Αποστολέας Θέμα: Chiang Mai για 5-6 Μήνες ?και λοιπες ερωτησεις  (Αναγνώστηκε 65898 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος billko

• **
  • Φύλο: Άντρας
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 22.0.1229.94 Chrome 22.0.1229.94
Απ: Chiang Mai για 5-6 Μήνες ?
« Απάντηση #75 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 15:20:07 μμ »
Κατι αλλο, οταν επιτελους τοτε εφτασα Chiang Mai, δεν ειχαν ερθει και οι αποσκευες(η μεγαλη βαλιτσα) μου μαζι στο αεροδρομιο εκεινη την ωρα και εκεινη τη μερα, περιμενα, περιμενα να δω τη βαλιτσα μου να ερχεται, τπτ, ολοι σχεδον πηραν τις δικες τους, οχι εγω. Συμπληρωσα εκει σ'εναν υπαλληλο το σχετικο εντυπο, το τι χρωμα, τι τυπος, τι μεγεθος κλπ ειναι η βαλιτσα, απο που ερχομαι, τρανζιτς κλπ. Ο thai εκει υπαλληλος. δεν πολυμιλουσε καλα τα αγγλικα, αλλα σαν να μου ζητουσε καποιον κωδικο, αριθμο αποσκεων, κατι τετοιο, δεν θυμαμαι τωρα. Εγω βεβαια του εδειξα ολα τα χαρτια, απο boarding pass, μεχρι οτι ειχα, αλλα σαν να ζητουσε κατι αλλο, και δεν του εκαναν αυτα που ειχα. Εψαχνε στον υπολογιστη του, πατουσε και εβλεπε, οταν τον ρωτησα τι γινεται, πως παει, που ειναι η βαλιτσα, ειχα ερθει, ειναι στο Καϊρο, σαν να μου ειπε ο ερημος, οτι ναι δεν εχει φτασει στην διαδρομη, δεν ηρθε μαζι με το αεροπλανο μου, που πηρα απο ΒΚΚ, και κατι τετοιο, νομιζω, μεχρι τωρα ακομη δεν ξερω στα σιγουρα. Οταν εφτσα ΒΚΚ, αμεσως εξω που βγαιναμε απ'το αεροπλανο, ειχε υπαλληλους με διαφορα ταμπελακια με ονοματα, ενας απ'αυτους ειχε το δικο μου, τρεχαμε στο τεραστειο αεροδρομιο του ΒΚΚ να προλαβουμε την πτηση, να συμπληρωσω χαρτια εισοδου κλπ. Οποτε ισως να μην προλαβαν να φορτωσουν στο αεροπλανο τις αποσκευες, δεν ξερω.

Εγω παντως, απο το τρανζιτ του Καϊρου κιολας, ειχα βγαλει φωτογραφια με το κινητο μου ενα χαρτακι που μου ειχαν δωσει απ'το Ελευθ Βενιζελος, νομιζω που συνοδευε τη βαλιτσα, και εγραφε απανω προορισμους, τρανζιτς, κατι κωδικους κλπ. Και το εδειξα απ'το κινητο μου στον υπαλληλο και σαν να του εκανε αυτο το χαρτι, νομιζω αντεγραψε κατι απ'αυτο, και μου εδωσε αντιγραφο της αρχικης αυτης αιτησης απολεσθεντων αποσκευων που σημπληρωνα. Εγω δεν ειχα ουτε thai αριθμο, ουτε διευθυνση, αλλα ειχα το χαρτι αριθμο τηλεφωνου να παρω να ρωτησω. Τεσπα, μετα απο 2 μερες, που ειχαμε βρει guest house εκει, εβαλα την διαχειριστρια εκει να παρει το νουμερο, μιλησε με τον υπευθυνο εκει, εδωσε διευθυνση και σε μιση μερα η βαλιτσα ηρθε. Παντως αυτο δεν σε βολευει και πολυ, γιατι φανταστειτε εγω να κατεβαινα στο Chiang Mai, ΑΛΛΑ, να ειχα διαφορετικο προορισμο, σε αλλη πολη, 6 ωρες μακρια, εε τοτε τι θα γινοταν, θα εφερναν την βαλιτσα, ή θα πηγαινα εγω να την παρω απ'το αεροδρομιο της Chiang Mai.  :o

