Αποστολέας Θέμα: Γάμος με Ταϊλανδή κοπέλα  (Αναγνώστηκε 373166 φορές)

0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Thailander

• Φύλο: Άντρας
  • "Ride slower than your guardian angel can fly"
Γάμος με Ταϊλανδή κοπέλα
« στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 17:49:13 μμ »
Ανοιγω αυτο το θεμα με αφορμη την συζητηση που εκανα με καποιον φιλο που σκεφτεται να κανει οικογενεια με μια κοπελα απο Ταιλανδη αλλα φοβαται αν ειναι καταληλη για οικογενεια οχι λογω χαρακτηρα αλλα λογω κουλτουρας και εθνικοτητας.
Στην εποχη της παγκοσμιοποιησης και των γρηγορων ρυθμων η αποφαση για οικογενεια εκτος απο θεμα αγαπης εχει γινει πια και θεμα στρατηγικης.
Ετσι γεννιουνται τα εξης ερωτηματα. Πια γυναικα στη συγχρονη εποχη ειναι καλυτερη επιλογη για δημιουργια οικογενειας; Με βαση την κουλτουρα καθε χωρας, τον τροπο ζωης και τις ηθικες αξιες, σε πια χωρα τηρουντε ακομα οι παραδοσιακες αξιες της οικογενειας, του σεβασμου, και ποιες γυναικες κρατανε ακομα τον ρολο τους σαν <<γυναικα>> μεσα στην οικογενεια; Ταιλανδες η Ελληνιδες; Ευρωπαιες η Aσιατισσες;
Ποια τα ελατωματα και πια τα προτερηματα των δυο αυτων κατηγοριων; Mε ποια θα εχω περισσοτερες ελπιδες για μια ευτυχισμενη συμβιωση;
Ποια κραταει το ρολο της ακομα ως γυναικα μεσα στην οικογενεια;(συμπεριφορα και τροπος ζωης).
Οι περισσοτεροι εχουμε επισκεφτει την Ταιλανδη και εχουμε λιγο πολυ μια εικονα του αντιθετου φυλου εκει, και σιγουρα εχουμε μια γνωμη και για τις γυναικες στην πατριδα μας.
Αποψη μου ειναι απο τις εμπειριες μου στα ταξιδια οτι στην Ελλαδα και γενικα στις ανεπτυγμενες και <<πολιτισμενες>> χωρες της Ευρωπης, το αντιθετο φυλο εχει μπερδεψει λιγο την ισοτητα με τον σεβασμο μεσα σε μια συμβιωση. Τα πολλα υλικα  αγαθα φερνουν και περισσοτερη ανεξαρτησια, αλλα και περισσοτερο αγχος και απομωνοση.
Αντιθετα στις Ασιατικες χωρες και ειδικα στην Ταιλανδη ειδα οτι οι γυναικες λογω κουλτουρας, παιδειας, η χαρακτηρα, ξερουν καλυτερα το ρολο τους απεναντι στον αντρα, τηρουντε καλυτερα οι ισσοροπιες μεσα στην οικογενεια και γενικα τρεφουν μεγαλυτερο σεβασμο και πιστη απεναντι στον συντροφο τους.
Πιστευω  πολλα μελη του φορουμ ενδιαφερει αυτο το θεμα.
Υπαρχουν και μελη που ειναι ηδη παντρεμενοι με Ταιλανδες και η γνωμη τους, και οι εμπειριες τους θα ηταν παρα πολυ χρησιμες για καποιους που σκεφτονται να προχωρησουν σε αυτη την κινηση ζωης.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 07, 2010, 00:15:16 πμ από Oytopikos »

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ χωρις να θελω
θα ΠΕΘΑΝΩ χωρις να θελω
ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ τουλαχιστον
να ζησω οπως θελω

