Αποστολέας Θέμα: Περι επενδυσεων  (Αναγνώστηκε 14840 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος XxSMIL3xX

• **
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
Περι επενδυσεων
« στις: Αυγούστου 14, 2012, 13:37:39 μμ »
γνωριζει κανεις τη saxobank η καποια αλλη παρομοια πλατφορμα?

μεσω αυτης της πλατφορμας μπορεις να αλλαζεις online τα χρημματα σου σε οποιδηποτε νομισμα θελεις και κρατανε  μια προμηθεια της ταξεως του 0,5%.

οι τραπεζες κρατανε πανω απο 1% μεχρι και 1.5%-2% αμα δεν ξερεις.καποιες εταιρειες σου αλλαζουνε τηλεφωνικος με προμηθεια απο 0,75% μεχρι 1% κατι το οποιο εκανα μεχρι τωρα.

η πιο συμφερουσα λυση ειναι η πλατφορμα που αλλαζεις χρημμα σε πραγματικο χρονο και σε πραγματικη τιμη.

το εχει χρησιμοποιησει  κανεις μεχρι τωρα?
επισης μπορει καποιος ξενος να ανοιξει μαγαζι για συναλλαγμα στην ταυλανδη?γιατι με αυτον τον τροπο μπορεις να πετυχεις τις καλυτερες τιμες.ειναι μια πολυ καλη ιδεα ειτε για ταυλανδη ειτε για ελλαδα.

τελος μεσω αυτης της πλατφορμας ειτε οποιασδηποτε παρομοιας(plus500,forex) μπορεις να αγοραζεις χρυσο,ασημι,πετρελαιο,μετοχες η οτιδηποτε αλλο θελεις.

ευχαρηστω.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 14, 2012, 13:40:01 μμ από XxSMIL3xX »

• **
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
Περι επενδυσεων
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 14, 2012, 16:56:56 μμ »
τα παρακολουθω φιλε ολα αυτα.ο χρυσος απο περυσι που επιασε ταβανι εχει χασει 20% και η αντιστοιχια του με το ασημι δειχνει πως το ασημι θα ανεβει.τουλαχιστον ετσι λενε ολοι αλλα αυτο δεν αμεσο προβλημα.

το θεμα μου ειναι κυριως το συναλλαγμα.το εισοδημα μου ειναι λιρες.οταν θα ερθω ταυλανδη(δεκεμβριος) θα πρεπει να αλλαζω συναλλαγμα.
εχω 2 επιλογες.η να αλλαζω τα ευρω που εχω στην τραπεζα σε μπατ μεχρι να φαγωθουν η να αλλαζω τις λιρες σε μπατ.
και φυσικα πρεπει να αλλαξω συντομα και τα ευρω που εχω σε καποιο αλλο νομισμα το οποιο δεν εχω βρει ακομα(καποιοι λενε ισλανδια,πολωνια,ισραηλ).
μονο γι αυτο αν υποθεσουμε πως θελω να αλλαξω 100.000 ευρω το 1% ειναι ενα χιλιαρικο.

και στα 2 μπορω να γλιτωσω μεσω τις πλατφορμας 1% σε σχεση με τις τραπεζες και 0.5% σε σχεση με καποιες εταιριες και ενα αλλο πλεονεκτημα ειναι οτι το κανω απο το σπιτι μου χωρις να ετοιμαστω να παω σε καποια τραπεζα η να αρχησω τα τηλεφωνα και τα φαξ με αλλες εταιριες και μεσω ιντερνετ banking μπορω να τα βαζω  σε οποιον λογαριασμο μου θελω.

αν υπολογησω οτι καθε μηνα μπορει να αλλαζω 1500-2000 ευρω βγαινει ενα κερδος 15-20 ευρω το μηνα μονο απο την συναλλαγη.
αν υπολογισω και κατι fees η ταξι να παω μεχρι την τραπεζα η τηλεφωνα βγαινουν σιγουρα 30 ευρω το μηνα.
δηλαδη το χρονο 360 ευρουλακια και ολα αυτα ξεκουραστα χωρις να σηκωθω απο την καρεκλα μου.
δεν βρησκω τον λογο να μην το κανω...
απλα θελω να μαθω αν το κανει και κανεις αλλος απο εδω περα.
ευχαρηστω.

