Αποστολέας Θέμα: Γάμος με Ταϊλανδή κοπέλα  (Αναγνώστηκε 363250 φορές)

0 μέλη και 23 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 4.0.1 Firefox 4.0.1
Απ: Γάμος με Ταϊλανδή κοπέλα
« Απάντηση #345 στις: Μαΐου 24, 2011, 21:10:14 μμ »
φιλε καλησπερα νομιζω οτι το πρωτο πραγμα που θα πρεπει να προβληματιστεις ειναι αν οντως θελεις να παντρευτεις με μια γνωριμια  20 ημερων και αφου βλεπω οτι ηδη σκεφτεσαι τον χωρισμο,καλυτερα να συνεχιζεις να μιλας με την κοπελα μεσα skype.δεν σου φταιει η κοπελα για μια δικια σου καψουρα οπως λες να την φερνεις 8000 χλμ μακρια απο την οικογενεια της.

αν τωρα υστερα απο καιρο πιστευεις οτι μπορεις να κανεις το επομενο βημα τοτε καλη επιτυχια αλλα νομιζω ειναι πολυ  νωρις για να προβληματιζεσαι με τετοια πραγματα.

νομιζω οτι ηδη εχει απαντηθει καποιο μελος ειχε ρωτησει σε προυγουμενες σελιδες κανε εναν κοπο και διαβασε τες

Αποσυνδεδεμένος koursaros

• *
  • Φύλο: Άντρας
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 9.0 MS Internet Explorer 9.0
« Απάντηση #346 στις: Μαΐου 25, 2011, 09:47:17 πμ »
Γνώμες και γνώμες. Πιστεύω ότι όντως πρέπει να διαβάσεις, τα λένε πολύ καλά εδω μέσα.Τις λεπτομέρειες όμως για τη κοπέλα φαντάζομαι τις ξέρεις εσυ καλύτερα από το καθένα. Σκέψου το, και εδω πέρα όντως έχει κάποιες πολύ καλές πληροφόρίες που απευθύνονται σε όλους. Πάντως η δική μου γνώμη, είναι ότι για τέτοια βήματα πρέπει να είσαι ο ίδιος πολύ πιο σίγουρος και αυτό προϋποθέτει κάποια ταξίδια ακόμα καθώς και συνέχεια στην επικοινωνία σας..Κάπως έτσι κάνς και έκανα και εγώ. Τώρα,για αυτό που ρωτάς,το καλύτερο έιναι να συζητήσεις με ένα δικηγόρο...Αλλά σίγουρα,πρίν φτάσεις εκεί, εαν παντρευτείς, από τη δική σου πλευρά, <Aλλη μια περιπτωση απορριψης βιζας και σκέφτομαι σοβαρά τον γαμο.Στο μονο που κολλαω ειναι αυτο...
Tι γινεται οταν θελεις να χωρίσεις?> ξεκινάς να παντρευτείς και αυτό είναι φοβία,πρόθεση,η απλά μια ενδεχόμενη σκέψη? Αυτό ίσως να χρειάζεται περαιτέρω ψάξιμο...Κάνε ένα κόπο να διαβάσεις σκέψεις και εμπειρίες μελών εδωπέρα. Αξίζει.

Αποσυνδεδεμένος jimi

• ต้องการให้ฉันช่วยอะไรไหมคะ
  • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Chrome 11.0.696.68 Chrome 11.0.696.68
« Απάντηση #347 στις: Μαΐου 25, 2011, 10:04:41 πμ »
Οπως τα λεει ο φιλος ειναι,μονο εσυ ξερεις πραγματικα και απο οτι φαινεται ισως προβεις σε μια κινηση που θα σε εξωθησουν υπο πιεση.
Σαφως και δεν ξερεις την κοπελα και απο οτι καταλαβαινω δεν εχεις και την επιλογη να την μαθεις ζωντας διαστημα αρκετο μαζι της,αρα το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να εμπιστευτεις το ενστικτο και την αντιληψη σου.
Προφανεστατα παντως και απο την ερωτηση που κανεις εχεις μεγαλες αμφιβολιες και αυτο πιστευω οτι προκυπτει απο καπου και δεν ειναι καθολου τυχαιο.
Η κοπελα μετα τον γαμο θα εχει καθε νομιμο δικαωμα στην περιουσια σου ακριβως οπως οριζει ο νομος και θα εχει καθε εθνικοτητας μελλοντικη σου συζυγος.
Προσπαθησε να την μαθεις καλυτερα και κυριως να εχεις τα αυτια σου και τα ματια σου ανοιχτα,πραγματικα ανοιχτα ομως.
สวัสดีค่ะ ยินดีที่ได้พบคุณ

