Αποστολέας Θέμα: Αγαπητέ κύριε Πατταγιάννη  (Αναγνώστηκε 26592 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kosa

• Φύλο: Άντρας
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 18.0.1025.162 Chrome 18.0.1025.162
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
Αγαπητέ κύριε Πατταγιάννη
« στις: Απριλίου 24, 2012, 17:30:15 μμ »
Αγαπητέ  κύριε  Πατταγιάννη μερικοί από τους κανόνες αυτού του φόρουμ  που θα έπρεπε να σας είναι γνωστοί μια και αποτελείται μέλος του.

Απαγορεύεται το spamming και η αποστολή μηνυμάτων με μόνο σκοπό τη διαφήμιση προϊόντων, υπηρεσιών, κλπ.

- Απαγορεύεται η οποιαδήποτε προβολή (διαφήμιση)   επιχείρησης (εμπορικής, που παρέχει δηλαδή προϊόντα ή υπηρεσίες επι πληρωμή),
οπουδήποτε στο φόρουμ χωρίς την έγγριση των διαχειριστών.

Καλά κάνατε  και νοικιάσατε την εν λόγο επιχείρηση  και προσωπικά σας εύχομαι κάθε επιτυχία.  

Δυστυχώς   η κατ ομολογία αποτυχημένη  μέσω τρίτου  παρουσίαση της επιχείρησης σας, σε βαθμό που  να    θίγει την  όποια  ευφυΐα
διαθέτει ο καθείς εξ   υμών.  Η  όψιμη συμμετοχή σας στα  κοινά   αυτού του φόρουμ, η οποία έγινε συμπτωματικά  με την έναρξη της εν λόγο
 επιχειρηματικής δραστηριότητας.
 Καθώς και η εγγραφή κάποιων  φίλων με  μηδενική δραστηριότητα, παρά μόνο  την συνεχή  αναρρίχηση  του συγκεκριμένου τόπικ  στα 10
 νεώτερα, δεν  σας εξασφάλισαν δυστυχώς την εξωθέν καλή μαρτυρία.

Σεβόμενος ένα   έλληνα  που  αποφάσισε να   δημιουργήσει σε μια εποχή κρίσης,  κάτι νέο σε μια ξένη χώρα, θα  σας καλούσα,
 να συμμετέχετε βοηθώντας και τα υπόλοιπα μέλη πιο ενεργά.
Συμμετέχοντας και σε άλλα τoπικ και πλουτίζοντας με τις γνώσεις σας, μιας και   διαμένετε εκεί, τις σελίδες αυτού του φόρουμ.
 Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 24, 2012, 21:23:52 μμ από kosa »

Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

Αποσυνδεδεμένος pattayanis

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 11.0 Firefox 11.0
Απ: Αγαπητέ κύριε Πατταγιάννη
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 25, 2012, 14:47:56 μμ »
αγαπητε cosa ο πατταγιανης γενηθηκε πριν 3 μηνες και δεν θα μπορουσε να ειναι παλιος στο φορουμ.
 ο πατταγιανης παρα του οτι δραστηριοποιηται στην ταυλανδη δεν χνωριζει παρα ελαχιστα για την χωρα και οι γνωσεις του ωχριουν μπροστα στις γνωσεις των μελων αυτου το forum.
Δεν γνωριζω τιποτα περισσοτερο απο την κουζινα μου και η καθημερινοτητα μου ειναι μαγαζι-μακρο-καρφουρ-μαγαζι υπνος..δεν ειμαι φορουμιστας και γιαυτο εκανα και θα κανω λαθη τα οποια δεν εχουν σκοπο να υποτιμησουν την ευφυια κανενος.
Η πατταγια ειναι μια πολη που δεν θα γνωρισω ποτε αφου δεν κυκλοφορω εξω λογω ωραριου.Το εστιατοριο μου δεν θα γινει ποτε πολος ελξης των ελληνων της πατταγιας αλλα μπορει να τους παρεχει μια γευστικη ανακουφιση  εαν το χρειαζονται, ενω για τους γερμανους,αυστραλους ,καναδους και αλλους αλλοεθνεις που αποτελουν ηδη το 90% της πελατειας μου ειναι μια υπενθυμιση της τουριστικης περιοδου της χωρας μας την εποχη του 70, που τοσο αυτοι αγαπησαν και τοσο εμεις μισησαμε και καταληξαμε σε αυτο που ειμαστε σαν χωρα σημερα.
θεωρω τον εαυτο μου "πολιτιστικο προσφυγγα" και οχι ελληνα επιχειρηματια που κανει καριερα στην αλλοδαπη.Δεν λατρευω την ταυλανδη λατρευω την ελλαδα μας και μολις φυγουν οι καφροι θα επιστρεψω χωρις τον πατταγιανη που εχω φροντισει να συνεχισει και χωρις τον γιαννη.
Σε ευχαριστω για την ευγενεια που με αντιμετωπιζεις αλλα η οξεια συνεχη κριτικη σε ενα αρχικο λαθος μου  αναγκασε τους administrators να κλειδωσουν ολα τα topic που αναφερεται το ονομα πατταγιανης και πιθανον να συμβει και σε αυτο που γραφουμε τωρα.
Εγω τους λιγοστους ελληνες που ζουν στο soi buakhau τους υποδεχθηκα με ανοιχτες τις αγκαλες αλλα αυτοι την πρωτη μερα των εγκαινιων πιαστηκανε στα χερια και κανανε το μαγαζι λιμπα.Καθαρισα ομως με αυτους και υσηχασα.
Τωρα τρωνε ορθιοι στο καρφουρ και τα λιγοστα καθισματα που εχω γεμισανε με σοβαρους ανθρωπους που αγαπανε το
ελληνικο φαγητο και την Ελλαδα.
Σιγουρα υπαρχει μια θεση για ελληνικο εστιατοριο στη τουριστοπολη της πατταγιας και ευχομαι μετα απο μενα να ερθουν κιαλλοι, οπως εγινε με τους ιταλους,τους τουρκους και τους αραβες.
ο πατταγιανης ομως θα ειναι παντα η αρχη μια και το προηγουμενο halfway inn ηταν (καθ'ομολογιαν του πρωην ιδιοκτητη) τοπος συναντησης και προεκταση των μεσιτικων του δραστηριοτητων και τις οποιες συνεχιζει με απολυτη επιτυχια και ειδικευμενη γνωση.
Ευχαριστω για το βημα που προσωρινα μου παραχωρισες.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 25, 2012, 15:30:13 μμ »
η οξεια συνεχη κριτικη σε ενα αρχικο λαθος μου  αναγκασε τους administrators να κλειδωσουν ολα τα topic που αναφερεται το ονομα πατταγιανης και πιθανον να συμβει και σε αυτο που γραφουμε τωρα.

To κλέιδωμα των 2 θεμάτων έγινε για παραβίαση των κανονισμών του φόρουμ και μαλιστα επαναλαμβανόμενη.

Επί της ευκαιρίας εμείς δεν πλησιάζουμε κανέναν για να τον πιέσουμε να διαφημιστεί στο φόρουμ , μάλλον σε παραπληροφόρησαν.

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 25, 2012, 23:16:23 μμ »
οκ για να τελειωνουμε ομως με τα διαφορα θεματα που ανοιγονται θα πρεπει ολοι μας να καταλαβουμε κατι κατα την αποψη μου.

μαθαμε για το μαγαζι αν καποιος λοιπον θελει να ερθει η οχι ειναι δικο του θεμα οπως και αν καποιο μελος γυριζοντας θελει να αναφερει καποιο σχολιο πιστευω οτι ειναι ευπροσδεκτο,καλο η κακο.

απο εκει και περα συνεχισουμε εναν κυκλο κριτικης προς εσενα κυριε γιαννη αλλα νομιζω οτι δεν φτιανε τα παιδια αλλα οι αποψεις σας.
θα μπορουσα και εγω να κατακρινω αυτο το τουριστοπολη που αναφερατε για την παταγια.
η πολη μπορει να εχει χιλιαδες τουριστες η να εχει 100 κακα και 10 καλα για εμενα ειναι μια πολη που και αυτη μπορει να δειξει κατι απο ταιλανδη και θελω να βλεπω αυτην την πολη με αυτον τον τροπο,χωρις να κλεινω τα ματια μου σε οτι συμβαινει που ειναι αλλο θεμα συζητησης.

το θεμα ειναι οτι το μαγαζι σας μαθευτηκε με τον ενα η τον αλλον τροπο σας ευχομαστε καλες δουλειες αλλα ημαρτον δεν θελω να μπαινω και να βλεπω 40 νεες εγγραφες που να λενε για το μαγαζι σας και μονο και να χανονται μετα.

με καθε εκτιμηση κυριε γιαννη χωρις να θελω να θιξω κανεναν.αφηστε τα μελη να αποφασισουν αν θελουν να ερθουν και τερμα.

