Αποστολέας Θέμα: Γάμος με Ταϊλανδή κοπέλα  (Αναγνώστηκε 363106 φορές)

0 μέλη και 11 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος antaios

• Φύλο: Άντρας
  • Είχα αρκετό μυαλό για να ζήσω τη ζωή μου ανόητα.
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
Απ: Γάμος με Ταϊλανδή κοπέλα
« Απάντηση #285 στις: Απριλίου 08, 2011, 11:44:59 πμ »
τα χαρτια τις κοπελας πρεπει να μεταφραστουν πριν τον γαμο.απο την στιγμη που τα χαρτια ισχυουν για 6 μηνες καλο ειναι να κανεις την μεταφραση και επικυρωση τωρα για να δεις πως γραφονται τα ονοματα στα λατινικα.μπορεισ να γραψεις τα στοιχεια τισ κοπελας στα λατινικα οπου χρειαζεται
Όποιος ξέρει τους άλλους έχει γνώση. Όποιος ξέρει τον εαυτό του έχει σοφία.

Αποσυνδεδεμένος Alexk

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.16 Firefox 3.6.16
« Απάντηση #286 στις: Απριλίου 08, 2011, 13:16:39 μμ »
Μόλις κάλεσα την πρεσβεία της Ταυλάνδης εδώ στην Ελλάδα και μου είπε το εξής:
να προχωρήσουμε στη νόμιμη και επικυρωμένη διαδικασία μετάφρασης εγγράφων της κοπέλας διότι τα ονόματα της Thailand μπορούν να
μεταφραστούν με πολλούς τρόπους διαφορετικά από τον καθέναν στα αγγλικά.
Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι το εξής πριν ξεκινήσουμε χαρτιά για γάμο στην ταυλάνδη.
Να πούμε στην κοπέλα να εκδόσει πιστοποιητικό γέννησης. Αυτό βγαίνει 1 φορά στην Ταυλάνδη δεν έχει δικαίωμα να ξαναζητήσει.
Αυτό το πιστοποιητικό πρέπει να το πάει στο μεταφραστικό τμήμα του υπουργείου εξωτερικών στην Ταϋλάνδη ώστε να μεταφραστεί
στα Αγγλικά και να επικυρωθεί.
Έπειτα η κοπέλα πρεπει να πάρει αυτό το χαρτί και να το πάει στην ελληνική πρεσβεία της Ταυλάνδης στην Μπανγκοκ για επικύρωση.
Τέλος η κοπέλα πρέπει να μας αποστείλει ταχυδρομικώς τη φωτοτυπία του γνήσιου πιστοποιητικού γέννησης στα Ταυλανδέζικα και
την επικυρωμένη μετάφραση στα Αγγλικά.
Αφού τα λάβουμε αυτά τα 2 έγγραφα στην Ελλάδα τα πηγαίνουμε και τα μεταφράζουμε από τα Αγγλικά στα Ελληνικά στο μεταφραστικό τμήμα
του υπουργείου εξωτερικών.Αρίωνος 10, (περιοχή Ψυρρή) Τ.Κ. 10554 Αθήνα
Ώρες κοινού 09.00 έως 13.00 Δευτ-Παρασκευή
Γραμματεία – Υπηρ. Μεταφράσεις - Λογιστήριο          : 2103285712 – 716 – 717 - 764
Ελπίζω τώρα να λύθηκε το θέμα των μεταφράσεων για πιστοποιητικά γάμου, γέννησης κτλ.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 08, 2011, 16:06:13 μμ από Alexk »

Αποσυνδεδεμένος thanaposto

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10
« Απάντηση #287 στις: Απριλίου 08, 2011, 14:16:53 μμ »

Αφού τα λάβουμε αυτά τα 2 έγγραφα στην Ελλάδα τα πηγαίνουμε και τα μεταφράζουμε από τα Αγγλικά στα Ταυλανδικά

μηπως θες να πεις απο τα αγγλικα στα ελληνικα?

