0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οταν κανεις chech in σε οποιοδηποτε μερος μαιζ με τα boarding pass η κοπελα σου δινει ενα χαρτακι(αυτοκολλητο) με τον κωδικο αποσκευης σου,συνηθως το κολλαει στο διαβατηριο σου η στο boarding pass.Ετσι λοιπον,αν η βαλιτσα σου δεν φτασει στον προορισμο της,επειδη για παραδειγμα οι αλλαγες πτησεων ηταν πολυ κοντα και οι υπαλληλοι του αεροδρομιου δεν προλαβαν να τις μεταφερουν στο αλλο αεροπλανο,πα κανεις την αιτηση στο αεροδρομιο και δινεις αυτον τον κωδικο.Αυτο σιγουρα σου ζητουσε.Εκανες πολυ καλα που εβγαλες φωτο ολα αυτα,καλα θα κανεις να βγαζεις και φωτο την βαλιτσα σου.Ο κωδικος αυτος ειναι αντιπροσωπευτικος για καθε βαλιτσα και κανενας αλλος δεν εχει τον ιδιο και με αυτος μπορει να δει μεσω κομπιουτερ που ειναι η βαλιτσα σου.Σιγουρα δεν την χανεις,ειναι σπανιο αυτο,απλα ερχεται με την επομενη πτηση.Αρα λοιπον εκτος απο τις φωτο δεν χανεις με καμια δυναμη το αυτοκολλητο αυτο.απλα ετσι αναγνωριζεται η βαλιτσα σου που ειναι και οτι σου ανηκει.βεβαια αν το χασεις δεν εγινε και η συντελεια του κοσμου,απλα μπαινεις σε αλλη διαδικασια και θα ταλαιπωρηθεις λιγο.Οι αλλαγες στα transit παντα γινονται,εκτος απο περιπτωσεις οπως ειπα πριν ,η να αλλαξες πτηση και να μην ενημερωθηκε κανεις,αλλα οπως και να εχει ειναι ευθυνη της εταιριας οποτε πρεπει η εταιρια απο την στιγμη που τελικα η βαλιτσα φτασει στον προορισμο της να στην παραδωσει εκει που βρισκεσαι.παντα να κοιτας για τυχον φθορες πριν υπογραψεις οτι την παρελαβες καθως και να ξερεις οτι εχεις και καποια δικαιωματα για καθε μερα που η βαλιτσα δεν την εχεις.Παντως μην ανησυχεις,γινονται λαθη τετοια πολλες φορες,αλλα συνηθως διορθωνωνται γρηγορα.φτανει να ξερεις τι να κανεις και σε ποιον ναν απευθυνθεις.
σωστος το θεμα ειναι,αν και ειμαστε off topic,που θα ζητησουμε αυτα τα χρηματα που θα απευθυνθουμε και τι χρειαζεται να κανουμε
Πωπω, ναι ρε παιδια, τωρα που το ξαναφερνω στη μνημη μου, εκανε ο κερατας οτι και καλα δεν μλαει αγγλικα, εστρεφε συνεχεια την πλατη του, και καλα εβλεπε στην οθονη του υπολογιστη, και μιλουσε λιγο σπαστα αγγλικα, λιγο thai, και'γω δεν ειχα ιδεα. Αλλα και να το ηξερα, με αυτον τον υπαλληλο πως θα μιλαγα αφου έκανε το κορόϊδο. Θα εβρισκα καποιον ανωτερο, τι θα εκανα. Και αν συνενοουνταν μεταξυ τους, πειτε στον φαλανγκ, οχι δεν γινεται, δεν υπαρχει αυτο. Ομως η εταιρια που πηρα απο ΒΚΚ, η thai airways, μεσα σε 20 λεπτα μολις πατησαμε ΒΚΚ, που να προλαβει και αυτη, να μεταφερει βαλιτσες απο το αεροπλανο της Καϊρου(φανταζομαι να ηταν μεσα), στο δικο της και να ερθει και η βαλιτσα μου στη Chiang Mai. Δεν ειναι το θεμα των χρηματων, εγω τη βαλιτσα μου ηθελα, γιατι μετα απ'αυτο το τεραστειο ταξιδι(νομιζω μονο Καιρο-ΒΚΚ, ~12ωρες εκανε) εμεινα 3 μερες απλητος, χωρις τπτ, χωρις πολλα αντικειμενα κλπ.Βεβαια, μηπως υπαρχει καμια περιπτωση, επειδη οι πτησεις ηταν τοσο κοντα, και επειδη οι εταιριες μπορει να μην προλαβαιναν να ξεφορτωσουν τις αποσκευες, και τοτε να σου δινουν "ειδικο" κωδικο αποσκευης ο οποιος να σημαινει, επειδη οι πτησεις του κυριου ειναι πολυ κοντα, και εμεις σαν αερ εταιρια(εταιριες) δεν προλαβαινουμε με τπτ, να ξεφορτωσουμε σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα και να τα φορτωσουμε στην επομενη του πτηση(αεροπλανο), τοτε να ΜΗΝ πληρωσει(ποιος πληρωνει αληθεια) το αεροδρομιο αυτα τα έξοδα πρώτης ανάγκης, γιατι πολυ απλα δεν το κανουμε επιτηδες, απλως δεν προλαβαινουμε ??!
σωστος το θεμα ειναι, που θα ζητησουμε αυτα τα χρηματα, που θα απευθυνθουμε, και τι χρειαζεται να κανουμε.
Τα εισιτήρια πάντα τα βγάζω με Probank Visa, επειδή μου παρέχει ταξιδιωτική ασφάλεια δωρεάν. Σε περίπτωση που δεν έρθει η βαλίτσα με αποζημιώνει με αγορές έως 300 ευρώ. Για αυτό πάντα όταν επιστρέφω στην Ελλάδα κάνω το σταυρό μου να μην έρθει η βαλίτσα, αλλά δυστυχώς για μένα πάντα έρχεται.
Και τι κερδιζει ο εκδοτης της Probank Visa με αυτο. Μηπως το εισητηριο ειναι ακριβοτερο, ή μηπως στατιστικα το'χουν υπολογισει και τους βγαινει υπερ?What's the "catch", που λενε...
Τα εισιτήρια τα βγάζω από το Internet και τα πληρώνω με τη Visa Probank δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση. Είναι πολιτική της τράπεζας για να χρησιμοποιούν οι πελάτες της τη Visa διότι παίρνει προμήθεια η τράπεζα. Το κάνουν και άλλες τράπεζες, νομίζω και η Alpha Bank. Έχει γραφτεί και σε άλλο σημείο του site κάτι σχετικό.Και εδώ είναι χρήσιμα sites για τους ταξιδιώτεςhttp://www.aeroporika.gr/traveller-guide/http://www.olympicair.com/Default.aspx?a_id=353