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 26, 2012, 06:43:56 πμ »
απο εκει και περα συνεχισουμε εναν κυκλο κριτικης προς εσενα κυριε γιαννη αλλα νομιζω οτι δεν φτιανε τα παιδια αλλα οι αποψεις σας.
θα μπορουσα και εγω να κατακρινω αυτο το τουριστοπολη που αναφερατε για την παταγια.
αγαπητε lostrome μιας και απευθυνεσαι στον γιαννη,θα ηθελα με καθε σεβασμο προς την ιδιοτητα σου να σου απαντησω σαν γιαννης.
Το "τουριστοπολη" ,i.e. tourist-town,βλ.las vegas,mykonos,pattaya,angel city etc,δεν ειναι ουτε θα μπορουσε να ειναι υποτιμητικο, εκτος μονο για καπιους που ενω διαβαζουν "τουριστοπολη" σκεφτονται "σεξοτουριστοπολη",γιατι ειναι γνωστο οτι δεν υπαρχουν βρωμικες λεξεις αλλα βρωμικα μυαλα.Προσπαθησα και εγω πολυ να διαχωρισω αυτες τις εννοιες ,οταν στο μαγαζι ερχονται τουριστες με την (εξ ιδιας χωρας) συζηγο τους η και με την πιτσιρικα tilac τους (πολλες φορες του ιδιου φυλλου),και καταλαβαινω την δυσκολια σου.
Στο εξης ,μιας και εισαι γενικος συντονιστης αποφασιζεις και διαταζεις να απαγορευτουν οι λεξεις "τουριστοπολη,τουριστας στην πατταγια,συνοδος τουριστων" και για να ελαφρυνω το θεμα ¨ΤΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΤΟΥΡΙΣΤΟΠΟΛΗ"!
Αλλα η δημοσιουπαλληλιστικη νοοτροπια που διαφαινεται στην τελευταια λεξη του μυνηματος σου(και τερμα!),ο αυταρχισμος σου ,που πηγαζει απο την, ομολογουμενως, μεγαλη επιτυχια του σαιτ που συντονιζεις,η χρηση του κλειδιου που σου δωσανε για να κλειδωνεις(ποινη εγκλεισμου) τα θεματα ,ανεξαρτητα απο την επιθυμια των μελλων να απαντησουν η να αδιαφορισουν οποτε το θεμα ατονει απο μονο του,αυτη η νοοτροπια θα σας οδηγησει να καταστησετε το σαιτ σε prive club τουριστων (ωχ συνγνωμη) συμφωνουντων μεταξυ τους.
Δικαιωμα σας (μια και εμεις δεν βαλαμε δραχμη για να στηθει) ,και πρεπει να σας ειμαστε αιωνιως ευγνωμονες που  μας επιτρεπεται την εισοδο(η οποια ετοιμαζεται να μου καταργηθει οπως μου διαμυνησε κοινος μας εμπιστος γνωστος).
Δυστυχως η γεννια μου βλ.πολυτεχνειο, εξεθρεψε ηγετισκους,ομαδοποιους,συντονιστες,που καταντησαν την χωρα prive club ευτυχουντων ομοφωνουντων δανειοληπτων,που λησμονησαν οτι η αποδοχη της διαφορετικοτητας εναι η αποκορυφωση ενος πολιτισμου ,και θα σου αναφωνησω σαν τον πανουση κι εγω
ΤΟΥΡΙΣΤΑ! ΤΟΥΡΙΣΤΑ! ΤΟΥΡΙΣΤΑ!
 και αναμενω καρτερικα τον εγκλεισμο,αποκλεισμο η οτι αλλο εχεις δικαιωμα να χρησιμοποιησεις

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 26, 2012, 11:56:19 πμ από Jello Biafra »

Αποσυνδεδεμένος Jello Biafra

• Ειδικός
  • Συντονιστής
  • Pattaya is the end of the road
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 26, 2012, 11:37:44 πμ »
Προσπαθησα και εγω πολυ να διαχωρισω αυτες τις εννοιες ,οταν στο μαγαζι ερχονται τουριστες με την (εξ ιδιας χωρας) συζηγο τους η και με την πιτσιρικα tilac τους (πολλες φορες του ιδιου φυλλου),και καταλαβαινω την δυσκολια σου.
                                                                        ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Να ριξω λιγο τους τονους..

Karabe διαβαζεις;
After 10 years in Thailand, I don't have the spirit anymore to go back.
        Frans Vilenick

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 26, 2012, 12:02:04 μμ »
                                                                        ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Να ριξω λιγο τους τονους..

Karabe διαβαζεις;
για μια στιγμη νομιζα οτι γραφεις " kabare διαβαζεις"μιας και η αποστροφος των λεγομενων μου που χρησιμοπειης εμπεριεχει στοιχεια καμπαρε.
οχι jello,τι λες να αρχισω μπας και βγαλω νοημα.
τους δε τονους τους εριξε ο ραλλης και δεν τον θυμαται ουτε η μανα του
αλλα εγω του την χρωσταω.Λοιπον karabe . τι λεει αυτος?σχετικα με μας?

