0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΟΚ, έχετε δίκιο, παραιτείσαι και συνεχίζεις τη ζωή σου. Πίσω σου υπάρχει ένας καλός γάμος χωρίς σύννεφα, μπροστά σου τα γηρατειά. Βλέπεις τα παιδιά σου να μεγαλώνουν και να παντρεύονται, πας εκδρομές στην Ευρώπη με τη γερασμένη γυναίκα σου που ακόμη νομίζει ότι κρατιέται, δικαιώνεσαι ως σύζυγος και ως πατέρας, αποκτάς εγγονάκια, αρχίζεις να προσέχεις τί τρως και τί πίνεις επειδή ο οργανισμός σου χρειάζεται προσοχή και η ζωή περνά και σιγά-σιγά χάνεται, αλλά εσύ είσαι κύριος και σε σέβεται η κοινωνία. Όλα αυτά όμως βρωμάνε χριστιανισμό, αξιοπρέπεια και θάνατο. Πολύ αργό, πολύ βασανιστικό, πολύ οδυνηρό τέλος...Δε βλέπω τίποτα που να με κάνει να χαίρομαι...Δε βλέπω τίποτα που να με κάνει να ελπίζω...
Μας εσφαξες ποιητικα...... Μηπως αυτο λεγεται κριση μεσης ηλικιας ; Σου ευχομαι να τα βρεις με τον εαυτο σου συντομα .
και να σου πω και κατι εσυ εχεις κανει και μια οικογενεια εχεις και δυο παιδια....τι να πω εγω που ειμαι ελευθερος και μετα απο τα ταξιδια στην Ταιλανδη ο γαμος μου φαινεται κατι ουτοπικο γιατι το μονο που σκεπτομαι οταν γυρναω απο την καταραμενη αυτη χωραειναι το ποτε θα ξαναπαω
ο ερωτας με ερωτα περναει! νομιζω πως ο γαμος σου ειχε θεμα εξ αρχης! (καποιος απ τους 2 σας δεν ηταν ερωτευμενος) δε πιστευω στις κρισεις μεσης ηλικιας! το θεμα ειναι τι λυση θα βρεις για τα παιδια? απ την αλλη ο χρονος τα γιατρευει ολα! ολοι συμβιβασμενοι ημαστε σε καποιο θεμα! αν σε περνει οικονομικα να στελνεις μια ικανοποιητικη διατροφη στα παιδια, τοτε κανε τη ζωη σου! αν οχι συμβιβασου! και δες την ταινια "σκηνες απο ενα γαμο" του ινκμαρ μπερκμαν (1973)
Πόσο καιρό είσαι παντρεμένος και πόσο χρόνων είναι τα παιδιά σου;Κάνω αυτή την ερώτηση γιατί διαβάζω ότι εδώ μέσα σου έχουμε βγάλει μέχρι και διατροφή που θα πρέπει να πληρώσεις!!αγνοώντας όμως τα δεδομένα αυτά.Δεν ξέρω αν είναι το αληθές αλλα το προφανές συμπέρασμα είναι ότι ο γάμος σου περιέχει μεγάλο ποσοστό συμβιβασμού απο την αρχή.Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος και μόνο αυτός θα σε γιατρεψει,υπομονή λοιπόν και προσπάθησε όσο είναι δυνατόν να κανείς μικρά πράγματα στην καθημερινότητα που σε ευχαριστούν,θα σε βοηθήσει παρά πολλυ.Ήταν μια εμπειρία,συνέχισε απλά την ζωή σου,άλλωστε απο ότι μας λες δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα χώρου και χρόνου μέσα στον γάμο σου,μάλλον διαθέτεις αρκετό.
Το τελευταίο που άκουσα από τον teosep είναι και το πιο σημαντικό. Ποτέ μην υποτιμάς αυτό που έχεις. Σίγουρα όλοι μας θα θέλαμε κι άλλα πράγματα , αλλά πρέπει να συμβιβαζόμαστε και λίγο αλλιώς δεν μπορεί να κρατήσει ένας γάμος.... Προσπάθησε να κάνεις μια νέα αρχή, να βρεις νέες ασχολίες (αθλητισμός) και θα το ξεχάσεις....
Νομιζω οτι πρεπει να μιλησεις στην γυναικα σου για να σε βοηθησει.