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
φιλε εχω ηδη αρχισει να σκεφτομαι κατι τετοιο και εγω και βεβαια δεν μπορω να ειμαι αντικειμενικος επειδη ανεκαθεν μου αρεσαν οι ασιατισσες.ακουγωντας ομως και διαβαζοντας εμαθα οτι τουλαχιστον αυτες οπως λες ξερουν το ρολο τους,καθως σεβονται το συντροφο τους και ειναι πιστες σαν γυναικες.κατεβηκα πρωτη φορα ταυλανδη για να δω με τα ματια μου τουλαχιστον τον τροπο συμπεριφορας τους και το πως σε σεβονται.σιγουρα ατομα που εχουν παει πιο πολλες φορες θα ξερουν καλυτερα.
 Για ευρωπαιες απο οσο εχω ταξιδεψει πρεπει να πω οτι ειναι καλυτερες απο τις ελληνιδες απο θεμα απαιτησεων,εξοδων και ρολων μεσα στην οικογενεια.Αν και αυτες εχουν χασει λιγο την μπαλα με την ισοτητα.Αλλο η ισοτητα και ο αλληλοσεβασμος και αλλο θα κανουμε τα ιδια πραγματα.Εκ φυσεως δεν γινεται αυτο.και το λεω γιατι αν και εχω μεινει μονος λογω θανατου μητερας ωστοσο σιγουρα δεν μπορω να αντικαταστησω ενα γυναικειο χερι στο σπιτι.καθενας λοιπον εχει τον ρολο του καθενας εχει τις υποχρεωσεις του.
 Για την ελληνιδα τι να πω.σιγουρα δεν τις βαζω ολες στο ιδιο καλαθι αλλα δυστηχως εχουν ξεφιγει τελειως.θελουν την δουλεια τους τα εξοδα τους ο αντρας να τους προσφερει τα παντα μια ανετη ζωη να ειναι ωραιος να εχει ροδα για τις βολτες τους και συγνωμη που θα το πω οι περισσοτερες να κοιταξουν να πανε και με κανεναν αλλο για τα μικροεξοδα.δεν λεω οτι σαν αντρες ειμαστε καλυτεροι.οταν γινεται ομως γαμος πιστευω οτι ο αντρας χωνει αμεσως το κεφαλι ενω η γυναικα νομιζει οτι η ζωη της θα ειναι οπως πριν.βεβαια υπαρχουν και πολλα αλλα για εναν γαμο να καταλήξει σε πετυχημενο η μη αλλα κανω την εξης ερωτηση.ας υποθεσουμε οτι εγω ειμαι οντως καλος σαν χαρακτηρας το ιδιο και μια γυναικα.και οι δυο κανουμε για να ανοιξουμε ενα καινουριο σπιτι.σπανιο στις μερες μας να βρουμε τετοια ατομα.ποιος μου λεει εμενα οτι αυτη η γυναικα θα μου αρεσει και εκεινη θα της αρεσω εγω.η πρωτη ματια παιζει ρολο.αρα ελαχιστοποιουνται οι πιθανοτητες να γνωρισουμε μια ελληνιδα για γαμο.
 Μεγαλυτερες πιθανοτητες για μια ευρωπαια εξαιτιας του πως μεγαλωνουν.να μην ξεχασουμε οτι οι ευρωπαιες δυσκολα θα αφησουν τον εαυτο τους μετα το γαμο οπως κανουν οι ελληνιδες αφου δεσαν το γαιδαρο τους.ακομα μεγαλυτερες με μια ασιατισσα λογω πληθυσμου,θρησκειας,εθιμων και παραδοσεων και γενικα το πως εχουν μεγαλωσει.προσωπικα σαν γυναικες μου αρεσουν πολυ οι ασιατισσες σε ολα τα επιπεδα και ποια εχω αρχισει πολυ σοβαρα να παντρευτω μια τετοια γυναικα.

fanis2005

• Επισκέπτης
Απ: Σκεψεις για οικογενεια. Ευρωπαια η Ασιατισσα; Ε
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 14, 2008, 03:34:10 πμ »
πολυ σωστα το ειπες.οι ελληνιδες θελουν να δεσουν το γαιδαρο!!!.............
πιστευω να ξερεις ποιοι ειναι οι γαιδαροι!!!
προσωπικα να πω στο φιλο σου σου να κανει οτι μπορει για να ειναι ευτυχισμενος!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 14, 2008, 03:56:46 πμ από fanis2005 »

Αποσυνδεδεμένος tas67

• life is either a daring adventure or nothing
Το σπουδαιότερο ίσως θέμα,

αλλά...........χωρίς αρχή και τέλος .

Για τους φίλους που το σκέφτονται .......

θέλω να πω......

λίγο προσοχή.........και οχι βιαστικές κινήσεις . 

Δεν είναι τα πράγματα τόσο απλά όσο τα φαντάζεστε .

