0 μέλη και 16 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
author=namtok link=topic=1140.msg52727#msg52727 date=1305298368]Τα χρήματα δεν είναι πολλά για τη μετάφραση. Μόνο που κάνουν κάποιο χρόνο να το κάνουν. Καλύτερα να πας μία βόλτα στο τμήμα μεταφράσεων του υπουργείου εξωτερικών είναι στην οδό Αρίωνος στου Ψυρρή ( ) αν είσαι Αθήνα, η να τους πάρεις τηλέφωνο για να ρωτήσεις λεπτομέρειες.Για το άλλο θέμα τώρα. Η πρεσβεία δεν δικαιούται να δώσει βίζα για μεγαλύτερο διάστημα απο 3 μήνες. Ισως σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει δικαίωμα να δώσει 5 χρόνια άδεια παραμονής και εργασίας σε κανένα αλλοδαπό. Αυτό είναι αρμοδιότητα του τμήματος αλλοδαπών. Η διαδικασία είναι οτι θα επισκευθήτε το τμήμα αλλοδαπών του δήμου, που θα έχετε ανοίξει μερίδα. Ομως για όλα αυτά στην ουσία θα πρέπει να σας απασχολεί το πρακτικό μέρος, και όχι αν θα πάρετε την άδεια. Θα πρέπει λοιπόν να ενημερωθείτε ακριβώς για τη διαδικασία, έχετε όλο το χρόνο γι αυτό, και να έχεις κάποιον στην Ελλάδα να τρέξει για την γραφειοκρατία, δηλαδή να πάρει τα χαρτιά, που θα στείλεις απο την Ταϋλάνδη να τα πάει στο μεταφραστικό, στη συνέχεια να πάει να παραλάβει τα μεταφρασμένα, να τα πάει στο ληξιαρχείο αλλοδαπών στη Μητροπόλεως, από εκεί να τα καταθέσει στο δήμο που θα ζήσετε και να στείλει το φάξ στην Ελληνική πρεσβεία στη Bangkok, ωστε η πρεσβεία να δώσει τη βίζα. Απο τη στιγμή που θα πάρει το μεταφρασμένο έγγραφο, είναι ζήτημα ωρών, εφ'όσον πρόκειται για Αττική.
Σε μένα μίλησαν Ελληνικά όταν πια περίμενα το φαξ. Μέχρι εκείνη την ώρα μιλούσα με την Ταϋλανδέζα υπάλληλο, στα Αγγλικά.
Πάντως,εφόσον η κοπέλα πληρεί τις προυποθέσεις (δουλειά και λεφτά στην άκρη)
επειδή με την κοπέλα έχουμε συμφωνήσει να παντρευτούμε, υπάρχει πιθανότητα κατά τη γνώμη σας,να στραβώσει κάτι απο την πρεσβεία ή το Υπ.Εξωτερικών εκει πέρα?Υπάρχει κάποιος τέτοιος κίνδυνος,δεδομένου ότι θα κάτσω εκεί 1 μήνα, με όλα τα χαρτιά σωστά?
Σε ενα μηνα προλαβαινεις τα παντα.Ουσιαστικα (εαν ολα ειναι σωστα ) χρονο θα χασεις μονο στις μεταφρασεις.Μια εβδομαδα ειναι υπεραρκετη.
<Καλύτερα να βγάλεις εισητήριο για round trip, δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί αν σου ζητήσουν το εισητήριο επιστροφής στο αεροδρόμιο και εσύ δεν έχεις. >3) Υπάρχει τέτοιος κίνδυνος ή απλά μου το λέτε προληπτικά? Γιατί η αλήθεια είναι, ότι τα Χριστουγεννα που πήγα, θυμάμαι μια καρτέλα που συμπληρώσαμε στο αεροπλάνο λίγο πριν φτάσουμε στην BKK και την δώσαμε να την τσεκάρουν στο immgration checking. Τότε,το εισιτήριο μου ναι,ήταν μεθ' επιστροφής,αλλά δεν θυμάμαι αν μου ζήτησαν κάτι τέτοιο..Πραγματικά δε θυμάμαι καθόλου,είχα συμπληρώσει αρκετά στοιχεία πάντως.Πείτε μου αν γνωρίζετε σας παρακαλώ για να γνωρίζω τι να κάνω...Επίσης και πάλι συγνώμη,αλλά έχω ακόμα κάποιες απορίες,που με την πρεσβεία είναι λιγάκι δύσκολο να πετύχω τον Έλληνα, και λόγω της δικής μου δουλειάς που δεν έχω πολλά περιθώρια χρονικά να τηλεφωνώ κάθε λίγο και λιγάκι(δεδομένης της διαφοράς ώρας).Συζητούσαμε σήμερα με την κοπέλα μου, μέσω ίντερνετ, για τα χαρτιά που ήδη ξέρουμε περίπου τι χρειάζεται,και επειδή τα αγγλικά της δεν είναι και τόσο καλά(αυτό φαντάζομαι θα το γνωρίζετε ¨) ) και επειδή δουλεύει πολλές ώρες τη μέρα,δεν μπορούμε πάντα να μιλάμε πολυ λόγω της κούρασης της.Στο θέμα χαρτιών....Εγώ, όπως έχω ξαναποστάρει βασίζομαι σε αυτά που λεεί η πρεσβεία μας στο official site της(http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/AuthoritiesAbroad/Asia/Thailand/EmbassyBangkok/el-GR/Services/Marriage).και της εξηγούσα (προσπαθούσα τουλάχιστον) για τα δικά της έγγραφα...και επειδή από οτι καταλαβαίνω,κάποια απο αυτά στα δημαρχεία τους,έχουν άλλη ονομασία από ότι τα δικά μας, προσπαθούσα να της τα μεταφράσω αυτολεξεί στα Αγγλικά, λόγου΄χάριν το <Πιστοποιητικο οικογενειακής κατάστασης> το έλεγα <a document of family situation> και επειδή δεν καταλαβαίνω ούτε και ξέρω,αυτό το χαρτί επισημαίνεται στα οικογενειακά της στοιχεία (οικ.μερίδα), ή στο ότι είναι άγαμη? Εκείνη η κακομοίρα (το χωρίο και το δημαρχείο της είναι περίπου 700 χμ. από κει που μένει και εργάζεται) με ρώταγε <do u mean registration?> αλλά δεν είμουν σίγουρος...Επίσης, είδα ότι ζητάει από αυτή ένα χαρτί <επιστολή από το δήμος της ότι είναι ελεύθερη να παντρευτεί>.