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 4.0 Firefox 4.0
    • Thailand
« Απάντηση #288 στις: Απριλίου 08, 2011, 16:06:43 μμ »
Σίγουρα θέλει να πει από τα αγγλικά στα ελληνικά.

Τώρα αυτό που έγραψε ο Ανταίος είναι το σωστό.

Και αυτό που σου είπε η πρεσβεία σωστό είναι αλλά γιατί να το κάνεις 2 φορές?

Δεν υπάρχει κανένας λόγος.

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #289 στις: Απριλίου 08, 2011, 16:38:19 μμ »
Αυτό βγαίνει 1 φορά στην Ταυλάνδη δεν έχει δικαίωμα να ξαναζητήσει.

νομιζω οτι και αυτο δεν στεκει,ειναι δυνατον να μην μπορει να παρει πιστοποιητικο γεννησης

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #290 στις: Απριλίου 08, 2011, 16:42:37 μμ »
νομιζω οτι και αυτο δεν στεκει,ειναι δυνατον να μην μπορει να παρει πιστοποιητικο γεννησης

Δυστυχώς κάπως έτσι είναι, θέλει πιστοποίηση από γονείς-δημαρχους κ.τ.λ

+ τρέξιμο σε νοσοκομεία-δημαρχεία τόπου γέννησης ...

doctortilac

• Επισκέπτης
« Απάντηση #291 στις: Απριλίου 08, 2011, 16:55:33 μμ »
Εγώ έβγαλα πιστοποιητικό γέννησης είναι πολύ απλό. Πας στον δήμο που είσαι γραμμένη με την Μαμά η τον Μπαμπά η τον αδελφό η την αδελφή συμπληρώνεις μια αίτηση υπογράφουν και φεύγεις με ένα πιστοποιητικό και άμα το χάσης κάνης πάλι το ίδιο.

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #292 στις: Απριλίου 08, 2011, 17:37:49 μμ »
Εγώ έβγαλα πιστοποιητικό γέννησης είναι πολύ απλό. Πας στον δήμο που είσαι γραμμένη με την Μαμά η τον Μπαμπά η τον αδελφό η την αδελφή συμπληρώνεις μια αίτηση υπογράφουν και φεύγεις με ένα πιστοποιητικό και άμα το χάσης κάνης πάλι το ίδιο.
εννοεις στην ταυλανδη doctor η στο ελαντα?

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #293 στις: Απριλίου 08, 2011, 17:41:52 μμ »
εννοεις στην ταυλανδη doctor η στο ελαντα?

thailand

Αποσυνδεδεμένος panagiotis

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #294 στις: Απριλίου 10, 2011, 14:28:27 μμ »
μπα. . .και  η δική μου γυναίκα κράτησε το δικό της. Και καλύτερα δηλαδή γιατί αν πάρει το δικό σου προκύπτει πρόβλημα αργότερα. Καταρχήν δεν μπορούν να καταλάβουν γιατι υπαρχει θυληκή εκδοχή του επωνύμου.π.χ. Παπαδόπουλος- Παπαδοπολούλου. Έπειτα ακόμη και να πάρει την αρσενική εκδοχή του επιθέτου σου, και πάλι πρέπει να αλλάξει όλα της τα έγγραφα, ταυτότητα, διαβατήριο κ.λ.π.,που σημαίνει τρελό τρέξιμο. . .
Σε ευχαριστώ την μετάφραση δεν θα την κάνει εκεί στο υπουργείο?
Τι λες τώρα!!Να προσπαθώ να συνεννοηθώ με την Ταϋλανδή υπάλληλλο της πρεσβείας στα Αγγλικά και να μη καταλαβαίνω τίποτα. Κάποιος Έλληνας μου μίλησε τελικά μετά το γάμο,και το μόνο που μου είπε ήταν οτι θα έδιναν βίζα αφού ερχόταν το φαξ απο το ληξιαρχείο. Η δε Ταϋλανδέζα είπε στη γυναίκα μου να μην αλλάξει το επώνυμό της, ήταν φρέσκος νόμος τότε, και μάλλον είναι η μόνη Ταϋλανδέζα παντρεμένη με Έλληνα που έχει Ταϋλανδέζικο όνομα.