• **
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
Περι επενδυσεων
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 14, 2012, 17:53:41 μμ »
δεν ειπα ποτε οτι ειναι σιγουρο...ειπα οτι ετσι δειχνει και οτι ετσι λενε διαφοροι αναλυτες.
αμα θελεις μπορω να σου πω οτι αυτη η σκεψη βασιζεται οτι η αμερικη ειτε πριν ειτε λιγο μετα τις εκλογες θα χρειαστει να ξανακοψει χρημμα.
το οποιο σημαινει υποτιμηση του δολαριου αρα αυξηση του χρυσου και του ασημιου.μεταξυ ασημιου και χρυσου τωρα λενε οτι η αναλογια τους δεν ειναι σωστη και ειτε θα πρεπει να πεσει ο χρυσος ειτε να ανεβει το ασημι για να μειωθει η διαφορα τους.
και ξαναλεω δεν ειπα ποτε πως ειναι κατι σιγουρο.απλα ειναι αυτο που διαβαζω.

για το αλλο ηδη εχω μιλησει με τη saxobank και μου εχουν πει οτι αγοραζω σε πραγματικη τιμε μειον το 0,5 που κρατανε αυτοι και ψαχνω τωρα σε αλλες πλατφορμες να δω αν κρατανε λιγοτερα.

ευχαρηστω παντως για τον χρονο σου.ισως μπορουσαμε να ανοιξουμε ενα τοπικ να μιλησουμε για οικονομικα μηπως και καποιος εχει καμια καλη ιδεα.

Αποσυνδεδεμένος man8os

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 21.0.1180.77 Chrome 21.0.1180.77
Απ: Περι επενδυσεων
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 15, 2012, 17:14:52 μμ »
στο βιετνάμ δίνει 10% η προθεσμιακή.

Είναι ασφαλές?

• **
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 15, 2012, 17:53:11 μμ »
καταρχας μανθο δεν πιστευω να εισαι ο φιλος του τακη απο χαλανδρι που προσπαθω να σε βρω στο skype???

αυτο που πρεπει να δεις με τις καταθεσεις στο εξωτερικο ειναι τι θα κανει το δικο τους νομισμα.
στο βιετναμ δινουν 10% στο δικο τους νομισμα.αμα το νομισμα τους ομως χασει 10% σε σχεση με το μπατ οπου ζεις εσυ η με το δολλαριο η με το ευρω στην ουσια τα εχει εξω με 0%.

διαβασα καπου πως καποιος τα εβαλε στην νικαραγουα με 13% και ανεβηκε σε σχεση με το δολλαριο 15%.δηλαδη συνολο αυτος κερδησε 28% σε εναν χρονο.
απλα ολα αυτα ειναι ρισκο.

εγω τα εχω αγγλια σε λιρες με 3.5%.ελα που εχασε το ευρω σε σχεση με την λιρα αλλο 3.5%.δηλαδη και εξω για να ειναι ασφαλη και με 7%....

η δικη μου η γνωμη λεει ινδικες ρουπιες.αυτα που διαβαζω ειναι αυστραλεζικο δολλαριο,καναδα και πολωνια και καποιες ασιατικες χωρες εκτος ιαπωνιας.δορυφοροι της κινας δηλαδη.και η ταυλανδη ακουγετε παρα πολυ στο εξωτερικο και η σινγκαπουρη.

Αποσυνδεδεμένος dimitrisdtc

• Φύλο: Άντρας
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 15, 2012, 20:05:21 μμ »
καταρχας μανθο δεν πιστευω να εισαι ο φιλος του τακη απο χαλανδρι που προσπαθω να σε βρω στο skype???

αυτο που πρεπει να δεις με τις καταθεσεις στο εξωτερικο ειναι τι θα κανει το δικο τους νομισμα.
στο βιετναμ δινουν 10% στο δικο τους νομισμα.αμα το νομισμα τους ομως χασει 10% σε σχεση με το μπατ οπου ζεις εσυ η με το δολλαριο η με το ευρω στην ουσια τα εχει εξω με 0%.

διαβασα καπου πως καποιος τα εβαλε στην νικαραγουα με 13% και ανεβηκε σε σχεση με το δολλαριο 15%.δηλαδη συνολο αυτος κερδησε 28% σε εναν χρονο.
απλα ολα αυτα ειναι ρισκο.

