Αποστολέας Θέμα: ΖοeinYellow - H περιπέτεια του Γιάννη  (Αναγνώστηκε 17386 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος yiannis taf

• *
  • Φύλο: Άντρας
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 7.0.1 Firefox 7.0.1
Απ: ΖοeinYellow - H περιπέτεια του Γιάννη
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 28, 2012, 12:23:16 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για τη προσωπική οπτική του καθένα και νομίζω ότι κατά μεγάλο ποσοστό οι περισσότεροι έχετε παραδείγματα που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ όψιν.

θα ήθελα βεβαια να ρωτήσω αν κάποιος από εσάς έχει κάποιο αντίθετο παράδειγμα , κάποιον ξένο που προσπάθησε να κερδίσει κάποια σοβαρή έως και λιγότερο σοβαρή αντιδικία εναντίων ταϊλανδών και τελικά βρήκε το δίκιο του.

Λόγο του προβλήματος και κατόπιν συζήτησης με πολλά διαφορετικά άτομα έχω 2 παραδείγματα ξένων που κέρδισαν την απόφαση του διαστηρίου. Και οι 2 προέρχονται από τη νότια Αφρική και μου συστήσανε τον ίδιο δικηγόρο όπου έχω προσλάβει για την δικη μου υπόθεση (μαζί με άλλον ένα) .

Η πρώτη υπόθεση είχε να κάνει με έναν γάμο μεταξύ του ξένου και της tαϊλάνδης όπου ο δε έβαλε γη και σπίτι στο όνομα της και τελικά τα πήρε πίσω και η δεύτερη με κάποιον κύριο όπου νοίκιασε γη για 20 χρονια στο κo chang έφτιαξε ένα resort  με full εξοπλισμό και μετά από κάνα δυο χρονια όπου πήγαινε καλά, ο ιδιοκτητης μπήκε μέσα, kλείδωσε και κράτησε το resort και πούλησε όλα τα πράγματα ώσπου να γίνει η δικη. Tελικά ο πρώτος kερδισε το δικαστήριο και τώρα βάζουνε τις τελευταίες υπογραφές για να πάρει μια αποζημίωση λίγο πάνω από 16 εκατομμύρια baht.

Είναι τελικά όντως έτσι τα πράγματα όπως οι περισσότεροι υποστηρίζετε, με το που θα ανοίξει ο καθένας μας ένα μαγαζί μπορεί ανά πασα στίγμη να μπει ο κάθε τυχαίος ταϊλανδός και να πει : γεια σας, χάρηκα για τη γνωριμία, το μαγαζί σας από σήμερα είναι δικό μου?

Άμα επικρατούσε γενικότερα ένα τέτοιο καθεστώς, πως ακόμα και σήμερα η tαϊλάνδη φιλοξενεί χιλιάδες επενδυτες μικρών μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων; Όλοι αυτοί επιχειρήσανε χωρίς η γνωρίζοντας το ρίσκο απλά είπανε αφελέστατα: “αυτό δεν θα συμβεί σε μένα”;
Πρόκειται για μια τεραστια μάζα ανίδεων όπου δελεάζονται από τα "καλά" που έχει να προσφέρει η ταϊλάνδη  χωρίς να τους νοιάζουν οι συνέπειες ?
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 28, 2012, 17:25:52 μμ από yiannis taf »

Αποσυνδεδεμένος kosa

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 17.0.963.83 Chrome 17.0.963.83
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 28, 2012, 12:34:22 μμ »
Αγαπητέ Γιάννη  συμφωνώ μαζί σου ότι η νόμιμη οδός είναι φυσικά η καλύτερη.
Φυσικά υπάρχουν νόμοι και φυσικά υπάρχει τρόπος νόμιμα να έχεις μια επιχείρηση στην εν λόγο χώρα.
 Φυσικά από ότι φαντάζομαι  στην λειτουργία της εν λόγο επιχείρησης πριν την έλευση της εν λόγο κυρίας
 υπήρχε  ταϊλανδός συνεταίρος  μια και  έτσι ορίζει ο νομός ποια είναι η άποψη του περί  του συμβάντος;
 Ποιο η προσωπική σου σχέση με αυτόν, ποσό μπορεί να σε βοηθήσει;
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 11.0 Firefox 11.0
    • Thailand
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 28, 2012, 19:40:45 μμ »