Αλλα τωρα στην περιπτωση που αναχωρω, τι θα πρεπει να προσεχω με τις αποσκευες, τη βαλιτσα μου, μη χαθει στην διαδρομη, γενικα οτι στοιχειο που βοηθαει.

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
Απ: Chiang Mai για 5-6 Μήνες ?
« Απάντηση #76 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 17:49:20 μμ »
Οταν κανεις  chech in σε οποιοδηποτε μερος μαιζ με τα boarding pass η κοπελα σου δινει ενα χαρτακι(αυτοκολλητο) με τον κωδικο αποσκευης σου,συνηθως το κολλαει στο διαβατηριο σου η στο boarding pass.
Ετσι λοιπον,αν η βαλιτσα σου δεν φτασει στον προορισμο της,επειδη για παραδειγμα οι αλλαγες πτησεων ηταν πολυ κοντα και οι υπαλληλοι του αεροδρομιου δεν προλαβαν να τις μεταφερουν στο αλλο αεροπλανο,πα κανεις την αιτηση στο αεροδρομιο και δινεις αυτον τον κωδικο.Αυτο σιγουρα σου ζητουσε.Εκανες πολυ καλα που εβγαλες φωτο ολα αυτα,καλα θα κανεις να βγαζεις και φωτο την βαλιτσα σου.
Ο κωδικος αυτος ειναι αντιπροσωπευτικος για καθε βαλιτσα και κανενας αλλος δεν εχει τον ιδιο και με αυτος μπορει να δει μεσω κομπιουτερ που ειναι η βαλιτσα σου.
Σιγουρα δεν την χανεις,ειναι σπανιο αυτο,απλα ερχεται με την επομενη πτηση.

Αρα λοιπον εκτος απο τις φωτο δεν χανεις με καμια δυναμη το αυτοκολλητο αυτο.απλα ετσι αναγνωριζεται η βαλιτσα σου που ειναι και οτι σου ανηκει.βεβαια αν το χασεις δεν εγινε και η συντελεια του κοσμου,απλα μπαινεις σε αλλη διαδικασια και θα ταλαιπωρηθεις λιγο.

Οι αλλαγες στα transit παντα γινονται,εκτος απο περιπτωσεις οπως ειπα πριν ,η να αλλαξες πτηση και να μην ενημερωθηκε κανεις,αλλα οπως και να εχει ειναι ευθυνη της εταιριας οποτε πρεπει η εταιρια απο την στιγμη που τελικα η βαλιτσα φτασει στον προορισμο της να στην παραδωσει εκει που βρισκεσαι.

παντα να κοιτας για τυχον φθορες πριν υπογραψεις οτι την παρελαβες καθως και να ξερεις οτι εχεις και καποια δικαιωματα για καθε μερα που η βαλιτσα δεν την εχεις.
Παντως μην ανησυχεις,γινονται λαθη τετοια πολλες φορες,αλλα συνηθως διορθωνωνται γρηγορα.φτανει να ξερεις τι να κανεις και σε ποιον ναν απευθυνθεις.

