Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αυτό τό topic
Αυτό τό board
Όλο τό forum
Google
Αρχική
Φόρουμ
Βοήθεια
Αναζήτηση
Ημερολόγιο
Επικοινωνία
Σύνδεση
»
ΓΕΝΙΚΑ
»
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
»
Χρήσιμες νομικές πληροφοριες
(Συντονιστές:
Jello Biafra
,
karabε
) »
Φορολογικα
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Αναζήτηση
Σελίδες: [
1
]
2
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Φορολογικα (Αναγνώστηκε 15299 φορές)
0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
jokyv
Mac OS X 10.8.2
Browser:
Safari 6.0.1
Φορολογικα
«
στις:
Οκτωβρίου 28, 2012, 10:27:01 πμ »
Ελληνας κατοικος Ταιλανδης με μισθο απο ταιλανδη και καποιο ενοικιο απο Ελλαδα ως εισοδημα, πληρωνει φορο μονο στην ελλαδα ή και στις δυο χωρες?
Ρωταω διοτι Ελλαδα και Ταιλανδη δεν εχουν υπογραψει κανενα dual taxation tready....Οπως το καταλαβαινω Ελληνας ταιλανδης θα πρεπει να πληρωσει φορο και στις δυο χωρες. Ελπιζω να κανω λαθος αλλα θα ηθελα και την γνωμη απο τους Ελληνες μονιμους κατοικους Ταιλανδης!
Ευχαριστω πολυ
bestathens1972
Φύλο:
Windows 7
Browser:
Chrome 22.0.1229.94
Απ: Φορολογικα
«
Απάντηση #1 στις:
Οκτωβρίου 28, 2012, 11:11:44 πμ »
Κάνεις δήλωση και στις δύο χώρες με τα εισοδήματά σου στην κάθε μία ξεχωριστά.
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!
jokyv
Mac OS X 10.8.2
Browser:
Safari 6.0.1
«
Απάντηση #2 στις:
Οκτωβρίου 30, 2012, 14:53:01 μμ »
Ευχαριστω για την απαντηση φιλε μου. Δυστηχως απο την ΔΟΥ των κατοικων εξωτερικου μου ειπαν πως λογο του οτι δεν υπαρχει συμβαση για διπλη φορολογια με την Ταιλανδη θα πρεπει να φορολογηθω στο παγκοσμιο εισοδημα μου στην Ελλαδα....
Ξερεις κατι γιαυτο ή αν εχει αλλαξει κατι?
Ευχαριστω
teosep
Windows XP
Browser:
Chrome 22.0.1229.94
«
Απάντηση #3 στις:
Οκτωβρίου 30, 2012, 15:50:24 μμ »
Tι εννοείς "παγκόσμιο εισόδημα" ;
Πάντως αν έχεις κάνει δήλωση Ε2 που αφορά εισοδήματα από ακίνητα , είναι λογικό να φορολογηθείς στην Ελλάδα . Εφ'οσων τα χρηματα αποκτηθηκαν εντος της Ελληνικης επικρατειας. Ειναι σαν τους συνταξιουχους π.χ που ζουνε Βουλγαρια παιρνουν Ελληνικη συνταξη ,αλλα φορολογουνται Ελλαδα.
bestathens1972
Φύλο:
Windows 7
Browser:
Chrome 22.0.1229.94
«
Απάντηση #4 στις:
Οκτωβρίου 30, 2012, 16:17:37 μμ »
Xαχα είναι απίστευτο αλλά είναι η πρώτη φορά που συμφωνούμε με τον teosep!!!
Ό,τι βγάζεις στην Ελλάδα φορολογείται στην Ελλάδα και ό,τι στην Ταϊλάνδη στην Ταϊλάνδη!
Με μία υποσημείωση... Αν υποθέσουμε μελλοντικά πως θές να επιστρέψεις στην Ελλάδα και να "κουβαλήσεις" το κομποδεματάκι που μάζεψες μετά από χρόνια εργασίας στην Ταϊλάνδη, (πράγμα έως απίθανο αφού συνήθως δε μένει μία), θα πρέπει να δώσεις λόγο στην Ελλάδα για το από που προέρχονται τα εισοδήματα αυτά...