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.16 Firefox 3.6.16
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #295 στις: Απριλίου 10, 2011, 14:52:27 μμ »
μπα. . .και  η δική μου γυναίκα κράτησε το δικό της. Και καλύτερα δηλαδή γιατί αν πάρει το δικό σου προκύπτει πρόβλημα αργότερα. Καταρχήν δεν μπορούν να καταλάβουν γιατι υπαρχει θυληκή εκδοχή του επωνύμου.π.χ. Παπαδόπουλος- Παπαδοπολούλου. Έπειτα ακόμη και να πάρει την αρσενική εκδοχή του επιθέτου σου, και πάλι πρέπει να αλλάξει όλα της τα έγγραφα, ταυτότητα, διαβατήριο κ.λ.π.,που σημαίνει τρελό τρέξιμο. . .

Αυτό κάνανε στην κόρη μου τώρα με το νέο της διαβατήριο. Της έκοψαν το s στο τέλος.
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος koursaros

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 9.0 MS Internet Explorer 9.0
« Απάντηση #296 στις: Μαΐου 13, 2011, 14:53:34 μμ »
Γειά και χαρά σας, χαιρετώ εσας και το ωράιο και χρήσιμο site σας.
Είμαι νέο μέλος σε αυτό καθώς μόλις ανακάλυψα ότι υπάρχει. Λοιπόν αγαπητοί φίλοι,χρειάζομαι επειγόντως την βοήθειά σας, όπόιος έχει την γνώση και τη καλοσύνη να μου απαντήσει...
Για ότι θα ρωτήσω, να λάβετε σοβαρά υπόψιν ότι επικοινωνώ και με την πρεσβεία μας εκεί (προσπαθώ τουλαχιστον γιατί συνήθως ο ΄΄Ελληνας πρέσβης λείπει... και εκτός αυτού, η κοπέλα μου που είναι Ταυλανδέζα, ξέρει συμπαθητικά αγγλικά αλλα μερικές φορές όχι τα απαράιτητα ώστε να μου εξηγήσει κάτι καλά...

Ξεκινωντας, είμαι με μια Ταυλανδέζα εδώ και 2 ΄χρόνια, τώρα θα μου πείτε πως...
Στο ιντερνετ την γνώρισα, και΄την έχω επισκεφτεί 2 φορές. Την αγαπάω πάρα πολύ καθώς και αυτή το ίδιο, είμαι 100 % σίγουρος για αυτό..
Το έχω διαπιστώσει με πολλού τρόπους,και σχεδιάζουμε το καλοκαίρι να παντρευτούμε και να την φέρω Ελλάδα.Αυτή θα παρατήσει την δουλειά της(έχει καλή δουλειά, σε μια εταιρία εισαγωγής Ιαπωνικών τροφίμων και ασχολείται με τον έλεγχο και την κίνηση των εγγράφων,έχει πτυχίο στο management,όλα αυτά εξακριβωμένα),την οικογένεια κ.α.

΄Τώρα να μπώ στο θέμα. Έχω αρχίσει εδώ και καιρό μέσω της επικοινωνίας μαζί της, με την πρεσβεία, τα ληξιαρχεια και τα δημαρχεία, να μάθω τι χρειάζεται. Έχω βρεί τα χαρτιά (πιστοποιητικά,άδειες, εκκαθαριστικά κ.α.) και είμαι σχεδόν έτοιμος...
Ωστόσο, κάτι που μου είπε τις τελευταίες μέρες, θα ήθελα να σας ρωτήσω για αυτό μιας και δεν είμαστε για περιττά έξοδα. Βέβαια, η αλήθεια έιναι πως την εμπιστεύομαι 100% και πολλές φορές λόγω του ότι υστερεί λιγάκι στα αγγλικά δεν μπορεί να μου εξηγήσει ακριβώς κάτι.