• Ειδικός
  • Συντονιστής
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 26, 2012, 12:10:28 μμ »
Εκανα παραθεση την συγκεκριμενη προταση και σε αυτην αναφερομαι στον karabe,και μονο σε αυτην.
Αλλωστε ο karabe δεν ξερει κανενα και δεν μπορει να πει τιποτα.
Παρεξηγηση των γραφομενων,των δικων μου και μαλλον και του lostromos.

ΥΓ.Ο Ραλλης εφερε το μονοτονικο(εγλημα) και η Διαμαντοπουλου καταργησε τα βιβλια...
        Frans Vilenick

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 26, 2012, 12:15:49 μμ »
Εκανα παραθεση την συγκεκριμενη προταση και σε αυτην αναφερομαι στον karabe,και μονο σε αυτην.
Αλλωστε ο karabe δεν ξερει κανενα και δεν μπορει να πει τιποτα.
Παρεξηγηση των γραφομενων,των δικων μου και μαλλον και του lostromos.

ΥΓ.Ο Ραλλης εφερε το μονοτονικο(εγλημα) και η Διαμαντοπουλου καταργησε τα βιβλια...

Ωπα! τον εντοπισα..δεν ειναι συγραφεας ειναι μελλος. συγνωμη για την αγνοια μου. i am a newbie anyway.παρακατω λοιπον να πεσουνε οι τονοι..τι λεει ο karabe  και εχει σχεσει με τα παραπανω η εστω και με τα παρακατω?

Αποσυνδεδεμένος Ivan

• Τοῦ Ἄλμπορ τὸ φανάρι πότε θὰ φανεῖ;
  • Mac OS X 10.6.8 Mac OS X 10.6.8
  • Browser:
  • Safari 5.1.5 Safari 5.1.5
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 26, 2012, 14:48:36 μμ »

Βρίσκω πολύ πιο ενδιαφέρουσα την συζήτηση για το μονοτονικό και το ποπλυτονικό.
Jello με την κατάργηση του πολυτονικού απευθείας έιχαμε μια τρελή μείωση του ποσοστού τον ''αναλβαβήτων'' σκέψου οτι το 60% του πληθυσμού δεν μπορούσε να συντάξει σωστά ούτε ένα έντυπο. Ο κόσμος μιλούσε μια διαφορετική γλώσσα απο αυτή που ήταν και καλά η επίσημη (σε παραπέμπω σε 'Ανθιμο, Άδωνη και Πρέκα). Να σου φέρω ένα παράδειγμα ο γνωστός Παπαδόπουλος που ήταν και καλά πρωθυπουργός και αντιβασιλιάς και δεν μπορούσε να μιλήσει με αποτέλεσμα να μεταφέρει όλες της λέξεις στην αιτιατική και να κολάει παντού το ''ν'' που φαντάζει πιο καθαρευουσιάνικο και απο κάτω ο κόσμος ή να γελάει ή να μην  καταλαβαίνει τίποτα... φαντάσου να δυσκολέυεσαι να διαβάσεις εφημερίδα...   
εξάλλου η υπογραφή ήταν μόνο του Ράλλη, ο οποίος ακόμα γράφει σε πολυτονικό, η ίδεα για την γλωσσική μεταρύθμηση και το πώς πρέπει να γίνει ανήκει σε επιστήμονες του μεγέθους ενός Γλυνού και ενός Τριανταφυλλίδη σαν να λέμε δηλαδή Γεωργιάδης και Μπαμπινώτης (ναι κάποια κοινά θα έχει η Ελλασόνα με την Μασαχουσέτη δεν μπορεί??). Δεν βλέπω κανένα έγκλημα
Μπροστά σου τρεῖς ἐλέφαντες ντυμένοι στὰ χρυσά,
ὄξω ἀπ᾿ τοῦ Βούδα τὴ σπηλιά, ψηλὰ στὴν Κουρνεβάλα.
Τώρα σκοντάφτεις, Γέροντα, στοῦ δρόμου τὰ μισὰ
καὶ πᾶς γιὰ νὰ λειτουργηθεῖς σὲ γάϊδαρο καβάλα.

