Αποστολέας Θέμα: Τουριστική συνεργασία Greece-Thailand  (Αναγνώστηκε 6282 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Louis de Funès

  • ***
  • Μηνύματα: 322
  • Φύλο: Άντρας
  • TIT - This is Thailand
Τουριστική συνεργασία Greece-Thailand
« στις: Μαΐου 24, 2008, 00:49:49 πμ »
Ταϊλάνδης Dr Surakiart Sathirathai.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου η κ. Φάνη Πάλλη- Πετραλιά και ο Dr Surakiart Sathirathai συμφώνησαν να διευκολύνουν την τουριστική κίνηση μεταξύ των δύο χωρών, να ενισχύσουν την αμοιβαία τουριστική προβολή μέσω ανταλλαγής πληροφοριών και διαφημιστικού υλικού, να προωθήσουν ειδικές μορφές τουρισμού και να ενισχύσουν τις επενδύσεις Ελλήνων και Ταϊλανδών επιχειρηματιών στους αντίστοιχους τουριστικούς τομείς. 2funny Παράλληλα τα δύο μέρη αποφάσισαν να ανταλλάσσουν πληροφορίες και έντυπα στον τομέα επαγγελματικής κατάρτισης προσωπικού που απασχολείται στον τουριστικό τομέα.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου η κ. Πετραλιά εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο πλαίσιο της νέας τουριστικής πολιτικής που προωθεί το υπουργείο, το μνημόνιο αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ, καθώς ανάμεσα στους στόχους του είναι οι νέες, παρθένες αγορές με τις οποίες συνεργάζεται για να διευρύνει τους τουριστικούς ορίζοντες της χώρας. Οι σχέσεις μας με το βασίλειο της Ταϊλάνδης ξεκινούν από πολύ παλιά, είναι πολύ δυνατές και είμαι βέβαιη ότι με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας, οι σχέσεις θα γίνουν ακόμα πιο ισχυρές, ανέφερε.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Βασιλείου της Ταϊλάνδης Dr Surakiart Sathirathai δήλωσε: “Είμαι πολύ ικανοποιημένος που η Ελλάδα και η Ταϊλάνδη υπέγραψαν αυτή την τουριστική συμφωνία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Ελλάδα σε διάφορους τομείς, και μπορούμε να μάθουμε η μία χώρα από την άλλη. Μπορούμε να συνεργαστούμε σε πολιτιστικό, οικονομικό και εμπορικό επίπεδο. Στο θέμα προσέλκυσης τουριστών μπορούμε να δημιουργήσουμε ελκυστικά τουριστικά πακέτα με έμφαση στον πολιτιστικό τουρισμό γιατί οι χώρες μας έχουν σημαντική ιστορία και πολιτισμό. Και οι δύο χώρες μπορούν να ωφεληθούν από αυτή την συνεργασία”.

Ορισμένα από τα σημεία που έχουν ιδιαίτερη σημασία είναι τα εξής:

• το άρθρο 4 όπου αναφέρεται ότι τα Συμβαλλόμενα Μέρη, θα συνεργάζονται για τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης του τουρισμού και για την προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού και ιδιαίτερα του πολιτιστικού τουρισμού, του αγροτουρισμού και του θαλάσσιου τουρισμού. Θα ενθαρρύνουν επίσης τις αμοιβαίες επισκέψεις εμπειρογνωμόνων με σκοπό την εξοικείωση τους με την ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί από αυτά στους διάφορους τουριστικούς τομείς.

• το άρθρο 7 όπου αναφέρεται ότι καμμία από τις διατάξεις αυτού του Μνημονίου Κατανόησης δεν θα παραβλέπει τις υποχρεώσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας που προκύπτουν από την ιδιότητα της ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

• το άρθρο 8 που προβλέπει την συγκρότηση μικτής επιτροπής αποτελούμενης από ίσο αριθμό εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων των Συμβαλλόμενων Μερών η οποία θα συγκαλείται περιοδικά για να καθοδηγεί και να επιβλέπει την εφαρμογή αυτού του Μνημονίου Κατανόησης. Οι συναντήσεις της Επιτροπής θα πραγματοποιούνται εναλλάξ σε κάθε μία από τις δύο χώρες και σε χρόνο που θα συμφωνείται από τα Συμβαλλόμενα Μέρη. Τα Αγγλικά θα είναι η γλώσσα εργασίας της Επιτροπής.

