0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να σήμερα κάθισα και είχα λίγο παραπάνω χρόνο χρόνο να σκεφτώ, να αφιερώσω στον εαυτό μου, να κάτσω για λίγο και να ψυχαναλυθώ χωρίς την βοήθεια κάποιου ειδικού. Έφαγα πολλές ώρες σήμερα μπροστά στον υπολογιστή, όχι για να δω όπως κάθε μέρα τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν γύρω μας ,αλλά να ασχοληθώ με αυτά που μου αρέσουν που με ξεκουράζουν, αυτά που με κάνουν να ονειρεύομαι ,να ξεφεύγω έστω και νοερά από μια ζοφερή πραγματικότητα. Ένα από αυτά είναι και το ξεφύλλισμα των σελίδων αυτού του φόρουμ. Ίσως είμαι από τους τυχερούς που έχουν το προνόμιο να βρίσκονται αρκετά τακτικά στην δεύτερη αυτήν πατρίδα. Μα κάθε φορά που βρίσκομαι στην Ελλάδα, πολλοί από εσάς με ταξιδεύετε, με οδηγείται σε άλλα μονοπάτια της δεύτερης πατρίδας, σε τόπους που αγαπώ, που γνωρίζω , μα και σε άλλα μέρη όχι μακρινά μα άγνωστα σε μένα που και αυτά με μαγεύουν . Ο καθένας με την προσωπική του ματιά μου δείχνεται γωνίες ,χρώματα και αποχρώσεις, γεύσεις και μυρουδιές και με κάνετε να διαβαίνω μαζί σας τους δρόμους τα ποτάμια , να τσαλαβουτώ σαν παιδί νοερά πότε στα νερά του Koh chang του koh samoui και αλλού.Μου αρέσει να συναναστρέφομαι έστω και μέσα από εδώ ανθρώπους που το κοινό μας γνώρισμα είναι η αγάπη για ένα τόπο που μας έκανε σιγά σιγά να τον αγαπήσουμε και να τον νοσταλγούμε. Σίγουρα δεν είναι ο παράδεισος. Σίγουρα ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ. Άλλωστε στην ζωή αυτή τα πράγματα τα βλέπουμε όλοι από διαφορετικό οπτικό πρίσμα ο καθένας και διαφορετικά τα αξιολογούμαι. Με κουράζουν όμως φοβερά άτομα που για τους δικούς τους λόγους συνεχώς μεμψιμοιρούν, προβάλουν γνώσεις που δεν τις διαθέτουν που αοριστολογούν. Μόνο και μόνο για να καλύψουν τις σελίδες αυτού του φόρουμ, όπως ίσως με τον ίδιο τρόπο καλύπτουν και τις λεύκες σελίδες του βιβλίου της άδειας τους ζωής. Με κουράζει να διαβάζω εδώ μέσα βαθυστόχαστες αναλύσεις ( και καμία φορά πέφτω και εγώ στην παγίδα) της ελληνικής πραγματικότητας, μου φτάνουν τόσα κανάλια, τόσες εφημερίδες, τόσα ραδιόφωνα, για να μην πω και για τον ηλεκτρονικό τύπο νισάφι. Ας περιοριστούμε (γνώμη μου βέβαια είναι) στο θέμα αυτού του φόρουμ. Ας το κάνουμε μια όαση μέσα σε αυτήν την τρελή κατάσταση που ζούμε . Ας ταξιδεύσουμε όλοι μαζί τους φίλους που ψάχνουν να βρουν εδώ πληροφορίες, γνώσεις, εμπειρίες, προσφέροντας ο καθένας αυτό που εκείνος ξέρει και μπορεί.Εάν φυσικά ξέρει και αν μπορεί.
Ειπαμε ο κυριος λογος υπαρξης του φορουμ ειναι η αγαπη μας για αυτη την χωρα .