εγω τα εχω αγγλια σε λιρες με 3.5%.ελα που εχασε το ευρω σε σχεση με την λιρα αλλο 3.5%.δηλαδη και εξω για να ειναι ασφαλη και με 7%....

η δικη μου η γνωμη λεει ινδικες ρουπιες.αυτα που διαβαζω ειναι αυστραλεζικο δολλαριο,καναδα και πολωνια και καποιες ασιατικες χωρες εκτος ιαπωνιας.δορυφοροι της κινας δηλαδη.και η ταυλανδη ακουγετε παρα πολυ στο εξωτερικο και η σινγκαπουρη.
Δεν φημιζομαι οτι σκαμπάζω και ιδιαιτερα απο οικονομικά αλλα νομίζω οτι πρέπει λιγάκι να σκεφτόμαστε πριν να δώσουμε οικονομικές συμβουλές. Πέρα απο 5-6 ισχυρά νομίσματα όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται πάντα υπο των κίνδυνο απότομης πτώσης και πολλές ήταν οι φορές που καταβαραθρώθηκαν χάνοντας μέσα σε μερικές μέρες ακόμα και το μισό της αξίας τους κατα τη διαρκεια παγκόσμιων ή τοπικών οικονομικών κρίσεων "( σε τέτοια περίοδο βρισκόμαστε τώρα). Ο άλλος που δεν εχει ζήσει ποτε βιετνάμ ( το παράδειγμα είναι τυχαίο ), ίσως να μην εχει δει ποτέ ντόνγκ στη ζωή του, δεν ξερει τι παίζει με βιετναμέζικες τράπεζες και με την οικονομία της χώρας θέλει να σπρώξει εκει ενα σεβαστό χρηματικό ποσο.
Ο άλλος πονταρει στις ινδικές ρουπίες που σε σχέση με το δολλάριο χασανε 20 τοις εκατο τον προηγούμενο χρόνο με τη λογική υποθέτω οτι καποιοι ειδικοί λένε πως τώρα θα ανέβουν , ή με τη μπακαλίστικη λογική οτι..ε αφου πήγαν στον πατο τώρα θα ανέβουν, δεν μπορεί!!
Μην μπερδευετε τις επενδύσεις με τον τζόγο!!! Το να έχεις δυο τρεις οικονομικές γνώσεις  και το να διαβάζεις τον Επενδυτη που και που δεν σε κάνει ειδικό, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που να δίνεις συμβουλές, η δε αλλαγή ισχυρών νομισμάτων όπως το δολλάριο σε ντόνγκ, σλότι ή πεσέτες νικαράγουας (δεν ξέρω καν τι νόμισμα εχουν εκει και βαριέμαι να ψαξω) μόνο ως τζογαδόρικη πράξη αυτοκτονίας μπορεί να χαρακτηριστεί κατα τη γνώμη μου.

Αποσυνδεδεμένος phohm phuy

• Happiness is the absence of fear and greed
  • Browser:
  • Chrome 21.0.1180.79 Chrome 21.0.1180.79
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 15, 2012, 21:26:17 μμ »
δεν ειπα ποτε οτι ειναι σιγουρο...ειπα οτι ετσι δειχνει και οτι ετσι λενε διαφοροι αναλυτες.
αμα θελεις μπορω να σου πω οτι αυτη η σκεψη βασιζεται οτι η αμερικη ειτε πριν ειτε λιγο μετα τις εκλογες θα χρειαστει να ξανακοψει χρημμα.
το οποιο σημαινει υποτιμηση του δολαριου αρα αυξηση του χρυσου και του ασημιου.μεταξυ ασημιου και χρυσου τωρα λενε οτι η αναλογια τους δεν ειναι σωστη και ειτε θα πρεπει να πεσει ο χρυσος ειτε να ανεβει το ασημι για να μειωθει η διαφορα τους.
και ξαναλεω δεν ειπα ποτε πως ειναι κατι σιγουρο.απλα ειναι αυτο που διαβαζω.

για το αλλο ηδη εχω μιλησει με τη saxobank και μου εχουν πει οτι αγοραζω σε πραγματικη τιμε μειον το 0,5 που κρατανε αυτοι και ψαχνω τωρα σε αλλες πλατφορμες να δω αν κρατανε λιγοτερα.