• Ειδικός
  • Συντονιστής
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 26, 2012, 15:24:35 μμ »
 Πανε χρονια και δεν θυμαμαι ???
Η Ελληνικη γλωσσα ειχε τονους,ηταν αρκετα δυσκολη αλλα τη μαθαινες.
Οι ειδικοι λενε οτι οι λεξεις χασανε τη δυναμη τους και στρεβλωθηκε το νοημα τους.
Ετσι καταντησαν οι λεξεις να ειναι χωρις "βαθος"χαθηκε η ετυμολογια.
Ετσι το Ταυλανδη και Νεα Υορκη γραφονται με "ι" κ.α.
μπορεις  να διαβασεις Παπαδιαμαντη στην δημοτικη;
Καποιος ποιο εξυπνος θελει να καταργησει ολα τα "η.υ.ι.ει.οι" με ενα :-X
        Frans Vilenick

• Ειδικός
  • Συντονιστής
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 26, 2012, 15:50:56 μμ »
Αντιγραφω απαντηση αφιερωμα στο μονοτονικο και στο Ραλλη

ΡΑΛΛΗΣ
      Έχουν χάσει το νόημα και τη σημασία τους ακόμα και οι λέξεις στην Ελλάδα; Όταν πέθανε, ονομάσθηκε ευπατρίδης από τη βουλή των Ελλήνων. Ευπατρίδης σημαίνει ότι ασχολήθηκε με το καλό της χώρας. Κι όμως, ο τότε υπουργός παιδείας και μετέπειτα πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης, την απόφαση έκτρωμα για την γλώσσα, την πήρε. Σ’ αυτήν τη χώρα που τα πάντα επιτρέπονται , έγινε κι αυτό. Όπως το νερό στον καταρράκτη δεν σταματιέται, όπως το ποτάμι δεν γυρνάει πίσω, έτσι και η ελεύθερη πτώση της χώρας είναι αδύνατον να ελεγχθεί.
      Τον θυμόμουνα για την ρητορική προτροπή του προς τους μαζεμένους κάφρους κάτω από το μπαλκόνι της Μεγάλης Βρεττανίας. "Δεν θέλω OY", είχε πει. Κι ενώ είχα ησυχάσει από άλλον έναν βασιλικό , άρχισε πάλι να με τσιγκλάει σήμερα. Με το εκπαιδευτικό μπου-ρδέλο, που αντιμετωπίζω και τις καθημερινές σχολικές ανάγκες των παιδιών μου.
     Ο κύριος Ράλλης λοιπόν, κατάργησε το πολυτονικό σύστημα της γλώσσας μας. Πάνε οι τόνοι και τα πνεύματα. Καλώς ήρθες δημοτική. Τέρμα η απλή καθαρεύουσα. Ήρθαν μετά τους μπλέ και οι πράσινοι, κι ολοκλήρωσαν την διαδικασία: Ολόκληρες γενιές μεγαλύτερων, θεωρούνται πια ανορθόγραφοι και τεράστιες γενιές νεότερων, γίνονται αμόρφωτοι και άξεστοι. Το έργο δεν έχει τελειωμό διότι οι μετέπειτα εκλεγμένοι ή ρουσφετολογικά διορισμένοι φωστήρες, επανέφεραν την διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας – σωστό αυτό- και μάλιστα με ανάγνωση και γραφή από το αρχαίο κείμενο . Με φουλ πολυτονικό σύστημα. Αυτό είναι καλό ή κακό;
      Ασφαλέστατα και είναι καλό για τους υπηκόους μιας χώρας που αν επιβιώσει και στο μέλλον, θα το οφείλει μόνο στην αρχαία ελληνική παιδεία της. Και μάλιστα μιά παιδεία, που το μόνο που έχει να κάνει ο νεοέλληνας, είναι να την συντηρήσει. Ούτε να την φτιάξει , ούτε να την διευρύνει . Κακά τα ψέματα ο νεοέλληνας δεν είναι για δύσκολα και πνευματικά. Δώστου να φάει, να πιεί και να χέσει. Αστον να νομίζει ότι είναι πανέξυπνος και ανώτερος. Αστου και το στόμα ανοιχτό να μιλάει για δημοκρατίες και παπαρδελοποιήσεις της ιστορίας κι όλα εντάξει.
     Χάσαμε την αναγέννηση, την μεταρρύθμιση και την βιομηχανική επανάσταση λόγω τουρκοκρατίας, θα πουν κάποιοι. Μαλακίες. Ευτυχώς που στην Ελλάδα είχαμε Τούρκο κατακτητή και όχι Γερμανό. Τίποτα δεν θα είχε μείνει. Ο μεγαλύτερος φιλέλληνας απεδείχθη ο Τούρκος. Τα πάντα διέσωσε στην Ελλάδα. 4 χρόνια γερμανική κατοχή είχαμε και παραλίγο να διαλυθούμε.
Όμως εγώ αναρωτιέμαι ακόμα: Με τον πιο γνήσιο τεμπέλη λαό του πλανήτη είναι δυνατόν να γίνει βιομηχανική επανάσταση; Τι, τώρα χάλασε; Τότε ήταν δουλευταράς; Δεν κόβουμε την πλάκα καλύτερα!
Για τον Ελληνα λοιπόν, βιομηχανίες βαριές και λοιπές χειρωνακτικές αγροτικές εργασίες τύπου βιοτεχνίας, απαγορεύονται δια ροπάλου. Μένει μόνο η παροχή υπηρεσιών με όπλο την παιδεία, την γνώση και βέβαια την ευγένεια και την φιλοξενία. Άλλη μπαρούφα αυτή για την ελληνική φιλοξενία. Φουκαραδισμός και φοβία για τους ξένους ναι. Φιλοξενία σαν αποτέλεσμα ψυχικής διάθεσης; Ποτέ. Ας μην ξεφύγουμε όμως.
