Αποστολέας Θέμα: Γάμος με Ταϊλανδή κοπέλα  (Αναγνώστηκε 363055 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος begida

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.15 Firefox 3.6.15
Απ: Γάμος με Ταϊλανδή κοπέλα
« Απάντηση #240 στις: Μαρτίου 06, 2011, 09:51:11 πμ »
Φίλε μου η αλήθεια είναι αυτή ότι για να γίνουν όλα αυτά εγώ θα στερηθώ πολλά πράγματα που κάνω τώρα και όντος σε μια συμβίωση μαζί της με όλα τα καλά και τα κακά, μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ σε αυτήν όπως και σε μένα
δηλαδή εγώ να της πω αν πχ καμια μέρα τσακοθούμε (λογικό σαν ζευγάρι) ότι έκανα τόσες θυσίες τόσα όνειρα, τόσα λεφτά έχω ξοδέψει, ίσως απομάκρινση από οικογένεια, φίλους μου και αυτή αντίστοιχα να μου πει ότι παράτησε την χώρα της, την οικογενειά της, τα παιδιά της για μένα
και να την μισήσω και να με μισήσει και πέρα από το ψυχολογικό τομέα που μπορεί να είμαι χάλια, να έρχονται μετά τα διαζύγια και όλες αυτές οι χρονοβόρες διαδικασίες, όλα αυτά τα σκέφτομαι για αυτό και για πολλά άλλα η ζυγαριά γέρνει στο να μην κάνω τίποτα παρόλα τα αισθήματα που έχω για αυτήν και τα όνειρα που κάνω για το μέλλον μας, απλά στον αν θα το αποφασήσω να μην κάνω τίποτα το δύσκολο κομμάτι είναι πως να της το πω αφού έκανα την λαλακία και της έχω ξεσηκώσει τα μυαλά με γάμους κτλ
Αλήθεια σε αυτά που είχα ρωτήσει σχετικά με ασφάλεια για την κοπέλα εδώ στην Ελλάδα και με δικαιώματα που μπορεί να έχει σε περουσιακά σου στοιχεία μετά το γάμο ξέρει κανείς κάτι
Thanks

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #241 στις: Μαρτίου 06, 2011, 09:58:24 πμ »
απο οτι ξερω οτι εχει καποιος πριν απο το γαμο παραμενει δικο του ενω οτι εχει αποκτηθει κατα την διαρκεια του μοιραζονται 50-50.τωρα υπαρχει η λυση του προγαμιαιου συμβολαιου που γινεται για να χωριστει τυχον περιουσια σε περιπτωση διαζυγιου και αυτο υπογραφεται απο τις δυο πλευρες  πριν το γαμο.για περισσοτερα μαλλον θα πρεπει να απευθυνθεις σε δικηγορο.παντως κατι τετοιο γινεται απο ατομα με πολυ μεγαλη περιουσια για να μην τους κατσει η στραβη.

Αποσυνδεδεμένος Dethoulas

• Φύλο: Άντρας
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #242 στις: Μαρτίου 06, 2011, 11:26:30 πμ »
απο οτι ξερω οτι εχει καποιος πριν απο το γαμο παραμενει δικο του ενω οτι εχει αποκτηθει κατα την διαρκεια του μοιραζονται 50-50.τωρα υπαρχει η λυση του προγαμιαιου συμβολαιου που γινεται για να χωριστει τυχον περιουσια σε περιπτωση διαζυγιου και αυτο υπογραφεται απο τις δυο πλευρες  πριν το γαμο.για περισσοτερα μαλλον θα πρεπει να απευθυνθεις σε δικηγορο.παντως κατι τετοιο γινεται απο ατομα με πολυ μεγαλη περιουσια για να μην τους κατσει η στραβη.

όντως αυτό ισχύει, τα μετά τον γάμο περουσιακά μοιράζονται
Καλύτερα ένα τέλος με πόνο,
παρά ένας πόνος χωρίς τέλος.

Αποσυνδεδεμένος labiko

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.13 Firefox 3.6.13
« Απάντηση #243 στις: Μαρτίου 06, 2011, 11:55:14 πμ »
απο οτι ξερω το προγαμιαιο συμβολαιαο δεν εχει καμια ισχυ στην ελλαδα.

Αποσυνδεδεμένος begida

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #244 στις: Μαρτίου 06, 2011, 17:05:49 μμ »
ok και εγώ κάτι τέτοιο ξέρω ότι ισχύει για γάμο στην Ελλάδα μετά το γάμο μοιράζονται τα περουσιακά στοιχεία όπως φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και σε γάμο στην αλλοδαπή

Αποσυνδεδεμένος begida

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.16 Firefox 3.6.16
« Απάντηση #245 στις: Απριλίου 04, 2011, 19:04:32 μμ »
Ρε μάγκες θα τρελαθούμε πήγε κάποιος γνωστός μου που έχω εξουσιοδοτήσει να βγάλει την άδεια γάμου από το δήμο μου και του είπαν ότι θα πρέπει τους στείλουμε επικοιρωμένη και μεταφρασμένη τη λειξιαρχική πράξη γέννησης της κοπέλας και μάλιστα ο γνωστός μου πήρε τηλέφωνο την πρεσβία της Ταιλάνδης εδώ στην Ελλάδα και αυτοί το επιβαιβέωσαν αυτό? τι γίνεται χρειάζεται τελικά η λειξιαρχική πράξη γέννησης της κοπέλας για να σου βγάλουν μια .... άδεια γάμου εδώ? έχω φωτοτυπία της λειξιαρχικής πράξης (όχι μεταφρασμένη ούτε επικοιρωμένη από το υπουργείο εξωτερικών της Ταιλάνδης) email και φωτοτυπία του διαβατηρίου
Τι να κάνω τώρα πως να της πω να φύγει από το χωριό της και να πάει Μπανγκόκ στο υπουργείο εξωτερικών να μεταφράσει τη λειξιαρχική πράξη γεννήσεως? καμιά ιδέα κανείς?
thanks και πάλι

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 4.0 Firefox 4.0
    • Thailand
« Απάντηση #246 στις: Απριλίου 04, 2011, 19:10:02 μμ »
Ρε μάγκες θα τρελαθούμε πήγε κάποιος γνωστός μου που έχω εξουσιοδοτήσει να βγάλει την άδεια γάμου από το δήμο μου και του είπαν ότι θα πρέπει τους στείλουμε επικοιρωμένη και μεταφρασμένη τη λειξιαρχική πράξη γέννησης της κοπέλας και μάλιστα ο γνωστός μου πήρε τηλέφωνο την πρεσβία της Ταιλάνδης εδώ στην Ελλάδα και αυτοί το επιβαιβέωσαν αυτό? τι γίνεται χρειάζεται τελικά η λειξιαρχική πράξη γέννησης της κοπέλας για να σου βγάλουν μια .... άδεια γάμου εδώ? έχω φωτοτυπία της λειξιαρχικής πράξης (όχι μεταφρασμένη ούτε επικοιρωμένη από το υπουργείο εξωτερικών της Ταιλάνδης) email και φωτοτυπία του διαβατηρίου
Τι να κάνω τώρα πως να της πω να φύγει από το χωριό της και να πάει Μπανγκόκ στο υπουργείο εξωτερικών να μεταφράσει τη λειξιαρχική πράξη γεννήσεως? καμιά ιδέα κανείς?
thanks και πάλι

Πρώτη φορά το ακούω αυτό , τους πειραξε ο Καλλικράτης ...

αν βεβαια αναφερεσαι σε αδεια γαμου για να παντρευτεις στην Ταϊλάνδη

Για πες μας τ'ονομα του Δήμου///

Για έκδοση γάμου θες αυτά και σε καμια περιπτωση ληξ.πραξη γεννησεως της κοπέλας,
αλλά δική σου μόνο.

-Αίτηση
-Παράβολο Δημοσίου 15 €
-Απόσπασμα Ληξιαρχικής πράξης γέννησης
-Πιστοποιητικό γέννησης από το οποίο να προκύπτει ότι ο,η αναφερόμενος, είναι άγαμος (-η), ή διαζευγμένος (-η)
-Υπεύθυνη δήλωση (του άρθρ. 8 του Ν.1599/86) με την οποία δηλώνει ότι :
«Με το άτομο που πρόκειται να κάνει γάμο, δεν συντρέχει κανένα κώλυμα των άρθρων 1354, 1356,1357,1359,1360,1362 & 1365 του Αστικού Κώδικα.
-Το φύλλο της τοπικής εφημερίδας στο οποίο είναι δημοσιευμένη ανακοίνωση για την τέλεση Πολιτικού γάμου.
(η άδεια εκδίδεται αφού περάσουν επτά -7- μέρες από την ημέρα της δημοσίευσης στον τοπικό τύπο, της γνωστοποίησης του γάμου).
-Σε περίπτωση προηγούμενου γάμου, υποβάλλεται ληξιαρχική πράξη του προηγούμενου γάμου στο οποίο πρέπει να έχει εγγραφεί η λύση του. Σε περίπτωση θανάτου του ή της συζύγου προηγούμενου γάμου, υποβάλλεται ληξιαρχική πράξη θανάτου του ή της συζύγου του προηγούμενου γάμου

Υ.Γ. τελικά τ'αποφάσισες ε/? καλή τύχη!
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 04, 2011, 19:12:05 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος begida

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #247 στις: Απριλίου 04, 2011, 19:19:56 μμ »
Πρώτη φορά το ακούω αυτό , τους πειραξε ο Καλλικράτης ...

αν βεβαια αναφερεσαι σε αδεια γαμου για να παντρευτεις στην Ταϊλάνδη

Για πες μας τ'ονομα του Δήμου///

Για έκδοση γάμου θες αυτά και σε καμια περιπτωση ληξ.πραξη γεννησεως της κοπέλας,
αλλά δική σου μόνο.

-Αίτηση
-Παράβολο Δημοσίου 15 €
-Απόσπασμα Ληξιαρχικής πράξης γέννησης
-Πιστοποιητικό γέννησης από το οποίο να προκύπτει ότι ο,η αναφερόμενος, είναι άγαμος (-η), ή διαζευγμένος (-η)
-Υπεύθυνη δήλωση (του άρθρ. 8 του Ν.1599/86) με την οποία δηλώνει ότι :
«Με το άτομο που πρόκειται να κάνει γάμο, δεν συντρέχει κανένα κώλυμα των άρθρων 1354, 1356,1357,1359,1360,1362 & 1365 του Αστικού Κώδικα.
-Το φύλλο της τοπικής εφημερίδας στο οποίο είναι δημοσιευμένη ανακοίνωση για την τέλεση Πολιτικού γάμου.
(η άδεια εκδίδεται αφού περάσουν επτά -7- μέρες από την ημέρα της δημοσίευσης στον τοπικό τύπο, της γνωστοποίησης του γάμου).
-Σε περίπτωση προηγούμενου γάμου, υποβάλλεται ληξιαρχική πράξη του προηγούμενου γάμου στο οποίο πρέπει να έχει εγγραφεί η λύση του. Σε περίπτωση θανάτου του ή της συζύγου προηγούμενου γάμου, υποβάλλεται ληξιαρχική πράξη θανάτου του ή της συζύγου του προηγούμενου γάμου

Υ.Γ. τελικά τ'αποφάσισες ε/? καλή τύχη!
Ναι το αποφάσισα και σε ευχαριστώ
Αλλά γιατί ζητάνε από τον δήμο την λειξιαρχική πράξη γεννήσεως της κοπέλας δεν μπορώ να καταλάβω ήθελα να ξερα αν πάω και μεταφράσω την λειξιαρχική πράξη γεννήσεως που έχω από το email σητν Ταιλανδέζικη πρεσβία εδώ στην Ελλάδα ή έστω να βρω κάποιον να μου την μεταφράσει? θα την δεχτούνε? αν δεν είναι επικοιρωμένη από το υπουργείο της Ταιλάνδης δεν ξέρω και πως θα τους πείσω να μην μου ζητάνε την λειξιαρχική πράξη? αυτά που απαιτούνται για έκδοση άδειας πολιτικού γάμου τα είχα διαβάσει από εδώ, αλλά που αναφέρονται από το νόμο ώστε να τους πείσω στο δήμο ότι η λειξιαρχική πράξη δεν χρειάζεται

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #248 στις: Απριλίου 04, 2011, 19:24:31 μμ »
Να υπόθέσω ή ότι είναι ασχετοι ή οτι δεν έχουν καταλάβει οτι ο γαμος θα λαβει χώρα στην Ταϊλάνδη.

Υπάρχει και η δυνατότητα να μεταδημοτεύσεις...