Καλή τύχη.......................(βασικότατος σύμμαχος)

Αποσυνδεδεμένος teosep

Δεν θα το παιξω ειδικος,αλλα απλα θα καταθεσω τις προσωπικες εμπειριες μου. Ειμαι ηδη 10 χρονια με μια κοπελλα απο την Ταιλανδη απο τα οποια τα 8 σαν παντρεμενος.
Ειμαι ευτυχισμενος και χαρουμενος για την επιλογη μου,διοτι εχω κοντα μου εναν ανθρωπο που σεβεται εμενα και την οικογενεια μου,αλλα το ιδιο κανω και γω. Δεν προσπαθησα ποτε να την "μεταμορφωσω" σε Ελληνιδα και ουτε με το ζορι να παρατησει τις δικες της συνηθειες.

Η αληθεια ειναι,οτι σαν συζηγοι ειναι αφοσιωμενες,χαρουμενες και οχι μιζερες,σιγουρα δεν θυμιζουν τις γεματες υστερια και απαιτησεις συγχρονες Ελληνιδες...ομως απο εδω και περα υπαρχει ενα ΟΜΩΣ.....το οποιο ειναι το εξης :  "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ", υπαρχει το ατομο με το χαρακτηρα του και την παιδεια του. Η γυναικα μου ηταν ηδη ενα μορφωμενο κοριτσι,που εχει απολυτα προσαρμοστει στην Ελλαδα,εργαζεται μιλαει καλα Ελληνικα και εχει Ελληνιδες φιλες. Εχει ελαττωματα αλλα και προτερηματα,οπως ολοι οι ανθρωποι στο πλανητη.Θα ηθελα επισης να πω,χωρις να θιξω καποιο φιλο απο το φορουμ,οτι μεγαλη σημασια εχει πως γνωριστηκες με την κοπελλα σου, σιγουρα το να ειναι η συντροφος σου καποιο απο τα "κοριτσια" των μπαρ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΑΛΗΝΗ. Αυτη ειναι μια αβολη,αλλα πικρη αληθεια,που οσο και αν ενοχλει θα πρεπει να το δει καποιος ρεαλιστικα. Δεν ηθικολογω,απλα γνωριζω απο παραδειγματα την καταληξη αυτων των σχεσεων..οπως και να το κανεις το DNA μιας τετοιας κοπελας εχει ποτιστει απο μια ζωη τελειως "αναρχη" (το λεω οσο πιο κομψα μπορω).

Γι'αυτο παιδια η προσωπικη μου αποψη ειναι, οτι ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΑΙΛΑΝΔΕΖΕΣ αλλα με την μεγιστη προσοχη και σοφια που απαιτειται σε μια επιλογη ζωης....Ευχαριστω που με διαβασατε

Αποσυνδεδεμένος jimi

• ต้องการให้ฉันช่วยอะไรไหมคะ
  • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
βαλτε το χαμογελο στο σπιτι σας και μην φοβαστε τιποτα!η ασιατισα ειναι εξεραιτικη συζυγος χωρις καθημερινη μουρμουρα και μιζερια. :)
สวัสดีค่ะ ยินดีที่ได้พบคุณ

Αποσυνδεδεμένος Jello Biafra

• Ειδικός
  • Συντονιστής
  • Pattaya is the end of the road
    • Thailand
Δεν ηθελα να ποσταρω εδω  γιατι το θεμα δεν με αφορα προς το παρων. ;)
Διαφωνω με τα προαναφερωμενα "τσιτατα" ,που ακουγονται παντου και παντα και μονο εμποδια φερνουν ,ενα λογικο ατομο κανει την επιλογη και ειναι 90% επιτυχης,φτανει να εχει λογικες απαιτησεις απο την επιλογη του...
και σαν ανεξαρτητο ατομο ,και κατι παραπανω (το ονομα τα λεει ολα  ;D) θα ηθελα ενα ατομο ανεξαρτητο και ατιθασο διπλα μου ,για να μην ειναι ποτε βαρετη η ζωη μου 8)
Συνταγες επιτυχιας φυσικα δεν υπαρχουν αλλα καλο ειναι να μαθουμε και να σεβαστουμε τον αλλον με την "διαφορετικοτητα" του για  ευκολη  συμβιωση...μονο αυτο προς το παρων :)

-Αλλο παιδεια και αλλο μορφωση,μαλλον ...καμμια σχεση

-και μην ξεχναμε "Η γυναικα πρεπει να εχει παρελθον και ο ανδρας μελλον" ;D
                                         Φιλικα παντα Jello Biafra
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 14, 2008, 23:42:39 μμ από Jello Biafra »
After 10 years in Thailand, I don't have the spirit anymore to go back.
        Frans Vilenick