     Τα παιδιά μας, σε όλο το δημοτικό σχολείο, μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα χωρίς κανένα κανόνα και κανένα επίσημο βιβλίο γραμματικής. Μέχρις ένα σημείο αυτό είναι λογικό διότι μαθαίνουν τη γλώσσα του πεζοδρομίου. Δεν μπορεί να υπάρχουν κανόνες στη γλώσσα που μεταχειρίζεται ο αχθοφόρος, ο λιμενεργάτης και ο πεζογλέντης γενικότερα, ή ο ρεμπέτης ειδικότερα. Τα παιδιά μας όμως, τα στέλνουμε σχολείο για να μη γίνουν έτσι. Ναι ή όχι; Για να γίνεις ρεμπέτ ασκέρ, πρέπει να τελειώσεις σχολείο;
Και τα παιδιά μπαίνουν στο γυμνάσιο αργά ή γρήγορα. Και με το καλημέρα πέφτουν σε μια τρομακτική εκμάθηση διγλωσσίας. Άλλα ισχύουν στα αρχαία, και άλλα στα νέα ελληνικά. Άλλες κλίσεις ουσιαστικών και άλλες ρημάτων. Τα ίδια δηλαδή αλλά με άλλους κανόνες. Ένας χαμός γενικότερος. Νευρική αστάθεια στους γονείς που βγαίνουν ψεύτες, και νεύρωση στους μαθητές που δεν ξέρουν ποιο είναι το σωστό. Μαθαίνω τους κανόνες της ελληνικής γλώσσας από τα αρχαία που είναι η μητρική . Αν όμως γράψω με αυτούς τους κανόνες στη νέα ελληνική, θα θεωρούμαι λάθος;
     Τι να σκεφτείς και τι να πεις; Αντί τα παιδιά να μάθουν το αυτονόητο, για μια απλή συνέχεια και –έστω και κακή- εξέλιξη της γλώσσας , με ετυμολογία και φιλοσοφία όμως σταθερή , ένα "γιατί" πλανάται στα στόματα όλων. Μικρών και μεγάλων. Μιλώ πάντα για παιδιά που με την καθοδήγηση των γονιών για το εκπαιδευτικό καλό τους , ενδιαφέρονται. Για άλλα , δεν ασχολούμαι. Κι όλα αυτά διότι κάποιος φωστήρας του υπουργείου, ενώ επανέφερε την σωστή ελληνική παιδεία στο γυμνάσιο, ξέχασε την αντίστοιχη προϋπηρεσία του δημοτικού.
     Διγλωσσία λοιπόν, που έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα το μίσος του Έλληνα μαθητή προς την γλώσσα του. Και σαν φυσική άμυνα από μέρους του, την αντικατάσταση της ελληνικής γλώσσας από τους γνωστούς βρυχηθμούς της αγγλικής. Απλά και μόνο διότι δεν διδάχτηκε το πλούτο μας σαν παιδεία λόγω λάθους κάποιου δήθεν παιδαγωγικού συστήματος και αποδέχτηκε την αμεσότητα και την φτώχεια μιας άλλης κουλτούρας πιο κατανοητής τουλάχιστον.
      Το πανηγύρι όμως συνεχίζεται και σ’ αυτούς που κατόπιν θα συνεχίσουν και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εκεί έχουμε και την τρίτη πλευρά της ελληνικής γλώσσας. Κανονική καθαρεύουσα , όπως είναι και το σωστό. Οι επιστήμες δεν μπορούν να υποβαθμισθούν σε κάποια χωρίς κανόνες μαλλιαρή γλώσσα. Και μιλάω για όλες τις επιστήμες είτε είναι θεωρητικές είτε εφαρμόσιμες στην πράξη. Φαντασθείτε έναν γιατρό να σας μιλάει για τη διάγνωση του ή ένα δικαστή για την ετυμηγορία του ή ένα μαθηματικό για τον συνειρμό του όπως μιλάμε στο γήπεδο. Μάλλον θα πηγαίναμε σε άλλον ειδικό.
     Ο Έλληνας λοιπόν, ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης, έχει βάσει συστήματος, σίγουρα κατοχή διπλώματος τριγλωσσίας . Άχρηστο βέβαια αλλά αναγκαίο για να τη βγάλει. Το σύστημα δεν είναι φιλικό αλλά πρέπει να σε φέρει σε κατάσταση αδιέξοδη και προσωπικής κρίσης για το ποιο είναι το σωστό και το λάθος. Το τι θα χρησιμοποιήσεις στην καθημερινότητα σου εξυπαγορεύεται από τη δουλειά σου. Είσαι όμως υποχρεωμένος να χάνεις χρόνο έτσι για πλάκα και ποτέ για την ουσία. Γι’ αυτό είμαστε τόσο πίσω. Ποτέ να μη γίνεις μαθητής και επιστήμονας και πολίτης. Να γίνεις όμως, φοβισμένος μαθητής και φοβισμένος επιστήμονας και φοβισμένος πολίτης. Και πάντα να ’σαι παρατηρητής των εξελίξεων και πολύ πίσω.
     Αυτό δεν είναι μορφωτικό επίπεδο. Παλινδρόμηση στην ξεροκεφαλιά και ασυνειδησία κάποιων . Αφού δεν κατείχαν τη γνώση και το στόχο, γιατί μπήκαν στο παιχνίδι αυτό το τόσο κρίσιμο; Αντί να αναβαθμίσουν την παιδεία που ήταν πανεύκολο, την τράβηξαν προς τα χαμαιτυπεία . Προφανώς χώρους που μεγάλωσαν. Και "εκπαιδεύτηκαν" και διορίστηκαν από τους αδιάφορους υπουργούς, που ήθελαν, όχι ελληνική παιδεία αλλά τουρκικό πήδημα.
http://steven-avramidis.blogspot.com/2010/09/blog-post_04.html
        Frans Vilenick