Αποσυνδεδεμένος bestathens1972

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #348 στις: Μαΐου 25, 2011, 16:29:00 μμ »
διόρθωση για αποφυγή παρεξήγησης... Ο νόμος ορίζει πως η σύζυγος έχει δικαίωμα στην περιουσία που αποκτήθηκε ΜΕΤΑ το γάμο στην περίπτωση που μπορεί να αποδείξει πως συνέβαλε στην απόκτησή της. Κανένα δικαίωμα δεν έχει σε περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποκτηθεί πρίν το γάμο!
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

Αποσυνδεδεμένος zografos

• LIFE IS A JOURNEY...BRING AN OPEN MIND!!
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #349 στις: Μαΐου 25, 2011, 16:58:39 μμ »
στην περίπτωση που μπορεί να αποδείξει πως συνέβαλε στην απόκτησή της!
Δυστυχως η ευτυχως (αναλογως απο ποια σκοπια το βλεπει κανεις...) δε χρειαζεται καν να αποδειξει τη συμβολη της/του στην αποκτηση περιουσιακων στοιχειων μετα το γαμο.Ολα απο το γαμο και εντευθεν πανε 50-50 :'(
IT'S NOT WHERE YOU ARE FROM,IT'S WHERE YOU ARE AT...

Αποσυνδεδεμένος bestathens1972

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #350 στις: Μαΐου 26, 2011, 13:12:39 μμ »
Πάντως να παντρευτείς Ταϊλανδέζα και να κάνεις περιουσία μετά το γάμο είναι από μόνο του επιτυχία!!! Η πλειονότητα χάνει και αυτά που είχε πριν... :D
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

Αποσυνδεδεμένος vgls35

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 11.0.696.71 Chrome 11.0.696.71
« Απάντηση #351 στις: Μαΐου 31, 2011, 02:52:11 πμ »
Πάντως να παντρευτείς Ταϊλανδέζα και να κάνεις περιουσία μετά το γάμο είναι από μόνο του επιτυχία!!! Η πλειονότητα χάνει και αυτά που είχε πριν... :D
σωστος!!η τους ανοιγουν κανα εστιατοριο στην πατριδα τους,τους χτιζουν κανα σπιτακι λουξ,τους βαζουν και μια μικρη περιουσια στην τραπεζα,και μην τον ειδατε μετα τον Παναη.
Για να λεμε και του σωστου το δικιο,υπαρχουν και ζευγαρια που οντως αγαπηθηκαν και παντρευτηκαν και ζουν ευτιχισμενα.μιλαμε ομως για ζευγαρια που και ηλικιακα και εμφανισιακα ειναι κοντα.δεν μπορεις να εισαι 55 χρονων,πατσοκοιλιας, να εχεις μια γυναικα 23 χρονων και να εχεις την ψευδαισθηση οτι σε αγαπαει.
Γνωμη μου ειναι οτι θελει τρομερη σκεψη για να κανεις εναν τετοιο γαμο.