ευχαρηστω παντως για τον χρονο σου.ισως μπορουσαμε να ανοιξουμε ενα τοπικ να μιλησουμε για οικονομικα μηπως και καποιος εχει καμια καλη ιδεα.
   αυτοι (saxobank) εχουνε spread 2 pips απ οτι ξερω, με εχεις μπερδεψει λιγο θες να ασχοληθεις με το φορεξ η απλα να αλλαξεις συναλλαγμα?
still you may find a gem amongst them

• **
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 16, 2012, 03:28:46 πμ »
@dimitrisdtc γενικα στα φορουμ υπαρχει μια διαθεση να προσπαθουμε να την πουμε στον αλλο και δεν καταλαβαινω το γιατι...
αν προσεξες καλα  εγραψα  πως ολα αυτα ειναι ρισκο και οτι εκτος απο το επιτοκιο που δινουν πρεπει  να προσεξει και το τι θα κανει το εκει νομισμα σε σχεση με οποια ισοτιμια τον ενδιαφερει.φυσικα και ειναι τζογος εκτος τρανταχτων περιπτωσεων τυπου πρωτων εκλογων στην ελλαδα.αλλη τρανταχτη περιπτωση θα ειναι μολις η αμερικη ξανακοψει χρημμα.

αρα που βλεπεις οτι συμβουλευω?ακριβως το αντιθετο κανω.απο εκει και περα επειδη καταλαβα  και ειναι προφανες οτι ψαχνεται του ειπα οτι εχω ξεσκαρταρει απο οσα εχω διαβασει τον τελευταιο χρονο που 1-2 ωρες την μερα ολο και κατι ψαχνω για το θεμα ερασιτεχνικα αλλα παθιασμενα γιατι τα χρημματακια μου προσεχω που τα βαζω.

@phohm phuy  απλο συναλλαγμα θελω.εχουν μεγαλη γκαμα προιοντων και μεσα σε αυτα ειναι και το συναλλαγμα.
μιλησα μαζι τους τηλεφωνικα και μου ειπαν οτι μπορω να αλλαζω οτι νομισμα θελω και οτι αυτοι κρατανε 0,5 απο την τρεχουσα τιμη.
εκτος απο ολα τα αλλα που κανουν με τα πιπς και cdfs εχουν και συναλλαγμα.απλα πρεπει να ανοιξω πριμιουμ λογαριασμο και να βαλω μεσα εστω για 1 μερα 100.000 ευρω.μετα τα ξαναπαιρνω.και αυτο ειναι που με χαλαει.δεν εχω καμια ορεξη ουτε για 1 λεπτο να τους δωσω 100.000.
αλλα απ οτι ψαχνω δεν πρεπει να υπαρχει πιο φθηνη εταιρια...

Αποσυνδεδεμένος dimitrisdtc

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 16, 2012, 09:15:44 πμ »
@dimitrisdtc γενικα στα φορουμ υπαρχει μια διαθεση να προσπαθουμε να την πουμε στον αλλο και δεν καταλαβαινω το γιατι...
Δυστυχώς αυτο είναι ενα φαινόμενο που το παρατηρεί κανεις σ ολα τα φόρουμς κι οχι μόνο εδω. Πολλές φορές και μεις οι ίδιοι που κριτικάρουμε την κατάσταση πέφτουμε κι εμεις στην ίδια λούμπα.Προσωπικά δεν είμαι επιθετικός , ούτε τη λέω συχνa: στη συγκεκριμένη περίπτωση το έπραξα διότι απο σχόλια τετοιου τύπου φαινομενικά αθώα έχει καταστραφεί πολύς κόσμος.Μόνο και μόνο απ το επιτόκιο που έγραψες του βιετνάμ πολλοί μπορούν να ψαρώσουν ειδικά αν θεωρήσουν εσφαλμένα οτι -το ξεκαθαρίζεις βεβαια μετα οτι δεν είναι ετσι- τα οικονομικά είναι το αντικειμενό σου. ΗΜΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΌΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΘΕΊ ΤΟ ΠΌΣΤ ΜΟΥ και να επικρατήσει λίγο μετριοπάθεια κι οχι για να το παιξω ειδήμονας -άλλωστε φαίνεται να ασχολείσαι και  ξερεις πολυ περισσότερα οικονομικά απο μένα- ή να σε μειώσω.