Αποσυνδεδεμένος MAIKOA

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 16.0 Firefox 16.0
Απ: Chiang Mai για 5-6 Μήνες ?και λοιπες ερωτησεις
« Απάντηση #77 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 20:43:41 μμ »
Οταν κανεις  chech in σε οποιοδηποτε μερος μαιζ με τα boarding pass η κοπελα σου δινει ενα χαρτακι(αυτοκολλητο) με τον κωδικο αποσκευης σου,συνηθως το κολλαει στο διαβατηριο σου η στο boarding pass.
Ετσι λοιπον,αν η βαλιτσα σου δεν φτασει στον προορισμο της,επειδη για παραδειγμα οι αλλαγες πτησεων ηταν πολυ κοντα και οι υπαλληλοι του αεροδρομιου δεν προλαβαν να τις μεταφερουν στο αλλο αεροπλανο,πα κανεις την αιτηση στο αεροδρομιο και δινεις αυτον τον κωδικο.Αυτο σιγουρα σου ζητουσε.Εκανες πολυ καλα που εβγαλες φωτο ολα αυτα,καλα θα κανεις να βγαζεις και φωτο την βαλιτσα σου.
Ο κωδικος αυτος ειναι αντιπροσωπευτικος για καθε βαλιτσα και κανενας αλλος δεν εχει τον ιδιο και με αυτος μπορει να δει μεσω κομπιουτερ που ειναι η βαλιτσα σου.
Σιγουρα δεν την χανεις,ειναι σπανιο αυτο,απλα ερχεται με την επομενη πτηση.

Αρα λοιπον εκτος απο τις φωτο δεν χανεις με καμια δυναμη το αυτοκολλητο αυτο.απλα ετσι αναγνωριζεται η βαλιτσα σου που ειναι και οτι σου ανηκει.βεβαια αν το χασεις δεν εγινε και η συντελεια του κοσμου,απλα μπαινεις σε αλλη διαδικασια και θα ταλαιπωρηθεις λιγο.

Οι αλλαγες στα transit παντα γινονται,εκτος απο περιπτωσεις οπως ειπα πριν ,η να αλλαξες πτηση και να μην ενημερωθηκε κανεις,αλλα οπως και να εχει ειναι ευθυνη της εταιριας οποτε πρεπει η εταιρια απο την στιγμη που τελικα η βαλιτσα φτασει στον προορισμο της να στην παραδωσει εκει που βρισκεσαι.

παντα να κοιτας για τυχον φθορες πριν υπογραψεις οτι την παρελαβες καθως και να ξερεις οτι εχεις και καποια δικαιωματα για καθε μερα που η βαλιτσα δεν την εχεις.
Παντως μην ανησυχεις,γινονται λαθη τετοια πολλες φορες,αλλα συνηθως διορθωνωνται γρηγορα.φτανει να ξερεις τι να κανεις και σε ποιον ναν απευθυνθεις.
Όπως είπα και παλαιότερα ό Lostromos ξέρει πάρα μα πάρα πολλά πράγματα και σε όλα που είπε είναι ολόσωστα, και τα δικαιώματα που λέει που δεν ήρθε η βαλίτσα είναι ότι έπρεπε να σου δώσουν έξοδα πρώτης ανάγκης (έτσι το λένε) περίπου 150$ U.S.A για να αγοράσεις  π.χ.  οδοντόβουτσα, οδοντόπαστα, πιτζάμες κ.λ.π.  Δεν έχει σημασία που θα σου έρθει αργότερα η βαλίτσα, αυτά τα δικαιόσουνα τότε και έπρεπε να στα δώσουν, επειδή δεν το ήξερες "έκανε" το κορόϊδο ο υπάλληλος.

Να είμαστε πάντα όλοι   καλά  !!

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #78 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 21:01:49 μμ »
σωστος το θεμα ειναι,αν και ειμαστε off topic,που θα ζητησουμε αυτα τα χρηματα που θα απευθυνθουμε και τι χρειαζεται να κανουμε