Αποσυνδεδεμένος Thailander

• "Ride slower than your guardian angel can fly"
Ας υποθεσουμε οτι φερνουμε μια Ταιλανδεζα στην Ελλαδα. Αμεσως θα απομακρυνθει απο την οικογενεια της, απο φιλους, διατροφικες συνηθειες, κλιμα, και γενικα θα βρεθει σε μια αλλη κοσμοθεωρια ζωης. Με την Ελληνιδα δεν συμβαινει ομως αυτο, το πολυ να απομακρυνθει λιγο απο την οικογενεια της, (πολλες φορες σε αποσταση μερικων λεπτων), αλλα στο μεγαλυτερο ποσοστο η συνηθειες της θα παραμεινουν οι ιδιες γιατι ζει στον τοπο της. Με την Ταιλανδεζα σκεφτομαι μπορουν να συμβουν δυο πραγματα. Το πρωτο ειναι να μη μπορεσει να προσαρμοστει στην καινουρια της ζωη με αποτελεσμα να ειναι δυστυχισμενη χωρις πολλες φορες (λογο κουλτουρας) να το δειχνει στον συντροφο της μη θελοντας να τον δυσαρεστησει και λογο σεβασμου (να και μια διαφορα αναμεσα σε Ευρωπαιες και Ασιατισες). Ετσι μπορει ο αντρας να νομιζει οτι η κοπελα ειναι ευτηχισμενη ενω να συμβαινει το αντιθετο και να κινδυ
νευει η συμβιωση. Το δευτερο ειναι η Ταιλανδεζα λογο αυτης της αλλαγης στη ζωη της να δεθει πολυ περισσοτερο με τον συντροφο της νιωθοντας ασφαλεια διπλα του, βεβαια αυτο εξαρταται και απο τον ιδιο κατα ποσο θα την βοηθησει, και ετσι να ξεπερασει γρηγοροτερα και ευκολοτερα το σοκ της προσαρμογης και να δημιουργηθει μια υγιης οικογενεια. Παντος ολα αυτα ειναι σχετικα γιατι νομιζω τις περισσοτερες φορες οταν η κοπελα ξεφευγει απο μια χαμηλοτερου επιπεδου ζωη που δεν της αρεσει, και ξαφνικα βρισκεται σε εναν αλλο κοσμο που της προσφερει αγαθα που για εμας μπορει να φαινοντε απλα και βασικα, αλλα για εκεινη πολυτελειες, και σε συνδιασμο με την αγαπη και τον σεβασμο απο κοινου, τοτε ευχαριστει τον Βουδα για την τυχη της!
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 14, 2008, 23:56:09 μμ από Jello Biafra »
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ χωρις να θελω
θα ΠΕΘΑΝΩ χωρις να θελω
ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ τουλαχιστον
να ζησω οπως θελω

Αποσυνδεδεμένος teosep

@Thailander

Η Ελλαδα εχει υψηλο ποσοστο διαζυγιων και ας ειναι ο γαμος μεταξυ Ελληνα-Ελληνιδας,θελω να πω οτι η ιδια κουλτουρα,φαγητο,γλωσσα,εμπειριες δεν καταφεραν να σωσουν το γαμο τους,γι'αυτο επιμενω στο εξης.....
"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΕΣ". Υπαρχουν δυο ανθρωποι που αναλογα με τα αισθηματα τους και την ποιοτητα τους σαν ατομα θα κανουν την σχεση πετυχημενη η οχι. Ναι σιγουρα η διαφορα κουλτουρας παιζει ρολο,αλλα το επιπεδο του Ελληνα συζηγου θα παιξει καθοριστικη σημασια στο να γινει η προσαρμογη ομαλα.

Οσο αναφορα το στυλ του "πολιτισμενου σωτηρα με φραγκα" το αφηνω ασχολιαστο, γιατι ειναι ενα ακομα στερεοτυπο που κυκλοφορει και το οποιο καλο ειναι να το φιλτραρουμε και να μην το καταπινουμε αμασητο.