Αποσυνδεδεμένος sorokos

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #352 στις: Μαΐου 31, 2011, 15:16:25 μμ »
Καλησπέρα παιδιά.
Καταρχήν να ευχαριστήσω όλο το forum γιατί από εδώ μέσα βρήκα όλη την βοήθεια που χρειαζόμουν για να κάνω τον γάμο μου. Παντρεύτηκα πριν από 6 μέρες (να ζήσω) και βρίσκομαι ακόμα Μπανγκόκ.
Θα ήθελα με την σειρά μου να βοηθήσω κάποια άτομα που σκέφτονται να παντρευτούν.
Καταρχήν αφού είχα όλα τα απαραίτητα έγγραφα μαζί μου και η γυναίκα μου τα δικά της την Τρίτη(10-5-2011) πρωί με το που έφτασα στην Μπανγκόκ πήγα κατευθείαν στην Πρεσβεία. Από εκεί αφού καταθέσαμε τα χαρτιά μας πήρα την άδεια γάμου(225bath). Την επομένη πήγαμε στο υπουργείο εξωτερικών για μετάφραση (Μετάφραση 300bath και επικύρωση 800bath)
Υπόψιν οτι τα 800 είναι για να την πάρεις την ίδια μέρα, άμα θες μπορείς να το πάρεις και μετά από 3 μέρες τότε είναι 200bath.Πέμπτη πήγαμε σε ένα δημαρχείο για να παντρευτούμε.20bath πληρώσαμε κάτι παράβολα και 500bath δώσαμε τον τύπο εκεί σαν φιλοδώρημα γιατί έβαλε το όνομα του σαν μάρτυρας, o τύπος ήταν πολύ εξυπηρετικός (Δεν μας ζήτησε λεφτά .Εμείς θέλαμε και δώσαμε). Στο καπάκι πήγαμε πάλι στο υπουργείο εξωτερικών. Μεταφράσεις και επικυρώσεις 3400bath.Την Παρασκευή γιατί δεν προλάβαμε την προηγούμενη μέρα πήγαμε στην πρεσβεία για επικύρωση(4500bath)
 Τώρα αρχίζουν να έχουν ενδιαφέρον τα πράγματα. Τα έγραφα  μου, τα έστειλα Ελλάδα και την Τρίτη πήγε ένας φίλος μου στο ειδικό ληξιαρχείο για να τα καταθέσει. Τότε τον είπαν ότι δεν ισχύει αυτή η διαδικασία και πρέπει η πρεσβεία να κάνει  ληξιαρχική πράξη γάμου.    Μόλις μου το είπε πήγα αμέσως στη πρεσβεία να τους το πω και η απάντηση ήταν ότι μόλις ενημερώθηκαν και είμαι ο πρώτος που γίνεται αυτό .Ο άνθρωπος από την πρεσβεία θέλησε πολύ να βοηθήσει και με φώναξε στο γραφείο του για να κάνουμε τα χαρτιά.
. Αυτό που θα γίνετε από εδώ kαι στο εξής είναι ότι μετά τον γάμο και με τα έγραφα μεταφρασμένα και επικυρωμένα πάμε στην πρεσβεία για να κάνουμε την ληξιαρχική πράξη γάμου στα Ελληνικά!! Ναι κατευθείαν το όνομα της γυναίκας γράφετε στα ελληνικά.
Αφού πήγαμε και την επομένη για να κάνουμε αίτηση για visa(2650bath για την ασφάλεια). Τώρα περιμένουμε!!!
Μόλις κατέβω Ελλάδα και καταθέσω τα χαρτιά θα σας ενημερώσω για την υπόλοιπη διαδικασία .Ίσως αργήσω λιγάκι γιατί μένω Θεσσαλονίκη και δεν ξέρω πότε θα ευκαιρήσω να κατέβω στην Αθήνα.

φιλε μπορεις να με παρεις τηλ στο 6957200686 να με βοηθησεις;

Σε παρακαλω να γραφεις με ελληνικους χαρακτηρες συμφωνα με τους κανονισμους του φορουμ,Ευχαριστω.
thai.gr team
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 31, 2011, 19:02:55 μμ από lostromos »