Αποσυνδεδεμένος billko

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #79 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 21:10:45 μμ »
Πωπω, ναι ρε παιδια, τωρα που το ξαναφερνω στη μνημη μου, εκανε ο κερατας οτι και καλα δεν μλαει αγγλικα, εστρεφε συνεχεια την πλατη του, και καλα εβλεπε στην οθονη του υπολογιστη, και μιλουσε λιγο σπαστα αγγλικα, λιγο thai, και'γω δεν ειχα ιδεα. Αλλα και να το ηξερα, με αυτον τον υπαλληλο πως θα μιλαγα αφου έκανε το κορόϊδο. Θα εβρισκα καποιον ανωτερο, τι θα εκανα. Και αν συνενοουνταν μεταξυ τους, πειτε στον φαλανγκ, οχι δεν γινεται, δεν υπαρχει αυτο.
Ομως η εταιρια που πηρα απο ΒΚΚ, η thai airways, μεσα σε 20 λεπτα μολις πατησαμε ΒΚΚ, που να προλαβει και αυτη, να μεταφερει βαλιτσες απο το αεροπλανο της Καϊρου(φανταζομαι να ηταν μεσα), στο δικο της και να ερθει και η βαλιτσα μου στη Chiang Mai. Δεν ειναι το θεμα των χρηματων, εγω τη βαλιτσα μου ηθελα, γιατι μετα απ'αυτο το τεραστειο ταξιδι(νομιζω μονο Καιρο-ΒΚΚ, ~12ωρες εκανε) εμεινα 3 μερες απλητος, χωρις τπτ, χωρις πολλα αντικειμενα κλπ.

Βεβαια, μηπως υπαρχει καμια περιπτωση, επειδη οι πτησεις ηταν τοσο κοντα, και επειδη οι εταιριες μπορει να μην προλαβαιναν να ξεφορτωσουν τις αποσκευες, και τοτε να σου δινουν "ειδικο" κωδικο αποσκευης ο οποιος να σημαινει, επειδη οι πτησεις του κυριου ειναι πολυ κοντα, και εμεις σαν αερ εταιρια(εταιριες) δεν προλαβαινουμε με τπτ, να ξεφορτωσουμε σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα και να τα φορτωσουμε στην επομενη του πτηση(αεροπλανο), τοτε να ΜΗΝ  πληρωσει(ποιος πληρωνει αληθεια) το αεροδρομιο αυτα τα έξοδα πρώτης ανάγκης, γιατι πολυ απλα δεν το κανουμε επιτηδες, απλως δεν προλαβαινουμε ??!

Αποσυνδεδεμένος MAIKOA

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #80 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 21:21:29 μμ »
σωστος το θεμα ειναι,αν και ειμαστε off topic,που θα ζητησουμε αυτα τα χρηματα που θα απευθυνθουμε και τι χρειαζεται να κανουμε
Σου δίνει μιά απόδειξη το lost and found και πάς μετά στο ταμείο της αεροπορικής εταιρείας και τα παίρνεις (ίσως χρειαστεί και μιά υπογραφή απο τον προϊστάμενο βάρδιας).

Αποσυνδεδεμένος MAIKOA

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #81 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 22:47:05 μμ »
Πωπω, ναι ρε παιδια, τωρα που το ξαναφερνω στη μνημη μου, εκανε ο κερατας οτι και καλα δεν μλαει αγγλικα, εστρεφε συνεχεια την πλατη του, και καλα εβλεπε στην οθονη του υπολογιστη, και μιλουσε λιγο σπαστα αγγλικα, λιγο thai, και'γω δεν ειχα ιδεα. Αλλα και να το ηξερα, με αυτον τον υπαλληλο πως θα μιλαγα αφου έκανε το κορόϊδο. Θα εβρισκα καποιον ανωτερο, τι θα εκανα. Και αν συνενοουνταν μεταξυ τους, πειτε στον φαλανγκ, οχι δεν γινεται, δεν υπαρχει αυτο.
Ομως η εταιρια που πηρα απο ΒΚΚ, η thai airways, μεσα σε 20 λεπτα μολις πατησαμε ΒΚΚ, που να προλαβει και αυτη, να μεταφερει βαλιτσες απο το αεροπλανο της Καϊρου(φανταζομαι να ηταν μεσα), στο δικο της και να ερθει και η βαλιτσα μου στη Chiang Mai. Δεν ειναι το θεμα των χρηματων, εγω τη βαλιτσα μου ηθελα, γιατι μετα απ'αυτο το τεραστειο ταξιδι(νομιζω μονο Καιρο-ΒΚΚ, ~12ωρες εκανε) εμεινα 3 μερες απλητος, χωρις τπτ, χωρις πολλα αντικειμενα κλπ.