• **
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 16, 2012, 13:48:39 μμ »
οκ δημητρη.ολα καλα.

η εφορια ειναι ενα πλεον το βασικο θεμα.ειναι πλεον πολυ μπερδεμενα τα πραγματα.
δυστηχως ουτε και οι λογιστες δεν ξερουν.
ειδικα για τις καταθεσεις δεν ειναι σιγουρο ακομα αν το 10% πρεπει να φορολογειτε εξω η εδω.μεχρι τωρα κανεις δεν δηλωνει εδω τους τοκους απο τις καταθεσεις αλλα τωρα βρηκαν ενα παραθυρακι και σου λενε οτι καθε μηνα πρεπει να καταθετεις το 10% των τοκων στην ελλαδα.
οπως καταλαβαινετε ειναι αδυνατον για καποιον που ζει εξω να πληρωνει ΚΑΘΕ μηνα στην ελλαδα με την αποδειξη της τραπεζας το 10% στην ελληνικη εφορια.
και τωρα ερχεται και το περιουσιλογιο και τα πραγματα θα σκουρινουν  κι αλλο.ειδικα για οσους εχουν μαυρο χρημμα μονο ελβετια και αυτο  με βαλιτσα.
δεν ξερω αν εχετε ακουσει τι γινετε στα συνορα και ποσους τσιμπανε που πανε με βαλιτσες στην βουλγαρια.

Αποσυνδεδεμένος Travel69

• **
  • Mac OS X 10.6.8 Mac OS X 10.6.8
  • Browser:
  • Safari 5.1.7 Safari 5.1.7
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 16, 2012, 16:39:00 μμ »
κανεναν

Αποσυνδεδεμένος Travel69

• **
  • Browser:
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 16, 2012, 17:08:32 μμ »
singapore

Αποσυνδεδεμένος karabε

• Browser:
  • Firefox 14.0.1 Firefox 14.0.1
    • www.thai.gr
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 16, 2012, 19:05:01 μμ »
Καταρχην ποσα θελετε να μεταφερετε??
Αλλο 5.000 αλλο 50.000 και αλλο 500.000 η 5.000.000
Για ολα υπαρχει τροπος

Αποσυνδεδεμένος Travel69

• **
  • Browser:
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 16, 2012, 19:29:33 μμ »
10.000.-Ευρω μόνο. αν εχεις παραπάνω θα πρέπει να δηλώσεις και να πέρεις χαρτι για μεταφορα συναλλάγματος, δεν υπάρχει άλλος ελεγχος απο πουθενά ούτε απο την τράπεζα της ελλάδος, περισότερα θα σε ρωτήσουν στην τράπεζα που θα κάνεις κατάθεση.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 14.0.1 Firefox 14.0.1
    • Thailand
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 16, 2012, 21:12:34 μμ »
αν δεν είσαι σίγουρος θα σε παρακαλέσω προσωπικά να μην γραφεις ανακρίβειες. το ποσο είναι 15.000 euro από ότι κοίταξα μόλις και όσο αυτό που έγραψες περί ελεγχου τα εμβάσματα κάνουν από 3 έως 5 μέρες εργάσιμες προς το εξωτερικό και δίνετε αυτός ο χρόνος ώστε να επεξεργαστεί το αίτημα σου από την τράπεζα τις ελλάδος. οι τράπεζες αν δεν πάρουν έγκριση δεν στέλνουν έμβασμα ακόμα και τον αδερφό σου να έχεις στην τράπεζα διευθυντή. η εφορία έχει το δικαίωμα ελεγχου σε όλα τα εμβάσματα και σε περίπτωση που φανεί κάποιο χρηματικό ποσο μεγαλύτερο από αυτά που έχεις δηλώσει τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. όλα αυτά θα τα βρείς στα site και τις εγκυκλίους του υπουργείου οικονομικόν πολύ εύκολα καθώς και για τα εμβάσματα που σου αναφέρω. αν ήταν έτσι εύκολο θα γλίτωνε αρκετός κόσμος με καταθέσεις πολλά χρήματα προς την εφορία.

Για δώσε λινκ για τα 15

http://europa.eu/travel/money/index_el.htm