Αποσυνδεδεμένος jimi

• ต้องการให้ฉันช่วยอะไรไหมคะ
  • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
σε αυτο αγαπητε ελ γκρεκο εισαι μακραν!! λαθος και θα σου απαντησω και εγω αφου επιμενεις οτι με αυτα τα ρουχα που διαφημιζεις στην ελλαδα αλλα και ανα τον κοσμο ολοκληρο εισαι περιζητητος γαμπρος ασε που την ενδυμασια αυτη(το χρημα δηλαδη )η ελληνιδα ειναι αυτη που το κυνηγαει μετα μανιας κιολας!! 8)με εκτιμηση.
สวัสดีค่ะ ยินดีที่ได้พบคุณ

Doctortilac

• Επισκέπτης
jimi  και μην ξεχασης ο George Washington  ειναι ο σχεδιαστης νουμερο 1 στον κοσμο. Το λοιπον μην μου λες οτι δεν σχεδιαζει στην ταιλανδη σχεδιαζει και πολυ καλα μαλιστα.  ???
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 15, 2008, 21:29:54 μμ από Jello Biafra »

Αποσυνδεδεμένος kikiv

• **
  • Φύλο: Γυναίκα
παιδια να πω αυτο που λεγανε οι παλιοι . Ο γαμος ειναι λαχειο.
οταν το παιρνεις δεν ξερεις τι θα σου κατσει.
Εγω ειμαι παντρεμενη με αλλοδαπο (οχι ταυλανδο) και περναω μια χαρα .Και προσαρμοστηκε και τη γλωσσα εμαθε γρηγορα και περναει μια χαρα στην Ελλαδα

Αποσυνδεδεμένος teosep

οταν τα ρουχα σου ειναι αυτα στην ταιλανδι θα βρεις πολες να σε αγαπη σουν ΕΠΙΜΕΝΩ.

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΟΣ,ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ,ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΠΕΛΙΤΣΑ ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΧΩΣΕΙ  ΧΟΝΤΡΑ....ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ

Αποσυνδεδεμένος tas67

• life is either a daring adventure or nothing
Ενώ εσύ που είσαι νέος ,όμορφος και δροσερός..........................
τεσπα δεν θέλω να συνεχίσω ,
απλός θέλω να σου πω , οτι προσέχουμε λίγο τις εκφράσεις μας και το τι γράφουμε ,
οχι οτι θίχτηκα εγώ , αλλα διότι τυγχάνει να έχουμε εδώ μέσα κάποια άτομα,
τα οποία έχουν κάποια ηλικία , αλλά ,ούτε τελειωμένοι είναι , ούτε τα χάλια τους έχουν .
λίγο respect δεν βλάπτει .

πάντα φιλικά

Αποσυνδεδεμένος teosep

Ενώ εσύ που είσαι νέος ,όμορφος και δροσερός..........................
τεσπα δεν θέλω να συνεχίσω ,
απλός θέλω να σου πω , οτι προσέχουμε λίγο τις εκφράσεις μας και το τι γράφουμε ,
οχι οτι θίχτηκα εγώ , αλλα διότι τυγχάνει να έχουμε εδώ μέσα κάποια άτομα,
τα οποία έχουν κάποια ηλικία , αλλά ,ούτε τελειωμένοι είναι , ούτε τα χάλια τους έχουν .
λίγο respect δεν βλάπτει .

πάντα φιλικά

Νομιζω,οτι ειναι αστοχη η παρεμβαση σου,η οποια μαλιστα στερειται και επιχειρηματων, δεν μπαινεις στο βαθος της αποψης μου,αλλα απλα μου λες να προσεχω...Λοιπον τα κανω πιο ξεκαθαρα τα πραγματα χωρις να αναφερομαι σε συγκεκριμενο προσωπο...ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ ΑΥΤΟ

Ποιος ειναι αυτος που εξαγοραζεται λοιπον η κοπελα που εχει αναγκη και απο την οποια εξαρταται ολοκληρη οικογενεια η ο δυτικος που παει και "αγοραζει" αυτη την αναγκη ? Ποιοι ειναι οι πελατες ολων αυτων των χωρων κυριοι ? Οι αξιαγαπητοι εντιμοι, με λεφτα και αξιοπρεπεια Δυτικοι, πες μου λοιπον αγαπητε φιλε ποιος ειναι αυτος που προτοστατει σε αυτο το αλισβερισι ? Ο αλλος εχει αναγκη ρε πειναει και εσυ απλως πλασαρεσαι ως ο λυτρωτης με τα ευρω... Λεω λοιπον το προφανες, οτι οπουδηποτε στο πλανητη πας να αγορασεις "αγαπη" και "αποδοχη" θα το πληρωσεις ΑΚΡΙΒΑ,αυτο που αλλαζει ειναι ο τροπος και το στυλ. ΑΝ ΠΡΟΣΒΑΛΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΤΑΙ.