0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα. Ο ξάδερφός μου θέλει να έρθει από Ταυλάνδη Ελλάδα τέλη Νοεμβρίου. Δεν μιλάει αγγλικά και επειδή είναι 15 χρονών, φοβάται να ταξιδέψει μόνος του. Μήπως υπάρχει κάποιος που θα γυρίζει από Ταυλάνδη εκείνες τις μέρες, και αν μπορεί, να ταξιδέψουν μαζί; Ευχαριστώ πολύ
αυτο που ξερω ειναι οτι καθε αεροπορικη εταιρια εχει αναλογους νομους,να το πω,για τα ανηλικα τα οποια ειναι ασυνοδευτα.Συνηθως λοιπον το check in counter,εννοω το ατομο που βρισκεται εκει,πρεπει να παραδοσει το ανηλικο ασυνοδευτο,κατι που αναγραφεται στ εισητηριο του καθως και αν γνωριζει αγγλικα,στην αεροσυνοδο του αεροσκαφους,η οποια με την σειρα της τον επιβιβαζει στο αεροσκαφοςαν λοιπον υπαρχει τρανσιτ,χωρις να παρει βαλιτσες,η αεροσυνοδος το αναφερει στην εταιρια και αναλαμβανει η εταιρια να τον παραλαβει στο αεροδρομιο και να τον βοηθησει στην επομενη πτηση του.το λογικο που μου εχει τυχει ειναι να τον παει στο αντιστοιχο lounge της εταιριας και να περιμενει μεχρι να τον παρει ειτε καποιος της εταιριας ειτε η αεροσυνοδος του επομενου αεροσκαφους.οταν το αεροσκαφος φτασει στον προορισμο του πρεπει να τον βοηθησουν να περασει τον ελεγχο διαβατηριων,να παρει την βαλιτσα του και να τον παραδωσουν στο ατομο που τον περιμενει στο αεροδρομιο,που κανονικα και οχι παντα,αναγραφεται και αυτος στο εισητηριο του.Επειδη παλιοτερα υπηρχαν προβληματα με χωρισμενους γονεις συνηθως υπαρχει εγγραφη δηλωση και των δυο γονιων,χωρισμενων η μη,για το που θα ταξιδεψει και ποιος θα τον περιμενει,γιατι καποτε φευγαν παιδια και αλλαζαν γονεις χωρις να το ξερει ο αλλος.Βασικο οταν κλεισει το εισητηριο του να γραφτει απο τον πρακτορα το πως ταξιδευει καθως και να γινει υπενθημιση στο check in.Τα τελευταια χρονια τουλαχιστον οι εταιριες ειναι παρα πολυ εξυπηρετικες σε τετοια ζητηματα ατομων που ειτε ειναι ανηλικα ειτε δεν μπορουν να μετακινηθουν μονα τους.
Ειλικρινά δεν έχω να προσθέσω τίποτα.Πολύ σωστά τα είπες.
Δεν τα πε σωστα. Λαθος 1. Το 90% εταιρειων, το παιδι ανω των 12 ετων ταξιδευει μονο του, αμα θελουν οι γονεις βεβαια, αλλιως πληρωνουν συνοδεια. Αμα ομως θελουν το αφηνουν και παει μονο, πχ μπορουν να πουν σε καποιους αλλους στο γκισε που τσεκαρουν εισιτηρια το βοηθησουν. Μονο την rayanaIR γνωριζω που θελει το παιδι να ειναι ανω των 15 ατομων.Λαθος 2. Συγκαταθεση γονεων χρειαζεται στην εκδοση διαβατηρίου και οχι στο ταξιδι. Καποιες ομως χωρες, οπως η Ρωσια, εαν το παιδι ταξιδευει μονο με εναν γονεα ή μονο, ο αστυνομικος στο ελεγχο, και οχι παντα, ζητα εγγραφη συγκαταθεση γονεων. Ομως πχ στην Ελλαδα θεωρειται οτι εαν οι γονεις εχουν συνυπογραψει στην εκδοση διαβατηριου δεν χρειαζεται επιπλεον χαρτι
Μιά χαρά τα είπε ο Κος Lostromos, απλός τα είπε εν συντομία.....................Και μην ξεχνάς ότι Ο κος Lostromos μίλησε για ασυνόδευτο που είναι κάτω απο δώδεκα.
δεν μπαινω σε αντιπαραθεση , διοτι γραφεις καποια πραγματα λαθος, διοτι ηδη μου φαινεται περιεργο και που ενα παιδι 15 ετων, εν μεσω σχολικης χρονιας, χωρις τους γονεις του, παει στην Ταυλανδη ...... ;;;;;;;;