.
Όταν λοιπόν στο χώρο ενός φόρουμ που εκφράζεται δημόσια η άποψη του συλλόγου και των μελών του 
 γίνεται παρότρυνση σε έκνομες ενέργειες με  βρίσκει φοβερά αντίθετο όσο δίκαιο  και αν έχει ο φίλος Γιάννης.

[off-topic]To συγκεκριμένο μέλος δεν έχει σχέση με τον σύλλογο[/off-topic]

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 28, 2012, 20:34:18 μμ »
σιγουρα γιαννη αποκλειεται να εχουν παει τοσοι ξενοι κατω ανοιγωντας μια επιχειρηση γνωριζωντας απο την αρχη οτι θα την χασουν,ουτε ξεκιναει καποιος να κανει κατι εκει και καποια μερα να ερθει ο ταιλανδος και να του πει το μαγαζι μου ανηκει.

νομιζω ομως οτι η λογικη που επικρατει εχει να κανει με τον φτωχο ταιλανδο που ο ξενος πηγε να ανηξει μια επιχειρηση και ο ξενος θελει να βγαλει χρηματα εις βαρος του για αυτο και δεν γινεται ευκολα "πιστευτος" να το ελεγα.αυτο βεβαια δεν εχει να κανει με το αν μπορεις εσυ και οποιος αλλος ξενος να αποδειξει με χαρτια οτι κυριοι εγω ειμαι νομιμος και με υπουλο τροπο προσπαθουν να μου φανε την περιουσια.πιστευω οτιθα πρεπει να εχεις γερο χαρτι στο μανικι σου ωστε να μην μπορει να σου πει κανεις τιποτα.

τωρα σωστα ο κοζα αναρωτηθηκε ο ταιλανδος συνεταιρος τι αποψη εχει ; γιατι οπως γνωριζουμε το μαγαζι αρχικα ανοιχτηκε με καποιος ταιλανδο.
για αυτο και ανεφερα πριν οτι δεν ξερουμε πολλους παραμετρους οποτε και δεν μπορουμε να βοηθησουμε.

κοζα οι αποψεις ενος η δυο μελων φορουμ η συλλογου δεν σημαινει οτι γινονται και αποδεκτες και απο ολο το συνολο.ουτε επισης οτι μια αποψη οσο σεβαστη και αν ειναι πρεπει να ακολουθειτε απο τους περισσοτερους.κατα καιρους εχουμε πει οτι οι αποψεις ολων ειναι σεβαστες και η γραμμη που ακολουθει ο συλλογος μιας και για αυτον μπορω να μιλησω ειναι κατι αλλο και εχει να κανει με πολλους αλλους παραγοντες.νομιζω οτι η αποψη σου να μην ακολουθεις τον συλλογο εγινε σεβαστη.
το αναφερω απλα για να μην μπουμε στην διαδηκασια να ο συλλογος δεν βοηθησε η να ποιες ειναι οι αποψεις του συλλογου κ.α τετοια.
προσωπικα εισαι απο τα αξιολογα ατομα με τις αποψεις του που παντα μπορει να τις τεκμηριωσει αν και δεν μπορουν παντα να ταυτιζονται οι αποψεις μας

γιαννη δεν ξερω αν μπορουμε να σε βοηθησουμε προφανως μονο απο γνωσεις αλλων τετοιων ιστοριων αν εχουμε και μπορουμε να σε βοηθησουμε.παντως τραβα το σχοινι οσο παιρνει αν δεις οτι θα σπασει αστο να παει στα κομματια.αυτη ειναι η αποψη μου.καλη τυχη

