Ταξιδευειν…:)
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Firefox 3.0b5 Firefox 3.0b5
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 07, 2011, 00:19:48 πμ »
Ποσο ευκολα βγαινει βιζα για Κινα;;
Ποτέ δεν είναι αργά !!!!

Αποσυνδεδεμένος anmar2004

• **
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 07, 2011, 09:01:18 πμ »
Κανεις μια αιτηση στη Κινεζικη πρεσβεια σε εντυπο που μπορεις να κατεβασεις και απο το ιντερνετ, μια φωτογραφια, αντιτραφα του αεροπορικου εισητηριου και απο την κρατηση του ξενοδοχειου και πληρωνεις 30 ευρω παραβολο για απλη βιζα.Σε 4 μερες βγαινει η βιζα.