Αποσυνδεδεμένος thanaposto

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10
« Απάντηση #353 στις: Ιουνίου 14, 2011, 16:40:05 μμ »
Μόλις κάλεσα την πρεσβεία της Ταυλάνδης εδώ στην Ελλάδα και μου είπε το εξής:
να προχωρήσουμε στη νόμιμη και επικυρωμένη διαδικασία μετάφρασης εγγράφων της κοπέλας διότι τα ονόματα της Thailand μπορούν να
μεταφραστούν με πολλούς τρόπους διαφορετικά από τον καθέναν στα αγγλικά.
Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι το εξής πριν ξεκινήσουμε χαρτιά για γάμο στην ταυλάνδη.
Να πούμε στην κοπέλα να εκδόσει πιστοποιητικό γέννησης. Αυτό βγαίνει 1 φορά στην Ταυλάνδη δεν έχει δικαίωμα να ξαναζητήσει.
Αυτό το πιστοποιητικό πρέπει να το πάει στο μεταφραστικό τμήμα του υπουργείου εξωτερικών στην Ταϋλάνδη ώστε να μεταφραστεί
στα Αγγλικά και να επικυρωθεί.
Έπειτα η κοπέλα πρεπει να πάρει αυτό το χαρτί και να το πάει στην ελληνική πρεσβεία της Ταυλάνδης στην Μπανγκοκ για επικύρωση.
Τέλος η κοπέλα πρέπει να μας αποστείλει ταχυδρομικώς τη φωτοτυπία του γνήσιου πιστοποιητικού γέννησης στα Ταυλανδέζικα και
την επικυρωμένη μετάφραση στα Αγγλικά.
Αφού τα λάβουμε αυτά τα 2 έγγραφα στην Ελλάδα τα πηγαίνουμε και τα μεταφράζουμε από τα Αγγλικά στα Ελληνικά στο μεταφραστικό τμήμα
του υπουργείου εξωτερικών.Αρίωνος 10, (περιοχή Ψυρρή) Τ.Κ. 10554 Αθήνα
Ώρες κοινού 09.00 έως 13.00 Δευτ-Παρασκευή
Γραμματεία – Υπηρ. Μεταφράσεις - Λογιστήριο          : 2103285712 – 716 – 717 - 764
Ελπίζω τώρα να λύθηκε το θέμα των μεταφράσεων για πιστοποιητικά γάμου, γέννησης κτλ.

πηγα και γω σημερα στον δημο και μου ειπαν μια απο τα ιδια...ξερει κανεις αν μπορω να κανω μονος μου την μεταφραση απο τα αγγλικα στα ελληνικα? η χρειαζεται επισημοτητα,γιατι στον δημο μιλανε με μισολογα λογω ασχετοσυνης

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #354 στις: Ιουνίου 14, 2011, 16:49:37 μμ »
Μονάχος σου ...

Σημασία έχει απο τα ταϊλανδικά στα αγγλικά

Αποσυνδεδεμένος thanaposto

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10
« Απάντηση #355 στις: Ιουνίου 14, 2011, 16:53:42 μμ »
Μονάχος σου ...

Σημασία έχει απο τα ταϊλανδικά στα αγγλικά
αυτο θα πρεπει να γινει με καθε επισημοτητα στην bangkok,σωστα?

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 12.0.742.91 Chrome 12.0.742.91
« Απάντηση #356 στις: Ιουνίου 16, 2011, 00:15:56 πμ »
πηγα και γω σημερα στον δημο και μου ειπαν μια απο τα ιδια...ξερει κανεις αν μπορω να κανω μονος μου την μεταφραση απο τα αγγλικα στα ελληνικα? η χρειαζεται επισημοτητα,γιατι στον δημο μιλανε με μισολογα λογω ασχετοσυνης

Μισό λεπτάκι παιδιά γιατί θα παλαβώσω...Τον Ιούλιο πάω Ταϊλάνδη και παντρεύομαι και θα γυρίσω Ελλάδα μαζί με την γυναίκα μου στην υπέροχη και <ακμάζουσα>(¨)D: ) πατρίδα μας...Αλλά πελάγωσα λιγάκι με αυτά που βλέπω...Εγώ έχω ήδη τα εξής χαρτιά που διαβάζω στη σελίδα της πρεσβείας πως χρειάζονται: Πιστοποιητικά γέννησης + οικογενειακής κατάστασης, άδεια γάμου(μάλιστα, ο Ληξίαρχος εδώ με βοήθησε ιδιαιτέρως αφού δέχθηκε τα στοιχεία  της αρραβων. μου χωρίς να μου χει στείλει φωτοτυπία του πιστοπ. γέννησης της, απλά μου το έστειλε σε μαιλ με μορφή word+excel,στα Ταϊλανδέζικα και μεταφρασμένο στα Αγγλικά), Εκκαθαριστικό εφορίας +ταυτότητα,διαβατήριο.
Και για τις μεταφράσεις, θα έχω ένα άτομο στην Αθήνα, για να τρέχει όσο θα παντρεύομαι εκεί...Αυτά ήξερα μέχρι τώρα...Μήπως δηλαδή πριν πάω,πρέπει να έχω κάποια έγγραφα δικά της μεταφρασμένα ήδη στα αγγλικά ή πρέπει να τα πάω εγώ για μετάφραση στο υπουργείο εξωτερικών,Αρίωνος 10, (περιοχή Ψυρρή)?
Φίλε Namtocccccccccc ιδιαίτερα τη βοήθεια σου ....(για άλλη μια φορά δηλαδή)!