Αποσυνδεδεμένος Ivan

• Τοῦ Ἄλμπορ τὸ φανάρι πότε θὰ φανεῖ;
  • Browser:
  • Safari 5.1.5 Safari 5.1.5
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 26, 2012, 16:31:32 μμ »
δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα γιατί απλά θα το θεωρούσα προσβολή να συγκρίνω όπως είπα τον Μανόλη Τριανατφυλλίδη, Ε. Γιανίδης Εμμανουήλ Κριαρά, Γ. Θεοτοκά, Άγγελος Τερζάκη, Βασίλης Ρώτας και πλήθος άλλων γλωσσολόγων και λογοτεχνών με τον συντάκτη του παραπάνου άρθρου στο οποίο δεν βλέπω και κανένα επιχείρημα (εκτός της ετυμολογίας που συμφωνώ).

Θα κάνω μόνο μια παρατήρηση σαν μαθητής το 80 και του 90 και σαν φιλόλογος πλέον.

''Τα παιδιά μας, σε όλο το δημοτικό σχολείο, μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα χωρίς κανένα κανόνα και κανένα επίσημο βιβλίο γραμματικής.''

Εγχειρίδια που Ο.Ε.Δ.Β.

Νεοελληνική Γραμματική  Μ. Τριανταφυλλίδη
Αρχαία Ελληνική Γραματική Μ. Οικονόμου
Αρχαία Ελληνική Γραμματική Τσάρτσανου
Λατινική Γραμματική Τσάρτσανου

φυσικά πλέον τα εγχειρίδια δεν λένε και πολλά, εφόσον ο τρόπος διδασκαλίας (ευτυχώς) εχει αλλάξει και δεν βασίζετε σε μεμονωμένα εγχειρίδια (που ουτως ή άλλως δεν έιχαν και καμιά τρελή επιτυχία από το 1830 και ύστερα! δες τους συνομηλικους σου τους γειτονές σου κτλ. γνωρίζουν απο ετοιμολογία? γραμματική? παρόλο που είχαν και εγχειρίδια)   

Μπροστά σου τρεῖς ἐλέφαντες ντυμένοι στὰ χρυσά,
ὄξω ἀπ᾿ τοῦ Βούδα τὴ σπηλιά, ψηλὰ στὴν Κουρνεβάλα.
Τώρα σκοντάφτεις, Γέροντα, στοῦ δρόμου τὰ μισὰ
καὶ πᾶς γιὰ νὰ λειτουργηθεῖς σὲ γάϊδαρο καβάλα.

