0 μέλη και 12 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα μας τρελλάνει η πρεσβεία. Μιλόυσα πρίν με την κοπέλα μου. Πήρε τηλέφωνο στην πρεβεία, και η Ταυλανδεζα που εργάζεται εκεί.της είπε ότι εφόσον κάνουμε 100% σωστά όλα τα χαρτιά, εφόσον παντρευτούμε και επικυρωθεί ο γάμος,με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, και πάλι θα πρέπει να περιμένει 3 μήνες για να βγεί η βίζα της. Τι θα γίνει ρε παιδί μου, κάθε φορά ή δε βρίσκω να μιλήσω κάποιον στα ελληνικά, ή αλλάζουν τα λόγια τους χωρίς να μας λένε κάτι σταθερά.
φιλε θελει περιπου 7-10 μερεε για την βιζα τουλαχιστον ετσι ηταν μεχρι τον μαρτιοεκτος και ειναι καινουριο αυτο το3 μηνες
Δε ξέρω τι να πώ. Και γώ έτσι νόμιζα. Πάντως έτσι είπαν στην κοπέλα μου. Θα τηλεφωνήσω και γώ αύριο, τουλάχιστον θα προσπαθήσω. Μπάς και μπορέσω να μιλήσω με τον Έλληνα.και θα τον παρακαλέσω, σε ότι έχει να κάνει με τις δικές τους αρμοδιότητες-δικαιοδοσίες επί του θέματος,να μου πεί κάτι όσο το πιο σταθερό γίνεται...Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό το πράγμα και μου πηγαίνει <τρένο> όλο το χρονικό σχέδιο στο οποίο βασίζομαι...εισιτήρια,διαδικασίες λεφτα΄,δουλειές.....Για να δούμε.
Σου το έχουμε πει. Μην ασχολείσαι με την πρεσβεία τώρα. Την στιγμή που η πρεσβεία θα παραλάβει το φαξ απο το δήμο θα βάλει και τη στάμπα.Είναι υποχρεωμένη να το κάνει και θα το κάνει.
4ο ενδεχόμενο να άλλαξε κάτι στην διαδικασία(απίθανο πριν 10 μέρες πήρε βίζα γνωστός μου).
Καλησπέρα παιδιά.Καταρχήν να ευχαριστήσω όλο το forum γιατί από εδώ μέσα βρήκα όλη την βοήθεια που χρειαζόμουν για να κάνω τον γάμο μου. Παντρεύτηκα πριν από 6 μέρες (να ζήσω) και βρίσκομαι ακόμα Μπανγκόκ.Θα ήθελα με την σειρά μου να βοηθήσω κάποια άτομα που σκέφτονται να παντρευτούν.Καταρχήν αφού είχα όλα τα απαραίτητα έγγραφα μαζί μου και η γυναίκα μου τα δικά της την Τρίτη(10-5-2011) πρωί με το που έφτασα στην Μπανγκόκ πήγα κατευθείαν στην Πρεσβεία. Από εκεί αφού καταθέσαμε τα χαρτιά μας πήρα την άδεια γάμου(225bath). Την επομένη πήγαμε στο υπουργείο εξωτερικών για μετάφραση (Μετάφραση 300bath και επικύρωση 800bath)Υπόψιν οτι τα 800 είναι για να την πάρεις την ίδια μέρα, άμα θες μπορείς να το πάρεις και μετά από 3 μέρες τότε είναι 200bath.Πέμπτη πήγαμε σε ένα δημαρχείο για να παντρευτούμε.20bath πληρώσαμε κάτι παράβολα και 500bath δώσαμε τον τύπο εκεί σαν φιλοδώρημα γιατί έβαλε το όνομα του σαν μάρτυρας, o τύπος ήταν πολύ εξυπηρετικός (Δεν μας ζήτησε λεφτά .Εμείς θέλαμε και δώσαμε). Στο καπάκι πήγαμε πάλι στο υπουργείο εξωτερικών. Μεταφράσεις και επικυρώσεις 3400bath.Την Παρασκευή γιατί δεν προλάβαμε την προηγούμενη μέρα πήγαμε στην πρεσβεία για επικύρωση(4500bath) Τώρα αρχίζουν να έχουν ενδιαφέρον τα πράγματα. Τα έγραφα μου, τα έστειλα Ελλάδα και την Τρίτη πήγε ένας φίλος μου στο ειδικό ληξιαρχείο για να τα καταθέσει. Τότε τον είπαν ότι δεν ισχύει αυτή η διαδικασία και πρέπει η πρεσβεία να κάνει ληξιαρχική πράξη γάμου. Μόλις μου το είπε πήγα αμέσως στη πρεσβεία να τους το πω και η απάντηση ήταν ότι μόλις ενημερώθηκαν και είμαι ο πρώτος που γίνεται αυτό .Ο άνθρωπος από την πρεσβεία θέλησε πολύ να βοηθήσει και με φώναξε στο γραφείο του για να κάνουμε τα χαρτιά.. Αυτό που θα γίνετε από εδώ kαι στο εξής είναι ότι μετά τον γάμο και με τα έγραφα μεταφρασμένα και επικυρωμένα πάμε στην πρεσβεία για να κάνουμε την ληξιαρχική πράξη γάμου στα Ελληνικά!! Ναι κατευθείαν το όνομα της γυναίκας γράφετε στα ελληνικά.Αφού πήγαμε και την επομένη για να κάνουμε αίτηση για visa(2650bath για την ασφάλεια). Τώρα περιμένουμε!!!Μόλις κατέβω Ελλάδα και καταθέσω τα χαρτιά θα σας ενημερώσω για την υπόλοιπη διαδικασία .Ίσως αργήσω λιγάκι γιατί μένω Θεσσαλονίκη και δεν ξέρω πότε θα ευκαιρήσω να κατέβω στην Αθήνα. Σας ευχαριστώ και πάλι και ελπίζω με αυτά που γράφω να βοηθήσω και εγώ κάποια άτομα που σκέφτονται να παντρευτούν, για το τί χρειάζεται και πόσα χρήματα.
Άρα το κουτί Νο 4
Υπόψιν οτι τα 800 είναι για να την πάρεις την ίδια μέρα, άμα θες μπορείς να το πάρεις και μετά από 3 μέρες τότε είναι 200bath. Ναι κατευθείαν το όνομα της γυναίκας γράφετε στα ελληνικά.Αφού πήγαμε και την επομένη για να κάνουμε αίτηση για visa(2650bath για την ασφάλεια). Τώρα περιμένουμε!!!
Ισχύει δηλαδή το 3μηνο για να πάρει βίζα?
Παντρεύτηκα πριν από 6 μέρες (να ζήσω) και βρίσκομαι ακόμα Μπανγκόκ.
800bath είναι για 1 έγγραφο
Όταν λέω ελληνικά εννόω ότι στην πρεσβεία η ληξιαρχική πράξη γράφετε στα ελληνικά και δεν χρειάζετε μετάφραση στην Ελλάδα.Μ'αυτό πάς κατευθείαν στο ειδικό ληξιαρχείο. Δεν το έκανα ακόμα γιατί όπως είπα είμαι ακόμα Μπανγκόκ.