Οπότε, εγώ ξέρω και έχω (ή είχα) την εντύπωση για τα εξής. Τουριστική βίζα είναι δύσκολο όπως λένε και οι δημοσιεύσεις εδώ να βγεί, και μου το χει πεί και η ίδια.Μολονότι έχι σοβαρή δουλειά και τα απαιτουμενα λεφτά στην άκρη.
Αλλά εγώ μέχρι τώρα,ήξερα ότι στην περίπτωση γάμου τα πράγματα είναι πιο απλά και εύκολα, για να έρθει εδώ για 5 χρόνια (άδεια παραμονής).Τις τελευτάιες μέρες όμως,είναι πιο στεναχωρημένη και φοβάται για την βίζα...Μου είπε οτι θα προσλάβει μια <Visa company> για να έχουμε και οι 2 πιο σίγουρα αποτελέσματα,και αυτό κοστίζει 1000-1250 Ευρώ.Βέβαια,δεν μου το λεεί για να μου ζητήσει λεφτά, άλλωστε τα περισσότερα εκεί έξοδα θέλει να τα αναλάβει εκείνη,μιας και εγώ τουλάχιστον για φέτος θα είμαι λίγο ζόρικα μέχρι Σεπτέμβρη.

Αλλά, τι είναι αυτό που φοβάται? Είναι όντως απαραίτητο να γίνει αυτό? Αφού πληρέι τις προυπόθέσεις,και εγώ θα πάω και θα την παντρευτώ εκεί,με σωστές όλες τις διαδικασίες και τά έγγραφα, υπάρχει κίνδυνος, με σωστό τον γάμο,να φάμε καμιά χυλόπιτα και να μην μπορεί να έρθει?Ισχύει αυτό και αν ναι, από που? από το δικό τους υπουργέιο εξωτερικών ή από την πρεσβεία μας? Υπάρχει κάτι τέτοιο να φοβάμαι? Είναι αναγκάιο να προσλάβουμε <Visa company> λοιπόν,σαν μέτρο σιγουριάς?

Σας παρακαλώ,όποιος γνωρίζει και έχει την καλοσύνη ας μου απαντήσει σε αυτό. Γιάτί σήμερα δεν βρήκα τον Έλληνα στην πρεσβεία,και πρέπει να περιμένω ως Δευτέρα.Αν και βέβαια, λέω με το φτωχό μου μυαλό,αν ο κίνδυνος προέρχεται από την πρεσβεία μας,σιγά μην τους το πω...
Για διαφωτίστε με.Εκλιπαρώ όσους γνωρίζουν επι του θέματος. Γειά και χαρα. Βαγγέλης.

doctortilac

• Επισκέπτης
« Απάντηση #297 στις: Μαΐου 13, 2011, 15:23:34 μμ »
Βαγγέλη καλησπέρα. Διάβασα με ενδιαφέρον το γραμμα σου και ένιωσα την αγονία σου. Ο πρόξενος στο Ελληνικό προξενείο είναι κάθε μέρα απλός δεν τον δίνη αυτή η Ταϊλανδέζα που λες, Δεν φταίει αυτή τέτοια διαταγή έχει αλλά δεν έχει σημασία αυτό τώρα σημασία έχει το δικό σου πρόβλημα, που δεν είναι πρόβλημα. ΑΝ κάνεις όλα τα χαρτιά και παντρευτείτε δεν μπορούν να της στερήσουν την βίζα με κανένα λόγο. ΕΚΤΩΣ αν η κοπέλα καταζητείτε στην Ευρώπη γιατι στέλνουν τα χαρτιά της στην αστυνομία της Ευρώπης για να πάρουν το ΟΚ. Αυτός είναι ο πρώτος λόγος ο δεύτερος είναι ΑΝ ήτανε παντρεμένη με κανένα Ελληνα η Ευρώπεο και τα έχει σκατώσει πάλη θα βρεθεί από την αστυνομία που θα στείλουν τα χαρτιά. Αν δεν υπάρχει κανένας τέτοιος λόγος τον κώλο τους να χτυπάνε κάτω εσύ παίρνεις βίζα για γυναίκα πολίτη Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Και ένας ακόμα λόγος είναι ΑΝ θέλει να σου φάει τα λεφτά γιατι τα έξοδα που σου λέει θα κάνει για τα χαρτιά δεν είναι τίποτα είναι 0, εσύ κάνεις τα έξοδα για της μεταφράσεις. Μην πετάξεις τα λεφτά σου.