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #357 στις: Ιουνίου 16, 2011, 04:44:12 πμ »
Μισό λεπτάκι παιδιά γιατί θα παλαβώσω...Τον Ιούλιο πάω Ταϊλάνδη και παντρεύομαι και θα γυρίσω Ελλάδα μαζί με την γυναίκα μου στην υπέροχη και <ακμάζουσα>(¨)D: ) πατρίδα μας...Αλλά πελάγωσα λιγάκι με αυτά που βλέπω...Εγώ έχω ήδη τα εξής χαρτιά που διαβάζω στη σελίδα της πρεσβείας πως χρειάζονται: Πιστοποιητικά γέννησης + οικογενειακής κατάστασης, άδεια γάμου(μάλιστα, ο Ληξίαρχος εδώ με βοήθησε ιδιαιτέρως αφού δέχθηκε τα στοιχεία  της αρραβων. μου χωρίς να μου χει στείλει φωτοτυπία του πιστοπ. γέννησης της, απλά μου το έστειλε σε μαιλ με μορφή word+excel,στα Ταϊλανδέζικα και μεταφρασμένο στα Αγγλικά), Εκκαθαριστικό εφορίας +ταυτότητα,διαβατήριο.
Και για τις μεταφράσεις, θα έχω ένα άτομο στην Αθήνα, για να τρέχει όσο θα παντρεύομαι εκεί...Αυτά ήξερα μέχρι τώρα...Μήπως δηλαδή πριν πάω,πρέπει να έχω κάποια έγγραφα δικά της μεταφρασμένα ήδη στα αγγλικά ή πρέπει να τα πάω εγώ για μετάφραση στο υπουργείο εξωτερικών,Αρίωνος 10, (περιοχή Ψυρρή)?
Φίλε Namtocccccccccc ιδιαίτερα τη βοήθεια σου ....(για άλλη μια φορά δηλαδή)!
Το μεταφραστικό του υπουργείου εξωτερικών θα το χρειαστείς αφού παντρευτείς, για να σου μεταφράσει τα έγγραφα του γάμου, που θα υποβληθούν στο ληξιαρχείο. Επιπλέον των χαρτιών που ανέφερες χρειάζονται 2 υπεύθυνες δηλώσεις απο 2 Έλληνες, που σε γνωρίζουν.
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 12.0.742.100 Chrome 12.0.742.100
« Απάντηση #358 στις: Ιουνίου 17, 2011, 17:12:17 μμ »
Το μεταφραστικό του υπουργείου εξωτερικών θα το χρειαστείς αφού παντρευτείς, για να σου μεταφράσει τα έγγραφα του γάμου, που θα υποβληθούν στο ληξιαρχείο. Επιπλέον των χαρτιών που ανέφερες χρειάζονται 2 υπεύθυνες δηλώσεις απο 2 Έλληνες, που σε γνωρίζουν.

Φίλε Namtoc αν θα κατορθώσουμε να συναντηθούμε Thailand οπωσδήποτε θα σε κεράσω!!
Οπως ευχαριστώ τους πάντες εδω μέσα για τις απαντήσεις και την εγκυρότητα των πληροφοριών...Πρέπει να πω για άλλη μια φορά, όποιος βλέπει πρώτη φορά το site ... Τα παιδιά που γράφουν εδώ λοιπόν είναι πολύ εξυπηρετικά και κατατοπιστικά... Να στε καλά!

