Αποστολέας Θέμα: Γάμος με Ταϊλανδή κοπέλα  (Αναγνώστηκε 363096 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος begida

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 4.0 Firefox 4.0
Απ: Γάμος με Ταϊλανδή κοπέλα
« Απάντηση #270 στις: Απριλίου 05, 2011, 10:17:07 πμ »
Καλημέρα, σήμερα ούτος η άλλως θα πάει ο γνωστός μου με φωτοτυπίες των χαρτιών που μου έχει στείλει η κοπέλα, στην πρεσβεία της Ταιλάνδης εδώ στην Ελλάδα για να του πουν ακριβώς τι χαρτιά χρειάζεται να έχω εγώ από την κοπέλα ώστε να βγάλω την άδεια γάμου (αν και δεν καταλαβαίνω γιατί ανακατεύεται η πρεσβεία της Ταιλάνδης, δεν έχω διαβάσει σε καμία αναφορά σε προηγούμενα ποστ ότι σχετίζεται και η πρεσβεία τους εδώ) ελπίζω κάποιο απο τα χαρτιά να τους κάνει μπας και βγει η άδεια γάμου το παλούκι δηλαδή, θα ψάξω και μέσο των παιδιών από εδώ μέσα που ακόμα και με μια απλή ιδέα τους, είχαν την καλοσύνη να με βοηθήσουν

Ευχαριστώ και πάλι

doctortilac

• Επισκέπτης
« Απάντηση #271 στις: Απριλίου 05, 2011, 10:29:34 πμ »
Παιδιά μην το κουράζετε πολύ. Το ποιο εύκολο πράγμα είναι να παντρευτείς στην Ταϊλάνδη. Τα χαρτιά που σου ζητάνε είναι για γέλια μην μπερδεύεστε. Η Ταϊλανδική πρεσβεία εδώ στην Ελλάδα δεν έχει καμιά δουλειά ούτε πας ούτε έρχεται σε σένα. Αν θέλεις (κάτι που έκανα εγώ ) όταν έρθει η γυναίκα σου πας και την δηλώνεις για να ξέρουν ότι υπάρχει μια Ταϊλανδι πολίτις στην τάδε διεύθυνση, και όταν έχουν πάρτι την καλούν με τον άντρα της και φυσικά έχει μάσα δωρεάν.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #272 στις: Απριλίου 05, 2011, 10:38:28 πμ »
Ακριβώς δεν είναι αρμόδια σε καμια περίπτωση η πρεσβεία της Ταϊλάνδης στην Αθήνα,

να γνωμοδοτήσει για ένα επίσημο ελληνικό έγγραφο όπως είναι η άδεια γάμου σου.

Αποσυνδεδεμένος begida

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #273 στις: Απριλίου 05, 2011, 10:52:25 πμ »
Και όμως εδώ στον δήμο μου, είπαν στο γνωστό μου ότι πρέπει να πάει στην Ταιλανδέζικη πρεσβεία να ρωτήσει για την έκδοση άδειας πολιτικού μου γάμου με Ταιλανδή πολίτη ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται εδώ στο δήμο μου η δεν ξέρω τι να πω, και τι να πω στο γνωστό μου για να τους πιέσει εδώ στο δήμο μου
να αρχίσει να τους βρίζει να μου να εγώ να το κανα

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.16 Firefox 3.6.16
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #274 στις: Απριλίου 05, 2011, 11:04:13 πμ »
Φίλε begida!!
Ξέχνα το δήμο και την πρεσβεία, που είναι άσχετοι, και άκου αυτά που σου λένε τα παιδιά! Και μην ανησυχείς!!
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος begida

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #275 στις: Απριλίου 05, 2011, 11:14:11 πμ »
Ωραία και μόλις έμαθα από το γνωστό μου που έφυγε από την πρεσβεία εδώ ότι χρειάζεται επικοιρομένο και μεταφρασμένο το ποιστοποιητικό γεννησής της όχι μόνο από το υπουργείο εξωτερικών εκεί αλλά και από την πρεσβεία μας εκεί, και όχι μόνο αυτό θα πρέπει λέει να μεταφράσω την δικιά μου λειξιαρχική πράξη γέννησης στα αγγλικά και να τη στείλω στην πρεσβεία μας εκεί!!!!!!

και πως θα τους πείσω ρε παιδιά εδώ στον δήμο μου για να μου βγάλουν την άδεια γάμου χωρίς το πιστοποιητικό της  που το θέλουν
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 05, 2011, 11:32:50 πμ από Oytopikos »

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #276 στις: Απριλίου 05, 2011, 11:35:06 πμ »
Ωραία και μόλις έμαθα από το γνωστό μου που έφυγε από την πρεσβεία εδώ ότι χρειάζεται επικοιρομένο και μεταφρασμένο το ποιστοποιητικό γεννησής της όχι μόνο από το υπουργείο εξωτερικών εκεί αλλά και από την πρεσβεία μας εκεί, και όχι μόνο αυτό θα πρέπει λέει να μεταφράσω την δικιά μου λειξιαρχική πράξη γέννησης στα αγγλικά και να τη στείλω στην πρεσβεία μας εκεί!!!!!!

Οκ οτι ακριβως σου χα με πει.

Τώρα αυτό που σου πανε να μεταφράσεις την δική σου ληξ. πράξη εδεν υπάρχει απλώς-κανε οτι δεν το ακουσες ποτέ.

Άρα δώσε το τηλέφωνο του μεταφραστή στην μελλουσα συζυγο σου και θα τα κανονισουν.

Αποσυνδεδεμένος begida

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #277 στις: Απριλίου 05, 2011, 11:46:03 πμ »
ok thanks θα ψάξω στο forum για το τηλέφωνο του μεταφραστή και θα της πω να πάρει τηλέφωνο κατευθείαν αυτόν

Παίδες δεν βρήκα τελικά τίποτα σε τηλέφωνο μεταφραστή έχει κανείς κάποιο τηλέφωνο και βασικά αν έχει χρησιμοποιήσει κάποιος αυτή την επαφή?
αν είναι έμπιστος δηλαδή ώστε να του στείλω λεφτά για να τρέξει τα χαρτιά?
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 05, 2011, 14:10:08 μμ από Oytopikos »

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #278 στις: Απριλίου 05, 2011, 14:11:04 μμ »
ok thanks θα ψάξω στο forum για το τηλέφωνο του μεταφραστή και θα της πω να πάρει τηλέφωνο κατευθείαν αυτόν

Παίδες δεν βρήκα τελικά τίποτα σε τηλέφωνο μεταφραστή έχει κανείς κάποιο τηλέφωνο και βασικά αν έχει χρησιμοποιήσει κάποιος αυτή την επαφή?
αν είναι έμπιστος δηλαδή ώστε να του στείλω λεφτά για να τρέξει τα χαρτιά?

θα τον ρωτησεις αν αναλαμβάνει και την επικυρωση στην πρεσβεία μας

0870173329

Αποσυνδεδεμένος begida

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #279 στις: Απριλίου 05, 2011, 14:17:16 μμ »
ok Ευχαριστώ και πάλι

Αποσυνδεδεμένος Thailander

• "Ride slower than your guardian angel can fly"
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 10.0.648.204 Chrome 10.0.648.204
« Απάντηση #280 στις: Απριλίου 05, 2011, 18:10:37 μμ »
Αλλο ενα "δοκιμασμενο" γραφειο που εξυπηρετει τετοιες περιπτωσεις ειναι το παρακατω, και βρισκετε στο ιδιο κτιριο που στεγαζει την Ελληνικη πρεσβεια, διπλα στην εισοδο.

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 05, 2011, 18:15:40 μμ από Thailander »
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ χωρις να θελω
θα ΠΕΘΑΝΩ χωρις να θελω
ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ τουλαχιστον
να ζησω οπως θελω

Αποσυνδεδεμένος Yannis

• **
  • Good things happen when you pay attention.
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0
« Απάντηση #281 στις: Απριλίου 06, 2011, 09:04:41 πμ »
Τι λες τώρα!!Να προσπαθώ να συνεννοηθώ με την Ταϋλανδή υπάλληλλο της πρεσβείας στα Αγγλικά και να μη καταλαβαίνω τίποτα. Κάποιος Έλληνας μου μίλησε τελικά μετά το γάμο,και το μόνο που μου είπε ήταν οτι θα έδιναν βίζα αφού ερχόταν το φαξ απο το ληξιαρχείο. Η δε Ταϋλανδέζα είπε στη γυναίκα μου να μην αλλάξει το επώνυμό της, ήταν φρέσκος νόμος τότε, και μάλλον είναι η μόνη Ταϋλανδέζα παντρεμένη με Έλληνα που έχει Ταϋλανδέζικο όνομα.

Και η γυναίκα μου Ταϊλανδέζα έχει κρατήσει το όνομά της.
Good things happen when you pay attention.

Αποσυνδεδεμένος Alexk

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #282 στις: Απριλίου 08, 2011, 01:25:07 πμ »
Καλησπέρα παιδιά!!! να ρωτήσω κι εγώ ένα θέμα που με έχει απασχολήσει και θα απασχολήσει ίσως κι άλλους από εδώ και πέρα αν θέλουν να παντρευτούν στην Ελλάδα.
Για τη δημοσίευση γάμου στην εφημερίδα καθώς και στην αίτηση που συμπληρώνεις στο δήμο σου, ζητάνε το γένος(όνομα μητέρας πρίν παντρευτεί) των γονιών και από τις 2 μεριές - γονείς του ζευγαριού, αλλιώς λέει δεν ισχύει ο γάμος δεν ισχύει τίποτα δεν σου δημοσιεύουν την αγγελία, δεν σου καταχωρούν την αίτηση στο δήμο.Έτσι τουλάχιστον μου ανέφερε η εφημερίδα και ο δήμος όπου ρώτησα για το τί χρειάζεται για να παντρευτεί κάποιος Έλληνας Thai Girl.
Ισχύει κάτι τέτοιο; ποιά είναι η αλήθεια;
Κάποιος φίλος πριν 1 χρόνο είχε παντρευτεί και μου έστειλε το απόκομα της εφημερίδας που είχε δημοσιεύσει το γάμο του. δεν ανέφερε τίποτα για το γένος των γονιών του, ούτε για την Ταυλανδή κοπέλα.

