0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σήμερα πήγα στην πρεσβεία στην Μπανγκοκ με τα δικά έγγραφα στα ελληνικά και της palayia μεταφρασμένα στα αγγλικά από το υπουργείο εξωτερικών της Ταυλάνδης. Αφού συμπλήρωσα μία αίτηση που μου έδωσαν μετά από 20 λεπτά μου είπαν να πάω στο ισόγειο στην τράπεζα και πληρωσα 225 ΒΗΤ και αφού τους έδωσα την απόδειξη μου έδωσαν την βεβαίωση για τον γάμο. Τώρα την έχω πάει για μετάφραση στα ταυλανδέζικα και θα την πάρω αύριο το μεσημέρι .Δεν ειχα κανένα πρόβλημα με τους υπαλλήλους στην πρεσβεία αλλά δεν συνάντησα κανεναν έλληνα. Τα υπόλοιπα σε 2-3 μέρες που θα έχω τελειώση
Επανέρχομαι μετά από 2 μέρες και ευτυχώς τα πράγματα είναι πολύ απλά . Αφού πήγα μεταφρασμένα τα χαρτιά του γάμου από το υπουργείο εξωτερικών στην πρεσβεία μας ( στις 13.20 μμ είχαν κλείσει αλλά με δέχτηκαν ) την επόμενη μέρα στις 11.00 είχε συνταχτεί στα ελληνικά η ληξιαρχική πράξη γάμου και αφού την υπόγραψα κατέθεσα τα χαρτιά για visa .Δεν χρειάζεται η οικογενειακή μερίδα από τον δήμο για visa αρκεί η ληξιαρχική πράξη γάμου που παίρνουμε από την πρεσβεία και μου είπαν σε 7 με 10 μέρες να πάω να πάρω την visa. Έίναι στην πρεσβεία ο ακόλουθος Σκαρμούτσος Νικόλαος που συνέταξε την ληξιαρχική πράξη και ήταν ιδιαίτερα εξυπηρετικός
Ευχαριστώ όλους για τις ευχές.Είχα πάει KOH CHANG και για αυτό δεν είχα γράψει τόσο καιρό.Τα χαρτιά δεν πάνε υπηρεσιακά αλλά θα τα πάω εγώ όταν κατέβω στην Ελλάδα και όσο αφορά την visa ο ακόλουθος της πρεσβείας είναι μόνος του τώρα από ότι μου είπε και δεν προλαβαίνει
Είπε στην υπάλληλο ότι η ληξιαρχική πράξη γάμου που συνέταξε είναι επίσημο έγγραφο και αφού την έγραψε ο ίδιος δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Αφού μου έδωσε την ληξιαρχική πράξη μου είπε να κάνει αίτηση για βίζα η γυναίκα μου και να περιμένω 7-10 ημέρες.Του εξήγησα ότι πρέπει να φύγω με την γυναίκα μου στις 21/ 8 και μου είπε οκ
1) Αν είναι οντως ετσι η διαδικασια δεν θα μπορούσε κάποιος να μην δηλώσει τον γαμο στην Ελλάδα (το γνωρίζει μόνο η πρεσβεία) και να έπαιρνε ο καθένας άνετα τουριστική τριμηνη για την εκάστοτε ταϊλανδέζα?2) Δε θα μπορούσε άνετα να βγάλει πιστοποιητικό αγαμίας εφόσων δεν είχε ανοιξει οικογενειακη μερίδα ? κ.τ.λ.