Αποσυνδεδεμένος kosa

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 28, 2012, 21:12:52 μμ »
Αγαπητέ Πέτρο αλλοίμονο εάν πάντα συμβάδιζαν οι απόψεις μας  τότε μάλλον κάποιος θα προσποιείτο.
 H αρχή της δημοκρατίας  βασίζεται στην  συνένωση απόψεων που πολλές φορές αντικρούονται μεταξύ τους.
Αυτή άλλωστε είναι και η υγιής δημοκρατία.
Αλλά και η δημοκρατία έχει κανόνες  και όρια και ανάμεσα σε αυτά πρέπει κανείς να κινείται .
Eξεγείρομαι όμως όταν καταπατώνται η προωθούνται αντιλήψεις που αντιβαίνουν  τους κανόνες της  δημοκρατίας αλλά και τις κοινής λογικής.

Ποτέ δεν έχω αναφερθεί στο ποιά πρέπει να είναι η θέση του συλλόγου μια και  ξέρω    τα όρια της δυναμικής του οποιαδήποτε συλλόγου.
 Παρά μόνο έχω  αναφερθεί  σε θέματα που αφορούν τον ίδιο τον σύλλογο με τις οποίες  έχω διαφωνίες  σε κάποια θέματα, αλλά  την  φερεγγυότητα
 των  πληροφοριών που γράφονται στο φόρουμ και κάποια μια φορά  μέλη του   από άγνοια γιατί δεν θα ήθελα να πιστέψω  ότι υπάρχει σκοπιμότητα δεν διασταυρώνουν.
 και εκεί ένα σχετικό φιλτράρισμα από τους συντονιστές  θα εξυπηρετούσε τα  μάλα.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 28, 2012, 21:17:01 μμ από kosa »
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

Αποσυνδεδεμένος HOMIES

• LIFE IS JUST A RIDE
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.28 Firefox 3.6.28
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 29, 2012, 02:36:26 πμ »
καλη τυχη σε ο,τι και αν αποφασισεις
Γυρνάω στον κόσμο, πουθενά δε βλέπω ξένο όπου μένω.
Γυρνάω πίσω και από όποιον συναντήσω, μαθαίνω.
Δίνω, παίρνω, ανασαίνω από τα χρώματα, πληθαίνω,
από τ' αρώματα μαγεύομαι και ταξιδεύω.
Γυρεύω για όλους μας το ίδιο όμορφο στέγαστρο,
φτιάχνω φωτιά για όποιον θέλει κόσμο αταίριαστο.

Αποσυνδεδεμένος nio the greek

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 11.0 Firefox 11.0
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 22, 2012, 11:51:41 πμ »
Γεια σου Γιανναρα     ΝΑ  ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ!   