<Εννοείται οτι θα επιστρέψετε παρέα. Ασε που είναι πολύ πιο φτηνό. Εφ'οσον έχεις ένα μήνα, και εφόσον έχεις κάνει σωστή προετοιμασία δεν έχεις πρόβλημα να το κλείσεις απο πριν.>Επειδή ούτε από εισιτήρια έχω πολλές γνώσεις,(κλείνω από το airtickets.gr)., να υποθέσω πως το round trip είναι εισιτήριο μεθ' επιστροφής.
1) Πόσο σίγουρο και ασφαλές είναι να κλείσω κάτι τέτοιο δεδομένου ότι πρέπει να έρθουμε πίσω παρέα? Προτού παντρευτούμε,επικυρωθεί ο γάμος και γίνουν όλα τα γραφειοκρατικά, θα μπορεί η κοπέλα να βγάλει εισιτήριο χωρίς να έχει βγεί η βίζα?
2)Ακόμα και αν αυτο γίνεται, μπορώ εγώ π.χ. να κλείσω ένα εισιτήριο επιστροφής τώρα (έχω βγάλει μόνο για να πάω) και μετά το εισιτήριο της κοπέλας που θα το κλείσουμε λίγες μέρες πρίν,να είναι στην ίδια πτήση+εταιρεία?
3) Υπάρχει τέτοιος κίνδυνος ή απλά μου το λέτε προληπτικά? Γιατί η αλήθεια είναι, ότι τα Χριστουγεννα που πήγα, θυμάμαι μια καρτέλα που συμπληρώσαμε στο αεροπλάνο λίγο πριν φτάσουμε στην BKK και την δώσαμε να την τσεκάρουν στο immgration checking. Τότε,το εισιτήριο μου ναι,ήταν μεθ' επιστροφής,αλλά δεν θυμάμαι αν μου ζήτησαν κάτι τέτοιο..Πραγματικά δε θυμάμαι καθόλου,είχα συμπληρώσει αρκετά στοιχεία πάντως.Πείτε μου αν γνωρίζετε σας παρακαλώ για να γνωρίζω τι να κάνω...
Επίσης και πάλι συγνώμη,αλλά έχω ακόμα κάποιες απορίες,που με την πρεσβεία είναι λιγάκι δύσκολο να πετύχω τον Έλληνα, και λόγω της δικής μου δουλειάς που δεν έχω πολλά περιθώρια χρονικά να τηλεφωνώ κάθε λίγο και λιγάκι(δεδομένης της διαφοράς ώρας).
Συζητούσαμε σήμερα με την κοπέλα μου, μέσω ίντερνετ, για τα χαρτιά που ήδη ξέρουμε περίπου τι χρειάζεται,και επειδή τα αγγλικά της δεν είναι και τόσο καλά(αυτό φαντάζομαι θα το γνωρίζετε ¨) ) και επειδή δουλεύει πολλές ώρες τη μέρα,δεν μπορούμε πάντα να μιλάμε πολυ λόγω της κούρασης της.Στο θέμα χαρτιών....Εγώ, όπως έχω ξαναποστάρει βασίζομαι σε αυτά που λεεί η πρεσβεία μας στο official site της(http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/AuthoritiesAbroad/Asia/Thailand/EmbassyBangkok/el-GR/Services/Marriage).Γνωρίζει κάποιος να μου εξηγήσει λίγο τι γίνεται με όλα αυτά? Ξέρω, το καλύτερο είναι η κοπέλα να περάσει από τη Πρεσβεία και να συνεννοηθεί,απλα αυτό δεν είναι και τόσο έυκολο λόγω της δουλειάς της..