Αποσυνδεδεμένος Jogor

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 12.0.742.100 Chrome 12.0.742.100
« Απάντηση #359 στις: Ιουνίου 21, 2011, 21:04:43 μμ »
Γεια σας φιλοι!
Πραγματικα θαυμασιο σαιτ, το βρηκα ψαχνοντας για ταξιδι μελλιτος στην Ταιλανδη, αλλα αυτο που επειγει τωρα σε μενα ειναι οτι σε λιγες μερες θα παω στην Ουκρανια και θα παντερυτω μια Ουκρανη κοπελα εκει. Βρηκα πολυ χρησιμες πληροφοριες εδω για το γαμο στο εξωτερικο με αλλοδαπη αλλα θα ηθελα καποια βοηθεια απο καποιον αν μπορουσε στις εξης ερωτησεις
Τα έγραφα  μου, τα έστειλα Ελλάδα και την Τρίτη πήγε ένας φίλος μου στο ειδικό ληξιαρχείο για να τα καταθέσει. Τότε τον είπαν ότι δεν ισχύει αυτή η διαδικασία και πρέπει η πρεσβεία να κάνει  ληξιαρχική πράξη γάμου.    Μόλις μου το είπε πήγα αμέσως στη πρεσβεία να τους το πω και η απάντηση ήταν ότι μόλις ενημερώθηκαν και είμαι ο πρώτος που γίνεται αυτό .Ο άνθρωπος από την πρεσβεία θέλησε πολύ να βοηθήσει και με φώναξε στο γραφείο του για να κάνουμε τα χαρτιά.
. Αυτό που θα γίνετε από εδώ kαι στο εξής είναι ότι μετά τον γάμο και με τα έγραφα μεταφρασμένα και επικυρωμένα πάμε στην πρεσβεία για να κάνουμε την ληξιαρχική πράξη γάμου στα Ελληνικά!! Ναι κατευθείαν το όνομα της γυναίκας γράφετε στα ελληνικά.

1 Επικοινωνησα με το Ειδικο Ληξιαρχειο Αθηνων και μου ειπαν οτι μπορω να δηλωσω το γαμο ειτε στο προξενειο , ειτε στο Ειδικο Ληξιαρχειο, σε ενα προξενειο στην Ουκρανια μου ειπαν οτι πρεπει να τον δηλωσω εκει, ακι απο το Προξενειο στο οποιο ανηκει η πολη που θα συντελεσθει ο γαμος, μου ειπαν οτι μπορω να τον δηλωσω μονο στο Ειδικο Ληξιαρχειο κι οχι εκει!! Ξερει καποιος αν οντως υπαρχει εγκυκλιος που να λεει οτι οι γαμοι πρεπει να δηλωνονται στα προξενεια ωστε να μη γυρισω πισω και μου πουν να ξαναγυρισω στην Ουκρανια?

2. Το προξενειο τι ακριβως ζητα για τη χορηγηση βιζας στη συζυγο?   Ρωτησα στο δημο και μου ειπαν οτι για το ανοιγμα οικογενειακης μεριδας για τη συζυγο χρειαζονται 10 εργασιμες μερες. Αρκει να αποστειλω στο προξενειο ενα χαρτι που να λεει οτι υπεβαλα αιτηση για ανοιγμα οικογενειακης μεριδας ή θα πρεπει να περιμενω τις 10 μερες να τους αποστειλω το εγγραφο οτι την εχω ανοιξει?

3. Απ' οτι γνωριζω γενικα αλλες ευρωπαικες πρεσβειες χορηγουν ευκολοτερα Shenghen Visa type C  -  ιδιαιτερα αν η κοπελα φαινεται ως συζυγος Ευρωπαιου πολιτη συμφωνα με τη ληξιαρχικη πραγη γαμου στη χωρα της -  με την οποια ειναι δυνατη πιστευω η απευθειας πτηση στην Ελλαδα. Γιατι δεν επιλεγεται αυτη η λυση?