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #283 στις: Απριλίου 08, 2011, 07:51:03 πμ »
Καλησπέρα παιδιά!!! να ρωτήσω κι εγώ ένα θέμα που με έχει απασχολήσει και θα απασχολήσει ίσως κι άλλους από εδώ και πέρα αν θέλουν να παντρευτούν στην Ελλάδα.
Για τη δημοσίευση γάμου στην εφημερίδα καθώς και στην αίτηση που συμπληρώνεις στο δήμο σου, ζητάνε το γένος(όνομα μητέρας πρίν παντρευτεί) των γονιών και από τις 2 μεριές - γονείς του ζευγαριού, αλλιώς λέει δεν ισχύει ο γάμος δεν ισχύει τίποτα δεν σου δημοσιεύουν την αγγελία, δεν σου καταχωρούν την αίτηση στο δήμο.Έτσι τουλάχιστον μου ανέφερε η εφημερίδα και ο δήμος όπου ρώτησα για το τί χρειάζεται για να παντρευτεί κάποιος Έλληνας Thai Girl.
Ισχύει κάτι τέτοιο; ποιά είναι η αλήθεια;
Κάποιος φίλος πριν 1 χρόνο είχε παντρευτεί και μου έστειλε το απόκομα της εφημερίδας που είχε δημοσιεύσει το γάμο του. δεν ανέφερε τίποτα για το γένος των γονιών του, ούτε για την Ταυλανδή κοπέλα.

Επειδή στην Ελλάδα όλα γίνονται ίσως κάποιο δημαρχείο να το δέχεται και χωρίς να αναγράφεται το γένος.

Πάντως το σύνηθες είναι ότι αναγράφεται το γένος στην αναγγελία γάμου.

Αποσυνδεδεμένος Alexk

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #284 στις: Απριλίου 08, 2011, 11:24:58 πμ »
Παιδιά ρώτησα σήμερα το δήμο και την εφημερίδα αν χρειάζεται επίσημα μετάφραση των στοιχείων της κοπέλας.
Ο δήμος μου είπε ότι δε χρειάζεται κάτι επίσημα όπως και η εφημερίδα.
Αυτό που πρέπει να προσέξουμε μου είπαν είναι ότι τα ονόματα της Thai girl θα χρειαστούν να γραφτούν κάπου στα
Αγγλικά και κάπου στα Ελληνικά. Αυτά τα ονόματα πρέπει να είναι παντού τα ίδια σε όλα τα χαρτιά διαφορετικά θα δημιουργηθούν προβλήματα.
Αυτό σημαίνει ότι όταν η κοπέλα πάρει τα χαρτιά για το γάμο στα χέρια της π.χ. πιστοποιητικό γέννησης και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
αυτά με κάποιο τρόπο πρέπει σίγουρα να μεταφραστούν στα αγγλικά και στα ελληνικά ώστε να αναφέρονται καθαρά και ξεκάθαρα
τα ονόματα γονιών της το γένος κατοικία που μένει κτλ.....
Η μετάφραση αυτή δε χρειάζεται να είναι πιστοποιημένη και επικυρωμένη για κανένα λόγο.
Μια απλή μετάφραση τυπική από κάποιο γραφείο εδώ στην Ελλάδα αρκεί.
Από εκεί και πέρα έχει να κάνει με την πιστότητα της μετάφρασης και του μεταφραστή που θα την αναλάβει.
Το πιο σίγουρο αλλά και δαπανηρό είναι να γίνει πρώτα μετάφραση των απαραίτητων εγγράφων της κοπέλας από
Τα Ταϋλανδικά στα Αγγλικά και αυτά να επικυρωθούν από πρεσβείες και υπουργείο εξωτερικών στην Μπανγκοκ.
Έπειτα τα χαρτιά αυτά να μας τα στείλει η κοπέλα στην Ελλάδα και μετά εμείς να τα δώσουμε για μετάφραση
στο υπουργείο εξωτερικών από Αγγλικά στα Ελληνικά.
Έτσι ότι και να γίνει είμαστε σίγουροι και πιστοποιημένοι οτι ακόμα και λάθος να έχει γίνει στη μετάφραση θα γίνει αποδεκτό από όλους.
Τώρα ο καθένας κρίνει και πράτει αντίστοιχα.
Στο δήμο εμένα μου είπαν σιγά μην πληρώσεις και να κάνεις όλη αυτή τη διαδικασία.
Πες στην κοπέλα να σου στείλει τα έγγραφα όπως είναι γραμμένα στα Ταϋλανδέζικα και όταν φτάσουν Ελλάδα
να τα πάω σε κάποιον να τα μεταφράσει σε αγγλικά και ελληνικά και τέλος αυτά να χρησιμοποιήσω παντού σε όλα τα έγγραφα όπου χρειαστεί.