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 4.0.1 Firefox 4.0.1
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #298 στις: Μαΐου 13, 2011, 15:40:23 μμ »
Κατ' αρχάς καλώς όρισες στο site.
Εφόσον έχει την δουλειά που αναφέρεις οτι έχει δεν είναι δύσκολο να πάρει τουριστική βίζα για την Ελλάδα. Αν παντρευτείτε στην Ταϋλάνδη, και γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες , δηλαδή μετάφραση και αποστολή/καταχώρση στο ληξιαρχείο και μετά αποστολή με φαξ της καταχώρησης στην πρεσβεία στην Bangkok θα πάρει τρίμηνη τουριστική βίζα σαν σύζυγος Έλληνα πολίτη και μέσα στο διάστημα των 3 μηνών θα τακτοποιήσετε το θέμα παραμονής. Περισσεύουν χρήματα για Visa Company? Καλύτερα να τα ξοδέψετε αλλού αυτά τα χρήματα. Επειδή είναι πολλά χρόνια που έχω παντρευτεί καλύτερα να διαβάσεις προσεκτικά τα posts στο topic. Ισως και κάποιοι φίλοι πρόσφατα παντρεμένοι να σε ενημερώσουν καλύτερα. 1000-1250€ είναι πολλά χρήματα για να τα δώσεις πάντως σε κάποια εταιρία για κάτι που όπως και να έχει το δικαιούστε.Να φροντίσεις να έχεις κάποιο χρόνο μετά το γάμο διότι ή γραφειοκρατία στην Ελλάδα θέλει το χρόνο της. Κυρίως η μετάφραση του πιστοποιητικού του γάμου.
Αυτά που σου λέει ο doctor είναι σωστά. Τα έξοδά σου είναι για τις μεταφράσεις.
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος koursaros

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 9.0 MS Internet Explorer 9.0
« Απάντηση #299 στις: Μαΐου 13, 2011, 17:16:25 μμ »
Κατ' αρχάς να σας ευχαριστήσω θερμά για την προθυμία, τις απαντήσεις σας και μάλιστα όταν το κάνετε τόσο σύντομα παιδιά. Να είστε καλά... Ήδη κατατοπίστηκα αρκετα...Θέλοντας να συμπληρώσω για πράγματα που μου λέτε....

<δηλαδή μετάφραση και αποστολή/καταχώρση στο ληξιαρχείο και μετά αποστολή με φαξ της καταχώρησης στην πρεσβεία στην Bangkok θα πάρει τρίμηνη τουριστική βίζα σαν σύζυγος Έλληνα πολίτη και μέσα στο διάστημα των 3 μηνών θα τακτοποιήσετε το θέμα παραμονής>

Εγώ νόμιζα ότι μόλις παντρευτούμε και στείλουμε αυτό με το φάξ από την Ελλάδα στην Ταυλάνδη στη πρεσβεία μας,παίρνει την 5ετη άδεια παραμονής..Αυτό που μου λές είναι σίγουρο?

Και όσο αφορά τις μεταφράσεις στην Ελλάδα. Δηλαδή χρονικά,πόσο μπορεί να καθυστερήσει και πόσο μπορεί να κοστίσει? Αν γνωρίζετε, έστω και στην ακριβότερη των περιπτώσεων ...(για λεφτά εννοώ ακριβότερη, δηλαδή υπάρχει κάποιο <πλαφόν>?).

Σας ευχαριστώ θερμά.