• το άρθρο 3 όπου, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι τα συμβαλλόμενα μέρη θα εξετάσουν επίσης τη δυνατότητα συμμετοχής σε τουριστικές πανηγύρεις, εκθέσεις, σεμινάρια και άλλες τουριστικές εκδηλώσεις που οργανώνονται στο έδαφος της άλλης χώρας καθώς και της οργάνωσης ταξιδίων εξοικείωσης για ταξιδιωτικούς πράκτορες, τουριστικούς δημοσιογράφους και για λοιπό προσωπικό των μέσων μαζικής ενημέρωσης.




ผู้เข้าชม

  • Επισκέπτης
Απ: Τουριστική συνεργασία Greece-Thailand
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 24, 2008, 00:51:00 πμ »
I. Διπλωματικές Σχέσεις



Η χώρα μας συνήψε διπλωματικές σχέσεις με το Βασίλειο της Ταϋλάνδης στις 26 Μαϊου 1958. Η Ελληνική Πρεσβεία στην Μπανγκόκ ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1989.

Οι διπλωματικές μας σχέσεις με το Βασίλειο της Ταϋλάνδης βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Το ίδιο ισχύει και στο πολυμερές πλαίσιο, ήτοι τον διεθνή οργανισμό ASEM (Asia- Europe Meeting) και EE- ASEAN.

Η ίδρυση Επίτιμου Ελληνικού Προξενείου στο Chiang Mai της βορείου Ταϋλάνδης και ο διορισμός του Πρέσβεως ε.τ. κ. Γεωργίου Α. Σιώρη, πρώην Πρέσβεως της Ελλάδος στο Βασίλειο της Ταϋλάνδης, με γνώση της ιστορίας της χώρας, ως Επίτιμου Προξένου, αναμένεται να συσφίξει τις δυνατότητες επικοινωνίας με τον ταϋλανδικό λαό.



II. Πολιτικές Σχέσεις



Η γεωγραφική απόσταση που χωρίζει τις δύο χώρες, καθώς και οι οικονομικές- εμπορικές προτεραιότητές τους, που εντοπίζονται στον άμεσο γεωγραφικό τους χώρο, καθορίζουν και τον βαθμό συνεργασίας και κοινότητας συμφερόντων στον πολιτικό τομέα και, φυσικά, τον ρυθμό ανάπτυξης των ελληνο-ταϋλανδικών πολιτικών σχέσεων. Εν τούτοις, υπάρχει βούληση εκατέρωθεν για διεύρυνση των πολιτικών σχέσεών μας.

Προς επίρρωσιν, το 2006 επεσκέφθη την Ελλάδα ο τέως Αντιπρόεδρος της ταϋλανδικής κυβερνήσεως κ. Surakiart Sathirathai, ενώ από ελληνικής πλευράς, το Βασίλειο της Ταϋλάνδης επεσκέφθη ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ κ. Σκυλακάκης. Άλλωστε, η προγραμματισμένη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αβραμόπουλου ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή λόγω του εδώ πραξικοπήματος της 19ης Σεπτεμβρίου 2006.



III. Οικονομικές και Εμπορικές Σχέσεις



Όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία της ΕΣΥΕ, για το 2006 οι εισαγωγές μας προς το Βασίλειο της Ταϋλάνδης ανήλθαν στα $231.6 εκατ. ΗΠΑ, ενώ, αντιστοίχως, οι εξαγωγές μας ανήλθαν στα $25.1 εκατ. ΗΠΑ. Περαιτέρω, για το 2005 και σύμφωνα με την ίδια πηγή (ΕΣΥΕ), οι εισαγωγές μας προς το Βασίλειο της Ταϋλάνδης ανήλθαν σε $286.4 εκατ. ΗΠΑ, ενώ, για το ίδιο χρονικό διάστημα, οι εξαγωγές μας ανήλθαν σε $26.4 εκατ. ΗΠΑ. Οχήματα, μηχανολογικός εξοπλισμός καθώς και τα ανταλλακτικά τους κατέχουν το 60% περίπου των συνολικών εισαγωγών μας προς το Βασίλειο της Ταϋλάνδης, ενώ διάφορα έτοιμα υφαντουργικά είδη, έπιπλα, κοσμήματα και μικροαντικείμενα αντιπροσωπεύουν το υπόλοιπο 40% (στοιχεία ΕΣΥΕ-2006). Αντίστοιχα, για τις εξαγωγές μας το 38% αποτελείται από αγροτικά προϊόντα, με τα ορυκτά έλαια και καύσιμα να αποτελούν το δεύτερο μεγαλύτερο επαγώγιμο προϊόν μας, αντιπροσωπεύοντας το 32% . Το Βασίλειο της Ταϋλάνδης αποτελεί τον 41ο κατά σειρά σπουδαιότητας οικονομικό εταίρο της Ελλάδας ως προς τις εισαγωγές μας και τον 68ο ως προς τις εξαγωγές μας (στοιχεία ΕΣΥΕ-2006).