Αποσυνδεδεμένος mikelangelo

• Windows 8/Server 2012 Windows 8/Server 2012
  • Browser:
  • Firefox 21.0 Firefox 21.0
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 12, 2013, 18:37:26 μμ »
Ψαχνοντας στο forum για να δω τι εχει αναφερθει σχετικα με το Chiang Mai, επεσα πανω στην ιστορια του Γιαννη με το ελληνικο bar την οποια ειχα μαθει απο Ελληνα φιλο που μενει μονιμα στην πολη και ασχολειται με το εμποριο χρυσου.
Η ιστορια να πω οτι εχει προχωρησει αλλα το θεμα μας δεν ειναι αυτο, αλλωστε προκειται για ενα προσωπικο θεμα.
Θελω να επιστησω την προσοχη σε οσα μελη , κατα βαση νεαρης ηλικιας γοητευονται απο τη πανεμορφη αυτη χωρα, και κανουν διαφορα σχεδια περι μονιμης μετοικησης η ακομα και επαγγελματικης αποκαταστασης.
Μιλαω με την πειρα ενος ανθρωπου που ταξιδευει στην Ταυλανδη απο την εποχη που η ομαδα του Γκαλη και του Γιαννακη πηρε το Ευρωπαικο στο μπασκετ (1987) εως και σημερα. Εχω φιλιες και διατηρω σχεσεις με Ελληνες και οχι μονο, που ζουν μονιμα  Ταυλανδη και εμπιστευομαι τα οσα μου μεταφερουν κατα καιρους απο την καθημερινοτητα τους.
Εκτος βεβαια απο αυτα που εχω "συλλεξει" προσωπικα εγω, μετα απο 22 ταξιδια.
Αλλη ειναι η χωρα που βλεπει ενας περαστικος τουριστας για 15 μερες, ακομα και καθε χρονο, και αλλη αυτη που θα ζησει ως μονιμος κατοικος.
Αλλιως σε βλεπουν οι ντοπιοι ως εναν ακομα εκστασιασμενο farang απο τις ομορφιες της χωρας ( με οτι σημαινει αυτο...) κι αλλιως ως εναν μικροεπενδυτη που ηρθε να βγαλει λεφτα στην πατριδα τους, αρα και ως εναν de facto ανταγωνιστη. Εγω προσωπικα τους δινω δικιο, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
Με την πρωτη "στραβη" θα τρεχετε..μπροστα εσεις και πισω οι δικηγοροι που θα σας αρμεγουν.
Οχι κατ αναγκη οι ντοπιοι, αλλα ακομα και οι αλλοδαποι νομικοι που κανουν χρυσες δουλειες εκμεταλλευομενοι την δικαιολογημενη αγνοια των Ταυλανδεζικων νομων.
Στην Ευρωπη και στις Η.Π.Α οπου το δικαιακο συστημα εχεις αλλες αφετηριες, αλλες αναγκες και σαφως μεγαλυτερη αξιοπιστια οσον αφορα την ορθη και δικαιη απονομη της δικαιοσυνης, ενας απλος πολιτης μπορει να δικαιωθει ακομα και απεναντι στην οποια αυθαιρεσια της κρατικης εξουσιας.
Στην Ασια αυτα ξεχαστε τα.
Απο τη στιγμη που εχεις να κανεις με ντοπιο οι πιθανοτητες ειναι τραγικα εναντιον σου.
Μονο οι πολλες μεγαλες επενδυσεις με τα θηριωδη badget και τις απαραιτητες "λεγεωνες" υπερεξειδικευμενων δικηγορων εχουν τυχη.
Ολοι οι αλλοι οχι. Γι αυτο και πρεπει ως μικροεπενδυτης να εισαι πολυ προσεκτικος οσον αφορα το ιδιοκτησιακο μιας επιχειρησης.
Η Tαυλανδη ειναι ιδανικη για να ζεις μονιμα αλλα με εισοδηματα απο την χωρα σου.
Απο κει και περα οτι νομιζει ο καθενας.

"N' αγαπας την ευθυνη.
Να λες εγω,  εγω μοναχος μου
Θα σωσω τον κοσμο.
Αν χαθει, εγω θα φταιω."

Νικος Καζαντζακης

Αποσυνδεδεμένος ταξιδιωτης χχ σειρας

• **
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 20.0 Firefox 20.0
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 15, 2013, 20:04:58 μμ »
κανενα νεο απο την εξελιξη της υποθεσης εχουμε?

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
  • Firefox 21.0 Firefox 21.0
    • Thailand
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 19, 2013, 10:04:10 πμ »
κανενα νεο απο την εξελιξη της υποθεσης εχουμε?

Σημασία έχει οτι ο Γιάννης είναι καλά και βρίσκεται σε ένα πολύ ωραίο μέρος και μιας και έχει σημερα τα γενέθλια του ...

να του ευχηθώ Χρόνια Πολλά !

Αποσυνδεδεμένος mike23

• *
  • Browser:
  • Chrome 29.0.1547.57 Chrome 29.0.1547.57
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 24, 2013, 18:40:14 μμ »
γιαννάκη m ,εδώ μιχaλής από chiang mai !!!!τι σ κάνανε αγόρι m kerkyraiee m!!!

rtfm Σε παρακαλώ να γράφεις με μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες σύμφωνα με τους Κανόνες Συμμετοχής του forum
Αυτό το μήνυμα διορθώθηκε τυχόν επόμενα θα διαγράφονται

thai.gr team
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 24, 2013, 18:59:49 μμ από Oytopikos »