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!
teosep
Windows Vista
Browser:
Chrome 22.0.1229.94
«
Απάντηση #5 στις:
Οκτωβρίου 30, 2012, 19:16:13 μμ »
Ε , ας συμφωνησουμε και μια φορα .....Ετσι για να μην οξύνονται τα πάθη ρε παιδί μου
Παντως αν δηλωσεις μονιμος κατοικος εξωτερικου και δεν εχεις εισοδημα απο Ελλαδα πληρωνεις 250€ περιπου ,
για διατηρηση ΑΦΜ !!!!
XxSMIL3xX
Windows Vista
Browser:
Opera 9.80
«
Απάντηση #6 στις:
Οκτωβρίου 30, 2012, 21:08:10 μμ »
παγκοσμιο εισοδημα στην ελλαδα πληρωνεις εαν κατοικεις στην ελλαδα πανω απο 183 μερες τον χρονο!!!
jokyv
Mac OS X 10.8.2
Browser:
Safari 6.0.1
«
Απάντηση #7 στις:
Οκτωβρίου 31, 2012, 11:19:45 πμ »
παιδια σας ευχαριστω θα το κοιταξω με καποιον λογιστη να ειμαι σιγουρος!
XxSMIL3xX
Windows Vista
Browser:
Opera 9.80
«
Απάντηση #8 στις:
Οκτωβρίου 31, 2012, 13:52:39 μμ »
γενικα παιδια προσεξτε τα φορολογικα σας...
εχουν γινει δυσκολα τα πραγματα!!ουτε οι ιδιοι οι λογιστες δεν ξερουν τι ξημερωνει.ουτε καν οι εφοριακοι...
ασε που υπαρχουν διαφορες λεπτομερειες με διπλες ερμηνειες...ουτε οι ιδιοι δεν ξερουν τι γινετε...
για το παγκοσμιο εισοδημα...
ας πουμε οτι καποιος εχει 1 ακινητο στην αγγλια αλλα ζει μονιμα στην ελλαδα.
στην αγγλια πληρωνει το 20% με αφορολογητο τις 9.500 λιρες.
κανει ομως και στην ελλαδα δηλωση...οπου πλεον πρεπει να δηλωνει εαν εχει εσοδα απο την αλλοδαπη,δηλαδη το εξωτερικο.
ετσι εαν ειχε ας πουμε εισοδημα απο την εργασια του 100.000 θα πρεπει σε αυτο να προσθεσει και το εισοδημα του εξωτερικου...και να φορολογηθει για αυτο...
υπαρχουν τροποι να γλιτωσεις την φορολογηση ελλαδος...ειτε δειχνεις οτι δεν εισαι μονιμος κατοικος ελλαδος πλεον,ειτε τα βαζεις σε offshore.
ενα αλλο τεραστιο προβλημα που προεκυψε τελευταια ειναι με τα συμβολαια ακινητων.ως γνωστων ολα τα συμβολαια στην ελλαδα γινονταν βαση της αντικειμενικης ενω η πραγματικη(εμπορικη) ηταν σαφως υψηλοτερη...
τωρα λοιπον με αφορμη το μαυρο χρημμα βρηκαν τροπο να βαλουν χερι και σε αυτα τα χρημματα.
καποιος πουλησε ενα σπιτι 400.000 ευρω με αντικειμενικη 200.000...
οι τραπεζες τοσα χρονια το ηξεραν και δεχονταν τα λεφτα σου.ερχεται τωρα το κρατος και σου λεει κυριε το σπιτι εκανε 200.000 πως βρεθηκαν 400.000 στον λογαριασμο σου???φερα μου το 40% του "μαυρου" χρημματος που εχεις...
χρειαζεται πολυ προσοχη πλεον στην παραμικρη κινηση.μπορει να βρεθεις μπλεγμενος χωρις να το καταλαβεις...
teosep
Windows XP
Browser:
Chrome 22.0.1229.94
«
Απάντηση #9 στις:
Οκτωβρίου 31, 2012, 14:13:22 μμ »
Μια ερωτηση στο παραδειγματα .
Γιατι ο Αγγλος που ζει στην Ελλαδα να κανει δηλωση ,απο την στιγμη που δεν εχει εισοδηματα απο την Ελλαδα ;
XxSMIL3xX
Windows Vista
Browser:
Opera 9.80
«
Απάντηση #10 στις:
Οκτωβρίου 31, 2012, 18:21:20 μμ »
κανονικα πρεπει να κανει ομως...και με τα τεκμηρια του βγαινει καποιο ποσο να πληρωσει...