Βεβαια, μηπως υπαρχει καμια περιπτωση, επειδη οι πτησεις ηταν τοσο κοντα, και επειδη οι εταιριες μπορει να μην προλαβαιναν να ξεφορτωσουν τις αποσκευες, και τοτε να σου δινουν "ειδικο" κωδικο αποσκευης ο οποιος να σημαινει, επειδη οι πτησεις του κυριου ειναι πολυ κοντα, και εμεις σαν αερ εταιρια(εταιριες) δεν προλαβαινουμε με τπτ, να ξεφορτωσουμε σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα και να τα φορτωσουμε στην επομενη του πτηση(αεροπλανο), τοτε να ΜΗΝ  πληρωσει(ποιος πληρωνει αληθεια) το αεροδρομιο αυτα τα έξοδα πρώτης ανάγκης, γιατι πολυ απλα δεν το κανουμε επιτηδες, απλως δεν προλαβαινουμε ??!
Όταν τσεκάρεις και έχεις συνεχώμενο ταξίδι τότε οι υπάληλοι βάζουν σε ξεχωριστή αποθήκη στο αεροπλάνο τις βαλίτσες που έχουν και  άλλο ταξίδι (σαν την δική σου) στο αεροπλάνο και στέλνουν σήμα στο bkk και λένε στην αποθήκη Nr 3 έχει βαλίτσες με προορισμό τάδε, και μόλις φθάσει το αεροπλάνο οι πρώτες βαλίτσες που βγαίνουν είναι τών  άλλων προορισμών  (σαν την δική σου) και φορτώνονται στο άλλο αεροπλάνο και μετά βγαίνουν οι βαλίτσες οι κανονικές.
Σίγουρα  τίποτα απο αυτά δεν έγεινε γιαυτό δεν ήρθε η βαλίτσα σου μαζί με σένα!!

Αποσυνδεδεμένος AsprosGatos

• **
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 9.0 MS Internet Explorer 9.0
« Απάντηση #82 στις: Οκτωβρίου 20, 2012, 01:59:54 πμ »
Τα εισιτήρια πάντα τα βγάζω με Probank Visa, επειδή μου παρέχει ταξιδιωτική ασφάλεια δωρεάν. Σε περίπτωση που δεν έρθει η βαλίτσα με αποζημιώνει με αγορές έως 300 ευρώ. Για αυτό πάντα όταν επιστρέφω στην Ελλάδα κάνω το σταυρό μου να μην έρθει η βαλίτσα, αλλά δυστυχώς για μένα πάντα έρχεται.
Η άποψη σου για την πραγματικότητα δεν αλλάζει την πραγματικότητα.

Αποσυνδεδεμένος billko

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #83 στις: Οκτωβρίου 20, 2012, 03:12:54 πμ »
σωστος το θεμα ειναι, που θα ζητησουμε αυτα τα χρηματα, που θα απευθυνθουμε, και τι χρειαζεται να κανουμε.
Ελα ντε.
Αρα σε μενα, αν η βαλιτσα μου δεν ερθει εγκαιρως στο Ελευ. Βενιζελος, τοτε δικαιουμαι αποζημιωση, στον ποσο των περιπου 150$. Μια χαρα..