Από τον Σεπτέμβριο του 2006 λειτουργεί στην Πρεσβεία Μπανγκόκ Γραφείο Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων.

Από τα ανωτέρω στοιχεία προκύπτει ότι οι διμερείς εμπορικές ανταλλαγές ευρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, κυρίως λόγω της διστακτικότητας των Ελλήνων εξαγωγέων και επενδυτών να ασχοληθούν και προωθήσουν τις εμπορικές τους συναλλαγές. Υπάρχουν ωστόσο περιθώρια για δυναμική διείσδυση των προϊόντων μας, αλλά και σημαντικές ευκαιρίες συνεργασίας τόσο στον μεταλλευτικό τομέα, στον οποίο η Ελλάδα έχει μακρά παράδοση και τεχνογνωσία, όσο και στον τομέα των τροφίμων, των οικοδομικών υλικών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της κλωστοϋφαντουργίας.



IV. Πολιτιστικές Σχέσεις



Από τον Νοέμβριο 2006 έχει αποσπασθεί στην Πρεσβεία Μπανγκόκ ο εκπαιδευτικός κ. Λάζαρος Λαζαρίδης, ο οποίος διδάσκει την νεοελληνική γλώσσα και πολιτισμό στο Πανεπιστήμιο Ramkhamhaeng. Ο κ. Λαζαρίδης καλύπτει, επίσης, τις ανάγκες Μορφωτικού Ακολούθου της Πρεσβείας Μπανγκόκ.



V. Στοιχεία Πρεσβείας Μπανγκόκ



Πρέσβυς: Ιωάννης- Γαβριήλ Παπαδόπουλος, ΠΥΑ’

Διεύθυνση: Unit No. 25/9-5, 9th floor

BKI/YWCA Building

No 25, South Sathorn Road

Tung-mahamek Sub-district

South Sathorn District

Bangkok 101 20, Thailand

Τηλέφωνο: (+66) 2 679-1462

Φαξ: (+66) 2 679-1463

Ε-mail: bangkok@embgreece.or.th



Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) Πρεσβείας Μπανγκόκ

Επικεφαλής: Εμμανουήλ Μαρκιανός, ΓΠΒ’ ΟΕΥ

Τηλέφωνο: (+66) 2 679-1462

Φαξ: (+66) 2 679-1404

E-mail: bangkok@embgreece.or.th



Προξενικό Γραφείο Πρεσβείας Μπανγκόκ

Επικεφαλής: Βασίλειος Πετρομιχελής, ΔΓΕ’

Τηλέφωνο: (+66) 2 679-1462



Επίτιμο Προξενείο στο Chiang Mai

Επικεφαλής: Πρέσβυς ε.τ. Γεώργιος Α. Σιώρης

Διεύθυνση: Apartment 404 Mooban Nai Fan Condominium

203/ 19 M.3 Kunklongchonprathan,

Tambon Maehiech,

Amphoe Muang,

Chiang Mai 50100
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 09, 2009, 15:44:51 μμ από thailandgr »

ผู้เข้าชม

  • Επισκέπτης
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 09, 2009, 15:45:05 μμ από thailandgr »

ผู้เข้าชม

  • Επισκέπτης
Απ: Τουριστική συνεργασία Greece-Thailand
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 24, 2008, 00:51:48 πμ »
Σχέσεις Ταϊλάνδης με ΕΕ

Η ΕΕ αποτελεί ένα από τους στρατηγικούς εμπορικούς εταίρους της Ταϊλάνδης (μαζί με τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τις χώρες του ASEAN), με ποσοστό συμμετοχής 15 % στο συνολικό εμπόριο της χώρας.