η μονη διαφορα σε αυτο το παραδειγμα ειναι οτι αμα δεν το δηλωσει το ελληνικο κρατος δεν θα τον βρει ποτε...
πολλοι expats αν και μενουν ελλαδα δηλωνουν οτι μενουν ακομα στο σπιτι συγγενων τους στο εξωτερικο(βορειοευρωπαιοι)...
teosep
Windows Vista
Browser:
Chrome 22.0.1229.94
«
Απάντηση #11 στις:
Οκτωβρίου 31, 2012, 20:16:48 μμ »
Aφου δεν εχει Ελληνικο ΑΦΜ ,πως θα πληρωσει ; Τι ειδους τεκμηρια να του ναλει ,αφου δεν κερδιζει χρηματα εντος της Ελληνικης επικρατειας ;
Νομιζω κανεις λαθος .
XxSMIL3xX
Windows Vista
Browser:
Opera 9.80
«
Απάντηση #12 στις:
Οκτωβρίου 31, 2012, 20:20:45 μμ »
ειχα αυτη τη κουβεντα σε φορουμ και ρωτησα τον λογιστη μου που ειναι και εφοριακος...
η απαντηση του ηταν πανω απο 183 μερες ελλαδα κανεις δηλωση εδω...
τυπικα παντα!!!
πραγματικα κανεις δεν θα το μαθει αν δεν το πεις ο ιδιος...
αυτα μου ειπε ο λογιστης μου...
τωρα λαθος σωστο τι να σου πω...
και γω με τα δκια μου θεματα ακρη δεν εχω βγαλει..εκανα το πιο σιγουρο να εχω το κεφαλι μου ησυχο!!!
ακουσα αντιθετες αποψεις απο λογιστες...γι αυτο και γραφω πιο πανω οτι υπαρχουν προτασεις με διφορουμενα νοηματα!!!
«
Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 31, 2012, 20:22:53 μμ από XxSMIL3xX
»
teosep
Windows Vista
Browser:
Chrome 22.0.1229.94
«
Απάντηση #13 στις:
Οκτωβρίου 31, 2012, 20:33:36 μμ »
Μαλιστα καταλαβα ......
Τι να πω ,παντως αν καποιος εχει σιγουρα δηλωμενα εισοδηματα στην Ελλαδα π.χ ενοικια ,τοτε θα πληρωσει φορο στην Ελλαδα ζει δεν ζει στη χωρα .
Αυτο το ξερω σιγουρα 100%.
XxSMIL3xX
Windows Vista
Browser:
Opera 9.80
«
Απάντηση #14 στις:
Οκτωβρίου 31, 2012, 20:52:52 μμ »
σε οποια χωρα ειναι τα ενοικια πληρωνεις εκει φορο.αλλα μετα πληρωνεις και στην χωρα που κατοικεις...
διαβασε να δεις....
αλλαξαν πολυ τα πραγματα!!!
http://www.taxexperts.gr
Μέχρι την κατάργηση του αφορολόγητου των 12.000 € ένα φυσικό πρόσωπο που αποκτά εισόδημα στην Ελλάδα, δεν είχε κανένα ουσιαστικό κίνητρο να μεταφέρει τη φορολογική του κατοικία στο εξωτερικό, δεδομένου ότι θα έχανε το αφορολόγητο. Επιπλέον είχε επικρατήσει λανθασμένα η άποψη ότι για τα εισοδήματα που αποκτούνται στην αλλοδαπή και υπάρχει Σύμβαση Αποφυγή Διπλής Φορολογίας σε ισχύ, εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση, με αποτέλεσμα να δηλώνουν οι φορολογούμενοι τα εισοδήματα αυτά στον κωδικό 781 (Εισαγωγή Κεφαλαίων από την Αλλοδαπή), αντί για τους κωδικούς 389 έως 396 του πίνακα Ζ (Εισόδημα Αλλοδαπής Προέλευσης) με πίστωση του φόρου στον κωδικό 651.
«
Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 01, 2012, 11:03:58 πμ από thailandgr
»
Εκτύπωση
Αναζήτηση
Σελίδες: [
1
]
2
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
thai.gr
»
ΓΕΝΙΚΑ
»
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
»
Χρήσιμες νομικές πληροφοριες
(Συντονιστές:
Jello Biafra
,
karabε
) »
Φορολογικα
Τα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Εφόσον χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
OK
Μάθετε περισσότερα