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 12.0 Firefox 12.0
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 26, 2012, 17:04:01 μμ »
Πανε χρονια και δεν θυμαμαι ???
Η Ελληνικη γλωσσα ειχε τονους,ηταν αρκετα δυσκολη αλλα τη μαθαινες.
Οι ειδικοι λενε οτι οι λεξεις χασανε τη δυναμη τους και στρεβλωθηκε το νοημα τους.
Ετσι καταντησαν οι λεξεις να ειναι χωρις "βαθος"χαθηκε η ετυμολογια.
Ετσι το Ταυλανδη και Νεα Υορκη γραφονται με "ι" κ.α.
μπορεις  να διαβασεις Παπαδιαμαντη στην δημοτικη;
Καποιος ποιο εξυπνος θελει να καταργησει ολα τα "η.υ.ι.ει.οι" με ενα :-X
Μιας και πιάσατε το θέμα της γλώσσας θα ήθελα να πω και εγώ μερικά πράγματα.
Αν υπάρχει ένας λόγος, για τον οποίο θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό είναι γιατί έτυχα να γεννηθώ στην Ελλάδα και να έχω σαν μητρική μου γλώσσα την Ελληνική.  Η γλώσσα είναι ο πραγματικός πολιτισμός των Ελλήνων. Ο Παρθενώνας, οι Δελφοί , τα αγάλματα, οι θεοι , δεν είναι τίποτα άλλο παρά προερχόμενα από ένα λαό, ο οποίος είχε φτιάξει την τέλεια γλώσσα. Η Ελληνική γλώσσα, είναι η μόνη εννοιολογική γλωσσα, που υπάρχει στον πλανήτη. Το κάθε γράμμα της Ελληνικής γλώσσας κουβαλάει μία έννοια πχ. το Ο συμβολίζει την περιφέρεια,την ιδιοκτησία και πηγάζει από τους κύκλωπες,που ήταν οι κτηνοτρόφοι, τους πρώτους δηλαδή ιδιοκτήτες γης, οι οποίοι έφτιαχναν τα μαντριά τους κυκλικά. Ακόμα και σήμερα κυκλικά τα φτιάχνουν. Το Ω, δηλαδή το μεγάλο Ο συμβολίζει την ευρύτερη περιφέρεια, την οικουμένη, το σύμπαν. Το σύνολο των γραμμάτων μίας λέξης, μας δίνει την πλήρη έννοια σε αυτό, που αναφέρεται η λέξη. Ενώ οι Γερμανοί πχ θέλοντας να ονοματίσουν τον άνθρωπο αποφάσισαν αυθαίρετα οτι αυτό το όν θα το λένε "man". Για τον ίδιο λόγο, όταν χρειάζεται να φτιαχτεί μία νέα λέξη από μία επιστημονική ανακάλυψη, αυτή φτιάχνεται με ελληνικά στοιχεία.
Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει κάτι περισσότερο για την γλώσσα που μιλάμε μπορεί να κατεβάσει ελεύθερα το βιβλίο του Ηλία Τσατσόμοιρου - Η ιστορία γενέσεως της Ελληνικής Γλώσσας από εδώ:
Τόνοι δεν υπήρχαν στην παλαιότερη Ελληνική γλώσσα. Οι τόνοι αντικατέστησαν κάποια γράμματα, τα οποία καταργήθηκαν. Έτσι στο πέρασμα των αιώνων η γλώσσα όπως ήταν φυσικό, άλλαζε μεν, διατηρούσε την συνέχειά της δε.Αυτό που έκανε ο Ράλλης και κανείς μα κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε τότε, με το μονοτονικό ήταν να την κατακρεουργήσει. Η σημερινή Ελληνική δεν είναι εννοιολογική με την έννοια, που ήταν πριν και οι σημερινοί Έλληνες σε πολύ μεγάλο ποσοστό δεν γνωρίζουν ούτε πως γράφεται το τρίτο ενικό της παθητικής φωνής. Προσωπικά πιστεύω οτι αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα, που έχει συμβεί σε αυτό τον τοπο, αν και θα έλεγα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος prodriver7

• *
  • Browser:
  • Chrome 18.0.1025.165 Chrome 18.0.1025.165
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 26, 2012, 17:30:55 μμ »
Καλησπέρα
Είδα σε ένα άλλο forum το thai.gr ως υπογραφή κάποιου μέλους , είχα πάει γαμήλιο ταξίδι το 2004 λίγο πριν το tsunami στο phuket , είχα χαζέψει με την χώρα και είπα να μπω να ρίξω μια ματιά  ;D ;D ;D ;D
Πως το λένε στα ταιλανδέζικα το : από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα  ;D ;D ;D ;D
Ελπίζω να μην με παρεξηγήσετε αλλά είναι πραγματικά φανταστικός ο τρόπος που μέσα στο ίδιο τόπικ περνάτε από το ένα θέμα στο άλλο θέμα  :D :D :D :D
Πραγματικά σας εύχομαι να είστε πάντα καλά and may the force be with you  ;D ;D ;D ;D ;D