Υπάρχει συμφωνία συνεργασίας (από το 1980), η οποία βρίσκεται υπό αναθεώρηση, ενώ ετοιμάζεται και το Μνημόνιο Στρατηγικής Συνεργασίας για τα έτη 2007-2013. Ακόμα, η Ταϊλάνδη ωφελείται από προγράμματα συνεργασίας με την ΕΕ, τα οποία αφορούν στην εκπαίδευση, στο περιβάλλον, στην υγεία, στην οικονομική και κοινωνική αναδιάρθρωση, καθώς και ανθρωπιστική βοήθεια.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 09, 2009, 15:45:12 μμ από thailandgr »

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

  • ************
  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 11003
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
    • Thailand
Απ: Τουριστική συνεργασία Greece-Thailand
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 24, 2008, 00:52:34 πμ »
ΣΤΑΤΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Το στατιστικό σχεδιάγραμμα των αφίξεων επισκεπτών της Ταϊλάνδης το 2007, που δημοσιοποιήθηκε , δείχνει σαφώς έξι σημαντικές τάσεις που έχουν επιπτώσεις στην ύπαρξη, το μάρκετινγκ και τον προγραμματισμο περαιτέρω ανάπτυξης. Ο τελικός αριθμός αφίξεων για το 2007 από τις ξένες χώρες, ένας πολύ σημαντικός δείκτης των τάσεων ταξιδιού από την κάθε χώρα , συμπλήρωσε συνολικά 14.464.228 αφίξεων, αυξημένος κατά 4,65% από τις 13.821.802 το 2006.
- Οι αφίξεις από κάθε μια από τις πηγές τουριστων της Ταϊλάνδηςαναδυκνείουν τις 6 πιο σημαντικές: Μαλαισία, Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα, Ταϊβάν και Χογκ Κογκ. Μαζί, αυτές οι έξι αγορές παράγουν το 40% των αφίξεων των επισκεπτών της Ταϊλάνδης.
Η μεγαλύτερη περίοδος της πτώσης ήταν το πρώτο εξάμηνο του 2007 στην παρατεταμένη συνέπεια του στρατιωτικού χτυπήματος του Σεπτεμβρίου 2006. Αν και οι αγορές όπως η Κίνα που ανακτήθηκαν γρήγορα το δεύτερο εξάμηνο του 2007, η ζημία που έγινε στο πρώτο μισό ήταν αρκετές για να επιβαρύνουν το έτος.Επίσης οι αφίξεις από τη Μαλαισία ήταν κάτω ελαφρώς, κατά ένα μεγάλο μέρος λόγω στην κατάσταση στη νότια Ταϊλάνδη. Η Ιαπωνία έχει δει ένα ευρύ κατρακύλισμα στο εξερχόμενο ταξίδι που έχει επηρεάσει επίσης άλλους προορισμούς όπως η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.
Εν μέρει για να αντισταθμίσει τις πτώσεις ,σημαντική ήταν η εμφάνιση των νέων αγορών όπως η Ρωσία (46%), η Ανατολική Ευρώπη (37%), η Φινλανδία (23%) και η Ινδία (17%).Η πιό εκπληκτική αύξηση ήταν μια φαινομενική εκτόξευση 84% στις αφίξεις από το Λάος που ανέβασε τον αριθμό σε συνολικά 521,062 αφίξεις.
Από την άποψη στατιστικών, υπήρξε μια επιμέρους πτώση 10% στην αύξηση γυναικών επισκεπτών αλλά και αύξηση 14,8% των αρσενικών επισκεπτών Η πτώση στις γυναικείες επισκέψεις ήταν σχεδόν ομοιόμορφη σε ολόκληρο τον πίνακα, ειδικά από σημαντικές αγορές όπως η Ιαπωνία (-26%), η Κίνα (-18%), η Γερμανία (-11%), η Μαλαισία (-12%) και το UK (-17%). Ακόμη και η Ινδία και οι ΗΠΑ ήταν κάτω κατά 7% και 16% αντίστοιχα.
Αυτή η πτώση προκαλεί την απορία, ειδικά επειδή η αρχή τουρισμού της Ταϊλάνδης έχει επενδύσει βαριά στο μάρκετινγκ στις γυναίκες με την προώθηση των αγορών,του τουρισμού υγείας και του τουρισμού για μήνα του μέλιτος,και επειδή η πτώση δεν ήταν συγκεντρωμένη σε μερικές συγκεκριμένες αγορές, ο προσδιορισμός μιας κοινής αιτίας θα ήταν εύκολος. Το γεγονός ότι χτύπησε μια πολλαπλότητα των αγορών στην Ευρώπη, η Ασία, η Βόρεια Αμερική και η Μέση Ανατολή απαιτούν την περισσότερες ενδοσκοπικές έρευνα και ανάλυση.
- Οι επισκέπτες και στις δύο άκρες του φάσματος ηλικίας, νέους και γηραιότερους, είναι πολύ σημαντικοί. Οι συνολικοί επισκέπτες ηλικίας 15-24 ήταν επάνω 8% έως 1,55 εκατομμύρια στον αριθμό και εκείνοι ηλικίας 25-34 ήταν επάνω 6% έως 3,8 εκατομμύρια. Εκείνοι ηλικίας 55-64 αυξήθηκαν κατα 5% έως 1,66 εκατομμύρια και υπήρξε αύξηση 11% ακριβώς κάτω από 600.000 άτομα στους 65+.Μαζί, αυτά τα τέσσερα τμήματα ηλικίας περιλαμβάνουν τώρα συνολικά 7,6 εκατομμύρια αφίξεις, ή το κατά προσέγγιση μισό σύνολο. Είναι το τμήμα ηλικίας 35-54 που είναι στάσιμο. Εντούτοις, σημαίνει σαφώς τις συνεχείς προοπτικές αύξησης μεταξύ των backpackers και συνταξιούχων.
Επίσης μεγάλη έκπληξη η πτώση στον συνεδριακό τουρισμό κατά 29%.Εντούτοις, οι επιχειρησιακοί ταξιδιώτες παρέμειναν ισχυροί, επάνω κατά 5,9% έως 1,26 εκατομμύρια άτομα.
- Τέλος, υπήρξε μια απότομη αύξηση 13,7% στους επισκέπτες που έρχονται για πρώτη φορά στην χώρα σε 5,6 εκατομμύρια και μια κλασματική πτώση 0,46% στους επισκέπτες επανάληψης σε 8,8 εκατομμύρια.
Επίσης χώρες που παρουσιάζουν ισχυρή αύξηση των πρώτων επισκεπτών ήταν Ευρώπη (33%), οι Ηνωμένες Πολιτείες (10%) και Ινδία (33%). Η αύξηση 39% των πρώτων αφίξεων από την Αυστραλία ήταν επίσης ένας ισχυρός δείκτης για αναμονή καλύτερων πραγμάτων από εκείνη την αγορά.

Ελλείψει οποιασδήποτε γεωπολιτικής ή οικονομικής καταστροφής, ο στόχος αφίξεων αυτού του έτους που ανέρχεται στα 15,7 εκατομμυρια πρέπει να είναι εφικτός

Αποσυνδεδεμένος Vonmakoulis

  • *
  • Μηνύματα: 46
  • Φύλο: Άντρας
  • Thai in my mind
Απ: Τουριστική συνεργασία Greece-Thailand
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 01, 2008, 18:17:26 μμ »
• το άρθρο 4 όπου αναφέρεται ότι τα Συμβαλλόμενα Μέρη, θα συνεργάζονται για τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης του τουρισμού και για την προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού και ιδιαίτερα του πολιτιστικού τουρισμού, του αγροτουρισμού και του θαλάσσιου τουρισμού. Θα ενθαρρύνουν επίσης τις αμοιβαίες επισκέψεις εμπειρογνωμόνων με σκοπό την εξοικείωση τους με την ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί από αυτά στους διάφορους τουριστικούς τομείς.
Ωχ, ωχ! Πολύ το φοβάμαι αυτό. Αν ζητήσουν την βοήθειά μας για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Ταϋλάνδη με βάση τα ισχύοντα ελληνικά πρότυπα, μας βλέπω να πηγαίνουμε ομαδικώς στο Βιετνάμ ή στη Μυανμάρ.