Τα εισιτήρια πάντα τα βγάζω με Probank Visa, επειδή μου παρέχει ταξιδιωτική ασφάλεια δωρεάν. Σε περίπτωση που δεν έρθει η βαλίτσα με αποζημιώνει με αγορές έως 300 ευρώ. Για αυτό πάντα όταν επιστρέφω στην Ελλάδα κάνω το σταυρό μου να μην έρθει η βαλίτσα, αλλά δυστυχώς για μένα πάντα έρχεται.
Και τι κερδιζει ο εκδοτης της Probank Visa με αυτο. Μηπως το εισητηριο ειναι ακριβοτερο, ή μηπως στατιστικα το'χουν υπολογισει και τους βγαινει υπερ?
What's the "catch", που λενε...

Αποσυνδεδεμένος AsprosGatos

• **
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 9.0 MS Internet Explorer 9.0
« Απάντηση #84 στις: Οκτωβρίου 20, 2012, 10:26:35 πμ »
Και τι κερδιζει ο εκδοτης της Probank Visa με αυτο. Μηπως το εισητηριο ειναι ακριβοτερο, ή μηπως στατιστικα το'χουν υπολογισει και τους βγαινει υπερ?
What's the "catch", που λενε...
Τα εισιτήρια τα βγάζω  από το Internet και τα πληρώνω με τη Visa Probank δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση. Είναι πολιτική της τράπεζας για να χρησιμοποιούν οι πελάτες της τη Visa διότι παίρνει προμήθεια η τράπεζα. Το κάνουν και άλλες τράπεζες, νομίζω και η Alpha Bank. Έχει γραφτεί και σε άλλο σημείο του site κάτι σχετικό.
Και εδώ είναι χρήσιμα sites για τους ταξιδιώτες
http://www.aeroporika.gr/traveller-guide/
http://www.olympicair.com/Default.aspx?a_id=353
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 20, 2012, 10:42:33 πμ από AsprosGatos »
Η άποψη σου για την πραγματικότητα δεν αλλάζει την πραγματικότητα.

Αποσυνδεδεμένος MAIKOA

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #85 στις: Οκτωβρίου 20, 2012, 12:50:06 μμ »
Άρα παίρνεις απο την εταιρεία παίρνεις και απο την  Probank Visa.
Κάτι παρόμιο είναι και όταν ταξίδευε κάποιος ασθενής και τον έστελνε το Ι.Κ.Α. όταν γυρνούσε του δίναμε δύο αποδείξεις μία για το Ι.Κ.Α. και μία για την ιδιωτική του ασφάλεια για να πληρωθεί και απο τις δύο.

Αποσυνδεδεμένος MAIKOA

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #86 στις: Οκτωβρίου 20, 2012, 12:56:16 μμ »
Τα εισιτήρια τα βγάζω  από το Internet και τα πληρώνω με τη Visa Probank δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση. Είναι πολιτική της τράπεζας για να χρησιμοποιούν οι πελάτες της τη Visa διότι παίρνει προμήθεια η τράπεζα. Το κάνουν και άλλες τράπεζες, νομίζω και η Alpha Bank. Έχει γραφτεί και σε άλλο σημείο του site κάτι σχετικό.
Και εδώ είναι χρήσιμα sites για τους ταξιδιώτες
http://www.aeroporika.gr/traveller-guide/
http://www.olympicair.com/Default.aspx?a_id=353
Ελπίζει η τράπεζα να μην την εξοφλήσεις έγκαιρα την κάρτα σου για να μπούν  οι τόκοι που  είναι περίπου 15% ίσως και παραπάνω....
Αυτό είναι το κέρδος της.

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
« Απάντηση #87 στις: Οκτωβρίου 20, 2012, 16:10:57 μμ »
Σωστος ! ! ! !
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος ELGEO2

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
τσιανγ μαι
« Απάντηση #88 στις: Οκτωβρίου 20, 2012, 21:21:24 μμ »
το αλλο σαββατο θα ειμαι chiang mai , αφου θα μεινω δυο μερες στην chiang rai  νωριτερα .βραδυνη βολτουλα στη σαββατιατικη  νυκτερινη αγορα ..