Αν θες την μεταφραση.... θα πρέπει να γινει στην Μπανγκόκ , να επικυρωθεί στο υπ.εξωτερικών στην Μπανγκόκ και μετά επικύρωση απο την ελληνική πρεσβεία στην Μπανγκόκ και είσαι ετοιμος

Αποσυνδεδεμένος begida

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #249 στις: Απριλίου 04, 2011, 19:33:58 μμ »
Το έχουν καταλάβει ότι θα γίνει στην Ταιλάνδη
Τέλεια αν είναι να τη βάλω να κάνει όλο αυτό γάμος δεν βλέπω να γίνεται
Ευχαριστώ και πάλι φίλε μου

Αποσυνδεδεμένος bestathens1972

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #250 στις: Απριλίου 04, 2011, 19:37:22 μμ »
Επειδή την είχα κάνει αυτή τη συζήτηση πέρισυ στο Δήμο Αθηναίων... (Τελικά τη γλίτωσα και δεν έκανα βλακεία! χεχε). Το πιστοποιητικό το ζητάνε μόνο και μόνο για να γράψουν με την ορθή λατινική ορθογραφία τα Ταϊλανδικά ονόματα. (Της κοπέλας και των γονιών της). Τους ενδιαφέρει να υπάρχει απόλυτη συμφωνία λατινικών χαρακτήρων στην άδεια γάμου με το πιστοποιητικό γέννησης.
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #251 στις: Απριλίου 04, 2011, 19:42:40 μμ »
Πάντως από τα περισσότερα παιδιά που γνωρίζω σε διάφορους δήμους της χώρας ....

η αναγελλία γάμου γίνεται με αναγραφόμενο τ'όνομα στα ελληνικά.

Είναι θέμα δήμου ...

Αν ψάξετε σε παλαιότερα ποστ θα δείτε ότι ελάχιστοι δήμοι το θέλουν στα λατινικά...

Το έχουν καταλάβει ότι θα γίνει στην Ταιλάνδη
Τέλεια αν είναι να τη βάλω να κάνει όλο αυτό γάμος δεν βλέπω να γίνεται
Ευχαριστώ και πάλι φίλε μου

2 μέρες υπόθεση είναι.

Δηλαδή θα φάει 2 μέρες στην πρωτεύουσα.

Το κόστος αν υπολογίσεις και τα ταξί θα είναι κανα 4χίλιαρο μπατ...

βλέπεις η σφραγιδούλα της πρεσβείας μας ειναι ακριβούτσικη
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 04, 2011, 19:45:48 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #252 στις: Απριλίου 04, 2011, 19:46:14 μμ »
Οι δήμοι δεν γνωρίζουν. Και μένα θυμάμαι με βάλανε να τρέχω για ανακοίνωση στις εφημερίδες, πράγμα που δεν χρειάστηκε.

Τους ενδιαφέρει να υπάρχει απόλυτη συμφωνία λατινικών χαρακτήρων στην άδεια γάμου με το πιστοποιητικό γέννησης.
[off-topic]Οταν γεννήθηκε η κόρη μου και μεταφράσαμε τη ληξιαρχική πράξη γέννησης το όνομάτης το έγραψαν Catsoulis. Ετσι λοιπόν πολιτογραφήθηκε στην Ταϋλάνδη σαν Catsoulis. Τώρα που βγάλαμε νέο διαβατήριο έβαλαν υποχρεωτικά το όνομα Catsouli, χωρίς το s. Ετσι το παιδί έχει 2 ονόματα αυτή τη στιγμή. Και πολύ φοβάμαι οτι αν δεν το αλλάξω ίσως στο μέλλον αντιμετωπίσει προβλήματα.[/off-topic]
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 04, 2011, 20:05:50 μμ από Oytopikos »
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

doctortilac

• Επισκέπτης
« Απάντηση #253 στις: Απριλίου 04, 2011, 19:55:14 μμ »
Οι δήμοι δεν γνωρίζουν. Και μένα θυμάμαι με βάλανε να τρέχω για ανακοίνωση στις εφημερίδες, πράγμα που δεν χρειάστηκε.

ΛΑΘΟΣ η εφημερίδα χρειάζεται εδώ για να βγάλεις την αδεία γάμου. Και χρειάζεται και στο προξενείο που στην ζητάνε. Και όχι το απόκομμα όλην την σελίδα.

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #254 στις: Απριλίου 04, 2011, 19:58:50 μμ »
ΛΑΘΟΣ η εφημερίδα χρειάζεται εδώ για να βγάλεις την αδεία γάμου. Και χρειάζεται και στο προξενείο που στην ζητάνε. Και όχι το απόκομμα όλην την σελίδα.
Σε μένα πάντως δεν την ζήτησαν. Παντρεύτηκα το 2003.
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?